-
Keskustelu
-
Keskustelua leivonnasta
-
Yleistä leivonnasta
-
Pikakysymykset nro. 2
Pikakysymykset nro. 2
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
08.12.2010 13:03 - 08.12.2010 13:03 #8128
: Anonymous
Minä käytän nykyään myös ainoastaan pikeeriä piparitalon kasaamiseen. Sitten isken vielä saumakohtiin vähän "nietoksia" niin tulee siistimpi lopputulos
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
09.12.2010 21:10 - 09.12.2010 21:10 #8145
: Tanja
Täällä kannatetaan kanssa pikeeriä, valkuaista ja tomppaa vaan, eikä vettä. Saa nopeammin kuivuvaa.
Ja vielä liraus sitruunamehua joukkoon.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 111
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
15.12.2010 20:41 - 15.12.2010 20:41 #8203
: Anonymous
Voi jestas ku mie oon tyhmä.... meillä on vanha jo toi liesi/uuni, ja hyvin toimii, mutta nyt kun aattelin vielä enemmän saada irti aloittelijana tästä kakkuhullutuksestani niin kysyn ihan hölmöä mikä suurimmalle osalle itsestäänselvyys...eli mitä tarkoittaa mikäkin uunin valitsimen sympoli? Tiedän tietty sen että on ylälämpö ja alalämpö, mutta onko se silloi ylälämmöllä kun musta on ylhäällä vai silloin kun valkoinen jne...
Eli tälläiset symbolit uunin valitsimesta löytyy:
Meillä vähän ikävä juttu kun me asutaan 1920 luvulla rakennetussa "mummonmökissä" johon tulee vain valovirta, ei voimavirtaa. Ei siinä muuta eroo oo mutta esim juuri hellassa on se ero että ei voi olla kuin kaksilevyinen hella. Ja esim isoja vesivaraajia yms ei kestä meidän sähkömme. Vaihtaaha sen vois mutta se maksaa
Ja minäkun niiiin tahtoisin ihanan ison uuden uunin (uunikin normaalia kapeampi)
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
15.12.2010 21:07 - 15.12.2010 21:07 #8204
: Anonymous
Niin ja jatkoa vielä, millä pykälällä kakkupohjat pitäisi oikeasti paistaa? olen paistanut kaiken aina tolla missä valkee sekä alhaalla että ylhäällä
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
15.12.2010 22:19 - 15.12.2010 22:19 #8206
: Tanja
Niin ja jatkoa vielä, millä pykälällä kakkupohjat pitäisi oikeasti paistaa? olen paistanut kaiken aina tolla missä valkee sekä alhaalla että ylhäällä
Yleensähän uuneissa on niin että tuo musta osa tarkottaa sitä mistä lämpö tulee, mut tuon "keskilämmön" värit on aika hassusti. Joka tapauksessa kakkupohjat ois hyvä paistaa aina sillä keskilämmöllä eli niin että sekä ylä- että alavastukset kuumenee. Eli kuten olet tehnytkin.
Ja tuo sahalaitainen lienee grillivastus.
p.s. mistäpäin olet kun kirjotat mie-sie?
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
16.12.2010 17:25 - 16.12.2010 17:25 #8210
: Anonymous
p.s. mistäpäin olet kun kirjotat mie-sie?
Savolaenenhan mie oon, Savonlinnan muaseuvulta Oravin kuppeesta
Mie sanahan on varsinaisesti Karjalan murretta, mutta niin kuin Varkaudessa ( missä elin 23 eka vuotta) kuin myös Savonlinnassa ja muissa tässä savon ja karjalan murteen raja-alueilla on tapahtunut se että murteet on ottaneet vaikutteita toisistaan eli täällä savon puolellakin puhutaan mie-sie
Yleensähän uuneissa on niin että tuo musta osa tarkottaa sitä mistä lämpö tulee, mut tuon "keskilämmön" värit on aika hassusti.
Johtuiskohan tuo siitä kun tuo uuni tosissaan on TOSI vanha.... sellanen mitä ainaki 90 luvulla oli vanhemmissa kaupungin pienissä vuokra-asunnoissa.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
17.12.2010 12:00 - 17.12.2010 12:00 #8212
: Anonymous
HYYDYKEKAKKU JA PAKASTAMINEN:
Jos hyydykekakun (juustokakun) pakastaa, pitkää sen ensin hyytyä jääkaapissa? Koska ottaa sulamaan?
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 172
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
17.12.2010 12:24 - 17.12.2010 12:24 #8213
: NaMiNaMi
Hm. Olen kerran aiemmin tehnyt pikeerillä koristeltuja pikkuleipiä. En muista miten toimin edellisellä kerralla. Jostain luin, että pikeerin pitäisi antaa kuivua 24 h, ennen pikkuleipien pakkaamista. Eikö ne pikkuleivät kuivu korpuiksi pöydällä?
Ei kuivu kun se pikeeri, siis jos on kokonaan kuorrutettu/koristeltu pipari, toimii siinä eristeenä. Näin luki jossain. Jossain
Niin eikä sen kuivuminen kestä noin kauaa. Jos on tehty pikeeri niinkun Ebellä, niin ei se vie kun 4-5 tuntia.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 388
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
17.12.2010 14:23 - 17.12.2010 14:23 #8214
: Pricilla
HYYDYKEKAKKU JA PAKASTAMINEN]
Voit laittaa kakun suoraan pakastimeen ja sulamaan kannattaa ottaa jääkaappiin viimeistään vuorokautta aikaisemmin:)
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 865
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
19.12.2010 15:21 - 19.12.2010 15:21 #8231
: Paula
Hm....
Ei kuivu kun se pikeeri, siis jos on kokonaan kuorrutettu/koristeltu pipari, toimii siinä eristeenä. Näin luki jossain. Jossain
Niin eikä sen kuivuminen kestä noin kauaa. Jos on tehty pikeeri niinkun Ebellä, niin ei se vie kun 4-5 tuntia.
Juu, huomasin kokeilemalla ihan samat asiat.
Mulla olis kymysys: tein taatelikakun nyt, sehän säilyy hyvin jouluun asti viileässä. Mites noitten muitten kahvikakkujen kanssa? Säilyykö ne samallailla? Tein myös suklaakahvikakun. Maitotuotteista sisältää vain maitoa.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 172
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
19.12.2010 19:43 - 19.12.2010 19:43 #8232
: NaMiNaMi
Meillä ei oo varmaan kolmea päivää pidempään säilynyt mikään kakku kun kaikki katoaa parempiin suihin
, mutta olettaisin niiden säilyvän aika hyvin, varmaan viikon verran, kun nehän on nimensä mukaisesti KUIVAkakkuja. Eli sitä nestettä on niin vähän. Korjatkaa jos oon ihan hakoteillä.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
24.12.2010 16:15 - 24.12.2010 16:15 #8244
: Tanja
Meillä ei oo varmaan kolmea päivää pidempään säilynyt mikään kakku kun kaikki katoaa parempiin suihin
, mutta olettaisin niiden säilyvän aika hyvin, varmaan viikon verran, kun nehän on nimensä mukaisesti KUIVAkakkuja. Eli sitä nestettä on niin vähän. Korjatkaa jos oon ihan hakoteillä.
Niinno, riippuu tietysti tekijästä. Mie teen
kahvikakkuja, en
kuivakakkuja.
Ei mutta makustuu ihan mainiosti muutaman päivän viileässä, jos epäilyttää säilyvyys niin reilusti pakkasen kautta ja edellisenä päivänä huoneenlämpöön sulamaa. Makustuu vielä paremmin pakastuksen jäliltä.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 865
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
03.01.2011 19:39 - 03.01.2011 19:39 #8277
: Paula
Onkohan leivontakaakaolla ja pähkinäallergialla mitään tekemistä keskenään?
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 141
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
03.01.2011 20:03 - 03.01.2011 20:03 #8278
: MaxinMami
^Mun mielestä ei, jos kaakaon valmistuslinjalla ei käsitellä pähkinää. Jos on mahdollisuus, että pähkinän jäämiä on, niin pitäis olla maininta purkin kyljessä esim. käsitelty samoissa tiloissa pähkinän kanssa...
Tässä vielä yksi linkki, josta usein tarkastelen:
http://www.pirkanmaanallergia.fi/ruokao ... ergiat.htm
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 865
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
03.01.2011 20:06 - 03.01.2011 20:06 #8279
: Paula
^Mun mielestä ei, jos kaakaon valmistuslinjalla ei käsitellä pähkinää. Jos on mahdollisuus, että pähkinän jäämiä on, niin pitäis olla maininta purkin kyljessä esim. käsitelty samoissa tiloissa pähkinän kanssa...
Tässä vielä yksi linkki, josta usein tarkastelen]http://www.pirkanmaanallergia.fi/ruokao ... ergiat.htm[/url]
Sattui tällä kertaa olemaan Pirkan kaakaojauhe. Siinä ei kyllä lue kyljessä mitään...Kiitos linkistä.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
13.01.2011 13:37 - 13.01.2011 13:37 #8337
: Anonymous
APUA APUA !
Voiko piirakkapohjassa (suolaiseen) käyttää vehnäjauhojen tilalla SOIJAjauhoja!? Pikaista vastausta kaipaan kiitos!
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
13.01.2011 14:58 - 13.01.2011 14:58 #8338
: Tanja
APUA APUA !
Voiko piirakkapohjassa (suolaiseen) käyttää vehnäjauhojen tilalla SOIJAjauhoja!? Pikaista vastausta kaipaan kiitos!
Itekin joskus miettiny että mihin noita soijajauhoja vois käyttää. Koitin intternetin ihmemaasta ettiä tietoa ja useiden lähteiden mukaan soijajauhon maku olisi voimakas, soijajauhotuotteiden omilla sivuilla suositellaan korvaamaan n. 1/3 vehnäjauhosta soijajauholla, ei siis kaikkea.
Pitääkö piirakan noudattaa jotain tiettyä erityisruokavaliota?
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
13.01.2011 15:18 - 13.01.2011 15:18 #8343
: Anonymous
No ei, olen vaan vähentänyt noita vehnäjuttujen käyttöä ..
Että vois tota sekotusta kokeilla! Kiitos !!
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 478
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
13.01.2011 15:31 - 13.01.2011 15:31 #8345
: aleksi
piirakkapohjaan ei tarvi tai pidäkään olla sitkoa niin kyllä se toimii.. maku voi olla kyllä hirveä
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 865
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
13.01.2011 16:21 - 13.01.2011 16:21 #8347
: Paula
piirakkapohjaan ei tarvi tai pidäkään olla sitkoa niin kyllä se toimii.. maku voi olla kyllä hirveä
Mä olisin melkein varma, että maku on ihan hirveä. Joskus korvannut kananmunan soijalla (n. 1 rkl muistaakseni) muffineissa ja kyllä se maku on sieltä läpi puskenut. Todellinen makuasia siis.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
13.01.2011 17:11 - 13.01.2011 17:11 #8351
: Anonymous
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
18.01.2011 13:17 - 18.01.2011 13:17 #8425
: Anonymous
Semmosta asiaa ajattelin kysästä että kauanko avattu purkki kondensoitua maitoa säilyy? Minulle ihan uusi aines, ja nyt tarvii vain osan purkkia. Purkissa ei lue erikseen avatun säilymisaikaa...
Yritin tuossa selailla edellisiä kysymyksiä ja hakua, mutta en löytänyt tämmöstä. Tietäis vähän kuinka kiirellä joutuu loputkin käyttämään!
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
18.01.2011 15:12 - 18.01.2011 15:12 #8427
: Tanja
Ei ole kokemusta mutta maalaisjärjellä voisi veikata säilyvän kuten tavallinen avattu kerma- tai maitopurkki? Eli muutamia päiviä.
Onko joku kokeillut kauanko säilyy?
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 185
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
21.01.2011 21:27 - 21.01.2011 21:27 #8477
: Miia
Aihe on lukittu.
-
Keskustelu
-
Keskustelua leivonnasta
-
Yleistä leivonnasta
-
Pikakysymykset nro. 2
Sivu luotiin ajassa: 0.421 sekuntia