- Viestejä: 368
- Vastaanotettu kiitos 0
Pikakysymykset
- TaikinaTaivas
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
Mistä saa maissisiirappia?
Ainakin Helsingissä maustamatonta maissisiirappia kannattaa etsiä Hämeentien etnisistä ruokakaupoista (esim. Aseanic trading). Vaniljalla maustettua (ja kalliimpaa) Karo-merkkistä maissisiirappia (tummaa ja vaaleaa) saa Helsingin keskustan Behnfordsilta (varmaan voi tilata myös netissä).Mistä saa maissisiirappia?
maissisiirappia taitaa saada kaikista isoista kaupoista ainakin täällä helsingissä päin nykyään. niitä on sitte erilaisia ja varsinkin karkeissa ja vastaavissa on se on tarkkaa mitä se on.
Koitin aiemmin etsiä ja ei kyllä osunut kohdalle. Ainakaan Kampin isossa kaupassa ja muistaakseni Stockallakaan ei ollut. Ainahan kannattaa tietysti käydä kurkkaamassa, jos valikoima on muuttunut.maissisiirappia taitaa saada kaikista isoista kaupoista ainakin täällä helsingissä päin nykyään. niitä on sitte erilaisia ja varsinkin karkeissa ja vastaavissa on se on tarkkaa mitä se on.
muoks: niin siis tietysti maissisiirapissa on maissitärkkelystä.. ja ystävämme Googlen avulla löysin jotta
vaahterasiirappi on keitettyä vaahteranmahlaa, jolloinka siihen ei ole (yleensä?) lisätty laisinkaan tärkkelystä. Hoo.
Mitäs kaikkia siirappeja ees on olemassa?
Miksköhän ei oo olemassa koivunmahlasta keitettyä siirappia? Vai onko?
muoks2: siis pitäis kai opetella kirjottamaan koko viesti yhellä kertaa... Googlesta löysin jopa mainintoja koivusiirapista. Jatkan tutkintoja, oon meinaan joskus pienenä juonu mahlaa ja se oli ihan metkan makusta.
Googlesta löysin jopa mainintoja koivusiirapista. Jatkan tutkintoja, oon meinaan joskus pienenä juonu mahlaa ja se oli ihan metkan makusta.
Maissisiirappia muuten käytetään makeisia tehdessä sokerin kiteytymisen ehkäisemiseen (ja makeisten kauniin ulkonäön aikaansaamiseksi). Itse sen myös todennut käytännössä tehden saman satsin maissisiirapilla ja ilman.
maissisiirappiahan yleensä käytetään koska siinä on paljon sitä taianomaista tärkkelyssiirappia joka estää sokereiden kiteytymistä mutta niitä on monenlaisia, siksi pitää ola tarkka, osa on vähän kun kastikkeita. en tiiä kun vaahtera siirappihan pysyy nesteenä niin siinäkin on sillon inverttisokereita niin senkin pitäis ainakin jossain määrin toimia samoin kun maissisiirappia, vähän kun hunajakin. mutta nää menee jo kemiaksi
oiskohan vaikka punnaa&säästä kaupassa ja ruohonjuuressa ollut koivusiirappia joskus, varmaan nykyään noissa lähiruokakaupoissakin.. ja nopeastihan sitä keittää itsekin
tanja: kaikesta taitaa olla siirappeja joissa on edes vähän sokeria ja tietty kaikki maustetut jutut
Seesamiöljyä on varmaan kaikissa kaupoissa nykyään. Gheetä voi tehdä itse, en ole siihen törmännyt kaupassa.Mistä liikkeistä (joku erikoisliike vai isommat ketjut kuten Citymarket, Prisma etc) olette löytäneet kasvi- tai maapähkinäöljyä, seesamiöljyä ja gheetä?
Lupasin kummitädille tehdä 60-vee kakun. Juhlat vietetään mökkioloissa, jossa ei kamalan paljon kylmäsäilytystilaa. Kermajutut ei siis tuu kysymykseenkään. Mitä ihmettä laittaisin kakun väliin ja päälle? Ehdotuksia kiitos!!!
- TaikinaTaivas
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 368
- Vastaanotettu kiitos 0
APUA!!!
Lupasin kummitädille tehdä 60-vee kakun. Juhlat vietetään mökkioloissa, jossa ei kamalan paljon kylmäsäilytystilaa. Kermajutut ei siis tuu kysymykseenkään. Mitä ihmettä laittaisin kakun väliin ja päälle? Ehdotuksia kiitos!!!
Minä olen roudannut mökkiolosuhteisiin kermakakkuja, kylmäkalleja ympärille ja sanomalehtiä matkan ajaksi niin ovat kuin jääkaapissa. Voikkari meni myös samalla tavalla parisataa kilometriä ja hyvin säilyi.
Onnistuuko italialaisen marengin tekeminen sellaisella monitoimi/yleiskoneella, jossa on kansi? Lähinnä siis ajattelen sitä sokeriliemen kaatamista valkuaisten sekaan. Mun masinassa lientä ei saa kaadettua kulhon reunaa pitkin, kun siinä tosiaan on se kansi, vaan nesteen joutuu kaatamaan kannen reijän kautta. Reikä on tietysti melko keskellä kulhoa.
Siitä vaan, ei se mahdotonta ole. Jos sitä siirappia ei saa reunaa pitkin kaadettua niin tee sitä vähän enemmän - sillon on varaa roiskutella osa sinne kulhon reunoille
- onnelianneli
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 82
- Vastaanotettu kiitos 0
- onnelianneli
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 82
- Vastaanotettu kiitos 0
Mistä saisi ?? Löysin sellaisen purkin jossa oli 4 erilaista omassa kolossaan mutta siinä on kirkkaansinistä harmittavan vähän, sitten oli sellaista jossa oli vihreitä mukana sekä sellaisia lumihiutaleen mallisia jossa valkoisia mukana, mutta se isompi määrä pelkkää kirkkaansinistä yhä haussa.
Jos joku tietää missä niin vinkatkaa , ei ainakaan Rovaniemellä ollut, kävin luottokaupan Rinnemarketinkin Prisman lisäksi
- TaikinaTaivas
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 368
- Vastaanotettu kiitos 0
WANTED]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_wink_5683e144d0652.gif[/img]
Leipurin Putiikki nettikaupasta löytyy sinisiä nonparelleja (1,60 pussi/80g http://www.leipurinputiikki.fi/index.ph ... ninen.html ) . Cittarissa on kans aika hyvä valikoima, siellä saattais olla Sundqvistin merkkisiä. Sokerihelmiä on ainakin ollut kirkkaan sinisiä.
Öö..Jos haluaa pursottaa kerma-rahkaa tai kerma-tuorejuustoa, niin miten tuo seos tehdään? Vatkataan ensin kerma ja sekoitetaan vähän notkistettu kama sekaan, vai?...Kuinka kovaksi kerma vatkataan ensin (kyseessä vois olla vaikka vispikerma).
Kerma-rahkan tekisin niin, että vatkaisin kerman kohtalaisen kovaksi vaahdoksi ja siihen sitten kääntelisin joukkoon rahkan. Tuorejuuston kanssa toimisin niin, että alottaisin tuorejuuston notkistamisella (yleiskoneessa lapavatkain, ei vispilä), ja sen sekaan kaataisin kerman pikku hiljaa (että ei tuu paakkuja) ja sitten antaisin pyöriä siinä koneessa kunnes rakenne olisi hyvä, makeuttaisin tomusokerilla. Tosin tällä tavalla tuorejuusto"vaahdosta" tulisi aika paljon tiiviimpää kuin rahkavaahdosta, mutta silti ihan hyvää .