-
Keskustelu
-
Keskustelua leivonnasta
-
Yleistä leivonnasta
-
Pikakysymykset
Pikakysymykset
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 168
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
08.05.2010 08:31 - 08.05.2010 08:31 #5864
: namia
Heii, päätin että teen äidille marsipaanikuorrutteisen kakun. Mitä suosittelette laittaa marsipaanin alle? Kun kakku on tosiaan eka marsipaanikakku ja ihan vaan kotikäyttöön.
Entä miten tuota marsipaania säilytetään, siis jos sitä jää yli. Pitääkö se heti käyttää jotenkin, vai säilyykö avattuna?
Kiitos ja kaikki mahdolliset vinkit on erittäin tervetulleita!
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 865
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
08.05.2010 08:40 - 08.05.2010 08:40 #5865
: Paula
Heii, päätin että teen äidille marsipaanikuorrutteisen kakun. Mitä suosittelette laittaa marsipaanin alle? Kun kakku on tosiaan eka marsipaanikakku ja ihan vaan kotikäyttöön.
Entä miten tuota marsipaania säilytetään, siis jos sitä jää yli. Pitääkö se heti käyttää jotenkin, vai säilyykö avattuna?
Kiitos ja kaikki mahdolliset vinkit on erittäin tervetulleita!
Käy kurkkaamassa
tutoriaali
. Marsipaani säilyy avattuna oman pienen kokemukseni mukaan hyvin kelmuun käärittynä kannellisessa rasiassa.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 29
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
10.05.2010 13:55 - 10.05.2010 13:55 #5875
: kakkukatri
Moi! Osaako joku sanoa gumpastesta että miten nopeasti kuivuu, esim. verrattuna sokerimassaan? Teen hahmokoristeen siitä ja toivottavasti en ole aloittamassa liian myöhään
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 62
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
21.05.2010 08:40 - 21.05.2010 08:40 #5660
: Mariza
Pystyykö
tälläisiä
pikkukukkia tekemään jostain muusta kuin sokerimassasta? Tai siis asun Jyväskylässä ja ainoat paikat mistä sokerimassaa saa on varmaankin leivontarvikeliikkeet (mitä täällä ei ole).
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 388
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
21.05.2010 08:53 - 21.05.2010 08:53 #5661
: Pricilla
Mariza, pystyy toki! Ainakin marsipaanista ja vaahtokarkkifondantista saa oikein hyvin tehtyä! Kukkien kuivumiseen on kyllä syytä varata hieman pidempi aika marsipaania käytettäessä

Ja kun kuivatat ne sopivissa foliokupeissa tai kuten minä kukkajääpalamuotissa, saat kukat tuon muotoisiksi.
Sokerimassaa kannattaa myös metsästää nyt TIIMARISTA, sillä ainakin meidän tiimarissamme oli oikein hyvä sokerimassa valikoima (kiitokset confetille
)
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 73
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
22.05.2010 17:10 - 22.05.2010 17:10 #5666
: Kermaruusu
Moi! Osaako joku sanoa gumpastesta että miten nopeasti kuivuu, esim. verrattuna sokerimassaan? Teen hahmokoristeen siitä ja toivottavasti en ole aloittamassa liian myöhään
Tarkoitatko gumpastella Wiltonin massaa? Jos tarkoitat niin se kuivuu todella nopeasti, paljon nopeampaa kuin sokerimassa. Itse tein orkideoita Wiltonin massalla ja kukat olivat hetkessä kuivuneita.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
27.05.2010 08:31 - 27.05.2010 08:31 #5630
: Anonymous
Kysymys kinuskin keitosta... Olen haeskellut kinuski reseptejä ja kaisissa käytetään fariinisokeria. Meilläpäin ei kuitenkaan fariinisokeria saa ostettua, joten voinko käyttää ihan tavallista sokeria? Jossain ohjeessa oli lisätty joukkoon siirappia, sitä mulla sattuisi kaapista löytymään.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
27.05.2010 09:43 - 27.05.2010 09:43 #5632
: Tanja
Kysymys kinuskin keitosta... Olen haeskellut kinuski reseptejä ja kaisissa käytetään fariinisokeria. Meilläpäin ei kuitenkaan fariinisokeria saa ostettua, joten voinko käyttää ihan tavallista sokeria? Jossain ohjeessa oli lisätty joukkoon siirappia, sitä mulla sattuisi kaapista löytymään.
Kyllä tavallinenkin sokeri passaa ihan hyvin.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 388
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
28.05.2010 06:49 - 28.05.2010 06:49 #5606
: Pricilla
Minä teen useimmiten niin, että laitan pari lusikallista siirappia tavallisen sokerin ja kerman joukkoon. Jostain syystö tuo maistuu mielestäni paremmalta, kuin fariinisokerilla tehty:)
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 478
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
28.05.2010 07:54 - 28.05.2010 07:54 #5607
: aleksi
siirapin luulisi jopa auttavan kinuskia ettei se kiteydy koska on itsekin neste.. toisaalta fariinisokerihan on sokeria jossa on vähän siirappia..
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 368
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
28.05.2010 16:27 - 28.05.2010 16:27 #5608
: TaikinaTaivas
Minä teen nykyään kinuskin silleen et laitan saman verran kermaa ja tomusokeria (tavallinenkin sokeri käy) ja sit lorautan siirappia ihan vaan värin takia, sit valmiiseen kinuskiin laitan hiukan vanilliinisokeria ja voita. Tulee ihana hiukan lohkeava vaalea (väriä sen mukaan kuinka paljon laittaa siirappia) kinuski.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
30.05.2010 17:27 - 30.05.2010 17:27 #6015
: Anonymous
Kiitos kaikille vastauksista, kokeillaan siis kermalla, sokerilla ja siirapilla. Yksi kysymys kuitenkin vielä. Voiko kinuskin tehdä kakun päälle jo tarjoilua edeltävänä päivänä vai kovettuuko se totaalisesti jääkaapissa? Aika ongelmien takia kyselen, vai onko kuitenkin parempi, että herään kukon laulun aikaan keittelemään kinuskia
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
30.05.2010 17:29 - 30.05.2010 17:29 #6016
: Tanja
Kiitos kaikille vastauksista, kokeillaan siis kermalla, sokerilla ja siirapilla. Yksi kysymys kuitenkin vielä. Voiko kinuskin tehdä kakun päälle jo tarjoilua edeltävänä päivänä vai kovettuuko se totaalisesti jääkaapissa? Aika ongelmien takia kyselen, vai onko kuitenkin parempi, että herään kukon laulun aikaan keittelemään kinuskia
Ei pitäisi kovettua kunhan et keitä siitä kivikovaa.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 160
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
31.05.2010 17:49 - 31.05.2010 17:49 #6026
: Sanja
Hyydykekakkujen riittävyydestä kysyisin! Mun tarvis tehdä yksiin häihin pari tavallista täytekakkua ja sitten vielä tuorejuustokakkua n. 40 hengelle. Täytekakkujen menekki on helppo laskea, mutta mites juustokakkujen suhteen lasketaan??? Mulla ei ole mitään aavistusta, kuinka monta noita mun tarttis tehdä, että riittää tuolle porukalle. Noi juustokakut tulee siis illaksi, jolloin häihin tulee hääparin kaveripiiriä ja siis heille ei ole varsinaista kahvitarjoilua vaan ennemminkin jatko-tyyppiset kekkerit. Muuna tarjottavana on pelkästään suolaista puolta eli noi juustokakut on ainoa makea tarjottava.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 111
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
01.06.2010 07:40 - 01.06.2010 07:40 #6028
: Suklaasydän
Pursottelin eilen suklaaperhosia Pandan tummasta suklaasta ja havaitsin taas saman ongelman kuin aikaisemminkin. Eli kuivuttuaan osa perhosista on kauniin tumman ruskeita ja kiiltäviä, mutta osassa pinta on vaaleampaa, mattaista ja näyttää... hmm.. no sellaselta miltä suklaa näyttää kun on vanhaa. Mistäköhän tämä johtuu?
Sama juttu kävi myös perhosille, jotka olin laittanut aiemmin pakkaseen ja otin nyt sieltä pois. Pakkaseen mennessään kaikki olivat kauniin kiiltäviä, mutta nyt osa oli muuttunut mattaiseksi.
Ymmärtäisin, jos kaikille perhosille kävisi sama juttu, mutta kun niin tapahtuu vain osalle.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
01.06.2010 08:05 - 01.06.2010 08:05 #6030
: Tanja
Sanja, miulla ei oo täysin tyhjentävää vastausta tuohon, mutta voisko sitä laskea jotenkin noiden vuokien mukaan, esim. jos 2 munan kakusta riittää noin kuudelle, ja se tehdään 15cm vuokaan, pitäisi silloin vastaavankokoisesta juustokakusta riittää samalle hlömäärälle?
Suklaasydän, laikut ja muut mattapinnat johtuu siitä että suklaata ei ole temperoitu.
Jos haluaa oikaista, eikä halua pelkkien spritsauskoristeiden takia temperoida, kannattaa käyttää Brumbergin "muklaata", eli sitä laktoositonta tummaa. Sitä ei tarvitse temperoida koska ei sisällä laisinkaan kaakaorasvaa eikä -massaakaan muistaakseni.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 368
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
01.06.2010 12:36 - 01.06.2010 12:36 #6035
: TaikinaTaivas
Juustokakuissa/hyydykekakuissa kannattaa vaan katsastaa omaa vuokaa ja jakaa sitä osiin, montako semmosta mukavan kokoista palaa siitä tulisi. Veikkaan et tuommosesta esim. 24 cm:n läpimittaisesta kakusta söisi sen 20 hlöä elikkä parilla kakulla sais 40:lle suut makiaksi.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 160
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
01.06.2010 13:03 - 01.06.2010 13:03 #6036
: Sanja
Kiitokset vastauksista! Niin mäkin vähän suunnittelin, että lasken reilut palat jokaiselle ihan vaikka piirtämällä vuoan avulla, niin eiköhän sillä ongelma selviä. Ajattelin taas vähän hankalasti tätä aluksi, kun mietin myös palan korkeuden vaikutusta riittävyyteen.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
01.06.2010 14:06 - 01.06.2010 14:06 #6037
: Anonymous
Sanja: Onhan se toki ihan totta, että jos täytettä on paksulti, tulee otettua pienempi pala, joten et ole itseasiassa ajatellut hankalasti
Varmin toki myös minun mielestäni on se, että mittaa piirtäen, kuinka monta palaa ympyrävuoasta saa. Ja jos täytettä onkin niin paksulti, että paloista tulee otettaessa pienempiä, ei se haittaa, jääpähän enemmän santsivaraa
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 44
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
01.06.2010 17:26 - 01.06.2010 17:26 #6039
: suvikeiju
Miten kauan sokerimassa/marsipaanikoristeet säilyvät. Olis rasiallinen viime syksynä tehtyjä kukkia ja lehtiä. Ulkoisesti näyttävät ihan samoilta kuin heti valmiina, mutta voiko nuo jotenkin pilaantua ajan myötä? Ovat olleet kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
01.06.2010 17:50 - 01.06.2010 17:50 #6046
: Tanja
Miten kauan sokerimassa/marsipaanikoristeet säilyvät. Olis rasiallinen viime syksynä tehtyjä kukkia ja lehtiä. Ulkoisesti näyttävät ihan samoilta kuin heti valmiina, mutta voiko nuo jotenkin pilaantua ajan myötä? Ovat olleet kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä.
Jos ovat siis kuivaneet (kuten voisi olettaa tuossa ajassa tapahtuvan), voi niitä varmaan vielä käyttää kakun päällä. Nuo säilyvät "pienen" ikuisuuden muutenkin kuivuttuaan, ja toisaalta, harvemminhan kukaan kivikovia koristeita syökään.
Voithan tietysti mutustella yhden ja katsoa miltä se maistuu.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 74
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
02.06.2010 08:13 - 02.06.2010 08:13 #6053
: Lalluskainen
Kuivahtaneet koristeet tosiaan säilyvät niin kauan vaan, kun niitä ehjänä säilyttää. Toki ne pitää säilyttää asianmukaisesti, eli juurikin kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä, valoltasuojattuna.
Toi on yks parhaita asioita kyllä noissa koristeissa, että niitä voi tehdä ison satsin kerralla ja säilyttää sitten ja käyttää varastosta
Itelläni ainakin joka kerta kakuista ja muista jutuista jää massoja yli, joten koristeisiin ne käytän tietty
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 82
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
11.06.2010 19:33 - 11.06.2010 19:33 #6174
: onnelianneli
Mitä käytännön eroa on leipomisessa Sunnuntai rahkavalmisteella ja esim. maustetulla tuorejuustolla. Jos teen "juustokakkua". Molemmat tuntuvat yhtä " kiinteiltä "
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 457
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
12.06.2010 07:38 - 12.06.2010 07:38 #6178
: Sirkku
Mie tein pari viikkoa sitten yhen kakun just tolla Sunnuntain rahkavalmisteella, kun reseptissä sanottiin tuorejuusto. Hyvin se toimi, mie en ainakaan mitään järisyttäviä eroja huomannu.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
12.06.2010 13:42 - 12.06.2010 13:42 #6182
: Tanja
Mitä käytännön eroa on leipomisessa Sunnuntai rahkavalmisteella ja esim. maustetulla tuorejuustolla. Jos teen "juustokakkua". Molemmat tuntuvat yhtä " kiinteiltä "
No siis maku lähinnä. Rahkavalmiste maistuu lähinnä rahkalta ja tuorejuusto tuorejuustolta. Jos on tarkoitus tehdä juustokakkua, siis ihan
juustokakkua, niin suosittelen tuorejuuston käyttämistä. Jos taas esim. hyydykekakkua, silloin on makuasia kumpaa käyttää.
Aihe on lukittu.
-
Keskustelu
-
Keskustelua leivonnasta
-
Yleistä leivonnasta
-
Pikakysymykset
Sivu luotiin ajassa: 0.317 sekuntia