Taistelua saaristolaisleivän kanssa

Lisää
24.10.2017 13:23 #20738 : Sinttu
Olen jo useana vuotena leiponut joulun alla saaristolaisleipää. Aiemmin leipä on onnistunut hyvin, mutta viime aikoina on ollut ongelmia. Leipä paistuu hyvin päältä, mutta sisältä se jää tahmeaksi. Mielestäni leipä ei ole varsinaisesti raaka, makukin on hyvä, koostumus tosiaan on omituisen "liisterimäinen" ja siis tahmea. Mikähän tähän voisi olla syynä ja ennen kaikkea mitä asialle tekisi? Kellään ideoita? :unsure:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.11.2017 17:45 #20739 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Taistelua saaristolaisleivän kanssa
Hei Sinttu!

Oletko käyttänyt aina samaa reseptiä? Onko uuni vaihtunut?

Monien kosteiden taikinoiden kanssahan leipä jääkin sisältä kosteaksi ja jopa "tahmeaksi". Mietin vain, mikähän on leivonnassa muuttunut, mikä voisi kosteuden aiheuttaa? Välillä tuntuu että vaikkei mitään muuttaisi, saattaa lopputulos silti olla erilainen kahdella eri leipomiskerralla. Jos leipoo vähän vanhemmilla jauhoilla, voi veden määrää joutua lisäämään, vastaavasti tuoreilla jauhoilla voi tulla kosteampi lopputulos samalla vesimäärällä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.11.2017 12:02 #20740 : Sinttu
Vastaus käyttäjältä Sinttu aiheessa Taistelua saaristolaisleivän kanssa
Kiitos vastauksesta, Tanja! Hiukan vastaamisessa nyt kesti allekirjoittaneen osalta, mutta asia on silti ajankohtainen :)

Olen vähän vaihdellut reseptejä, mutta ongelma tuntuu toistuvan eri resepteilläkin. Uuni on pysynyt samana. Sanomattakin selvää, että jauhot ovat myös vaihdelleet, osin merkin, osin tuoreuden osalta. Itseä hämmästyttääkin juuri se, että aiemmin saaristolaisleivät onnistuivat hienosti, vaikka käytin eri reseptejä, mutta nykyisellään ei tahdo toimia, vaikka millä ohjeella tekisi... Ehkä yritän vielä löytää jonkun uuden reseptin, jota kokeilla. Uunissakin voi toki olla vikaa, sen tiedän ettei se paras mahdollinen kapistus ole. Muut leivonnaiset kuitenkin onnistuvat suunnilleen entiseen tapaan, joten isompaa vikaa siinäkään tuskin on.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.130 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017