Pikakysymykset

Lisää
11.01.2010 19:18 - 11.01.2010 19:18 #2975 : TaikinaTaivas
Vastaus käyttäjältä TaikinaTaivas aiheessa Re: Pikakysymykset

Tanja, tein tämän ohjeen mukaan. Itseasiassa huomasin nyt kun uudestaan tein, että keittelin seosta about 5-9 min, eikä muutosta.


Ei näille kinuskeille voi antaa tarkkaa aikamäärää, keittelet ihan niin kauan et on valmista ... niin miekin teen aina sekä tavis kinuskin kans että tuon lakritsakinuskin kanssa. Keittelet niin kauan et on mukavan paksua, kestää se sit 10 minuuttia tai 20 minuuttia ja testaat valuttamalla tipan kylmään veteen - jos se tippa jähmettyy niin sit on valmista.
Aihe on lukittu.
Lisää
13.01.2010 19:09 - 13.01.2010 19:09 #3051 : Mariza
Vastaus käyttäjältä Mariza aiheessa Re: Pikakysymykset
juu kiitoksia

Vielä tuohon voi-juttuun palatakseni, onko sillä periaatteessa väliä että leipooko suolattomasta voista vaiko ei? En viitsinyt ylimääräistä suolattomasta voista maksaa ja otin normaalisuolaista, ihan hyvää tuli. Mikä taika tässä suolattomassa voissa on? Varsinkaan kun missään ohjeessa ei käsketty lisäämään suolaa joukkoon (tarkoitan siis ohjeita missä käytettiin suolatonta voita).
Aihe on lukittu.
Lisää
13.01.2010 20:02 - 13.01.2010 20:02 #3054 : Sirkku
Vastaus käyttäjältä Sirkku aiheessa Re: Pikakysymykset

juu kiitoksia



Vielä tuohon voi-juttuun palatakseni, onko sillä periaatteessa väliä että leipooko suolattomasta voista vaiko ei? En viitsinyt ylimääräistä suolattomasta voista maksaa ja otin normaalisuolaista, ihan hyvää tuli. Mikä taika tässä suolattomassa voissa on? Varsinkaan kun missään ohjeessa ei käsketty lisäämään suolaa joukkoon (tarkoitan siis ohjeita missä käytettiin suolatonta voita).

Monesti ohjeissa on suolatonta voita, koska sitä käytetään ulkomailla (onkohan täälläkin käytetty aikaisemmin enemmän?). Ja sitten saattavat lisätä taikinaan ripauksen suolaa. Jos taas käyttää meikäläistä "tavallista" voita, ei sitä suolalisäystä tarvita, ja miusta se toimii muutenkin ihan mukavasti.
Aihe on lukittu.
Lisää
13.01.2010 22:39 - 13.01.2010 22:39 #3060 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset
Onko kukaan kokeillut värjätä voi/ suklaakreemiä mustaksi, onnistuuko? (En oikein ehtisi suorittaa tässä asiassa tällä kertaa tieteellisiä kokeiluita )
Aihe on lukittu.
Lisää
14.01.2010 09:05 - 14.01.2010 09:05 #3061 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Pikakysymykset
No luulisi kyllä että onnistuu, mutta varmaaan jonkun verran saa väriä käyttää!
Aihe on lukittu.
Lisää
14.01.2010 18:54 - 14.01.2010 18:54 #3068 : Sanja
Vastaus käyttäjältä Sanja aiheessa Re: Pikakysymykset

Onko kukaan kokeillut värjätä voi/ suklaakreemiä mustaksi, onnistuuko? (En oikein ehtisi suorittaa tässä asiassa tällä kertaa tieteellisiä kokeiluita

)


En oo kokeillut, mutta pitäisihän se onnistua. Kannattaa tosiaan varmaan kaakaolla maustaa/värjätä jo suht tummaksi tuo kreemi. Semmosen ohjeen oon jostain lukenu, mutta taisi koskea marsipaanin värjäystä. Toiminee tässäkin asiassa.
Aihe on lukittu.
Lisää
16.01.2010 17:45 - 16.01.2010 17:45 #3109 : Sanja
Vastaus käyttäjältä Sanja aiheessa Re: Pikakysymykset
Kysyisin tälläkin foorumilla mainitusta enkelten kakusta. Googletin muutamia ohjeita tolla nimellä ja sain pari ihan erilaista. Monissa blogeissa oli enkelten kakku-nimikkeellä sellainen "väärinpäin" tehty juustokakku eli siis hyydytetty kakku, johon jää päällimmäiseksi se keksipuoli ja päällä kinuskia ja marjoja. Toinen ohje oli Kotilieden sivulla ja se oli sellanen gluteiiniton marenkityyppisestä taikinasta tehty. Kumpi näistä on se täällä forumillakin kehuttu enkelten kakku? Molemmat kyllä vaikuttaa herkulliselta.
Aihe on lukittu.
Lisää
18.01.2010 10:13 - 18.01.2010 10:13 #3146 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset

Kysyisin tälläkin foorumilla mainitusta enkelten kakusta. Googletin muutamia ohjeita tolla nimellä ja sain pari ihan erilaista. Monissa blogeissa oli enkelten kakku-nimikkeellä sellainen "väärinpäin" tehty juustokakku eli siis hyydytetty kakku, johon jää päällimmäiseksi se keksipuoli ja päällä kinuskia ja marjoja. Toinen ohje oli Kotilieden sivulla ja se oli sellanen gluteiiniton marenkityyppisestä taikinasta tehty. Kumpi näistä on se täällä forumillakin kehuttu enkelten kakku? Molemmat kyllä vaikuttaa herkulliselta.


Mie en ole muualla edes kuullutkaan moisesta kakusta. Katalook siitä mainitsi täällä . Kukaan muu tehnyt tai maistanut kyseistä kakkua?
Aihe on lukittu.
Lisää
18.01.2010 12:22 - 18.01.2010 12:22 #3166 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Pikakysymykset
eti nimellä angel food cake.. sitä varmaan tarkotetaan. kakussa on niin paljon munavaahtoa ja vähän jauhoa että se melkeen leijuu.. eikä pysy kasassa
Aihe on lukittu.
Lisää
18.01.2010 13:28 - 18.01.2010 13:28 #3171 : TaikinaTaivas
Vastaus käyttäjältä TaikinaTaivas aiheessa Re: Pikakysymykset

Kysyisin tälläkin foorumilla mainitusta enkelten kakusta. Googletin muutamia ohjeita tolla nimellä ja sain pari ihan erilaista. Monissa blogeissa oli enkelten kakku-nimikkeellä sellainen "väärinpäin" tehty juustokakku eli siis hyydytetty kakku, johon jää päällimmäiseksi se keksipuoli ja päällä kinuskia ja marjoja. Toinen ohje oli Kotilieden sivulla ja se oli sellanen gluteiiniton marenkityyppisestä taikinasta tehty. Kumpi näistä on se täällä forumillakin kehuttu enkelten kakku? Molemmat kyllä vaikuttaa herkulliselta.


Katri KatrinKakut-blogista oli tehnyt vasta Enkelten kakkua/Angel Food Cake ( http://katrikakku.vuodatus.net/blog/233 ... en-ruokaa/ )
Aihe on lukittu.
Lisää
19.01.2010 08:15 - 19.01.2010 08:15 #3219 : Sanja
Vastaus käyttäjältä Sanja aiheessa Re: Pikakysymykset
Ok, kiitos vastauksista. Eli se "alkuperäinen" enkelten kakku on se taikinasta tehty eikä se hyydytetty. Mistähän tuo "väärinpäin" hyydytetty tuorejuustokakku on saanut saman nimen? Kun sitäkin useammassa blogissa sanottiin enkelten kakuksi.
Aihe on lukittu.
Lisää
04.02.2010 16:31 - 04.02.2010 16:31 #3691 : Pitkopulla
Vastaus käyttäjältä Pitkopulla aiheessa Re: Pikakysymykset
Tietäisikö joku, kuinka kauan kestää kaakaojauhe (ns. leivontakaakao) hyydykekakun päällä sulamatta? Kakku pitäisi viimeistellä eli laittaa tuo kaakaojauhe pintaan kakun syömistä edeltävänä päivänä... Onnistuisiko vai meneekö velliksi?
Aihe on lukittu.
Lisää
04.02.2010 16:44 - 04.02.2010 16:44 #3692 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset

Tietäisikö joku, kuinka kauan kestää kaakaojauhe (ns. leivontakaakao) hyydykekakun päällä sulamatta? Kakku pitäisi viimeistellä eli laittaa tuo kaakaojauhe pintaan kakun syömistä edeltävänä päivänä... Onnistuisiko vai meneekö velliksi?

Litkua tulee.
Minkälainen koristusjuttu kaakaojauheella olisi tarkoitus toteuttaa?
Aihe on lukittu.
Lisää
04.02.2010 17:32 - 04.02.2010 17:32 #3693 : Pitkopulla
Vastaus käyttäjältä Pitkopulla aiheessa Re: Pikakysymykset

Tietäisikö joku, kuinka kauan kestää kaakaojauhe (ns. leivontakaakao) hyydykekakun päällä sulamatta? Kakku pitäisi viimeistellä eli laittaa tuo kaakaojauhe pintaan kakun syömistä edeltävänä päivänä... Onnistuisiko vai meneekö velliksi?

Litkua tulee.
Minkälainen koristusjuttu kaakaojauheella olisi tarkoitus toteuttaa?



Kiitos Tanja nopeasta vastauksesta! Hmh... noin vähän arvelinkin, mut elättelin toiveita Ajattelin semmoista tiramisu-tyyppistä ratkaisua eli "kaakaojauhekuorrutusta" suklaisen hyydykekakun pintaan. No, täytyypi kehitellä jotain muuta sitten
Aihe on lukittu.
Lisää
04.02.2010 17:47 - 04.02.2010 17:47 #3694 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset

Tietäisikö joku, kuinka kauan kestää kaakaojauhe (ns. leivontakaakao) hyydykekakun päällä sulamatta? Kakku pitäisi viimeistellä eli laittaa tuo kaakaojauhe pintaan kakun syömistä edeltävänä päivänä... Onnistuisiko vai meneekö velliksi?

Litkua tulee.
Minkälainen koristusjuttu kaakaojauheella olisi tarkoitus toteuttaa?



Kiitos Tanja nopeasta vastauksesta! Hmh... noin vähän arvelinkin, mut elättelin toiveita Ajattelin semmoista tiramisu-tyyppistä ratkaisua eli "kaakaojauhekuorrutusta" suklaisen hyydykekakun pintaan. No, täytyypi kehitellä jotain muuta sitten

Keitä makoisa maitosuklaakiisseli ja hyydytä se parilla liivatteella kakun päälle kiilteeksi?
Aihe on lukittu.
Lisää
04.02.2010 18:09 - 04.02.2010 18:09 #3695 : Pitkopulla
Vastaus käyttäjältä Pitkopulla aiheessa Re: Pikakysymykset

Keitä makoisa maitosuklaakiisseli ja hyydytä se parilla liivatteella kakun päälle kiilteeksi?


Kiitos ideasta! Ehkäpä kokeilenkin tuota
Aihe on lukittu.
Lisää
11.02.2010 15:36 - 11.02.2010 15:36 #3767 : Sanja
Vastaus käyttäjältä Sanja aiheessa Re: Pikakysymykset
Hölmö kysymys, mutta niinhän sanotaan, että tyhmiä kysymyksiä ei ole ja on tyhmempää olla kysymättä!

Siispä kysyn: Kun marsipaanipötköjen vieressä on kaupassa usein sitä mantelimassaa samanlaisissa pötköissä, niin voiko siitä mantelimassastakin tehdä juttuja samaan tyyliin kuin marsipaanista? Voiko esim. kaulita kakun päälle? Mihin sitä ylensäkään käytetään? Jossain resepteissä on laitettu ihan taikinaan sitä ja sitten tietysti laskiaispulliin voi laittaa. Ei oo vaan tullu koskaan sitä käytettyä mihinkään.
Aihe on lukittu.
Lisää
11.02.2010 16:04 - 11.02.2010 16:04 #3768 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Pikakysymykset
yksinkertaisesti marsipaani on sitä jolla tehdään koristeita ja mantelimassa sitä jota syödään..

sinänsähän ne on samaa tavaraa, marsipaani on oikeastaan huonopilaatuista mantelimassaa koska siinä on enemmän sokeria, värejä ja muuta ylimäärästä mutta mantelimassalla ei niitä koristeita ja kakun päälisiä voi tehdä.
mantelimassaa käytetään vaikka konvehteihin, kakkujen pohjiin, piiraspohjiin, leivonten täytteisiin(esim. mazariinissa). ruotsissa sitä taidetaan käyttää kaikkeen. muualla ei kai tätä mantelimassa/marsipaani erotusta ole vaan kaikki on marsipaania.. jos vaikka katsoo lidlin konvehti hyllyä.
Aihe on lukittu.
Lisää
11.02.2010 17:11 - 11.02.2010 17:11 #3769 : Sanja
Vastaus käyttäjältä Sanja aiheessa Re: Pikakysymykset
Ok, kiitos selvityksestä! Niin vähän ajattelinkin asian olevan, mutta mietin just tota, että kun toi marsipaani (ainakaan ne suomalaiset) ei mitenkään hirveen hyvää ole maultaan että jos roiskasiskin kakun päälle sitä mantelimassaa. No, en mä niin intohimoinen marsipaanin käyttäjä ole, ettenkö pärjäisi näilläkin. Täytyykin ostaa pötkö tota mantelimassaa ja kokeilla laittaa johonkin piirakkapohjaan tai täytteeseen. Laskiaispulliin teen kyllä ihan toisenlaisen täytteen, niihin en mantelimassaa käytä.
Tekeekö kukaan muu muuten niin laskiaispullia, että kaivaa pullasta sisusta ja sekoittaa siitä maidon ja tomusokerin kanssa semmosen mössön ja laittaa sitten takasin pullasta kaivettuun kuoppaan?? Kun kaikki aina ihmettelee tätä mun tyyliä tehdä! Meillä kotona on tehty niin aina ja tulee ihanan meheviä.
Aihe on lukittu.
Lisää
11.02.2010 18:44 - 11.02.2010 18:44 #3776 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset

Tekeekö kukaan muu muuten niin laskiaispullia, että kaivaa pullasta sisusta ja sekoittaa siitä maidon ja tomusokerin kanssa semmosen mössön ja laittaa sitten takasin pullasta kaivettuun kuoppaan?? Kun kaikki aina ihmettelee tätä mun tyyliä tehdä! Meillä kotona on tehty niin aina ja tulee ihanan meheviä.

Hee, mein äiti tekee laskiaispullat niin että kaivaa pullaan kuopan ja sekottaa hilloa pullaylijäämämössöön ja laittaa mössöt takaisin pulliin. En tiiä mistä moinen tapa tulee? Pitääkin joskus kysyä äidiltä mistä on peräisin.

Mutta siis tuo pullamaitotomusokerimössö kuulostaa erikoiselta, joskin herkullisen makealta!
Aihe on lukittu.
Lisää
12.02.2010 15:48 - 12.02.2010 15:48 #3789 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset
Heippa,

meinaan värjätä marsipaanin kaakaolla, mutta unohdan aina, käytänkö O'boyta vai tummaa kaakaota. Siis olen tehnyt tuon jo useita kertoja, mutta aina arvuuttelen Ja toinen pikakyssäri: ostanko tätä varten mantelimassaa vai värjättyä marsipaania, esim. valkoista?
Aihe on lukittu.
Lisää
12.02.2010 16:24 - 12.02.2010 16:24 #3791 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset

Heippa,

meinaan värjätä marsipaanin kaakaolla, mutta unohdan aina, käytänkö O'boyta vai tummaa kaakaota. Siis olen tehnyt tuon jo useita kertoja, mutta aina arvuuttelen

Ja toinen pikakyssäri: ostanko tätä varten mantelimassaa vai värjättyä marsipaania, esim. valkoista?

Käytä ihmeessä tummaa kaakaota, saat paremmin tummaksi värjättyä. Riippuu käyttötarkoituksesta, jos meinaat koristeita tehdä tai kakkua kuorruttaa niin osta marsipaania.
Aihe on lukittu.
Lisää
07.03.2010 18:11 - 07.03.2010 18:11 #4323 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset
Auttakaas naista mäessä: Tein tänään voileipäkakun, jonka täytteenä ja pinnalla on turkin jogurttia. Lisäksi pinnassa on paprikaa ja juustoraastereuna. Voiko kakun pakastaa?
Aihe on lukittu.
Lisää
08.03.2010 06:19 - 08.03.2010 06:19 #4329 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: Pikakysymykset
Mä yritin tehdä MM-kisoihin leivoksen, jossa oli tota turkkilaista jugua, ja ei se kyllä pakastuksesta kovinkaan paljon tykännyt, rakenne muuttui tosi ikäväksi kun mousse jäätyi, ja lopulta piti käyttää sitten muita juttuja. Että en ehkä pakastais jos on tärkeä kakku menossa johonkin.
Aihe on lukittu.
Lisää
08.03.2010 11:31 - 08.03.2010 11:31 #4334 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Pikakysymykset
paprikatkin lötsähtää päältä.. jos siis on normaalia jotain paprika suikaletta koristeena
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.339 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017