Leivontablogit esittelyssä - Mamman leivontanurkka

"Mamman leivontanurkka" -blogi sijaitsee osoitteessa http://mammaleipoo.vuodatus.net/

Blogin takaa löytyy foorumilla ansioituneesti leivontahaasteissa osallistunut nimimerkki "Leivontanurkka".

Kuka olet ja mistä lähti innostus bloggaamiseen?

Olen 35 v täyttävä mamma Vantaalta, kotoota löytyy aviomiehen lisäksi 4 & 8 -vuotiaat tytöt.

Ammatiltani olen sairaanhoitaja pienten lasten parissa. Innostus leivontaan lähti  esikoisen syntymän jälkeen kun eksyin muutamien blogien sivuille etsiessä tarjottava vinkkejä ristiäisiin. Pikkuhiljaa innostus imaisi mukaansa ja nyt olen leiponutkin reippaasti jo n. 6-7 vuoden ajan. Kaverini aikoinaan sai minut laittamaan blogin pystyyn.

Kuinka sinusta tuli - on tullut hyvän makuisten leipomusten "silmänruokaleipuri"?

Omien opettelujen ja kokeiluiden kautta ☺ Uusia herkullisia ohjeita jos tulee eteen, on niitä mukava kokeilla ja varioida hieman oman maun mukaan.  Aina ei onnistu, mutta oppiipahan tekemään seuraavalla kerralla toisin.

Missä Mamman Leivontanurkka -blogissa mennään nykyään?

Enenemissä määrin on tullut tehtyä kakkuja, mutta myös muita herkkuja suolaisten ja makeiden puolelta. Työkaverit saa ajoittain maisteltavaksi uusia kokeiluja ja kivasti myös viestejä pukkaa kakkujen tiimoilta ;). Kotona edelleen kuitenkin oikean työn ohella leivotaan niin paljon kuin on mahdollista, kuitenkin aina taukoja pitäen unohtamatta perhettä :D Niitä he kuitenkin myös kaipaavat, mamman taukoja ja yleiskoneen hiljaisuutta XD

Mistä ammennat ihanat, makuhermoja herättelevät ideasi?

Kahviloissa käydessä, leivonta lehtiä selaillen ja löytäen ihania ja herkullisia ohjeita muiden leivonta- blogeista. Ideoita näistä ja ajoittain tyyliin ” mitähän kaapista löytyisikään, kun ”pitäisi” jotain taas tehdä ”

Mitä puuhaat keittiössäsi mieluiten tai mitä leivot mieluiten?

Kyllä se taitaa olla tällä hetkellä kakkupohjien vääntämistä ja erilaisten kakkujen päällystämistä ja koristelua.  Erilaisten suolaisten piirakoiden sekä juusto-/ moussekakkuja on myös kiva kokeilla ja keksiä. Ideoita tulee myös perheeltä, perus pullaa/ sämpylöitä on heidän ajoittain myös  saatava .

Jos jauhot eivät riitä, mitä teet?

Ehkä hieman panikoin ja päästän pari ärripurria…Varsinkin, jos on kakkupohja saatava just nyt tehtävä, mutta luultavasti soveltaisin muilla jauhoilla. Sämpylöiden kohdalla näin on joskus päässyt käymään, ei  muuten oikeastaan.

Mikä olisi unelmiesi leipomus, jota et ole vielä tehnyt?

Oi, koko ajan löytyy lisää ja lisää ihania ohjeita joita olisi kiva kokeilla. Unelmien leipomuksesta en tiedä, mutta vähän aika sitten sain vihdoin onnistumaan tuulihatut. Niitä kokeilin kolme kertaa ennen onnistumista.

Onko keittiösi täynnä leivontatarvikkeita? Mikä on seuraava hankinta?

Kyllä vain! Kaapit pursuaa , tietysti tarpeellista, muotteja, vuokia, koristeita yms. Lomareissuilta yleensä löytyy jonkinlainen uusi kakkualunen. Niitäkin on jo hyllynpäällinen täynnä.

Seuraava hankinta olisi uusi keittiö…jossain vaiheessa toivottavasti.

Kun leivot, onko keittiön ovi lukossa? Onko muun perheen viisainta pysytellä loitommalla?

Ei ole ovea, vaikka sitä joskus kaipaisikin. Keittiömme on pieni, muutaman kaapin mittainen seinä erottaa sen olohuoneestamme. Varsinkin tytöt tykkäävät ajoittain juosta sitä ympäri. Muuttaessamme oli kyllä ovi toisella puolen mutta se otettiin kyllä heti pois  lisävaloisuuden saamisen vuoksi.

Perheeni ymmärtää kyllä aika hyvin pysyä poissa kettiöstä, jos mamma leipoo!

Mikä on lempileivonnaisesi jonka nautit kahvilassa?

Budapest leivos tai jokin muu kermaisen tapainen. Useimmin kyllä ihan vain munkkirinkilä ( nimenomaan rinkilä, ei täytetty munkki ) tai voisilmäpulla lähtee kahvin tai Latten kaveriksi.

Mikä on mielestäsi onnistuneen leivonnaisen salaisuus?

Se että lopputulos näyttää ja maistuu juuri siltä kuin odotus olikin. Myöskin että, se on innolla ja ilolla leivottua.

Onko blogissasi jokin erityisosio, josta haluaisit mainita?

Kyllä se taitaa olla eri aiheiset kakut. Niitä löytyykin jo aika lailla :)

Postailen myös ajoittain pikku projekteistani ja lasten juhlista. Rakastan ja olenkin kova suunnittelemaan niitä. Ehkä joskus menee överiksikin ;)