-
Keskustelu
-
Keskustelua leivonnasta
-
Yleistä leivonnasta
-
Pikakysymykset nro. 2
Pikakysymykset nro. 2
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 865
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
30.10.2011 15:05 - 30.10.2011 15:05 #11199
: Paula
Tämä vastaus meni kyllä nyt yliajalle, mutta ensi kertaa varten Enkelikakun/Enkelin kakun (eli Angel food cake) massa on lähes valkoista, koska kakussa ei käytetä munista kuin valkuaiset. Hieman siis sama ajatus kuin marengissakin. Googlaamalla löydät monia reseptejä!
Ehdotin edellä samaa reseptin kera. Nimenä käytin vaan hopeakakkua.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 77
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
23.11.2011 11:35 - 23.11.2011 11:35 #11523
: anna
Tää kuuluis varmaan ennemmin suklaa osastolle, mutta en viitti avata uutta ketjua pelkän nimen metsästyksen takia.
Muistaako kukaan, millä nimellä kutsutaan sitä ällömakeeta hässäkkää, johon voi laittaa esim. pähkinöitä, vaahtokarkkeja, jotain muuta karkkia ja sulattaa suklaan päälle niin että siitä tulee semmonen könsäke. Ei tästä varmaan kukaan mitään tajua, mutta yrityshyvä kuitenkin. Sillä on ehkä joku amerikkalainen nimi.
Ainut mitä mulle tulee mieleen on road kill ja se ei varmasti ole oikee...
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 865
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
23.11.2011 11:41 - 23.11.2011 11:41 #11524
: Paula
Tää kuuluis varmaan ennemmin suklaa osastolle, mutta en viitti avata uutta ketjua pelkän nimen metsästyksen takia.
Muistaako kukaan, millä nimellä kutsutaan sitä ällömakeeta hässäkkää, johon voi laittaa esim. pähkinöitä, vaahtokarkkeja, jotain muuta karkkia ja sulattaa suklaan päälle niin että siitä tulee semmonen könsäke. Ei tästä varmaan kukaan mitään tajua, mutta yrityshyvä kuitenkin. Sillä on ehkä joku amerikkalainen nimi.
Ainut mitä mulle tulee mieleen on road kill ja se ei varmasti ole oikee...
Rocky Road.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 77
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
23.11.2011 12:53 - 23.11.2011 12:53 #11526
: anna
Kiitos! Googletin ja kuvan perusteella sen täytyy olla tuo
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 618
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
-
-
-
27.11.2011 16:32 - 27.11.2011 16:32 #11567
: Tekila
Pikakyssäri Naan leivästä!
Miten mun pitäisi saada se uunipellistä irti jos en voi käyttää leivinpaperia? Kun uuni lämmitetään 250+ asteeseen, ja leivinpaperi ei kestä niin kovaa lämpöä.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 865
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
27.11.2011 17:51 - 27.11.2011 17:51 #11570
: Paula
Pikakyssäri Naan leivästä!
Miten mun pitäisi saada se uunipellistä irti jos en voi käyttää leivinpaperia? Kun uuni lämmitetään 250+ asteeseen, ja leivinpaperi ei kestä niin kovaa lämpöä.
Voisko kokeilla jauhoja väliin? Samaan tapaan kuin karjalanpiirakoita tehdessä.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 34
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
27.11.2011 18:26 - 27.11.2011 18:26 #11571
: Nat
minä olen naania tehdessä laittanut ihan reippaasti vaan taikinan leivinpaperin päälle ja sitten uuniin. Välillä tulee esim. pizzatkin paistettua ihan tavallisen leivinpaperin päällä, ja silloin uunissa lömpöä löytyy 300 astettakin. Paperi kyllä tummuu, mutta leivän alla lämpö on kuitenkin sen verran pienempi, että paperi pysyy koossa ja hoitaa hommansa...
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 618
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
-
-
-
27.11.2011 18:59 - 27.11.2011 18:59 #11573
: Tekila
Mulla on vaan kaasu-uuni niin en uskaltanut alkaa leikkii kuumassa leivinpaperilla. Tiedä minkälaisen ketjureaktion saan aikaseksi.
Mutta, tosiaan laitoin vain pellille jauhotettuna ja hyvin pysy kasassa ja ei tarttunut
Tikka masala jäi vähän mauttomaksi mutta en tiennyt ollenkaan mitä lisäisin. Tarvisi jonkun intian ruokakurssin...
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 618
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
-
-
-
03.12.2011 11:24 - 03.12.2011 11:24 #11616
: Tekila
Laitan nyt tänne, kun en ihan omaa threadia viitsi tehdä...
Onko muut huomannut että voi on ihan lopussa kaupoista? Onhan siitä uutisoitu, mutta ettei edes ole tuontina voita vaikka saksasta...Täytyy jostain haalia suolaamatonta voita joulua varten. En oikeen äkkiseltään innostu ajatuksesta, että konvehdeissa olisi suolallista voita.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 77
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
03.12.2011 22:54 - 03.12.2011 22:54 #11626
: anna
Mä kävin eilen kaupoilla, ainakin Jyväskylässä oli voita Minimanissa ja Lidlissä. Suolatonta tms. en kattonut, mutta ihan tavallista voita löytyi ja oli siinä muitakin paketteja samaa tavaraa. En vaan kiinnittänyt niin huomiota, että mitä laatuja ne oli.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 1337
-
Vastaanotettu kiitos 7
-
-
-
-
-
-
05.12.2011 19:04 - 05.12.2011 19:04 #11648
: nami-hiiri
Laitan nyt tänne, kun en ihan omaa threadia viitsi tehdä...
Onko muut huomannut että voi on ihan lopussa kaupoista? Onhan siitä uutisoitu, mutta ettei edes ole tuontina voita vaikka saksasta...Täytyy jostain haalia suolaamatonta voita joulua varten. En oikeen äkkiseltään innostu ajatuksesta, että konvehdeissa olisi suolallista voita.
Älä ystävä hyvä huolestu
- nythän suklaalevyihinkin on muotia ripotella suolaa, suolaa, enemmän suolaa...
Saksalainen suolaton ja voi yleensä ei ole muuta kuin edukasta, suorastaan halpaa
. Minä raahaan voin Suomesta, milloin käyn.
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
05.12.2011 21:00 - 05.12.2011 21:00 #11650
: Tanja
Puhutaan että karppaajat syö kaikki voit. Heh. Lisäksi valmistajilla, ainakin Valiolla on ongelmia raaka-aineiden saatavuudessa ja vientiin menee liikaa kamaa ni kotimaan myyntiin ei enää riitä tarpeeksi. Voin hinta on noussu huimasi, vielä kesällä se oli 1,95e, nyt 2,47e.
Normaalisuolasta voita saa kerran viikossa ja nekin mitä tulee kauppaan, myydään tosi äkkiä. Suolatonta voita en ole nähnyt kaupoissa enää moneen viikkoon.
Ärsyttävää.
En suostu käyttämään leivonnassa mitään margariineja, ja nyt varsinkin joulun lähestyessä pitäisi kyllä voita löytyä aina kaapista! Narf...
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 618
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
-
-
-
06.12.2011 14:32 - 06.12.2011 14:32 #11658
: Tekila
Sepä se, konvehdit margariinista....ehkä ei. Kookosrasvaa vinkattiin, mutta mitenhän se toimisi konvehdeissa? Jotenkin mulla on mielikuva, että siihen voin pintaan tulisi semmonen harmaa pinta? Jos sen voin sulattaisi ja keräisi sen pois? Toimiikohan se samanlailla kookosrasvassa kun normi voissa.
Taitaa vaihtuu kohta konvehdit kekseihin, ei pitäisi olla ongelmaa käyttää margariinia tai suolaisempaa voita
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 1337
-
Vastaanotettu kiitos 7
-
-
-
-
-
-
06.12.2011 20:08 - 06.12.2011 20:08 #11661
: nami-hiiri
Anteeksi hirmuisesti - otin tuon 'voin' hieman vitsin kannalta. Onko siis oikeasti pulaa? Ainahan on puhuttu 'voivuorista'.
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 618
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
-
-
-
07.12.2011 05:10 - 07.12.2011 05:10 #11663
: Tekila
Ihan totta on. Ei ole, eikä tunnu tulevankaan. Tiedä sitten milloin saadaan uusi erä, jossa tää menekki on huomioitu.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 38
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
08.12.2011 05:03 - 08.12.2011 05:03 #11679
: Lotta
Eilen illalla tämä oli uutisissakin. En ole meidän kaupoissa huomannut mutta ehkä pitää mennä hamstraamaan. Sanooivat että meinasivat ensin hankkia virosta mutta se olisi turhan kallista eikä kuitenkaan sitä ostettaisi (?)
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 618
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
-
-
-
08.12.2011 05:26 - 08.12.2011 05:26 #11680
: Tekila
Mitenhän kallista se sitten on? Jos se on noussut jo 1,80 -> 2,84 ??
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 34
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
09.12.2011 16:11 - 09.12.2011 16:11 #11709
: Nat
kertokaahan mikä meni pieleen kun konvehteja tehdessä en saa valmiita tuotoksia ollenkaan muotista ulos. Käytössä siis kaksi Wiltonin muovimuottia sekä yksi silikoninen. Mistään ei lähde irti, silikonisesta saa väkisin painamalla, mutta konvehti tietysti hajoa.
Suklaan temperoin lämpömittaria apuna käyttäen kirjani ohjeiden mukaan.
Mikä kumma nyt siis on pielessä?
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
12.12.2011 15:53 - 12.12.2011 15:53 #11734
: Tanja
kertokaahan mikä meni pieleen kun konvehteja tehdessä en saa valmiita tuotoksia ollenkaan muotista ulos. Käytössä siis kaksi Wiltonin muovimuottia sekä yksi silikoninen. Mistään ei lähde irti, silikonisesta saa väkisin painamalla, mutta konvehti tietysti hajoa.
Suklaan temperoin lämpömittaria apuna käyttäen kirjani ohjeiden mukaan.
Mikä kumma nyt siis on pielessä?
Onnistuiko temperointi?
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 34
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
12.12.2011 19:23 - 12.12.2011 19:23 #11739
: Nat
ainakin mittarin mukaan mentiin ihan ohjeiden mukaisesti ja ne kaiken kaikkiaan 4 konvehtia jotka edes jotenkuten ehjinä lopulta irti sain pysyivät huoneenlämmössä ihan kovina ja kiiltävinä.
Tuon omistamani suklaakirjan mukaisesti siis lämmitin suklaan ensin 46 asteiseksi, jäähdytin 26 asteiseksi ja sitten taas 33 asteeseen. JA tuossa 26-33 astetta sain suklaan pidettyä koko loppuajan.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 62
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
02.01.2012 09:26 - 02.01.2012 09:26 #11903
: Mariza
Etsiskelin hyviä cupcake-kuorrutusten ohjeita ja Wiltonin sivuilta löytyi
tämä
. Ohjeessa mainitaan kuitenkin
1/2 cup solid vegetable shortening sekä
4 cups sifted confectioners' sugar. Jälkimmäinen on ymmärtääkseni tomusokeri, mutta mikä tuo ensimmäinen vegtable shortening on?
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 618
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
-
-
-
02.01.2012 10:32 - 02.01.2012 10:32 #11904
: Tekila
Voita se on, mutta en kyllä tarkkaa käännöstä osaa antaa
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 1337
-
Vastaanotettu kiitos 7
-
-
-
-
-
-
02.01.2012 12:52 - 02.01.2012 12:52 #11907
: nami-hiiri
Etsiskelin hyviä cupcake-kuorrutusten ohjeita ja Wiltonin sivuilta löytyi
tämä
. Ohjeessa mainitaan kuitenkin 1/2 cup solid vegetable shortening sekä 4 cups sifted confectioners' sugar. Jälkimmäinen on ymmärtääkseni tomusokeri, mutta mikä tuo ensimmäinen vegtable shortening on?
... riippuen hieman, niin juoksevaa kasvisrasvaa, toisinaan myös sprayattavaa
...sihdattua (ilman paakkuja) tomusokeria
P.S.
Hyviä, testattuja ja mielestäni parempia ohjeita löytyy mm. LF]http://ebetys.com[/url]
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 38
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
04.01.2012 17:15 - 04.01.2012 17:15 #11915
: Lotta
buttercream ohjeiden shortening on huoneenlämmössä kovaa kasvisrasvaa. Amerikassa tavallisin merkki on crisco, jota saa ymmärtääkseni ostettua (kalliilla...) confetista. Korvata voi tosiaan voilla
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 1337
-
Vastaanotettu kiitos 7
-
-
-
-
-
-
04.01.2012 19:56 - 04.01.2012 19:56 #11922
: nami-hiiri
buttercream ohjeiden shortening on huoneenlämmössä kovaa kasvisrasvaa. Amerikassa tavallisin merkki on crisco, jota saa ymmärtääkseni ostettua (kalliilla...) confetista. Korvata voi tosiaan voilla
....1/2 cup solid vegetable shortening
....1/2 cup (1 stick) butter or margarine softened
eli, jos korvataan voilla, niin tuleeko silloin voita tuplamäärä ko. reseptiin ?
Leivon niin harvoin - ja varsinkin amerikkalaisten resepteillä.
Nyt olen mm. juossut 'ympäri kylää' "1 tl cream of tartarin" perässä
Millä se tulisi oikeasti korvata? Kauppiaat tarjoavat 'tartar' -kastiketta poikkeuksetta
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
-
Keskustelu
-
Keskustelua leivonnasta
-
Yleistä leivonnasta
-
Pikakysymykset nro. 2
Sivu luotiin ajassa: 0.353 sekuntia