Pikakysymykset nro. 2

Lisää
27.02.2012 20:09 - 27.02.2012 20:09 #12698 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2

Juu, voi pizzataikinaa pakastaa. Mie oon joskus pizzaa tehdessä tehny vähän isomman pohjataikinan, josta oon sit ylimääräiset pakastanu sopivina köntteinä. Sieltä sit vaan ottaa sulamaan sellaisen köntin ja hyvin toimii

Juuri tätä hain, kiitos!
Aihe on lukittu.
Lisää
29.02.2012 12:01 - 29.02.2012 12:01 #12719 : anna
Vastaus käyttäjältä anna aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Ohjeessa sanotaan:

"Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja SEULO joukkoon perunajauhot ja vaniljasokeri."

Mitä toi seulominen on? Sihtaamista ja annetaan vatkaimen pöristä samalla, varovasti sekottamista vai jotain muuta? Ohjeella pitäis saada aikaiseksi suklaakakku. Heti meni sormi suuhun ensimmäisen vaiheen kohdalla
Aihe on lukittu.
Lisää
29.02.2012 12:28 - 29.02.2012 12:28 #12720 : Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Sihtaamista joo. Yleensä itse sekoitan erilliseen astiaan kaikki kuivat aineet ja sitten kaadan sen seoksen mukaan vähän kerrallaan.
Aihe on lukittu.
Lisää
05.03.2012 22:21 - 05.03.2012 22:21 #12754 : Miia
Vastaus käyttäjältä Miia aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Auttakkeehan, voiko kakkuun laittaa sokerimassa/vaahtimassakuorrutuksen (valmis, ei ite tehty) alle kermavaahtoa kreemin sijaan?

Olen tähän asti "kuorruttanut" kakut aina kermalla, mutta nyt ajattelin testata vaahtismassalla kuorruttamista ajan säästämiseksi. Siis että saisin kakun kaikin puolin koristeltua jo edellisenä päivänä, ettei koristeluun tuhrautuis juhlapäivänä enää aikaa. Se kun muutenkin tuppaa aina loppumaan kesken

Tiedän, että osa vieraista varmasti vähintäänkin vieroksuu vaahtismassaa (marsipaanista ei tykkää kukaan muu kuin minä) ja osa inhoaa lisäks vielä voikreemiä. Tuumin, että jos kahdesta "pahasta" käyttäis vaan toista, niin ehkä ei tulis kivitetyksi niin pahasti... vaan onko kermavaahto riittävä eriste, jos jo edellisenä päivänä väsään kakun?
Aihe on lukittu.
Lisää
06.03.2012 05:22 - 06.03.2012 05:22 #12756 : PullaAkka
Vastaus käyttäjältä PullaAkka aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Sanoisinpa, että ei ole.

Kermavaahto on yksinään liian kostea. Sen kreemin tarkoitus on pitää kakun kosteus pois kuorrutteesta ja koska kermavaahto on itsessään kosteaa, se ei auta - ainakaan, jos teet kakun edellisnä päivänä.
Ei sitä kreemiä tule väliin kuin ohut sipaisu, niin että pinta on tasainen kuorrutteen alla. Kreemin rasva toimii tässä tapauksessa kosteuseristeenä. Mausta kreemi vaikka vaniljalla ja ohut, siisti kerros kuorrutteen alle, ei se juuri sieltä välistä edes maistu.
Aihe on lukittu.
Lisää
06.03.2012 05:32 - 06.03.2012 05:32 #12757 : Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Samaa mieltä PullaAkan kanssa. Ei kermassa oo niin paljoa rasvaa, jotta se eristäisi tarpeeksi hyvin. Vähän makua ja sanot, että on kermaa. Kukaan huomaa eroa
Aihe on lukittu.
Lisää
07.03.2012 21:45 - 07.03.2012 21:45 #12765 : Miia
Vastaus käyttäjältä Miia aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2

Vähän makua ja sanot, että on kermaa. Kukaan huomaa eroa


Maun lisäksi isäni väittää, että kreemi tarttuu kitalakeen kiinni

Mutta kiitokset vastauksista, täytynee väsätä se kreemi. Jota sitäkään en ole ikinä tehnyt itse. Aika monta sellasta komponenttia taitaa nyt tulla kakkuun, mitä en ole ennen tehnyt/käyttänyt. Tuleekohan siitä tarjottavaks kelpaavaa kakkua konsa...

Ajattelin lisätä vaikeusastetta vielä lisää ja tehdä neliskulmaisen voileipäkakun reunavuualla. SitäKÄÄN en ole ennen tehnyt, ja vähän askarruttaa, että miten sen saa parhaiten koottua? (joo, ja jääkaappiin ahtaminen on sitten vielä ihan eri juttunsa ) Yleensä olen kelmuttanut pyöreän irtoreunavuuan, ja tehnyt kakun siihen, mut mites ton reunavuuan kans olis fiksuin tehdä?
Aihe on lukittu.
Lisää
08.03.2012 07:37 - 08.03.2012 07:37 #12769 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2

Ajattelin lisätä vaikeusastetta vielä lisää ja tehdä neliskulmaisen voileipäkakun reunavuualla. SitäKÄÄN en ole ennen tehnyt, ja vähän askarruttaa, että miten sen saa parhaiten koottua? (joo, ja jääkaappiin ahtaminen on sitten vielä ihan eri juttunsa

) Yleensä olen kelmuttanut pyöreän irtoreunavuuan, ja tehnyt kakun siihen, mut mites ton reunavuuan kans olis fiksuin tehdä?


Mä oon tehnyt niin, että laitan kakun alle leivinpaperin, jonka avulla sen saa ylös vuoasta silloin kun reunat ei irtoa. Paperin voi jättää alle kokonaisena, tai sitten niin, että leikkaa muun osan pois, mutta jättää "siivekkeet" joiden avulla kakku siirtyy. Niin ja löytyykö sulla muuta leivinpaperia, kuin arkkeja (rullatavaraa?)? Sillä olis helpompi siirtää isot kakut.

Ja sitten tuo kreemiasia]Marenkivoikreemiä?[/url]
Aihe on lukittu.
Lisää
10.03.2012 18:42 - 10.03.2012 18:42 #12775 : Lotta
Vastaus käyttäjältä Lotta aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Marjamousseissa: missä suhteessa te yleensä pistätte marjoja ja kermaa(+muita aineksia)? Riippuuko marjasta? Ja riippuuko siitä että muussataanko marjat vaan vai paseerataanko? Huomenna pitäisi tehdä vadelmamoussea
Aihe on lukittu.
Lisää
06.04.2012 18:12 - 06.04.2012 18:12 #13137 : wadelmatassu
Vastaus käyttäjältä wadelmatassu aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
KIIREEE!

Jos suklaasula "hippuuntuu" kun sen lisää kermavaahtoon niin onko se silloin liian kylmää vai liian lämmintä?

Nimim. kolmas kerta alkaa jo sapettaan
Aihe on lukittu.
Lisää
06.04.2012 18:18 - 06.04.2012 18:18 #13138 : Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Veikkaan että kerma on liian kylmää. Ainakin suklaa+tuorejuusto+kerma seosta oon lämmittänyt vesihauteessa niin suklaa on sulannut ja siitä on tullut tasaista täytettä ja pelastanut koko homman. Onnistuisiko sun tilanteessa?
Aihe on lukittu.
Lisää
06.04.2012 18:43 - 06.04.2012 18:43 #13140 : wadelmatassu
Vastaus käyttäjältä wadelmatassu aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
^
höh, eipä tullut mieleenkään että kermankin kylmyydellä vois olla osuutta asiaan Vanhalla (r.i.p) mikrolla ei siis ollu ongelmaa, mutta uudella nyt kyllä, niin tokikin ajattelin heti vian olevan siinä, että suklaa ei oo oikeaoppisesti sulanut
Aihe on lukittu.
Lisää
06.04.2012 18:51 - 06.04.2012 18:51 #13141 : Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Siis mun arvaus oli vain ihan lonkalta. Varmaan joku viisaampi osaa sanoa. Kermahan kyllä kylmänä pitää vatkata, mutta kai sen hetken voi antaa sen jälkeen lämmetä huoneen ilmassa ja yrittää saada suklaa samalle tasolle.
Tai vaihtoehtoisesti sulattaa suklaa kermaan ja se vatkaa, sithän tätä ongelmaa ei oo?
Aihe on lukittu.
Lisää
06.04.2012 19:53 - 06.04.2012 19:53 #13142 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Pikakysymykset nro. 2
Suklaa oli liian viileää.
Homman voi varmistaa vaikka niin että sekoittaa noin desin kermavaahtoa suklaasulaan ja sekoittaa ne keskenään kunnes on tasaista ja mössön sitten lopun kermavaahdon sekaan.
Aihe on lukittu.
Lisää
07.04.2012 09:35 - 07.04.2012 09:35 #13143 : wadelmatassu
Vastaus käyttäjältä wadelmatassu aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
^
Noin ajattelin kans, että liian kylmää.
Kiitti vinkistä, testaan tuota
Aihe on lukittu.
Lisää
16.04.2012 09:50 - 16.04.2012 09:50 #13239 : wadelmatassu
Vastaus käyttäjältä wadelmatassu aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Mistä tällaisia saa?
Siis mielellään kotimaasta Eikä olis pahitteeksi vähän huokeampi hinta kuin tämän mallikuvan 95,95 HYCAEI:lla (vai -ssa?)



Oisko muuten tarvetta "mistä löytäisin" ketjulle, kun vähän siellä sun täällä kysellään milloin laatikoiden, tukipahvien, massojen ym. perään... Tuli vaan mieleen
Aihe on lukittu.
Lisää
16.04.2012 09:54 - 16.04.2012 09:54 #13240 : Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Suomesta en oo nähnyt, siis ainakaan perus tukuissa ei oo vastaan tullut.
Olisinkohan nähnyt Have you cake and & eat it:ssa. Tosin hinta taitaa olla aika suolainen. Ootko amazon.com/de katsonut?

EDIT: mun uudesta lempparikaupasta näyttäis löytyvän: http://www.cakecraftworld.co.uk/products.asp?cc=115&scc=469
Aihe on lukittu.
Lisää
16.04.2012 10:05 - 16.04.2012 10:05 #13241 : wadelmatassu
Vastaus käyttäjältä wadelmatassu aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
^
Niin siis tuo kuvakinhan on have your cake and eat it (HYCAEI) kaupasta Ja siellä on tuo lähes satkun hinta.

Cakecraftin versio on mallikuvaan verrattuna pienenpi, siinä on vaan 16 koloa, ja tossa isossa 36. Isolle ois nimenomaan tarvis.
Aihe on lukittu.
Lisää
16.04.2012 10:41 - 16.04.2012 10:41 #13242 : Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Kappas luin huolimattomasti ton lyhenteen Vilkase sillä tarkalla nimellä amazonista? En kyllä usko että hirveän paljoa halvemmalla löytyy. Tosin joku näppärä "peltiseppä" tms. tommosen voisi tehdä? Luulisi silti menevän työaikaa aika paljon.
Aihe on lukittu.
Lisää
16.04.2012 10:48 - 16.04.2012 10:48 #13243 : wadelmatassu
Vastaus käyttäjältä wadelmatassu aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
^
Tsekkasin jo
Google kaverina löysin myös http://www.blueribbons.co.uk/ kaupan, joka on kylläkin mainittu myös tuolla tarvikeketjussa, mutta nyt vasta älysin sinne mennä Hinta 66,10£ eli taitaapi mennä tilaukseen.
Posteja tuolle kertyy kyllä reippaasti (~25), mutta josko sieltä sais haalittua jotain muutakin ostoskoriinsa, niin rahtikaan ei kirpaise niin pahasti
Aihe on lukittu.
Lisää
18.04.2012 16:54 - 18.04.2012 16:54 #13266 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
wadelmatassu, mitä aiot tehhä noilla neliökakkupaloilla? Ihan uteliaisuuttani pitää kysyä.
Aihe on lukittu.
Lisää
18.04.2012 20:44 - 18.04.2012 20:44 #13269 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
...varmaan sellaisia hiirenkolon kokoisia kakkuleivoksia. Niillä tehdään nyt ympäriinsä ja neliösämpylöitä

Hiiri hankki just sellaisen jatkettavan piirasvuuan - suorakaide tai ympyrä - jakajan. Sillä saa vaikka suolaista ja makeaa paistettua samassa vuoass ja samalla kertaa . Se riittää uunipellinjakajaksi asti.

Keksijät/suunnittelijat työstävät yötä päivää uutta kikkaa saada rahastettua kokoajan.

Ja posti toi aamulla vesi-ilmalalloja, että hiiri voi tehdä suklaakuppeja - kokeilin ja toimii! Hauskuus ei lopu ainakaan keittiöstä !

Sorry odotellaan, mitä wadelmatassu vastaa oikeasti Tanjalle

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
19.04.2012 09:10 - 19.04.2012 09:10 #13270 : wadelmatassu
Vastaus käyttäjältä wadelmatassu aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Jotain tämmöistä, tosin ilman noita muovisia yksittäispakkauksia.
Eli siis vähämmän perinteistä hääkakkua




Voiko tolla jotain muutakin tehä
Aihe on lukittu.
Lisää
19.04.2012 09:27 - 19.04.2012 09:27 #13271 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
WAU! Hieno ajatus!
Juuri luin artikkeleita muutamista maista, joissa annetaan pala kakkua 'kotimatkalle' tai lähetetään jopa niille, jotka eivät päässeet juhliin mukaan - siksi nuo rasiat !

Paikalliset leipomot tekevät mm. sämpylöitä, aiemmin mainitsemiani leivoksia (halkaisevat, laittavat hilloa väliin ja laittavat yhden marjan päälle, neliömuffinsseja yms.
Ja eihän aina tarvitse paistaa koko vuokaa täynnä - ne joita olen nähnyt voi irrottaa 'seinämiä' ja paistaa vaikka 4 isompaa neliötä kakkupohjan tapaan.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
19.04.2012 09:43 - 19.04.2012 09:43 #13272 : wadelmatassu
Vastaus käyttäjältä wadelmatassu aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Hieno ajatus kyllä, mutta ei mun oma
Yksi ens kesän morsian kysyi, josko tuon tyyppistä pystyisin tekemään. Ja ihan järkevää se munki mielestä on, kun vieraita tulee 200 (!!!), liikkuu kakkujono huomattavasti vikkelämpää, kun jokaisen ei tarvitse erikseen leikata omaa kakkupalaansa

Ja nyt kun vielä asiaa itekin tässä puntaroin, niin onhan siinä vielä semmoinen plussa, että onhan nuo pikkukakkuset huomattavasti helpompi kuljettaa, kuin kerrostalon kokoinen kakku
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.319 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017