Pikakysymykset

Lisää
12.06.2010 14:23 - 12.06.2010 14:23 #6183 : TaikinaTaivas
Vastaus käyttäjältä TaikinaTaivas aiheessa Re: Pikakysymykset
Tuo Sunnuntain valmistehan oli ennen tuorejuuston tyyppinen kasvisrasvavalmiste ja nyt se on muutettu rahkavalmisteeksi. Minusta tuolla voi korvata tuorejuuston mennen tullen . Voishan käydä Sunnuntain omilla sivuilla tsekkaamassa ohjeita. Hyvin sopii paistettaviin tuotteisiinkin esim. voisimäpulliin, viinereihin jne.
Aihe on lukittu.
Lisää
22.06.2010 08:24 - 22.06.2010 08:24 #6336 : Prog
Vastaus käyttäjältä Prog aiheessa Re: Pikakysymykset
Crisco (vegetable shortening) = mitä ja millä korvata?

Mistä saa maissisiirappia?
Aihe on lukittu.
Lisää
22.06.2010 11:07 - 22.06.2010 11:07 #6339 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Pikakysymykset

Mistä saa maissisiirappia?

Ainakin Helsingissä maustamatonta maissisiirappia kannattaa etsiä Hämeentien etnisistä ruokakaupoista (esim. Aseanic trading). Vaniljalla maustettua (ja kalliimpaa) Karo-merkkistä maissisiirappia (tummaa ja vaaleaa) saa Helsingin keskustan Behnfordsilta (varmaan voi tilata myös netissä).
Aihe on lukittu.
Lisää
22.06.2010 12:46 - 22.06.2010 12:46 #6344 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Pikakysymykset
shortening on kovetettua kasvisrasvaa.

maissisiirappia taitaa saada kaikista isoista kaupoista ainakin täällä helsingissä päin nykyään. niitä on sitte erilaisia ja varsinkin karkeissa ja vastaavissa on se on tarkkaa mitä se on.
Aihe on lukittu.
Lisää
22.06.2010 17:32 - 22.06.2010 17:32 #6353 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Pikakysymykset

maissisiirappia taitaa saada kaikista isoista kaupoista ainakin täällä helsingissä päin nykyään. niitä on sitte erilaisia ja varsinkin karkeissa ja vastaavissa on se on tarkkaa mitä se on.

Koitin aiemmin etsiä ja ei kyllä osunut kohdalle. Ainakaan Kampin isossa kaupassa ja muistaakseni Stockallakaan ei ollut. Ainahan kannattaa tietysti käydä kurkkaamassa, jos valikoima on muuttunut.
Aihe on lukittu.
Lisää
22.06.2010 18:17 - 22.06.2010 18:17 #6354 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset
Mitä eroa on maissi- ja vaahterasiirapeilla?


muoks: niin siis tietysti maissisiirapissa on maissitärkkelystä.. ja ystävämme Googlen avulla löysin jotta
vaahterasiirappi on keitettyä vaahteranmahlaa, jolloinka siihen ei ole (yleensä?) lisätty laisinkaan tärkkelystä. Hoo.

Mitäs kaikkia siirappeja ees on olemassa?

Miksköhän ei oo olemassa koivunmahlasta keitettyä siirappia? Vai onko?

muoks2: siis pitäis kai opetella kirjottamaan koko viesti yhellä kertaa... Googlesta löysin jopa mainintoja koivusiirapista. Jatkan tutkintoja, oon meinaan joskus pienenä juonu mahlaa ja se oli ihan metkan makusta.
Aihe on lukittu.
Lisää
22.06.2010 19:28 - 22.06.2010 19:28 #6356 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Pikakysymykset

Googlesta löysin jopa mainintoja koivusiirapista. Jatkan tutkintoja, oon meinaan joskus pienenä juonu mahlaa ja se oli ihan metkan makusta.



Maissisiirappia muuten käytetään makeisia tehdessä sokerin kiteytymisen ehkäisemiseen (ja makeisten kauniin ulkonäön aikaansaamiseksi). Itse sen myös todennut käytännössä tehden saman satsin maissisiirapilla ja ilman.
Aihe on lukittu.
Lisää
22.06.2010 21:45 - 22.06.2010 21:45 #6357 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Pikakysymykset
juuri siinä kampin kaupassa olen nähnyt muutten maissisiirappia! siellä on sellanen amerikka hylly.

maissisiirappiahan yleensä käytetään koska siinä on paljon sitä taianomaista tärkkelyssiirappia joka estää sokereiden kiteytymistä mutta niitä on monenlaisia, siksi pitää ola tarkka, osa on vähän kun kastikkeita. en tiiä kun vaahtera siirappihan pysyy nesteenä niin siinäkin on sillon inverttisokereita niin senkin pitäis ainakin jossain määrin toimia samoin kun maissisiirappia, vähän kun hunajakin. mutta nää menee jo kemiaksi

oiskohan vaikka punnaa&säästä kaupassa ja ruohonjuuressa ollut koivusiirappia joskus, varmaan nykyään noissa lähiruokakaupoissakin.. ja nopeastihan sitä keittää itsekin

tanja: kaikesta taitaa olla siirappeja joissa on edes vähän sokeria ja tietty kaikki maustetut jutut
Aihe on lukittu.
Lisää
23.06.2010 05:04 - 23.06.2010 05:04 #6358 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Pikakysymykset

juuri siinä kampin kaupassa olen nähnyt muutten maissisiirappia! siellä on sellanen amerikka hylly.

Ooh! Kiitti vinkistä. En huomannut sellaista hyllyä.
Aihe on lukittu.
Lisää
23.06.2010 10:49 - 23.06.2010 10:49 #6360 : Mariza
Vastaus käyttäjältä Mariza aiheessa Re: Pikakysymykset
Mistä liikkeistä (joku erikoisliike vai isommat ketjut kuten Citymarket, Prisma etc) olette löytäneet kasvi- tai maapähkinäöljyä, seesamiöljyä ja gheetä?
Aihe on lukittu.
Lisää
23.06.2010 11:02 - 23.06.2010 11:02 #6361 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Pikakysymykset

Mistä liikkeistä (joku erikoisliike vai isommat ketjut kuten Citymarket, Prisma etc) olette löytäneet kasvi- tai maapähkinäöljyä, seesamiöljyä ja gheetä?

Seesamiöljyä on varmaan kaikissa kaupoissa nykyään. Gheetä voi tehdä itse, en ole siihen törmännyt kaupassa.
Aihe on lukittu.
Lisää
25.06.2010 10:38 - 25.06.2010 10:38 #6387 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Pikakysymykset
kaikki kaupan öljyt taitaa olla kasviöljyjä(paitsimoottoriöljy) vai tarkotitko tolla jotain muuta.. kaikki noita tosiaan on jokaisessa isossa kaupassa paitsi gheetä, sitä saa etnokaupoista
Aihe on lukittu.
Lisää
26.06.2010 21:49 - 26.06.2010 21:49 #6397 : Prog
Vastaus käyttäjältä Prog aiheessa Re: Pikakysymykset
Kokeiltu siis kaksi citymarketia, Prisma, punnitse&säästä ja ns. luonnonmukainen kauppa tms. Löytyy vain erilaisia seoksia missä on maissa x-määrä.
Aihe on lukittu.
Lisää
30.06.2010 17:05 - 30.06.2010 17:05 #6442 : tittapoo
Vastaus käyttäjältä tittapoo aiheessa Re: Pikakysymykset
APUA!!!
Lupasin kummitädille tehdä 60-vee kakun. Juhlat vietetään mökkioloissa, jossa ei kamalan paljon kylmäsäilytystilaa. Kermajutut ei siis tuu kysymykseenkään. Mitä ihmettä laittaisin kakun väliin ja päälle? Ehdotuksia kiitos!!!
Aihe on lukittu.
Lisää
30.06.2010 18:25 - 30.06.2010 18:25 #6445 : TaikinaTaivas
Vastaus käyttäjältä TaikinaTaivas aiheessa Re: Pikakysymykset

APUA!!!
Lupasin kummitädille tehdä 60-vee kakun. Juhlat vietetään mökkioloissa, jossa ei kamalan paljon kylmäsäilytystilaa. Kermajutut ei siis tuu kysymykseenkään. Mitä ihmettä laittaisin kakun väliin ja päälle? Ehdotuksia kiitos!!!


Minä olen roudannut mökkiolosuhteisiin kermakakkuja, kylmäkalleja ympärille ja sanomalehtiä matkan ajaksi niin ovat kuin jääkaapissa. Voikkari meni myös samalla tavalla parisataa kilometriä ja hyvin säilyi.
Aihe on lukittu.
Lisää
02.07.2010 07:52 - 02.07.2010 07:52 #6467 : Miia
Vastaus käyttäjältä Miia aiheessa Re: Pikakysymykset
Onnistuuko italialaisen marengin tekeminen sellaisella monitoimi/yleiskoneella, jossa on kansi? Lähinnä siis ajattelen sitä sokeriliemen kaatamista valkuaisten sekaan. Mun masinassa lientä ei saa kaadettua kulhon reunaa pitkin, kun siinä tosiaan on se kansi, vaan nesteen joutuu kaatamaan kannen reijän kautta. Reikä on tietysti melko keskellä kulhoa.
Aihe on lukittu.
Lisää
02.07.2010 12:52 - 02.07.2010 12:52 #6476 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: Pikakysymykset

Onnistuuko italialaisen marengin tekeminen sellaisella monitoimi/yleiskoneella, jossa on kansi? Lähinnä siis ajattelen sitä sokeriliemen kaatamista valkuaisten sekaan. Mun masinassa lientä ei saa kaadettua kulhon reunaa pitkin, kun siinä tosiaan on se kansi, vaan nesteen joutuu kaatamaan kannen reijän kautta. Reikä on tietysti melko keskellä kulhoa.


Siitä vaan, ei se mahdotonta ole. Jos sitä siirappia ei saa reunaa pitkin kaadettua niin tee sitä vähän enemmän - sillon on varaa roiskutella osa sinne kulhon reunoille
Aihe on lukittu.
Lisää
17.07.2010 10:20 - 17.07.2010 10:20 #6730 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset
Kymysys: Mitenköhän on uunissa tehdyn juustokakun säilyvyyden laita? Tein himoissani ison kakun ja sitten vasta hoksasin, että ehkäpä ei ihan suorilta jaksa meidän perhe sitä tuhota!
Aihe on lukittu.
Lisää
17.07.2010 13:14 - 17.07.2010 13:14 #6733 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: Pikakysymykset
Kyllä uunissa paistettu juustokakku (ainakin kaikki mun tietämät reseptit) muutaman päivän säilyy helposti, ja pakastamisenkin pitäisi onnistua, kantsii silloin kelmuttaa vaan kunnolla että ei kuivu.
Aihe on lukittu.
Lisää
18.07.2010 14:39 - 18.07.2010 14:39 #6745 : onnelianneli
Vastaus käyttäjältä onnelianneli aiheessa Re: Pikakysymykset
Minusta paistetun juustokakun maku onkin parhaimmillaan 1-2 vrk paistamisesta
Aihe on lukittu.
Lisää
20.07.2010 16:06 - 20.07.2010 16:06 #6764 : onnelianneli
Vastaus käyttäjältä onnelianneli aiheessa Re: Pikakysymykset
WANTED: SINISTÄ STRÖSSELIÄ ?
Mistä saisi ?? Löysin sellaisen purkin jossa oli 4 erilaista omassa kolossaan mutta siinä on kirkkaansinistä harmittavan vähän, sitten oli sellaista jossa oli vihreitä mukana sekä sellaisia lumihiutaleen mallisia jossa valkoisia mukana, mutta se isompi määrä pelkkää kirkkaansinistä yhä haussa.
Jos joku tietää missä niin vinkatkaa , ei ainakaan Rovaniemellä ollut, kävin luottokaupan Rinnemarketinkin Prisman lisäksi
Aihe on lukittu.
Lisää
20.07.2010 22:34 - 20.07.2010 22:34 #6774 : TaikinaTaivas
Vastaus käyttäjältä TaikinaTaivas aiheessa Re: Pikakysymykset

WANTED]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_wink_5683e144d0652.gif[/img]


Leipurin Putiikki nettikaupasta löytyy sinisiä nonparelleja (1,60 pussi/80g http://www.leipurinputiikki.fi/index.ph ... ninen.html ) . Cittarissa on kans aika hyvä valikoima, siellä saattais olla Sundqvistin merkkisiä. Sokerihelmiä on ainakin ollut kirkkaan sinisiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
27.07.2010 06:57 - 27.07.2010 06:57 #6828 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Pikakysymykset
Öö..Jos haluaa pursottaa kerma-rahkaa tai kerma-tuorejuustoa, niin miten tuo seos tehdään? Vatkataan ensin kerma ja sekoitetaan vähän notkistettu kama sekaan, vai?...Kuinka kovaksi kerma vatkataan ensin (kyseessä vois olla vaikka vispikerma).
Aihe on lukittu.
Lisää
27.07.2010 12:06 - 27.07.2010 12:06 #6830 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: Pikakysymykset

Öö..Jos haluaa pursottaa kerma-rahkaa tai kerma-tuorejuustoa, niin miten tuo seos tehdään? Vatkataan ensin kerma ja sekoitetaan vähän notkistettu kama sekaan, vai?...Kuinka kovaksi kerma vatkataan ensin (kyseessä vois olla vaikka vispikerma).


Kerma-rahkan tekisin niin, että vatkaisin kerman kohtalaisen kovaksi vaahdoksi ja siihen sitten kääntelisin joukkoon rahkan. Tuorejuuston kanssa toimisin niin, että alottaisin tuorejuuston notkistamisella (yleiskoneessa lapavatkain, ei vispilä), ja sen sekaan kaataisin kerman pikku hiljaa (että ei tuu paakkuja) ja sitten antaisin pyöriä siinä koneessa kunnes rakenne olisi hyvä, makeuttaisin tomusokerilla. Tosin tällä tavalla tuorejuusto"vaahdosta" tulisi aika paljon tiiviimpää kuin rahkavaahdosta, mutta silti ihan hyvää .
Aihe on lukittu.
Lisää
27.07.2010 14:44 - 27.07.2010 14:44 #6831 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Pikakysymykset
Kiitos tuh! Ei taida meidän yleiskoneesta löytyä lapavatkainta, ellen väärin muista. Mutta ainakin tuo rahkahässäkkä onnistuu.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.349 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017