- Viestejä: 865
- Vastaanotettu kiitos 0
Pikakysymykset nro. 2
- Kermaruusu
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 73
- Vastaanotettu kiitos 0
Osaako joku arvata/tietääkö millä kuvan pursotukset on tehty? Olis vähän erilainen kun se iän ikuinen kermapursotus, niin olis kiva kokeilla tämmöstä. Vaan mitä tää on? Hieno kuitenkin!
http://londoncake.com/images/Figure%201 ... 20Cake.jpg
Minä epäilen että kakun pursotukset ovat kreemiä tms. kasvirasvasekoitetta ja spritsaukset pikeeriä. Ulkomailla harvemmin käytetään kermaa pursotuksissa.
Osaako joku arvata/tietääkö millä kuvan pursotukset on tehty? Olis vähän erilainen kun se iän ikuinen kermapursotus, niin olis kiva kokeilla tämmöstä. Vaan mitä tää on? Hieno kuitenkin!
http://londoncake.com/images/Figure%201 ... 20Cake.jpg
Itte en tiiä pursottelusta mittään, kun on niin vähän kokemusta, mutta kuvasta tulee tosi englantilainen viba, eli veikkaisin että pursottelut on kreemipursotuksia, ei tosiaan kermaa, ja toi "simpukka" tylla mitä alhaalla on käytetty näyttääs olevan tossa kaulitun kuorrutteen päälläkin alin pursotus ja se ihan päällimmäinen vois olla melkeen sama tai astetta isompi pyöreä tylla kun millä kirjoitukset on tehty. Ja AIVAN ihana suloinen kakkunen, mistä bongasit? Valitettavasti tuosta nauhasta tulee sellainen olo, että onkohan tuo oikea kakku? Nauha kun ei näytä sokeriselta, mutta menee vähän niinkun pursotuksiin asti ellei jopa alle, ja on jokaisen kakun muodon kohtaa kuin liimattu kakkuun? Tai miksei nyt joku laittaisikin pikeerillä nauhaa kunnolla kiinni, eihän sitä tiedä, vaikken itse käyttäisikään oikeaa nauhaa kun sen saa niin helposti tehtyä. Voihan tuo tietty olla ihan tehtykin tuo nauha mutta on pikkusen upeasti siinä tapauksessa tehty. Wiltonilla on mielestäni todella hyvin neuvottu mitä kaikkea saa tehtyä tuosta heiän buttercream icingistaan, mutta kyllä on haastavan näkösiä piiperryksiä.
http://www.wilton.com/decorating/browse ... ream-Icing Siellä on myös sen icingin sun muiden reseptit, muistaakseni linkkeinä jokaisessa ohjeessa. Toivottavasti oli jottain hyötyä tästä höpinästä.
Semmosta asiaa ajattelin kysästä että kauanko avattu purkki kondensoitua maitoa säilyy? Minulle ihan uusi aines, ja nyt tarvii vain osan purkkia. Purkissa ei lue erikseen avatun säilymisaikaa...
Yritin tuossa selailla edellisiä kysymyksiä ja hakua, mutta en löytänyt tämmöstä. Tietäis vähän kuinka kiirellä joutuu loputkin käyttämään!
Sehän on sokerilla höystetty eli aika hyvin "säilötty" avattunakin ja tiivisteeksi sanotaan muutenkin ja tiivisteet yleensä on tarkoitettu säilymään, niin englanniksi googletin ja vastaukset oli että hyvässä rasiassa kunnolla kannen kanssa säilytettynä jääkaapissa 3 viikosta jopa kuukausiin. Ite mietin että mahtaako se oikeasti edes ehtiä pilalle mennä millään, jos aina tosiaan ottaa puhtaalla välineellä ja säilyttää tiiviisti kun sehän on kun maidosta tehtyä mehutiivistettä? Veden määrä todella pieni ja sokerin taas suuri..? Enkä ainakaan itse ole vielä koskaan saanut mehutiivistettä suljettuna viileässä pilaantumaan. Ja meillä juodaan harvoin mehua. Mutta tähän voisi laittaa jatkokysymyksen, onko kukaan tosiaan koittanut tehdä tätä itse? Voisi olla helpompaa jos haluaa käyttää vain pieniä määriä. Vaikka eihän tuo näyttänyt cittarissakaan juuri mitään maksavan tölkiltä..
Tosin jos pelkää yhtään pilaantumista niin minulla on kokeilulistalla tämmöinen jahka saan tuon tölkin ostettua (tai kokeiltua sen tekemistä itse) http://kahviaddikti.vuodatus.net/blog/c ... 4tel%C3%B6 Luulisi ainakan pakastimessa sitten säilyvän.
Paula3 yhdisti 3 viestiä.
Serveri taitaa välillä jumittaa. Mut nou hätä vaik tulis tuplapostauksia, kyl myö sit poistellaan niitä sieltä välistä. t. Tanja[/size]
Osaako joku arvata/tietääkö millä kuvan pursotukset on tehty? Olis vähän erilainen kun se iän ikuinen kermapursotus, niin olis kiva kokeilla tämmöstä. Vaan mitä tää on? Hieno kuitenkin!
http://londoncake.com/images/Figure%201 ... 20Cake.jpg
Itte en tiiä pursottelusta mittään, kun on niin vähän kokemusta, mutta kuvasta tulee tosi englantilainen viba, eli veikkaisin että pursottelut on kreemipursotuksia, ei tosiaan kermaa, ja toi "simpukka" tylla mitä alhaalla on käytetty näyttääs olevan tossa kaulitun kuorrutteen päälläkin alin pursotus ja se ihan päällimmäinen vois olla melkeen sama tai astetta isompi pyöreä tylla kun millä kirjoitukset on tehty. Ja AIVAN ihana suloinen kakkunen, mistä bongasit? Valitettavasti tuosta nauhasta tulee sellainen olo, että onkohan tuo oikea kakku? Nauha kun ei näytä sokeriselta, mutta menee vähän niinkun pursotuksiin asti ellei jopa alle, ja on jokaisen kakun muodon kohtaa kuin liimattu kakkuun? Tai miksei nyt joku laittaisikin pikeerillä nauhaa kunnolla kiinni, eihän sitä tiedä, vaikken itse käyttäisikään oikeaa nauhaa kun sen saa niin helposti tehtyä. Voihan tuo tietty olla ihan tehtykin tuo nauha mutta on pikkusen upeasti siinä tapauksessa tehty. Wiltonilla on mielestäni todella hyvin neuvottu mitä kaikkea saa tehtyä tuosta heiän buttercream icingistaan, mutta kyllä on haastavan näkösiä piiperryksiä.
http://www.wilton.com/decorating/browse ... ream-Icing Siellä on myös sen icingin sun muiden reseptit, muistaakseni linkkeinä jokaisessa ohjeessa. Toivottavasti oli jottain hyötyä tästä höpinästä.
Paula3 yhdisti 3 viestiä.
Täältähän näitä löytyy vaikka minkä moista]http://londoncake.com/[/url]
Haeskelin inspiraatiota pojan synttärikakkuun, niin jollain haulla tuli toi osuma.
Mulla on vaan ihan tavallinen yleiskone, niin en oikein tiedä miten sen kanssa onnistuu. Täytynee alkaa keräämään rohkeutta.
Maku on voikreemiin verrattuna kevyempi ja pehmeämpi.Vastaan nyt tähän, icing -ketjua odotellessa
. Toi marenkivoikreemi olis kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Voisin kuvitella sen olevan paremman makuista kuin ihan perusvoikreemi. Ainoa kompastuskivi on toi italialainen marenki. Oon niin vellihousu, etten ole uskaltanut kokeilla sen tekemistä.
Mulla on vaan ihan tavallinen yleiskone, niin en oikein tiedä miten sen kanssa onnistuu. Täytynee alkaa keräämään rohkeutta.
Tee vaikka tuosta sveitsiläisestä marengista niin ei tartte lämpömittareiden kanssa räpeltää.
Ja eiköhän tuo ihan perus sähkövatkaimellakin onnistu, vaatii vaan jonkin aikaa sitä vatkaamista.
Päällä ei ole vielä kermaa tms. mutta täytteet on välissä (mansikkahillo, rahka/kuohukerma/valkosuklaa täyte). Kakun tilaajan juhlat peruuntuivat (toistaiseksi) kun heidän perhe sairastui, joten nakkasin kakun pakastimeen, mutta mietin nyt säilyykö se hyvänä pakastuksen ja sulatuksen jälkeen?
- Kermaruusu
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 73
- Vastaanotettu kiitos 0
Kestääkö täytekakku miten pakastamisen?
Päällä ei ole vielä kermaa tms. mutta täytteet on välissä (mansikkahillo, rahka/kuohukerma/valkosuklaa täyte). Kakun tilaajan juhlat peruuntuivat (toistaiseksi) kun heidän perhe sairastui, joten nakkasin kakun pakastimeen, mutta mietin nyt säilyykö se hyvänä pakastuksen ja sulatuksen jälkeen?
Todellakin kakku kestää pakastuksen täytettynä. Kakku vain mehevöityy pakastimessa. Niin kuin Aleksi sanoikin, lähes kaikissa konditorioissa kakut pakastetaan täytettynä.
En oo kyllä oikein isoja kakkuja joutunut liikutteleen mutta onhan ne aika jykeviä noi kunnon pahviset laatikot. Vai meinasitko sitä miten kakun saa siihen pahville? Juurikin sen kakkupahvin kanssa sen siirtää ihan helposti.
Olen tekemässä ristiäisiin kakkua. Toiveena on neliskanttinen kakku 20:lle hengelle. Nyt mietin, että montako munaa ja minkä kokoinen. En ole ennen tehnyt neliskanttista! Städterin säädettävä neliskanttinen kakkuvuoka löytyy ja se on pienimpänä 22cm*25cm Mahtaisko se riittää?
Kiitos vastauksista jo etukäteen!
Olisko tutosta apua.Nyt apuva!
Olen tekemässä ristiäisiin kakkua. Toiveena on neliskanttinen kakku 20:lle hengelle. Nyt mietin, että montako munaa ja minkä kokoinen. En ole ennen tehnyt neliskanttista! Städterin säädettävä neliskanttinen kakkuvuoka löytyy ja se on pienimpänä 22cm*25cm Mahtaisko se riittää?
Kiitos vastauksista jo etukäteen!
20/3 ~ 7, eli 7:n munan kakku, kun yksi muna per kolme syöjää. n. 24 cm:n kokoinen pyöreä, eli n. 22x22 cm:n kokoinen neliö. Eli varmaankin riittää.
- Rottinkiweileri
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 90
- Vastaanotettu kiitos 0
Sehän on sokerilla höystetty eli aika hyvin "säilötty" avattunakin ja tiivisteeksi sanotaan muutenkin ja tiivisteet yleensä on tarkoitettu säilymään, niin englanniksi googletin ja vastaukset oli että hyvässä rasiassa kunnolla kannen kanssa säilytettynä jääkaapissa 3 viikosta jopa kuukausiin. Ite mietin että mahtaako se oikeasti edes ehtiä pilalle mennä millään, jos aina tosiaan ottaa puhtaalla välineellä ja säilyttää tiiviisti kun sehän on kun maidosta tehtyä mehutiivistettä? Veden määrä todella pieni ja sokerin taas suuri..? Enkä ainakaan itse ole vielä koskaan saanut mehutiivistettä suljettuna viileässä pilaantumaan. Ja meillä juodaan harvoin mehua.
Mutta tähän voisi laittaa jatkokysymyksen, onko kukaan tosiaan koittanut tehdä tätä itse? Voisi olla helpompaa jos haluaa käyttää vain pieniä määriä. Vaikka eihän tuo näyttänyt cittarissakaan juuri mitään maksavan tölkiltä..
Täältä ainakin löytyy ja kokeilulistalla on laktoosittomana, kun en tiedä paljonko tuossa purkillisessa on laktoosia, tietääkö joku?
http://pullahiiri.com/blog/2258648/itse ... dykekakku/