Leivontablogit esittelyssä - nami-hiiri ® makeita ajatuksia

”nami-hiiri ® makeita ajatuksia” -leivontablogi löytyy osoitteesta: http://nami-hiiri.vuodatus.net ja lopullista uudistusta vielä etsivä jatko-osa osoitteessa: http://www.nami-hiiri.fi/

Kuka olet ja mistä lähti innostus bloggaamiseen?

Olen Paula, mutta paremmin minut tunnetaan täällä Leivontafoorumilla ja SLY -ryhmittymässä Da-Capoa rakastavana ulkosuomalaisena ’nami-hiirenä’.

Ajatus oman blogin avaamiseen lähti tuttavaperheen pojan vaimon blogia iltaisin lukiessa. Hän oli aloittanut leipuri-kondiittorin opinnot. Klikkailemalla ihastuttaviin kakku- ja pipariblogeihin minulle avautui aivan uusi ja kaunis makea maailma.  Kuitenkaan kakkuja nami-hiiri ei ajatellut leipovansa julkaistavaksi, mutta kirjoittaminen kiinnosti. Ensimmäinen postaus elokuun lopussa vuonna 2009 oli kooste suklaan historiasta eri julkaisujen avulla. Muutaman postauksen jälkeen syntyi ajatuksia ’kakkukisailusta’ yms. lukijoiden houkuttimiksi… Kirjoittelu jatkui ja sitten tuli mukaan hiiren omatkin leipomukset ja koristeiden opettelu.

Kuinka sinusta tuli - on tullut hyvän makuisten leipomusten ’silmänruokaleipuri?

Mistä ammennat ihanat, makuhermoja herättelevät ideasi?

Kakku-leivonta-ruokakirjoja on kertynyt vuosien varrella alun toistasataa, vaikka viimeisen hankinnan piti olla se 100. ja piste. Niistä löytyy selailemalla käyttökelpoisia ja vuodenaikoihin muunnettavissa olevia ideoita, samoin matkoilla. Laukussa on aina paperia ja kynä, mielenkiintoisissa ’ekberg-fazer’ -tyylisissä kahviloissa istuessa piirrän tai kuvaan syömäni herkut.  Kotona sitten kokeilen piirroksia, silloin jauhot pöllyää ja nauru soi!

Missä hiirenkolossa mennään nykyään?

Perinteisten leipomusten lisäksi kiinnostaa kaikki uusi ja ihmeellinen. Kaikkea ei varmastikaan ole tullut vielä kokeiltua, ei edes naapurivaltioden perinneleipomuksia, mutta niitä harjoitellaan aina kun aika salli. Meneillään on kuvakoosteen keräily napatuista omista eri maiden leipomuksista. Suomalaisten julkaisujen resepteistä pitää huolen SLY -rinkiin tai Leivontafoorumin haasteisiin osallistuminen. - Seuraava leivonta projekti on henkilökohtaisesti haastava. Miten saada sopiva juhlakakku pojantyttären ja nami-hiiren lähestyvään yhteiseen syntymäpäivään?

Mitä puuhaat keittiössäsi mieluiten tai mitä leivot mieluiten?

Hieman liioitellen voisin sanoa, että istun vispilä kädessä ja odotan inspiraatiota. Juon aamukahviani ja selaan kuvia uusien leivontalehtien sivuilta mietintämyssyni alle hautumaan, suomennan ja pienentelen reseptejä jauhokaapin sisältöön mukauttaen. Paikallinen vanhanajan apteekki-luontaistuotekauppa on aarre, mutta toisinaan kiirehdin junaan vain kolutakseni isojen kaupunkien leivontaliikkeet tai -osastot löytääkseni jonkin reseptissä mainitun aineosan.

Jos jauhot eivät riitä, mitä teet?

Hiiren pientäkin pienempiin leipomuksiin väittäisin jauhojen riittävän aina…ja ellei, niin kipasen mäkeä alas 400m lähimarkettiin ja takaisin ylös.

Mikä olisi unelmiesi leipomus, jota et ole vielä tehnyt?

Ensimmäiseksi tuli mieleen hääkakku vielä koulussa olevalle pojantyttärelle…sitä odotellessa voisi miettiä koristekrokaanin valmistamista.

Onko keittiösi täynnä leivontatarvikkeita? Mikä on seuraava hankinta?

Ei välttämättä, sillä monella vempaimella on luultua enemmän käyttömahdollisuuksia! Kaappien sisältöä järjestelemällä ja lisähyllyjä hankkimalla syntyy väljää tilaa kummasti. Mitään en juuri nyt oikeasti tarvitse….

Kun leivot, onko keittiön ovi lukossa? Onko muun perheen viisainta pysytellä loitommalla?

Parvekkeelle johtava ovi on kesällä lukossa :)), ampiaiset pitävät yksin asustavan hiiren makeista leipomuksista….

Mikä on lempileivonnaisesi jonka nautit kahvilassa?

Petit Four tai muu vastaava pieni makeus.

Mikä on mielestäsi onnistuneen leivonnaisen salaisuus?

Hyvä mieli, kiireettömyys, hyvät raaka-aineet, sekä kohdallaan oleva resepti, mutta ehkä tärkein asia on kuitenkin harjoittelu! Harrastelijan on harjoiteltava ahkerasti onnistuakseen.

Onko blogissasi jokin erityisosio, josta haluaisit mainita?  

Vanhassa blogissa on pitkä listaus sivupalkissa eri maiden perinne- ja erikoisleipomuksia: http://nami-hiiri.vuodatus.net