Pikakysymykset

Lisää
03.04.2010 12:04 - 03.04.2010 12:04 #4895 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset
Ihanaa! Suuren suuren suuret kiitokset pikaisista vastauksista!!! Tää foorumi on niin ihana, kun saa apua niin nopeesti ja melkeinpä mihin vaan!!

Ja joo, ajattelinkin, että varmaan toffeeta tulee siitä sokeroidusta, mutta pakko oli nyt samalla varmistaa
Aihe on lukittu.
Lisää
06.04.2010 11:41 - 06.04.2010 11:41 #4978 : Marilele
Vastaus käyttäjältä Marilele aiheessa Re: Pikakysymykset
Muoks. Ei sittenkään mitään! Kyselin siis miten elintarvikevärin saa käsistä pois, mutta se lähtikin saunassa ihan ilman poppakonsteja.
Aihe on lukittu.
Lisää
06.04.2010 15:13 - 06.04.2010 15:13 #4994 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset

Muoks. Ei sittenkään mitään! Kyselin siis miten elintarvikevärin saa käsistä pois, mutta se lähtikin saunassa ihan ilman poppakonsteja.

Käytitkö ihan kaupan nestemäisiä värejä?
Mie oon huomannu pastavärejä käyttäessä että ne ainakin takertuu sormiin eivätkä lähde kuin kulumalla pois. Liekkö riippuu väristä ja valmistajasta?
Aihe on lukittu.
Lisää
06.04.2010 16:09 - 06.04.2010 16:09 #5000 : Marilele
Vastaus käyttäjältä Marilele aiheessa Re: Pikakysymykset
Tanja, Sugarflairin vaaleansinistä (baby blue) pastaväriä sain käsiini. Väri ei minusta edes haalistunut ihan vaan käsiä pesemällä, mutta saunassa käynnin jälkeen huomasin värin kadonneen. Onneksi, oli melko karmean näköiset kämmenet.
Aihe on lukittu.
Lisää
11.04.2010 08:03 - 11.04.2010 08:03 #5181 : Suklaasydän
Vastaus käyttäjältä Suklaasydän aiheessa Re: Pikakysymykset
Mitä mieltä olette kakun täyttämisestä ja säilymisestä? Voinko täyttää kakun ja kuorruttaa sen marsipaanilla jo tänään, jos se tarjoillaan vasta ylihuomenna? Kakku haetaan minulta huomenna illalla enkä halua riskeerata kakun onnistumista tekemällä sen vasta huomenna töiden jälkeen...
Aihe on lukittu.
Lisää
11.04.2010 14:00 - 11.04.2010 14:00 #5193 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Pikakysymykset
Itse en uskaltaisi kyllä tehdä niin aikaseen marsipaanikakkua, mutta toisaalta ei meillä kyllä marsipaanipinta ole miksikään omissa kakuissa mennyt vaikka on pari päivää jääkaapissa seisonutkin.. Allahan täytyy kyllä olla sitten marenkivoikreemi tai voikreemi.
Jos teet kakun etukäteen niin kerro ihmeessä, miten kävi ulkonäölle pidemmässä säilytyksessä!
Aihe on lukittu.
Lisää
11.04.2010 16:14 - 11.04.2010 16:14 #5198 : Suklaasydän
Vastaus käyttäjältä Suklaasydän aiheessa Re: Pikakysymykset

Mitä mieltä olette kakun täyttämisestä ja säilymisestä? Voinko täyttää kakun ja kuorruttaa sen marsipaanilla jo tänään, jos se tarjoillaan vasta ylihuomenna? Kakku haetaan minulta huomenna illalla enkä halua riskeerata kakun onnistumista tekemällä sen vasta huomenna töiden jälkeen...


Päätin tehdä kakun jo tänään, koska maalasin ensimmäistä kertaa valmiin kakun pintaan enkä siis halunnut hermoilla sen kanssa huomenna.

Nyt vaan peukut pystyyn, sormet ristiin ja toivotaan, ettei kakulle käy kuinkaan. Marsipaanin alla on siis tietysti se kreemi...
Aihe on lukittu.
Lisää
11.04.2010 16:40 - 11.04.2010 16:40 #5200 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Pikakysymykset
No peukut on pystyssä. Eihän se marsipaani kovin pahannäkösesti voi kostua, jos on ilmavasti säilytetty ja kunnon kosteussulku alla
Aihe on lukittu.
Lisää
11.04.2010 17:59 - 11.04.2010 17:59 #5202 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset
Sattuiskohan keneltäkään löytymään ideoita mihin käyttää leivonnassa lakkakastiketta? Purkin kyljessä lukee, että nautittavaksi esim. uunijuuston tai jäätelön kanssa. Käyttäisin kastikkeen kuitenkin mielummin makeaan leivontaan mutta ideat on vähän vähissä. Taitaa vaan sellaisenaan olla ihan liian lirua vaikka kakun väliin laitettavaksi.
Aihe on lukittu.
Lisää
11.04.2010 18:19 - 11.04.2010 18:19 #5203 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset
Juoksevaa kastiketta voisi käyttää kakussa siten, että lisäisi hiukan kastiketta johonkin jämäkämpään (kerma, rahka, masarpone) ja tarvittaessa seosta voisi ryydittää parilla liivatteella niin se pysyisi helpommin kasassa. Myös moussekakkua voisi harkita. Esimerkiksi siten, että tekee valkosuklaisen moussekakun ja siihen pistää päälle kiilteen tuosta lakkakastikkeesta.
Aihe on lukittu.
Lisää
11.04.2010 19:11 - 11.04.2010 19:11 #5209 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset
Kiitoa Tiituska, tuo valkosuklainen moussekakku on loistava idea! Mä vaan olen jostain syystä aina vierastanut liivatteen käyttöä ja tarvitsen sen takia vielä lisää apua. Kuinkas tuosta kastikkeesta se kiille taijotaan? Pullossa taitaa olla 250 ml.
Aihe on lukittu.
Lisää
12.04.2010 17:50 - 12.04.2010 17:50 #5232 : Suklaasydän
Vastaus käyttäjältä Suklaasydän aiheessa Re: Pikakysymykset

Mitä mieltä olette kakun täyttämisestä ja säilymisestä? Voinko täyttää kakun ja kuorruttaa sen marsipaanilla jo tänään, jos se tarjoillaan vasta ylihuomenna? Kakku haetaan minulta huomenna illalla enkä halua riskeerata kakun onnistumista tekemällä sen vasta huomenna töiden jälkeen...


Päätin tehdä kakun jo tänään, koska maalasin ensimmäistä kertaa valmiin kakun pintaan enkä siis halunnut hermoilla sen kanssa huomenna.

Nyt vaan peukut pystyyn, sormet ristiin ja toivotaan, ettei kakulle käy kuinkaan. Marsipaanin alla on siis tietysti se kreemi...


Hienosti säilyi kakku jääkaapissa! Ei pienintäkään hikoilua tai muuta oireilua. Ja uskon sen kestävän tilaajan hoivissa vielä ensi yön kunnes se sitten huomenna laitetaan tarjolle. Kuten Pricilla sanoit, kunnon kosteussulku vaan alle niin ei ole hätiä mitiä!
Aihe on lukittu.
Lisää
12.04.2010 17:51 - 12.04.2010 17:51 #5234 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset
Juuri näin, en ehtinyt tähän vastaamaankaan että kyllä sen pitäisi kestää kunhan ei tunge kakkua mihinkään kuvun alle tms.
Aihe on lukittu.
Lisää
14.04.2010 08:00 - 14.04.2010 08:00 #5261 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Pikakysymykset
Teen Wapuksi minimuffinsseja brunssille ja ajattelin tehdä ne etukäteen. Pakastaminen ei varmastikaan pilaa niiden makua tai rakennetta, mutta miten sulatus kannattaa suorittaa? Tää on aika alkukantainen kysymys, mutta kysyn silti. Jossain rasiassa, jossa ne on pakastanut, ilman rasiaa, jääkaapissa, huoneenlämmössä, kuinka kauan...?

Pasteijoita ei varmaan kannata pakastaa?
Aihe on lukittu.
Lisää
19.04.2010 15:15 - 19.04.2010 15:15 #5362 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Pikakysymykset
Voiko filotaikinasta tehdyt "pasteijat" tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan paistamista? Vai meneekö löllöksi?
Aihe on lukittu.
Lisää
19.04.2010 15:48 - 19.04.2010 15:48 #5367 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset

akastaminen ei varmastikaan pilaa niiden makua tai rakennetta, mutta miten sulatus kannattaa suorittaa?

Mie sanoisin että makukysymys. Voi sulatella ihan huoneenlämmössäkin, varmaan tunti riittää. Kannattanee sulattaa ilman rasian kanssa, ettei kanteen tiivistynyt kosteus tipu muffinssien päälle.

Pasteijoita ei varmaan kannata pakastaa?

Voihan pasteijoitakin pakastaa. Tämäkin varmaan makukysymys. Jotta kuka mitenkin.

Tuosta filotaikinasta ei oo kokemusta joten siihen en osaa sanoa juuta enkä jaata.
Aihe on lukittu.
Lisää
19.04.2010 16:09 - 19.04.2010 16:09 #5369 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Pikakysymykset
Hmm. Tarkemmin kun ajattelee, niin se filotaikina varmaan kuivuu jääkaapissa. Auttaiskohan, jos ne laittais johonkin kannelliseen rasiaan, siis raakana vuorokausi ennen paistamista...Pääsis Vappuaamuna niin paljon helpommalla. Jos joku tähän osaa vastata, niin kiitos.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.04.2010 10:50 - 20.04.2010 10:50 #5411 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Pikakysymykset
pakastaminen kyllä musta pilaa kaiken maun ja rakenteen mutta vaikka pasteijat voi raakana ihan hyvin pakastaa ja varmaan ne muffinssitkin. pasteijat menee raakana jääkaapissakin pari päivää ihan hyvin mutta vaikka muovilla peitettynä ettei kuivu. jos koko pelti mahtuu jääkaapiin niin ihan normimuovipussiin koko pelti.
Aihe on lukittu.
Lisää
01.05.2010 12:28 - 01.05.2010 12:28 #5720 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset
Eikö niin ole, että tuorehiivan voi pakastaa?
Aihe on lukittu.
Lisää
01.05.2010 14:35 - 01.05.2010 14:35 #5724 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Pikakysymykset
on.. mutta se kannattaa murustaa että saa sopivia määriä kerrallaan.. sulatettu hiiva pilaantuu nimittäin heti
Aihe on lukittu.
Lisää
03.05.2010 06:22 - 03.05.2010 06:22 #5768 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset
Kysymys koskee kakunpäällistä ja marsipaanikoristeita:
Mitkä ovat parhaita "kosteusstoppareita" kakunpäällisenä? Haluaisin tasaisen kuorrutteen, mutten marsipaanista. Joudun laittamaan kakun koristeineen valmiiksi aamulla, kun syönti on vasta iltapäivällä. Onko suklaaganache ok ? Entä (valko)suklaakreemi ?
Aihe on lukittu.
Lisää
03.05.2010 07:53 - 03.05.2010 07:53 #5772 : TaikinaTaivas
Vastaus käyttäjältä TaikinaTaivas aiheessa Re: Pikakysymykset

Kysymys koskee kakunpäällistä ja marsipaanikoristeita]

Hyvin kuivanneet marsipaanikoristeet pysyvät ihan hyvänä kermankin päällä tuon ajan, kuvun alle ei vaan saa kakkua laittaa.

Aihe on lukittu.
Lisää
03.05.2010 08:29 - 03.05.2010 08:29 #5774 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Pikakysymykset
Suklaaganachen tai kinuskin päällä marsipaanikoristeet säilyvät melko hyvin. Kerman päälle jos laittaa pidemmäksi aikaa koristeet, niin tekisin jonkun marsipaanilätkän koristeiden alle tai sitten sivelisin koristeiden pohjat suklaalla.
Aihe on lukittu.
Lisää
03.05.2010 10:31 - 03.05.2010 10:31 #5776 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset
Toinen kysymys kakun päällystämisestä ja koristeista. Joudun päällystämään ja koristelemaan kakun jo lauantai aamuna vaikka kakku tarjoillaan vasta sunnuntaina. Jos laitan voikreemin massa ticinon alle niin pysyykö kakku siistinä (ja syötävänä) sunnuntaille asti? Siis niin ettei tuo sokerimassa ala sulamaan... Olen myös nähnyt joillain sivuilla, että kakku on ensin kuorrutettu marsipaanilla ja sen jälkeen sokerimassalla. Onko tästä kellään kokemusta?
Aihe on lukittu.
Lisää
03.05.2010 15:41 - 03.05.2010 15:41 #5791 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset

Jos laitan voikreemin massa ticinon alle niin pysyykö kakku siistinä (ja syötävänä) sunnuntaille asti? Siis niin ettei tuo sokerimassa ala sulamaan... Olen myös nähnyt joillain sivuilla, että kakku on ensin kuorrutettu marsipaanilla ja sen jälkeen sokerimassalla. Onko tästä kellään kokemusta?

Rasvapohjainen kreemi pidättää hyvin kosteutta, kunhan muistaa säilyttää kakun jääkaapissa ilman kupua.
Tuo marsipaanin päälle laitettava sokerimassa taitaa olla semmosta viimesen päälle tehtävää juttua, jos haetaan täydellisen sileää pintaa tms. Eipä sille muuta selitystä taida ollakaan? Melkonen määrä sitä kuorrutetta tulee per syötävä palanen jos molemmat massat laittaa. Tietysti jos tykkää syödä kuorrutteita niin mikäs siinä.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.341 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017