Pikakysymykset

Lisää
09.03.2010 08:53 - 09.03.2010 08:53 #4350 : namia
Vastaus käyttäjältä namia aiheessa Re: Pikakysymykset
En nyt sitten tienny että mistä voisin kysyä, joten laitanpa kysymykseni tähän.
Siskolle pitäisi tehdä sunnuntaiksi täytekakkua, toiveena oli että päällä olisi kiivikiille. Mitä siis laittaisin täytteeksi? Sopisikohan valkosuklaamousse toiseen väliin? Mikä kaveriksi?
Aihe on lukittu.
Lisää
09.03.2010 09:17 - 09.03.2010 09:17 #4352 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset

toiveena oli että päällä olisi kiivikiille.

Miten ajattelit tuon toteuttaa? Kannattaa muistaa että kiivi + liivate ei ole hyvä yhdistelmä (lopputuloksena on jotain epämääräistä liejua tms).

Muuten kakun väliin sopii varmasti mikä vain mikä maistuu hyvältä.
Aihe on lukittu.
Lisää
09.03.2010 09:19 - 09.03.2010 09:19 #4353 : namia
Vastaus käyttäjältä namia aiheessa Re: Pikakysymykset
Ööö, ajattelin että asettelen ne kiivit siihen ja päälle hyytelösokerista kiille? Onnistuuko?
Aihe on lukittu.
Lisää
09.03.2010 09:22 - 09.03.2010 09:22 #4355 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset

Ööö, ajattelin että asettelen ne kiivit siihen ja päälle hyytelösokerista kiille? Onnistuuko?

No tuollein sen vois varmaan tehdä nätisti. Jos jollain on kiivistä + hyytelösokerista huonoja kokemuksia niin huudelkoot tähän!
Aihe on lukittu.
Lisää
09.03.2010 10:36 - 09.03.2010 10:36 #4356 : namia
Vastaus käyttäjältä namia aiheessa Re: Pikakysymykset
Joo. Hyytelösokeripaketissa ainakin on kuva, jossa on myös kiiviä, joten luulis nyt onnistuvan
Mmmh, osaisko joku suositella valkosuklaamoussen kaveriksi jonkun hyvän täytteen?
Aihe on lukittu.
Lisää
09.03.2010 11:17 - 09.03.2010 11:17 #4358 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Pikakysymykset
Jos kiiviä on päällä, niin suosittelisin valkosuklaakaveriksi jotakin muuta etelän hetelmistä tehtyä. Eli esim. mango, tai passionmousse tain sitten jotain limemoussea:P
Aihe on lukittu.
Lisää
09.03.2010 11:51 - 09.03.2010 11:51 #4360 : namia
Vastaus käyttäjältä namia aiheessa Re: Pikakysymykset
Okei. Vois kokeilla ehkä semmosta, että vatkais kermaa ja lisäis siihen tätä valkosuklaalime-rahkaa? Tai toinen vois olla että laittais sitä kaupan valmista mango-passion-moussea, vai mitä se onkaan.
Aihe on lukittu.
Lisää
11.03.2010 12:44 - 11.03.2010 12:44 #4385 : namia
Vastaus käyttäjältä namia aiheessa Re: Pikakysymykset
Ostin tänään tuon mango-passion-moussen, sitä taidan laittaa sitten kakun väliin. Tuo toinen vaihtoehto ois voinu olla mun mieleen enemmän, mutta kun vieraissa on paljon sellaisia jotka ei tykkää rahkasta, niin päädyin sitten tähän.
Aihe on lukittu.
Lisää
27.03.2010 15:56 - 27.03.2010 15:56 #4744 : Niina
Vastaus käyttäjältä Niina aiheessa Re: Pikakysymykset
Kysymys kakun täytteistä:

Olen huomannut, että monet käyttävät täytteissä tuorejuustoa. Itse olen tähän asti tehnyt kerma-rahka-vaniljakastike-rahka-suklaa-marja yhdistelmillä, liivatteella hyydytettynä täytteitä. Mikä on siis syy tuohon tuorejuuston käyttöön: maku vai täytteen rakenne vai kenties joku muu? Kannattaisiko siis siirtyä tuorejuuston käyttöön täytteissä?
Aihe on lukittu.
Lisää
27.03.2010 18:35 - 27.03.2010 18:35 #4753 : rasse2000
Vastaus käyttäjältä rasse2000 aiheessa Re: Pikakysymykset
Mä itse tykkään juustokakkumaisista täytteistä, siksi suosin maustamatonta tuorejuustoa täytteissä.
Aihe on lukittu.
Lisää
27.03.2010 18:58 - 27.03.2010 18:58 #4755 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset

Mikä on siis syy tuohon tuorejuuston käyttöön]
Miusta tää on kanssa aikalailla makukysymys. Jos tykkää rahkasta niin käyttää rahkaa ja jos tuorejuusto maistuu niin sitä sitten.

Suht samanlaiset rakenteet noilla taitaa olla, vai liekkö tuorejuusto aavistuksen jämäkämpää?
Ja tietysti rahkassa on tosi vähän rasvaa, tuorejuustoissa on paljon enemmän.

Aihe on lukittu.
Lisää
27.03.2010 19:11 - 27.03.2010 19:11 #4756 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Pikakysymykset
Tuorejuustolla tulee mun mielestä pehmeämpi (mutta kuitenkin jämäkkä) koostumus verrattuna rahkaan. Myöskään sokeria ei tartte niin paljon kuin rahkan kanssa. Mä suosin tuorejuustoja!
Aihe on lukittu.
Lisää
30.03.2010 16:11 - 30.03.2010 16:11 #4810 : halibani
Vastaus käyttäjältä halibani aiheessa Re: Pikakysymykset
Sokerimassa kuivunut hieman (pussi oli huonosti suljettu), millä siitä saisi taas muotoiltavaa? Mikroon? Vesihauteeseen pussissa? Kiitos jo etukäteen!
Aihe on lukittu.
Lisää
30.03.2010 18:06 - 30.03.2010 18:06 #4811 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset

Sokerimassa kuivunut hieman (pussi oli huonosti suljettu), millä siitä saisi taas muotoiltavaa? Mikroon? Vesihauteeseen pussissa? Kiitos jo etukäteen!

Lisää massaan varovasti pari tippaa vettä kerrallaan ja vaivaa massaa reilusti.
Aihe on lukittu.
Lisää
30.03.2010 18:36 - 30.03.2010 18:36 #4814 : halibani
Vastaus käyttäjältä halibani aiheessa Re: Pikakysymykset

Sokerimassa kuivunut hieman (pussi oli huonosti suljettu), millä siitä saisi taas muotoiltavaa? Mikroon? Vesihauteeseen pussissa? Kiitos jo etukäteen!

Lisää massaan varovasti pari tippaa vettä kerrallaan ja vaivaa massaa reilusti.


Erittäin suuri kiitos! Ei tarvitse hukkaan sitä sitten heittää.
Aihe on lukittu.
Lisää
31.03.2010 18:10 - 31.03.2010 18:10 #4830 : Mariza
Vastaus käyttäjältä Mariza aiheessa Re: Pikakysymykset
Miksi leivontaan käsketään käyttämään taloussuklaata? Onko maku/rakenne/sulatus samanlainen fazerin sinisellä kuin taloussuklaalla?
Aihe on lukittu.
Lisää
31.03.2010 19:41 - 31.03.2010 19:41 #4834 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Pikakysymykset
varmaankin siksi koska taloussuklaa oli vielä vähän aikaa sitte ainoa tummempi suklaa jota suomesta edes sai ja leivontaan toimii tumma paremmin. nyt varmaan kannattaa ostaa Lidlistä JD Grossin suklaata leivontaan, halpaa ja hyvää.
Aihe on lukittu.
Lisää
31.03.2010 20:56 - 31.03.2010 20:56 #4836 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset

nyt varmaan kannattaa ostaa Lidlistä JD Grossin suklaata leivontaan, halpaa ja hyvää.

Pakko kommentoida tähän väliin että maisteltiin yks ilta Sirkun ja Pahanneksen kanssa noita edellä mainittuja suklaita. Kaakaopitoisuudet oli niissä muistaakseni jotain 35-81%. Ihmetyksekseni totesin voivani syödä myös tuota 81% suklaata, eikä se maistunut kitkerältä, vaan jopa hieman hedelmäinen jälkimaku tuli suklaata mutustellessa. Mutta vahvaa ja kuivaa se kyllä oli.
Aihe on lukittu.
Lisää
02.04.2010 08:05 - 02.04.2010 08:05 #4865 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset
Apua äkkiä. Mitä teen tälle? Vieraat tulee 3 tunnin päästä.

Aihe on lukittu.
Lisää
02.04.2010 08:39 - 02.04.2010 08:39 #4866 : TaikinaTaivas
Vastaus käyttäjältä TaikinaTaivas aiheessa Re: Pikakysymykset

Apua äkkiä. Mitä teen tälle? Vieraat tulee 3 tunnin päästä.


Tätä kakku ei voi enää pelastaa. Leikkaa kakku annospaloiksi valmiiksi lautasille tai leivo äkkiä kääretorttu ja koristele se kermapursotuksin ja vaikka hedelmillä tai marjoilla + kiilteellä ... tai pääsiäiskarkein. Mitäköhän kakulle on tapahtunut ko noin pahasti levis; ootko kostuttanut liikkaa???
Aihe on lukittu.
Lisää
02.04.2010 09:12 - 02.04.2010 09:12 #4867 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset
Ei kun mä koristelin sen koristelualustan päällä ja yritin kakkunostimen avulla siirtää sen tarjoiluastialle. Ilmeisesti alimmainen kerros oli jäänyt liian ohueksi, eikä kestänyt siirtoa. Kakku oli tosi kaunis ennen siirtämistä, pursotuksetkin onnistui hienosti
Nyt mä yritin hiukan lastan avulla työntää sitä takaisin kasaan ja laitoin muutaman kiwiviipaleen ja kiillettä lisää peittämään pahimpia aukkoja pinnalta. Ja reunapursotukset vetäisin paletilla sileiksi. Kaunis se ei todellakaan ole vieläkään, mutta onneksi on vain lähimpiä sukulaisia tulossa kylään.

En viitsi leikata valmiiksi annospaloiksi, kun on meidän pikkuneitien synttärit kyseessä, niin he haluavat puhaltaa kynttilät. Viime viikonloppuna oli onneksi jo kaverisynttärit, niin saivat muumikakkua, joka sentään onnistui jollain lailla.

Mutta tämä harmittaa vietävästi, ikinä ikinä enää en koristele kakkua kuin tarjoilualustallaan leivinpaperisuikaleiden avulla. Sillä lailla en ole koskaan onnistunut kakkua pilaamaan
Aihe on lukittu.
Lisää
02.04.2010 15:42 - 02.04.2010 15:42 #4869 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset
Voi kurjuus mikä epäonni Sokerihiirellä! Mutta onneksi vain lähisukulaisia tulossa kylään, ja ei tuo kakun läjähtäminen makuun kuitenkaan vaikuta!

Mie käytän ihan omaan kotiinkin tuleville kakuille aina kakkupahveja alla. Niiden avulla siirtely käy näppärästi.
Aihe on lukittu.
Lisää
03.04.2010 06:52 - 03.04.2010 06:52 #4880 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset
Hei kondensoidusta mdosta/banoffeesta kysymys.

Ekaa kertaa ajattelin sellasta (banoffeeta) tehdä maanantaiksi, kun sain kondensoitua maitoa ja olen jo odotellut, koska pääsen sitä kokeilemaan. Sitä maitoahan pitää keitellä kolmisen tuntia, jotta se toffeoituu. Ongelmana on, että torttua pitäisi södä iltapäivällä ja aamupäivällä ollaan poissa kotoa, enkä ehdi koko aamua vahtia kattilaa.

Voiko siis toffeen keittää jo edellisenä päivänä ja kaataa seuraavana päivänä vasta tortun päälle tai voiko toffeen kaataa tortun päälle edellisenä päivänä ja lisätä banaanit ja kermat vasta ennen tarjoilua?

Ja kumpaakas maitoa siinä pitäisi käyttää, sokeroitua vai sokeroimatonta? Isi toi niitä vähän aikaa sitten Virosta mulle tuliaisiksi, eikä tiennyt, millasta pitäisi tuoda, niin toi sitten kaikkia madollisia kondensoituja maitoja, joita löysi jihaa!
Aihe on lukittu.
Lisää
03.04.2010 07:42 - 03.04.2010 07:42 #4883 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Pikakysymykset
Sokeroitua maitoa käytetään toffeen tekoon:)
Tölkin voi hyvin keitellä edellisenä päivänä valmiiksi ja laittaa sitten jääkaappiin odottelemaan. Tosin itse tekisin jo koko tortun edellisenä päivänä maustumaan sillä olen huomannut, että juuri valmistettu banoffee ei ole läheskään yhtä mehukkaan ja maukkaan makuista kuin päivän jääkaapissa maustunut!
Aihe on lukittu.
Lisää
03.04.2010 08:09 - 03.04.2010 08:09 #4884 : TaikinaTaivas
Vastaus käyttäjältä TaikinaTaivas aiheessa Re: Pikakysymykset

Sokeroitua maitoa käytetään toffeen tekoon]

Mie oon kans samaa mieltä et kannattaa tehdä valmiiksi jo ed. päivänä, se ihanasti mehustuu kaapissa

.

Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.325 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017