- Viestejä: 105
- Vastaanotettu kiitos 0
Suosikkinne suolaisista piirakoista?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
tähän malliin
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Jos koko perheelle leivon, niin sitten teen quiche lorrainea (ilman pekonia), sipulipiirakkaa tai riistapiirakkaa. Nuo maistuvat miehen lisäksi lapsille.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
vai olinkohan sittenkin väärässä ja se on pekonipiirakka johon ei kinkku kuulu
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mutta niin, mun lempipiirakka on tämä jauhelihapiirakka . Parenpaa en ole saanut vaikkakin äidin tekemä vanhanajan voitaikinaan tehty jauhelihapiirakka on melkein samalla viivalla.
Hirmuisesti pidän myös suppilovahvero- ja fetapinaattipiiraista. Olen kyllä muutenkin piirakkafani, joten melkeinpä kaikki uppoaa englantilaisten kidney-pie-herkkuja lukuunottamatta
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Liha: kreikkalainen lammaspiiras , jossa lampaanjauhelihaa, riisiä, mustia oliiveja, fetaa, tomaattia, valkoviiniä ja sopivia mausteita.
Nam. =)
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ainekset
½ pkt (200 g) piirakkataikinaa, pakaste
Täyte:
1 nippu parsaa keitettynä
½ dl ruohosipulia silputtuna
½-1 pkt (100-200 g) ilmakuivattua kinkkua
3 kananmunaa
1 dl kermaa tai maitoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa, rouhittua pippuria, jauhettua muskottipähkinää
Valmistusohje
Kauli sulanut taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Siirrä taikinalevy pitkänomaisen 34 x 11 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä silputtu ruohosipuli ja revityt kinkkupalat taikinan päälle vuokaan. Sekoita kananmunat, kerma, tuorejuusto ja mausteet. Kaada liemi vuokaan ja asettele parsatangot päälle. Paista piirasta uunin alatasolla 175 asteessa n. 35 min. Nauti haaleana. VINKKI: Parsapiiras on mainio juhlatarjottava. Valmista isompi piiras uunivuoassa tai - pellillä. Paloittele haaleana cocktailpala kokoon.
Niin tietysti se tuoreparsa on parasta tähän ja sitä ei koko vuotta saa
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- safkaseireeni
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 90
- Vastaanotettu kiitos 0
- Sienipiirakka, jossa paksu kerros sieniä sekoitettuna paistettuun sipuliin
- perinteinen kinkku-juusto-sipuli-tomaattitäyte
- kevyt kesäkurpitsapiirakka
Ja kaikkiin näihin Anna&Fanny Bergenströmin murea, vähärasvainen piirakkapohja (jaan tätä ohjetta fanaattisesti kaikille kun olen siihen niin ihastunut yltiörasvaisten ja mauttomien peruspohjaohjeiden sijasta):
Suolaisen piirakan pohja
4 dl vehnäjauhoja
100g raejuustoa
1 keskikokoinen kananmuna
3/4 dl öljyä
Sekoita aineet keskenään niin, että lisäät öljyn viimeisenä. Taikinan voi joko painella vuokaan (taikina on aika elastista verrattuna peruspiirakkataikinaan eli vaatii hivenen enemmän kärsivällisyyttä) tai kaulia ja nostaa vuokaan.
Se kesäkurpitsapiirakka syntyy näin]Täyte:[/b]
1 kesäkurpitsa ohuina viipaleina
(basilikamaustettua) oliiviöljyä
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
100-150g tuoreita pinaatinlehtiä
yksikyntistä valkosipulia ohuina viipaleina
1 ruukku tuoretta basilikaa
3 dl maitoa
3 kananmunaa
100g kevyttä juustoraastetta
1. lämmitä uuni 200 asteeseen
2. valmista pohja sekoittamalla ainekset yhteen
3. kauli pohja jauhotetulla alustalla pyöreäksi ja litteäksi, nosta kaulimen avulla irtopohjavuokaan ja painele tasaiseksi; tee reunoista korkeat ja "leikkaa" sormin ylimääräiset reunoista pois
4. huuhdo ja kuivaa pinaatinlehdet ja lado ne paksuksi kerrokseksi vuokaan
5. ripota päälle suolaa ja mustapippuria, lisäksi ohuena norona basilikaöljyä ympäriinsä
6. lado päälle kesäkurpitsasiivut
7. jälleen päälle suolaa, mustapippuria ja basilikaöljyä
8. ripottele basilikanlehtiä päälle tasaisesti, paine litteiksi etteivät esille jäävät lehdenosat pala
9. sekoita keskenään juusto, maito ja munat ja kaada vuokaan, tasoittele tarv. juusto siten että peittää basilikanlehdet
10. paista uunissa 20-35 minuuttia kunnes pinta sopivan ruskehtunut
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- MintChocolate
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 32
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- safkaseireeni
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 90
- Vastaanotettu kiitos 0
Minäkin olen kinkku-juustopiirakan kannalla.
Se on ihan ihanaa, kun on kunnolla tehty ja kunnolla maustettu. Kannattaa kokeilla herkkuversion kyydikkeeksi pientä määrää pekonia ja muutamaa ruokalusikallista sweet chili -kastiketta.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- MintChocolate
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 32
- Vastaanotettu kiitos 0
Se on ihan ihanaa, kun on kunnolla tehty ja kunnolla maustettu. Kannattaa kokeilla herkkuversion kyydikkeeksi pientä määrää pekonia ja muutamaa ruokalusikallista sweet chili -kastiketta
Niinpä. Kuulostaa hyvälle.Täytyykin joskus kokeilla!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.