Pikakysymykset nro. 2

Lisää
09.09.2010 17:34 - 09.09.2010 17:34 #19658 : serenah
APUA! Tuli ihan kamala tenkkapoo.. oon tekemäs hääkakkuja ja isoimmat laitan kakkualustoille, mutta miten sen alustan saa pysyy siitinä ko kermoja levittää? vai saako sen pyyhkimällä sit niin siistiks ettei kukaa huomaa? jmutta ne pienemmät kakut kun tulee n25cm halkasijaltaan oleville lautasille ja vuoka on 24cm ni kermojen kans se on aikalailla ton lautasen kokonen ni minkä päälle sen kakun teen ko ei mahu tommonen kakkualusta? voikun joku ymmärtäis mitä ajan takaa..
Aihe on lukittu.
Lisää
09.09.2010 18:35 - 09.09.2010 18:35 #7205 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset
Ihan hyvin voit pyyhkiä lautasen/alusen reunat jos sinne jotain sotkua saat aikaiseksi. Vaikka kostealla talouspaperilla.
Aihe on lukittu.
Lisää
09.09.2010 19:30 - 09.09.2010 19:30 #7211 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Pikakysymykset
eikö sen kakun voi nostaa siihen alustalle sitte kun kermat on laitettu?
Aihe on lukittu.
Lisää
09.09.2010 19:42 - 09.09.2010 19:42 #7212 : Miia
Vastaus käyttäjältä Miia aiheessa Re: Pikakysymykset
Tai sitten leikkaa leivinpaperista noin 10 cm leveitä kaistaleita, jotka laitetaan kakun reunojen alle kiertämään kakkua niin, että pari kolme senttiä paperista jää kakkupohjan alle ja loput ulkopuolelle. Kaistaleita tarttee 4 - 6 riippuen kakun koosta. Sitten kun kermat on pursotettu suikaleet vedetään varovasti kakun alta irti ja voilá - siisti kakkualunen/lautanen.

Leikkaa kakkualustaa pienemmäksi, esim. kakun halkaisijan kokoiseksi, niin saat kakun tehtyä siihen ja alunen mahtuu lautaselle.
Aihe on lukittu.
Lisää
26.09.2010 12:30 - 26.09.2010 12:30 #7424 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Pikakysymykset
Taisin eksyä kiukuissani väärään osioon - pieni lautaseni pysyi siistinä kermaa pursotellessani

Mutta sitä enne kaksi harmitusta:
1. Olin löytänyt kauniita, suorastaan söpöjä muffinivuokia ja päätin kokeilla. Tyhmä hiiri laittoi taas ja kerran taikinan formuun ja jäi odottelemaan kauniisti paistuneita tuloksia. Suttuisen näköinen formu pilasi kaiken.
Eli onko kukaan löytänyt nelikulmaisia formupeltejä, joissa kantillisia muffinsseja voisi paistaa ja laittaa vasta sitten 'söpöön' formuun tarjolle? - Muffinsseja on tehtävä nyt joka käänteessä, koska innostuin SLYni lähettämästä pikku-kukkaformusta.

2. Kokeilen mielenkiinnosta kaikenlaista, mutta välttelen silti massamääriä lisäaineita vuositasolla.
Eli mikä ihme on, ettei kermaa voi vispata tanakaksi, pursotettavaksi vaahdoksi, kuten Äitini aikoinaan? Tai isä ja minähän ne vispattiin, mutta vaahto oli aina kaunista ruusuketta Äidin kakuissa.
Täältä ei niitä Floran vispejä yms. löydy. Mielelläni en jatkuvasti ainakaan käytä kermavaahdon sakeuttamiseen Patissier tai Dr. Oetkerin pulveria.
Spray-kermavaahto lätsähtää ennenkuin ehtii edes leipomustaan kuvata. Ja se on niin häikäisevän valkoistakin . Hyvä hätävära ihan vanhoille mummoille !!

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
26.09.2010 17:05 - 26.09.2010 17:05 #7427 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset

Eli mikä ihme on, ettei kermaa voi vispata tanakaksi, pursotettavaksi vaahdoksi, kuten Äitini aikoinaan?

Kuulostaa omituiselta. Paikallinen kerma siis ei suostu vispautumaan?
Aihe on lukittu.
Lisää
26.09.2010 17:43 - 26.09.2010 17:43 #7430 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Pikakysymykset
Stop Tytöt
Avattu 'Lemon Curd' säilyy vain hetken eli korkeintaan n. 3 viikkoa jääkaapissa. Purkissa lukee kyllä usein, että 1 kk avattuna.
Valitan, se ei maistelemalla, Sirkku, enää parane - usein sen pintaan tulee jopa home !

Ihan samaan ryhmään kuuluu myös suosimani 'kastanjapyre'. Sen sanoisin pilaantuvan vielä nopeammin.

Molemmista tuotteista kannattaa aina ostaa mahdollisimman pieni purkki/pakkaus ja käyttää nopeasti.
Syynä tähän ei suinkaan ole se, että tuote olisi vanha tai tehty 'jämä' aineista, vaan yksinkertaisesti - ne
ovat herkkähipiäisiä!

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
26.09.2010 17:48 - 26.09.2010 17:48 #7431 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Pikakysymykset

Eli mikä ihme on, ettei kermaa voi vispata tanakaksi, pursotettavaksi vaahdoksi, kuten Äitini aikoinaan?

Kuulostaa omituiselta. Paikallinen kerma siis ei suostu vispautumaan?


No vispaantuuhan ne, mutta aina juoksettuu tai menee kumman ryynimäiseksi. .
Vispaan pienet määrät usein käsin tämän takia, ettei vatkain innostu
En ole ainoa, joka tästä kiukustuu. Samaa ihmetteli Taija, joka asui toisella puolen maata vuoden. - En viitsi aina lähteä naapurimaan markettiinkaan.


---

Huh-huh !
Hiiri ei ihan vielä sekoa, mutta ei vain tullut ajatelleeksi, että kysymyksiä on viime vuodelta ja vastasi mm. Lemond Curd'in , jonka kanssa on tehnyt päivittäistä työtäkin aikoinaan monet vuodet. Silloin se oli uusi ihme Suomessa ja kukaan ei säilönyt sitä jääkaapissa, vaan pisteli poskeensa. Ja lopulta sekoitti vielä kysymyksen/vastauksen henkilönimetkin. Se on kai kaatosade, joka tämän teetti, kun piti pysytellä kotona.

Siispä tämän päivän vastaukset menivät sitten metsään, kun vuodessa on tullut varmaan käyttäjillekin jo kokemusta ja tietämystä.
Eikö voisi laittaa jonkin karsinan, vaikka 1-3 kk aikana kyseltyyn - hieman samaan tapaan, kuin blogeissa vaihtuu kuukaudet ja vuodet.
En käy Foorumilla kovin ahkeraan ja tänään lueskelin, mutta en katsonut päiväyksiä.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
27.09.2010 13:45 - 27.09.2010 13:45 #7433 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset
(Yhdistin pari perättäistä viestiä)

nami-hiiri, onpa inhottavaa jos kerma noin käyttäytyy!

Siispä tämän päivän vastaukset menivät sitten metsään, kun vuodessa on tullut varmaan käyttäjillekin jo kokemusta ja tietämystä.
Eikö voisi laittaa jonkin karsinan, vaikka 1-3 kk aikana kyseltyyn - hieman samaan tapaan, kuin blogeissa vaihtuu kuukaudet ja vuodet.

Heh, hassu hiiri! Näkyyhän viesteissä päiväykset, silloin tällöin joku ei huomaa niitä ollenkaan. Mutta eipä tuo haittaa, hyvät vastaukset kelpaavat myöhässäkin, niistä voi olla jollekin muulle kysyjän lisäksi vielä apua!


muoks. ketju oli venynyt kyllä jo niin pitkäksi että laitoin poikki ja jatketaan tässä "kakkosketjussa" näitä pikakysymyksiä. Toivottavasti tämä selkeyttää viestien tuoreusasioita.
Aihe on lukittu.
Lisää
29.09.2010 08:01 - 29.09.2010 08:01 #7439 : serenah
Vastaus käyttäjältä serenah aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Kiitos nami-hiiri lemon curd vastauksesta, koska minä en tuota tiennyt tarviikin linkasta roskiin toi curd tuolta jääkaapista
Aihe on lukittu.
Lisää
29.09.2010 19:12 - 29.09.2010 19:12 #7446 : Miia
Vastaus käyttäjältä Miia aiheessa Re: Pikakysymykset

Stop Tytöt


Avattu 'Lemon Curd' säilyy vain hetken eli korkeintaan n. 3 viikkoa jääkaapissa. Purkissa lukee kyllä usein, että 1 kk avattuna.
Valitan, se ei maistelemalla, Sirkku, enää parane - usein sen pintaan tulee jopa home !

Ihan samaan ryhmään kuuluu myös suosimani 'kastanjapyre'. Sen sanoisin pilaantuvan vielä nopeammin.

Molemmista tuotteista kannattaa aina ostaa mahdollisimman pieni purkki/pakkaus ja käyttää nopeasti.
Syynä tähän ei suinkaan ole se, että tuote olisi vanha tai tehty 'jämä' aineista, vaan yksinkertaisesti - ne
ovat herkkähipiäisiä!


Ööh.. että what? Miten niin ei säily? Mä söin hyvällä ruokahalulla 2 kk auki ollutta Mackay'sin lemon curdia. Siinä ei näkynyt mitään pilaantumisen merkkejä ja maku oli ihan normaali. Ton kahden kuukauden jälkeen en uskaltanut enää käyttää vaan heitin purkin pohjalliset roskiin, vaikka silmämääräisesti näytti vielä silloinkin hyvälle.

En ole niitä konsa kolmessa viikossa saanut homehtumaan. En tiennyt minäkään että vaan noin vähän aikaa säilyisivät. Ehkä mulla sitten on pysynyt pidempään hyvänä, kun en koskaan ota purkista likaisilla välineillä, vaan siirrän lusikalla lautaselle tarvittavan määrän ja levitän siitä kakkupohjalle.
Aihe on lukittu.
Lisää
30.09.2010 05:45 - 30.09.2010 05:45 #7481 : Suklaasydän
Vastaus käyttäjältä Suklaasydän aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Keitin eilen kinuskia kuohukermasta ja fariinisokerista tulevaa kakuntäytettä varten. Laitoin sen kiehauttamisen jälkeen ensin vesihauteeseen jäähtymään, jonka jälkeen se oli tarkoitus siirtää jääkaappiin. No arvatkaa vaan, muistinko siirtää?! Siinä se jökötti hauteessa vielä aamullakin.

Maistoin, haistoin ja siirsin sen sitten välittömästi kylmään. Kaikki tuntui ja näytti olevan kunnossa, mutta onko jotain yleistä sääntöä kinuskin säilymisestä? Vaatiiko se ehdottomasti jääkaappia?
Aihe on lukittu.
Lisää
30.09.2010 13:47 - 30.09.2010 13:47 #7449 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
eikö lemon curd ole lähinnä pelkkää sokeria ja rasvaa? jos on niin sen pitäsi säilyä seuravaan vuosisataan..

kinuskissa toimii ihan samoin, fariinisokeri vaan voi kiteyttää sen, "epäpuhtaat" sokerit tekee sen helposti
Aihe on lukittu.
Lisää
30.09.2010 20:41 - 30.09.2010 20:41 #7450 : Miia
Vastaus käyttäjältä Miia aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Ite tehty lemon curd koostuu voista, sokerista, sitruunasta ja kananmunasta. Kaupan cudissa on varmaankin lisänä vielä erilaisia e-raaka-aineita.

Muoks: Tässä on Mackay'sin valmistusaineet (Fine Foodsin sivuilta): Ainekset: Ruokosokeri, glukoosisiirappi, hyytelöimisaine E440, kananmuna, muunneltu maissitärkkelys, voi, sitruunamehu 3 %, happamuudensäätöaine E330, emulgointiaine E475, sitruunaöljy 0,2 %.
Aihe on lukittu.
Lisää
01.10.2010 14:11 - 01.10.2010 14:11 #7455 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2

Keitin eilen kinuskia kuohukermasta ja fariinisokerista tulevaa kakuntäytettä varten. Laitoin sen kiehauttamisen jälkeen ensin vesihauteeseen jäähtymään, jonka jälkeen se oli tarkoitus siirtää jääkaappiin. No arvatkaa vaan, muistinko siirtää?! Siinä se jökötti hauteessa vielä aamullakin.



Maistoin, haistoin ja siirsin sen sitten välittömästi kylmään. Kaikki tuntui ja näytti olevan kunnossa, mutta onko jotain yleistä sääntöä kinuskin säilymisestä? Vaatiiko se ehdottomasti jääkaappia?

No kyllähän tuota jääkaapissa suositellaan säilytettäväksi, mutta en usko kinuskisi menneen vielä yhdessä yössä miksikään.

Osaan kyllä sieluni silmin kuvitella tapahtumasi, miulle käy silloin tällöin niin että unohdan illalla tekemäni kuuman ruoan hellalle jäähtymään ennen jääkaappiin siirtoa, ja aamulla se nököttää siinä edelleen... useasti ruoka sisältää lihaa joten en uskalla riskeerata vaan nakkaan sen suoraan bioon. Että ottaa tuommoiset unohtelut päähän!
Aihe on lukittu.
Lisää
19.10.2010 16:29 - 19.10.2010 16:29 #7613 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Voiko suklaakastiketta värjätä elintarvikeväreillä?
Aihe on lukittu.
Lisää
19.10.2010 19:45 - 19.10.2010 19:45 #7614 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Moikka Ansskuu ja tervetuloa foorumille!

Voiko suklaakastiketta värjätä elintarvikeväreillä?

Minkälaista suklaakastiketta meinasit? Tummaa on melko vaikea saada minkään väriseksi värjättyä. Sopisiko jokin muu tarkoitukseesi mitä voisit paremmin värjäillä, esim. kermavaahto?
Aihe on lukittu.
Lisää
19.10.2010 22:05 - 19.10.2010 22:05 #7616 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Kiitos kiitos

^Joo, no tuota olen ajatellut tehdä halloweeniksi semmotteita mokkapalojen tapaisia leivoksia joiden päälle olisi tarkoitus tehdä oranssilla kurpitsoja. Kermavaahto varmaan kävisi muuten, mutta pelkään, että se lässähtää heti, eli siis siksi ajattelin suklaata. Olisiko mitään ehdotusta mitä voisi käyttää tuohon "kurpitsan" tekoon?
Aihe on lukittu.
Lisää
20.10.2010 10:00 - 20.10.2010 10:00 #7617 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2

Kiitos kiitos



^Joo, no tuota olen ajatellut tehdä halloweeniksi semmotteita mokkapalojen tapaisia leivoksia joiden päälle olisi tarkoitus tehdä oranssilla kurpitsoja. Kermavaahto varmaan kävisi muuten, mutta pelkään, että se lässähtää heti, eli siis siksi ajattelin suklaata. Olisiko mitään ehdotusta mitä voisi käyttää tuohon "kurpitsan" tekoon?


Valkosuklaata? Eikös sitä voi värjätä? (joku suklaaseen perehtynyt voi varmaan kertoa tästä enemmän). Tai entäpä jos teet kurpitsat vaikka sokerimassasta, päällystät leivokset esimerkiksi sillä mokkapalojen kuorrutteella ja laitat sokerimassakurpitsat paloihin koristeeksi.
Kolmas mikä tulee mieleen on paholaisen piirakan kuorrute (netistä löytyy tähän ohjeita), joka on sellaisenaan vaaleaa eli olisi suht helppo värjätä oikean väriseksi.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.10.2010 10:07 - 20.10.2010 10:07 #7619 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Tuleeko kurpitsa siis ikään kuin "kuviona" mokkapalan päälle? Itselle tuli mieleen tämmöinen vaihtoehto:
Tee mokkapalojen kuorrute ilman kaakaojauhetta ja värjää kuorrute oranssiksi. Spritsaa tummalla suklaalla kurpitsan ääriviivat mokkapalojen päälle.

Tai tee kuorrute normaaliin tapaan kaakaojauheen kanssa ja valmista pieni satsi pikeeriä jonka värjäät oranssiksi ja spritsaa pikeerillä kurpitsat mokkapalojen päälle.


muoks: Suviih olikin jo vastannut, sokerimassa kävisi myös kivasti kurpitsojen tekoon.
Aihe on lukittu.
Lisää
18.11.2010 19:12 - 18.11.2010 19:12 #7989 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Hm. Olen kerran aiemmin tehnyt pikeerillä koristeltuja pikkuleipiä. En muista miten toimin edellisellä kerralla. Jostain luin, että pikeerin pitäisi antaa kuivua 24 h, ennen pikkuleipien pakkaamista. Eikö ne pikkuleivät kuivu korpuiksi pöydällä?
Aihe on lukittu.
Lisää
18.11.2010 22:49 - 18.11.2010 22:49 #7988 : Nanun
Vastaus käyttäjältä Nanun aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Tuosta Lemon curdista, itse tehtyä suositellaan käytettävän 1-2 vkoa ja kun tuossa kaupankin jutussa on kananmunaa niin epäilen kyllä ettei ihan parhaimmillaan enää yli kuukauden avattuna voikaan olla. Itse tehdyssä on tietty se että voi määrään vaikuttaa eikä tule paljoa ylimääräistä.

Paula3 muistaakseni kokeilin itekkin viime jouluna pipareille pikeeriä, ja mielestäni se pinta kuivui melko nopeasti ja varovasti kun säilöi rasiaan, niin kuivui siellä loppuun aika hyvin. Tietysti sekin on kiinni pursotuksien määrästä ja pikeerin löysyydestä.
Aihe on lukittu.
Lisää
04.12.2010 20:10 - 04.12.2010 20:10 #8096 : onnelianneli
Vastaus käyttäjältä onnelianneli aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
PIPARKAKKUTALOSTA TMS kysymys..
Voiko niitä osia kiinnitellä jollain mulla peruskeittiöstä löytyvällä kuin sulatetulla sokerilla ? Mie en tykkää siitä sulatetusta sokerista makuna enkä kyllä sotkeakaan sen kans ku aina itseni poltan.. HJELP !
Aihe on lukittu.
Lisää
05.12.2010 19:58 - 05.12.2010 19:58 #8100 : Nanun
Vastaus käyttäjältä Nanun aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Eikös sitä ihan sillä päällekin laitettavalla pikeerillä saa laitettua? Itse kokosin juuri pienen möksän ihan perus tomusokeri-vesi seoksella ja ihan kivalta oikeastaan näytti saumoissakin vaikka valkoista olikin.
Aihe on lukittu.
Lisää
06.12.2010 11:19 - 06.12.2010 11:19 #8104 : MaxinMami
Vastaus käyttäjältä MaxinMami aiheessa Re: Pikakysymykset nro. 2
Olen kans laittanut piparitaloja pystyyn sillä valkoisella kuorrutteella ja se toimi hyvin! Itse en kans siitä sulasta sokerista niin välitä..

-ja kokeilin hyvin pientä taloa (10x10cm) kasata myös sulatetulla suklaalla, se toimi, kunhan suklaa ei ollut ihan löysää. Tosin suklaan kanssa pitää varautua sitten "tuki puilla yms" koska liitokset kuivaa hitaasti ja on herkempiä rikkoutumaan. Suklaasauman kestävyyttä testailen vielä, mutta kasassa on vielä päivän jälkeen... katsotaan onko vielä huomenna...
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.374 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017