- Viestejä: 265
- Vastaanotettu kiitos 0
Pikakysymykset
- Kermaruusu
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 73
- Vastaanotettu kiitos 0
Edit: rupesin itsekin tarkemmin miettimään... jogurtti taitaa juoksettaa maidon?
ite oon laittanut ihan pelkkää jugurttia missä on vähän sokeria piiraaseen ja mustikoita päälle.. hyvää tulee
- TaikinaTaivas
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 368
- Vastaanotettu kiitos 0
- wadelmatassu
- Poissa
- Kakkumaakari
-
- Viestejä: 136
- Vastaanotettu kiitos 0
Kauanko kovettuneet sokerimassakoristeet pysyy hyvinä kerman päällä?
- onnelianneli
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 82
- Vastaanotettu kiitos 0
On niin kiire etten ehdi etsimään onko tästä jo ollut puhetta, joten]
Jos laitat jääkaappiin niin ei kauan, mulla ainakin aina kaikki sokerimassakoristeet alkaa valuttamaan nestettä kun näillä lämpötiloilla jääkaappi on niin kostea. Marsipaani saattaa vähän kauemmin, mutta itse olen todennut että koristelu kannattaa tehdä vasta ihan viime metreillä kun kakku menee pöytään.
On niin kiire etten ehdi etsimään onko tästä jo ollut puhetta, joten]
Jos laitat jääkaappiin niin ei kauan, mulla ainakin aina kaikki sokerimassakoristeet alkaa valuttamaan nestettä kun näillä lämpötiloilla jääkaappi on niin kostea. Marsipaani saattaa vähän kauemmin, mutta itse olen todennut että koristelu kannattaa tehdä vasta ihan viime metreillä kun kakku menee pöytään.
Tätä pitäis ihan testata. Jos ovat ihan kivikoviksi koppuroiksi kuivuneet niin ainakin vaaleat koristeet kestänevät muutamia tunteja hyvänä kermankin päällä, mutta tummemmista koristeista saattaa irrota väriä.
Kenelläkään tarkempia tietoja?
Jokaikinen sokerimassakukka on nimittäin hajonnut. Tein ison erän sokerimassakukkia ja ensimmäinen satsi oli ilmeisesti liian vähän aikaa kuivamassa, se murtui käteen. Toinen satsi oli liian ohut, kolmas oli paksu ja 2 vkon kuivatuksen päätteeksi hajosivat nekin. Kauanko sokerimassakukkia kannattaisi kuivattaa ja minkäpaksuisia niistä kannattaisi tehdä? Tein foliosta kupit, kuten Kinuskikissan ohjeessa.
Musta tuntuu taas että tein sokerimassan kanssa jotakin väärin...
Jokaikinen sokerimassakukka on nimittäin hajonnut. Tein ison erän sokerimassakukkia ja ensimmäinen satsi oli ilmeisesti liian vähän aikaa kuivamassa, se murtui käteen. Toinen satsi oli liian ohut, kolmas oli paksu ja 2 vkon kuivatuksen päätteeksi hajosivat nekin. Kauanko sokerimassakukkia kannattaisi kuivattaa ja minkäpaksuisia niistä kannattaisi tehdä? Tein foliosta kupit, kuten Kinuskikissan ohjeessa.
Tämä kesä on kyllä ollut erittäin mielenkiintoinen leipomisen kannalta. Välillä ilman kosteusprosentti on huidellut jopa yli 60 % jolloin koristeiden kuivattaminen on lähes mahdotonta (ellei kotona satu olemaan ilmastointia).
Nuo foliokupit sinällään ovat käteviä, mutta erityisesti jos ilma on kostea ja kuuma, ei folio ehkä ole paras mahdollinen kuivatusalusta. Se kun ei päästä kosteutta lävitseen ollenkaan. Oletko kokeillut tehdä kuppeja leivinpaperista? Siinä kukat saattaisivat kuivua paremmin.
Mie veikkaan että nää ilmat on ollu syypäitä noihin hajoilemisiin, koska kyllä ohuetkin sokerimassakoristeet säilyvät ehjinä kunhan ovat kokonaan rauhassa kuivuneet eikä niitä käsittele kovakouraisesti. Jatka vaan harjoituksia, nythän on ilmatkin viilenneet jo "normaaleiksi" eikä tuo kosteusprosenttikaan näyttäisi missään huippulukemissa olevan. Joten kuivattelujenkin pitäisi onnistua taas paremmin.
- wadelmatassu
- Poissa
- Kakkumaakari
-
- Viestejä: 136
- Vastaanotettu kiitos 0
Mä oon ollut siinä uskossa että kuivanut sokerimassa on kestävämpää kuin marsipaani kerman päällä, mut se ei ilmeisesti sitte olekaan niin?
Otan kuitenkin varman päälle ja tuuppaan koristeet kakkuun vasta viime metreillä, otan sitte aikaa kauanko menee että alkavat sulamaan, ja toki, raportoin sen tänne
Vielä jos muistais tehä tieteellistä tutkimusta ja toistaa saman marsipaanikoristeilla
- Rottinkiweileri
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 90
- Vastaanotettu kiitos 0
- TaikinaTaivas
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 368
- Vastaanotettu kiitos 0
Kiitos vastauksista
Mä oon ollut siinä uskossa että kuivanut sokerimassa on kestävämpää kuin marsipaani kerman päällä, mut se ei ilmeisesti sitte olekaan niin?
Otan kuitenkin varman päälle ja tuuppaan koristeet kakkuun vasta viime metreillä, otan sitte aikaa kauanko menee että alkavat sulamaan, ja toki, raportoin sen tänne
Vielä jos muistais tehä tieteellistä tutkimusta ja toistaa saman marsipaanikoristeilla
Minulla on sellainen kokemus, että sokerimassasta tehdyt koristeet ovat aikamoisen hauraita kuivuttuaan. Niitä pitää käsitellä todella varovasti. Minulla foliokupit ovat toimineet kuivatuskuppeina oikein hyvin, annan esim. kukkasten kuivaa siinä aikansa muotoon ja sit otan ne pois jotta se alaosakin pääsee kuivamaan. Minusta paras koristeseos on marsipaanin ja sokerimassan sekoitus, suhteessa 1/3 sokerimassaa ja 2/3 marsipaania.
Öö..Jos haluaa pursottaa kerma-rahkaa tai kerma-tuorejuustoa, niin miten tuo seos tehdään? Vatkataan ensin kerma ja sekoitetaan vähän notkistettu kama sekaan, vai?...Kuinka kovaksi kerma vatkataan ensin (kyseessä vois olla vaikka vispikerma).
Minä käytän aina kaikissa pursotuksissa kerma-rahka seosta (joskin käytän sitä parjattua FloraVispiä). Vatkaan kerman normaalisti vaahdolle ja sekoitan siihen rahkan ja sokerit. Samaan tapaan toimin myös tuorejuuston kanssa, joskin notkistan sitä tuorejuustoa ensin hiukan ennen kermavaahtoon lisäämistä. Normaali vatkaimella toimin.
Tanja yhdisti kaksi perättäistä viestiä.
Piti tehdä vaaleansinisiä popseja, mutta eipä tuo valkosuklaan värjääminen ollutkaan niin helppo juttu.
Onnistuukohan mustikalla värjätä valkosuklaata? Juhlat ovat ylihuomenna, joten tähän hätään ei kyllä ehdi enää juuri mitään ostella.
Uskoisin, että mustikka käyttäytyy kuten vesiliukoinen elintarvikeväri, eli ei sekoitu/imeydy/tmv. kunnolla suklaan sekaan. Kokeile?Iik!
Onnistuukohan mustikalla värjätä valkosuklaata? Juhlat ovat ylihuomenna, joten tähän hätään ei kyllä ehdi enää juuri mitään ostella.
Kokeilin, huonolla menestyksellä. No, tulipa opittua sekin, ettei suklaata voi värjätä millä vain
Tein sitten ihan valkosuklaan värisen popsit ja maalasin vaaleansiniseksi. Eihän ne nyt niin kauniit todellakaan ole, mutta josko ajaisivat asiansa.
- wadelmatassu
- Poissa
- Kakkumaakari
-
- Viestejä: 136
- Vastaanotettu kiitos 0
Otan kuitenkin varman päälle ja tuuppaan koristeet kakkuun vasta viime metreillä, otan sitte aikaa kauanko menee että alkavat sulamaan, ja toki, raportoin sen tänne
Dippasin ruusujen pohjat sokerikreemiin ennen kermavaahtoon tökkäämistä, ja vielä 3-4 tuntia myöhemmin olivat täysissä voimissansa, ei siis mitään kuolemisen tai värin päästämisen merkkejä Sen pidemmäksi aikaa en viitsinyt jäädä kakkupöydän kylkeen notkumaan
Senkun päällystät, hyvin toimii! Alle voi laittaa juurikin kreemiä tai marmeladia tarttumapinnaksi. Väliin voit laittaa jotain jos haluat tai jättää kokonaan ilman jos kakku on mehevä. Ihan hauskaa vaihtelua täyskärille ja "tylsänkin" kahvikakun saa nätiksi näin.Onko kellään kokemusta kahvikakun päällystämisestä sokerimassalla? Jostain leivontakirjasta lueskelin, että väliin olisi hyvä sivellä lämmitettyä marmelaadia mutta voinko yhtähyvin käyttää voikreemiä? Itse kahvikakku on kosteahko, joten väliin olisi kaiketi hyvä laittaa jotain?