Ulkomaisten reseptien käännösapua!
Käännösavun kysyminen tässä ketjussa on tarkoitettu kaikille aktiivikäyttäjille .
Käännetään herkkureseptit yhdessä oikeaan muotoon.
Kenellä olisi ensimmäinen resepti pähkäiltäväksi, josta ei ole itse saanut selkoa tai tarvitsee muuten vaan tarkennusta käännökseen?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ja fi-en sanastoa löytyy tuolta]viewtopic.php?f=57&t=487[/url]
Jos keksii lisää sanoja joita haluaa tietää niin saahan tuonne ketjun perään huudella.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
1. Ohjeessa mainitaan self raising flour sekä leivinjauhe. Googlettelin sen verran että normaalisti (mikäli leivinjauhetta ei mainita) vehnäjauhoihin lisätään 1tl leivinjauhetta 2dl:aa vehnäjauhoja kohden. Joten, lisäänkö vehnäjauhoihin tuon 1tl leivinjauhetta plus sen määrän mitä ohje sanoo, vai laitanko pelkän 150g jauhoja ja 1 1/2 tl leivinjauhetta?
2. " 1 cup water". Mikähän mahtaa olla se virallinen kuppimitta, kun googletellessa tulee vastaan niin amerikkalaista kuppia (2,37dl) sekä englantilaista (2,48dl). Vai, onko se kuitenkin 1,25dl?
3. "pinch cream of tartar" - Hyppysellinen mitä?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- taikataikinat
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 213
- Vastaanotettu kiitos 1
Cream of tartar on viinikiveä, saisko apteekista?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
1. Tutkailin reseptiä ja tein justiinsa vähän samantapaisella reseptillä, siihen tuli 2tl leivinjauhetta. Arvelisin että se 2tl riittää myös tuohon reseptiin. Kunhan vaahdotat munat&sokerit kunnolla (munat tietty kannattaa lämmittää ensin).
Sitten siitä ihmeaineesta:
It is an acid and it is often used as a major component in baking powder, combined with baking soda to react when the mixture is moistened to ensure that baked goods will rise well. Although it is an acid, the cream of tartar and the baking soda will not react when dry, so the entire reaction is saved for the mixing bowl and the oven. More visibly, since most of us do not mix our own baking powder, cream of tartar is used as a stabilizing agent and is added to beaten egg whites to increase their stability and volume. It is also sometimes added to candies or frostings to give them a creamier texture because it can help to prevent the crystallization of cooked sugar.
Eli nostatus- ja sanoisinko jonkinmoinen emulgointiaine? Olisiko apteekissa tosiaan jos on viinikivi? Voit heittää sekaan hyppysellisen ruokasoodaa korvaamaan tuota jos siltä tuntuu tai jättää kokonaan pois. Toki soodan lisääminen lisännee kohoamista.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- taikataikinat
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 213
- Vastaanotettu kiitos 1
Ilmeisesti monesti korvataan leivinjauheella ennemmin kuin soodalla, marengin teossa sitten viinietikalla.
Googlella löytyy paljonkin tietoa tuosta..
https://www.google.fi/search?q=cream+of ... &gws_rd=cr
Viinikivi
Viinikivi on kaliumbitartraattia. Sitä kiteytyy viiniin, kun se saavuttaa liuoksessa kylläisyyspisteensä. Wikipedia
Kaava: KC4H5O6
Moolimassa: 188,177 g/mol
Tiheys: 1,05 g/cm³
Liukoisuus: Happo
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.