Käytätkö leivonnassa voita vai margariinia? Miksi?

Lisää
09.11.2011 10:01 - 09.11.2011 10:01 #11320 : Katalook
Vähän kuinka kulloinkin.. mä en oo kummankaa mikään fanaattinen fani.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.11.2011 10:56 - 09.11.2011 10:56 #11322 : Mariza
Voita. Maistuu paremmalta ja mun mielestä sitä on helpompi käyttää kuin margariinia.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.11.2011 19:15 - 09.11.2011 19:15 #11356 : jauhis
Mieluiten käytän voita, parempi maku. Usein kun tulee extemporee leivottua, niin silloin margariinia jos ei kaapista löydy voita.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.11.2011 06:15 - 10.11.2011 06:15 #11367 : PAMPULA
Nyt piti piiiitkästä aikaa leipoa margariinista, sillä kaupssa ei ollut voita!!! Eikä ollut ensimmäinen kerta et voi oli lopussa ja tuskin viimeinenkään...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.11.2011 16:03 - 10.11.2011 16:03 #11376 : anna
Margariiniä. Tää on vähän tämmönen laiskan valinta. Yksinasujalla kaikkea menee varsin vähän ja kaikki uupuva pitää ite kaupasta hakee. Leivontamargariiniä voi vetää myös leivän päälle, voi taas olis kivi kova.

Kyllähän se margariinin käyttö makuun vaikuttaa. Mä oon niin aloitteija, ettei magrariinin ja voi makuero ole suurin ongelma mun leipomuksissa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.11.2011 19:18 - 10.11.2011 19:18 #11377 : Anonymous
Voita ihan vaan sen takia, että tiskirättikin maistuu namille, kun se voissa paistaa. Taikka sitten Oivariinia jos on kömmähdys käynyt ja voi on loppunut, koska tätä löytyy aina. Joskus ehkä saattaa eksyä ruokaöljyä, joidenkin reseptien sitä tahtoessa ja vaatiessa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.11.2011 12:39 - 20.11.2011 12:39 #11476 : Sinttu
Itse käytän poikkeuksetta voita leivontaan - ja kaikkeen muuhunkin ruokatouhuun. Meille ei itse asiassa ole vuosiin enää margariineja tai vastaavia teollisia tuotteita ostettukaan, joten sellaisia ei kaapista noin muutenkaan löydy. Kotikotona kyllä käytettiin aikoinaan margariinia (ja jossain vaiheessa erityisesti juoksevia sellaisia), mutta tästä huolimatta olen kääntänyt kelkkani toiseen suuntaan. Se on kyllä aika jännä, miten suu tottuu makuihin ja niistä pois: en voisi kuvitellakaan käyttäväni enää margariinia missään muodossa, maku on mielestäni aivan kammottava. Tämä siis siitäkin huolimatta, että olen lapsuudessani ja nuoruudessani syönyt ihan aktiivisesti margariinituotteita, eivätkä ne maistuneet silloin pahalta.

Syitä voin valitsemiselle näen useitakin. Yksi iso syy on maku, toinen on terveysnäkökannat (ja tämä on asia, josta en välitä käydä kiivasta keskustelua, kukin tavallaan ).

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.02.2012 01:56 - 12.02.2012 01:56 #12531 : MrsBaker
Voita ei mikaan voita. Luomuvoita suolallisena, tavallista kun tarvii suolatonta. Sampyloihin kuitenkin rypsia tai oliivia.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.02.2012 18:33 - 12.02.2012 18:33 #12513 : sitrusperhonen
Kyllä tulee useimmiten käytettyä voita, mutta silloin tällöin joihinkin leivonnaisiin margariinia. Ja sämpylät tulee tehtyä öljyyn.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.02.2012 13:54 - 13.02.2012 13:54 #12492 : Tilli85
Voita käytän. On paremman makuista ehdottomasti.

05/15 syntyneen prissessan leipova äiskä. Kynnen aluset useasti myös mullassa puutarhassa vietetyn ajan takia :)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.02.2012 19:42 - 13.02.2012 19:42 #12496 : Vaahtera
Nykyään olen siirtynyt käyttämään voita, mutta jos leivon maitoallergisille käytän margariinia.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.03.2012 09:27 - 22.03.2012 09:27 #12907 : Markka
Nykyään kokoajan enemmän voita. Pikkuleivissä/pipareissa voi on ehdoton.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.03.2012 16:28 - 25.03.2012 16:28 #12928 : Essuliini
Nykyään käytän vain voita ihan vain sen vuoksi että maku on silloin parempi. Myös kerman olen vaihtanut "oikeaan" kermaan vallan. Sen kerran kun leipoo niin leipoo kunnon aineksista

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.04.2012 18:35 - 15.04.2012 18:35 #13229 : Sandrina
Voita lähes pelkästään, myös muuhun ruoanlaittoon. Leivontamargariiniakin löytyy kyllä yleensä yksi hätävarapaketti pitkän säilyvyyden vuoksi. Jos sitä hätätilannetta ei ilmaannu, käytän margariinit sämpylöihin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.04.2012 20:11 - 22.04.2012 20:11 #13331 : Redrose82
Voita tulee käytettyä, en ole ikinä margariinista tehnyt mitään. Maku se ratkaiseen varmaan sen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.04.2012 20:47 - 28.04.2012 20:47 #13407 : Anonymous
Pääasiassa voita aina ei kyllä oo kaapissa ni sitten saatan korvata margariinilla. kyllä se on makukysymys

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.05.2012 09:17 - 11.05.2012 09:17 #13612 : herkkujenhelmia
Voita ehdottomasti! Oon siinä mielessä varmaan tyypillinen leipuri, että leipoessa voi käyttää kunnon kermaa ja voita. Jos on päättäny pikkuherkun syyä nii siitä kestää tulla muutama kalori Vaikka tottakai joskus voi tehä kevyempääki. Leipiin käytän öljyä tai margariinia.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.05.2012 06:42 - 14.05.2012 06:42 #13641 : Anonymous
Voita aina, en muista edes, koska kaapissa olisi margariinia ollut.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.05.2012 11:35 - 14.05.2012 11:35 #13647 : Anonymous
Voita pääasiassa. En yhtäkkiä muista koska oliso llu margariiniä viimeksi jääkaapissa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.05.2012 19:25 - 19.05.2012 19:25 #13682 : Henna73
Leivonnassa käytän margariinia, koska se on helpompi käyttää pehmeytensä vuoksi. Ruuanlaitossa saatan käyttää voita maun vuoksi.

Henna73/ruokaunelmia

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.06.2012 15:33 - 02.06.2012 15:33 #13835 : KattiP
Yleensä voita, joskus juoksevaa oivariinia/flora kultaa. Maidottomia juttuja tulee aina silloin tällöin tehtyä, jolloin käytän maidotonta margariinia.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.06.2012 04:40 - 23.06.2012 04:40 #14058 : Pippurinen
Voita minäkin käytän.
Eilen tein korvapuusteja ja piti turvautua laktoosittomaan margariiniin toisten allergioiden vuoksi ja kyllä maussa heti huomasi. Nyt vasta oikeasti tajusin millaisen eron maussa tekee, ennen en ole niin kiinnittännyt huomiot. Mutta eikös sitä ole laktoositonta voitakin olemassa? (vaikkei tuossa meidän pikkukaupassa ollutkaan). Sitä kyllä ostan seuraavaksi, enää ei margariinia meidän taloon tuu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.06.2012 20:05 - 27.06.2012 20:05 #14101 : tahmatassu
Poikkeuksetta voita ellei se ole kaupasta loppu. Silloinkin turvaudun ensin luomu- sun muihin kalliisiin voi vaihtoehtoihin ennen kun margariinia ostan.

En oikeastaan tiedä miksi voi on Se juttu, en vaan osaa käyttää margariinia.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.06.2012 17:26 - 30.06.2012 17:26 #14136 : pikkumurunen
Melkein aina tulee käytettyä voita, ihan jo maun vuoksikin. Leipätaikinoihin lorautan yleensä öljyä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.07.2012 19:38 - 02.07.2012 19:38 #14191 : marsispossu
Voi, ehdottomasti. Tai sit öljyjä. Margariineissa on mm.kovetettuja rasvoja, joita välttelen niin paljon kuin pystyn.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.317 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017