- Viestejä: 368
- Vastaanotettu kiitos 0
Pikakysymykset
- TaikinaTaivas
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
Tanja, tein tämän ohjeen mukaan. Itseasiassa huomasin nyt kun uudestaan tein, että keittelin seosta about 5-9 min, eikä muutosta.
Ei näille kinuskeille voi antaa tarkkaa aikamäärää, keittelet ihan niin kauan et on valmista ... niin miekin teen aina sekä tavis kinuskin kans että tuon lakritsakinuskin kanssa. Keittelet niin kauan et on mukavan paksua, kestää se sit 10 minuuttia tai 20 minuuttia ja testaat valuttamalla tipan kylmään veteen - jos se tippa jähmettyy niin sit on valmista.
Vielä tuohon voi-juttuun palatakseni, onko sillä periaatteessa väliä että leipooko suolattomasta voista vaiko ei? En viitsinyt ylimääräistä suolattomasta voista maksaa ja otin normaalisuolaista, ihan hyvää tuli. Mikä taika tässä suolattomassa voissa on? Varsinkaan kun missään ohjeessa ei käsketty lisäämään suolaa joukkoon (tarkoitan siis ohjeita missä käytettiin suolatonta voita).
Monesti ohjeissa on suolatonta voita, koska sitä käytetään ulkomailla (onkohan täälläkin käytetty aikaisemmin enemmän?). Ja sitten saattavat lisätä taikinaan ripauksen suolaa. Jos taas käyttää meikäläistä "tavallista" voita, ei sitä suolalisäystä tarvita, ja miusta se toimii muutenkin ihan mukavasti.juu kiitoksia
Vielä tuohon voi-juttuun palatakseni, onko sillä periaatteessa väliä että leipooko suolattomasta voista vaiko ei? En viitsinyt ylimääräistä suolattomasta voista maksaa ja otin normaalisuolaista, ihan hyvää tuli. Mikä taika tässä suolattomassa voissa on? Varsinkaan kun missään ohjeessa ei käsketty lisäämään suolaa joukkoon (tarkoitan siis ohjeita missä käytettiin suolatonta voita).
Onko kukaan kokeillut värjätä voi/ suklaakreemiä mustaksi, onnistuuko? (En oikein ehtisi suorittaa tässä asiassa tällä kertaa tieteellisiä kokeiluita
)
En oo kokeillut, mutta pitäisihän se onnistua. Kannattaa tosiaan varmaan kaakaolla maustaa/värjätä jo suht tummaksi tuo kreemi. Semmosen ohjeen oon jostain lukenu, mutta taisi koskea marsipaanin värjäystä. Toiminee tässäkin asiassa.
Kysyisin tälläkin foorumilla mainitusta enkelten kakusta. Googletin muutamia ohjeita tolla nimellä ja sain pari ihan erilaista. Monissa blogeissa oli enkelten kakku-nimikkeellä sellainen "väärinpäin" tehty juustokakku eli siis hyydytetty kakku, johon jää päällimmäiseksi se keksipuoli ja päällä kinuskia ja marjoja. Toinen ohje oli Kotilieden sivulla ja se oli sellanen gluteiiniton marenkityyppisestä taikinasta tehty. Kumpi näistä on se täällä forumillakin kehuttu enkelten kakku? Molemmat kyllä vaikuttaa herkulliselta.
Mie en ole muualla edes kuullutkaan moisesta kakusta. Katalook siitä mainitsi täällä . Kukaan muu tehnyt tai maistanut kyseistä kakkua?
- TaikinaTaivas
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 368
- Vastaanotettu kiitos 0
Kysyisin tälläkin foorumilla mainitusta enkelten kakusta. Googletin muutamia ohjeita tolla nimellä ja sain pari ihan erilaista. Monissa blogeissa oli enkelten kakku-nimikkeellä sellainen "väärinpäin" tehty juustokakku eli siis hyydytetty kakku, johon jää päällimmäiseksi se keksipuoli ja päällä kinuskia ja marjoja. Toinen ohje oli Kotilieden sivulla ja se oli sellanen gluteiiniton marenkityyppisestä taikinasta tehty. Kumpi näistä on se täällä forumillakin kehuttu enkelten kakku? Molemmat kyllä vaikuttaa herkulliselta.
Katri KatrinKakut-blogista oli tehnyt vasta Enkelten kakkua/Angel Food Cake ( http://katrikakku.vuodatus.net/blog/233 ... en-ruokaa/ )
- Pitkopulla
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 22
- Vastaanotettu kiitos 0
Litkua tulee.Tietäisikö joku, kuinka kauan kestää kaakaojauhe (ns. leivontakaakao) hyydykekakun päällä sulamatta? Kakku pitäisi viimeistellä eli laittaa tuo kaakaojauhe pintaan kakun syömistä edeltävänä päivänä... Onnistuisiko vai meneekö velliksi?
Minkälainen koristusjuttu kaakaojauheella olisi tarkoitus toteuttaa?
- Pitkopulla
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 22
- Vastaanotettu kiitos 0
Litkua tulee.Tietäisikö joku, kuinka kauan kestää kaakaojauhe (ns. leivontakaakao) hyydykekakun päällä sulamatta? Kakku pitäisi viimeistellä eli laittaa tuo kaakaojauhe pintaan kakun syömistä edeltävänä päivänä... Onnistuisiko vai meneekö velliksi?
Minkälainen koristusjuttu kaakaojauheella olisi tarkoitus toteuttaa?
Kiitos Tanja nopeasta vastauksesta! Hmh... noin vähän arvelinkin, mut elättelin toiveita Ajattelin semmoista tiramisu-tyyppistä ratkaisua eli "kaakaojauhekuorrutusta" suklaisen hyydykekakun pintaan. No, täytyypi kehitellä jotain muuta sitten
Keitä makoisa maitosuklaakiisseli ja hyydytä se parilla liivatteella kakun päälle kiilteeksi?Litkua tulee.Tietäisikö joku, kuinka kauan kestää kaakaojauhe (ns. leivontakaakao) hyydykekakun päällä sulamatta? Kakku pitäisi viimeistellä eli laittaa tuo kaakaojauhe pintaan kakun syömistä edeltävänä päivänä... Onnistuisiko vai meneekö velliksi?
Minkälainen koristusjuttu kaakaojauheella olisi tarkoitus toteuttaa?
Kiitos Tanja nopeasta vastauksesta! Hmh... noin vähän arvelinkin, mut elättelin toiveita Ajattelin semmoista tiramisu-tyyppistä ratkaisua eli "kaakaojauhekuorrutusta" suklaisen hyydykekakun pintaan. No, täytyypi kehitellä jotain muuta sitten
- Pitkopulla
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 22
- Vastaanotettu kiitos 0
Siispä kysyn: Kun marsipaanipötköjen vieressä on kaupassa usein sitä mantelimassaa samanlaisissa pötköissä, niin voiko siitä mantelimassastakin tehdä juttuja samaan tyyliin kuin marsipaanista? Voiko esim. kaulita kakun päälle? Mihin sitä ylensäkään käytetään? Jossain resepteissä on laitettu ihan taikinaan sitä ja sitten tietysti laskiaispulliin voi laittaa. Ei oo vaan tullu koskaan sitä käytettyä mihinkään.
sinänsähän ne on samaa tavaraa, marsipaani on oikeastaan huonopilaatuista mantelimassaa koska siinä on enemmän sokeria, värejä ja muuta ylimäärästä mutta mantelimassalla ei niitä koristeita ja kakun päälisiä voi tehdä.
mantelimassaa käytetään vaikka konvehteihin, kakkujen pohjiin, piiraspohjiin, leivonten täytteisiin(esim. mazariinissa). ruotsissa sitä taidetaan käyttää kaikkeen. muualla ei kai tätä mantelimassa/marsipaani erotusta ole vaan kaikki on marsipaania.. jos vaikka katsoo lidlin konvehti hyllyä.
Tekeekö kukaan muu muuten niin laskiaispullia, että kaivaa pullasta sisusta ja sekoittaa siitä maidon ja tomusokerin kanssa semmosen mössön ja laittaa sitten takasin pullasta kaivettuun kuoppaan?? Kun kaikki aina ihmettelee tätä mun tyyliä tehdä! Meillä kotona on tehty niin aina ja tulee ihanan meheviä.
Hee, mein äiti tekee laskiaispullat niin että kaivaa pullaan kuopan ja sekottaa hilloa pullaylijäämämössöön ja laittaa mössöt takaisin pulliin. En tiiä mistä moinen tapa tulee? Pitääkin joskus kysyä äidiltä mistä on peräisin.Tekeekö kukaan muu muuten niin laskiaispullia, että kaivaa pullasta sisusta ja sekoittaa siitä maidon ja tomusokerin kanssa semmosen mössön ja laittaa sitten takasin pullasta kaivettuun kuoppaan?? Kun kaikki aina ihmettelee tätä mun tyyliä tehdä! Meillä kotona on tehty niin aina ja tulee ihanan meheviä.
Mutta siis tuo pullamaitotomusokerimössö kuulostaa erikoiselta, joskin herkullisen makealta!
Käytä ihmeessä tummaa kaakaota, saat paremmin tummaksi värjättyä. Riippuu käyttötarkoituksesta, jos meinaat koristeita tehdä tai kakkua kuorruttaa niin osta marsipaania.Heippa,
Ja toinen pikakyssäri: ostanko tätä varten mantelimassaa vai värjättyä marsipaania, esim. valkoista?
meinaan värjätä marsipaanin kaakaolla, mutta unohdan aina, käytänkö O'boyta vai tummaa kaakaota. Siis olen tehnyt tuon jo useita kertoja, mutta aina arvuuttelen