- Viestejä: 109
- Vastaanotettu kiitos 0
- Keskustelu
- Keskustelua leivonnasta
- Makeiset ja suklaat
- Mistä suklaasta teet konvehteja? + höpinää suklaalaaduista
Mistä suklaasta teet konvehteja? + höpinää suklaalaaduista
Mä muuten käytän aina taloussuklaata ko teen jotain leipomusjuttuja, tykkään sen mausta..mutta siis jackykin on hyvää joten ehkä se selittää jotain
Noista täytteistä oli tosi vähän kukaan mitää sanonu et oisko hyviä ehdotuksia muit ko ganache?
Ja miten hitossa tehdään nougattia siis sitä semmosta dubbel nugaan tyyppistä pehmeetä herkkua? vai tehääkö mitenkää
*muoks. joo ja ihan sikana taas hymiöitä *
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
yksinkertaisuudessaan se tehdään näin:
1) paahda mantelit
2)keittele sokerisiirapista karamellia johon sekoitat pähkinät ja anna jäähtyä
3) murskaa mixerillä jauhoksi
4)jauhe kuumenee mixerissä ja muuttuu lähes nesteeksi, lisää maitosuklaata.
monia täytemassoja saa tohon malliin tehtyä, oikesti ne on hankalampia kyllä.
suklailla kannattaa tehdä tryffeleitä, testailla eri suklaia ja niiden sekotuksia. ja muistaa että tollaset on aina oikestaan parempia mitä löysempiä ovat kunhan pysyvät kasassa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- safkaseireeni
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 90
- Vastaanotettu kiitos 0
Makuja on monia ja maistelemalla varmastikin kehittyy huomaamaan paremmin noita vivahteita. En oo mikään suklaa-asiantuntija, mutta muutaman kerran oon saanu mieheltä tuliaisia Belgian suunnalta(konvehteja, käsintehtyjä). Silti mä vaan vankasti kannatan Fasun sinistä.
Tosin tämmösena suklaaholistina, en kieltäydy kyllä mistään suklaasta.
Yleensä ottaen belgialaisessa suklaassa ei ole hienoa kuin kääreet. Silkkaa markkinointia: suurin osa tänne tuotavasta belgialaisesta suklaasta on täyttä bulkkia, ylisokeroitua feikkiaromista markettisuklaata siinä missä jauhoisen äitelä Fazerin sininenkin. Eihän kukaan luule, että esim. kaikki ranskalaiset viinit olisivat huippuviinejä koska ne ovat ranskalaisia. Mistä tämä belgialaisen suklaan ylivoimaisuusharha sitten oikein tulee?
Komppaan aiempia keskustelijoita siinä, että kitkerältä maistuva tumma suklaa on aina huonolaatuista. Jopa 90% tumma suklaa voi laadukkaana olla pehmeää kuin maitosuklaa. Pehmeyden ei tulisi syntyä liiasta maitojauheesta ja sokerista ja kaakaovoin vähäisyydestä, vaan oikein käsitellyistä ja laadukkaista kaakaopavuista.
Saa Fazerin sinisestä tietty tykätä, en sille itsekään ole immuuni, mutta on hyvä tiedostaa että laatusuklaata se ei ole, vaan joissain maissa ei vielä 10-15 vuotta sitten olisi sitä edes suklaa-nimellä saanut myydä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Suklaasydän
- Poissa
- Kakkumaakari
-
- Viestejä: 111
- Vastaanotettu kiitos 0
joo eipä sitä tosiaan tarvitse.. se on muutenkin ihan kummallista, ihan kun kovetettua jotain jakki-makupalaa
Hih, enpä oo aiemmin asiaa ajatellut, mutta se tosiaan maistuu jakki-makupalalta. Ja pienenä en voinut sietää sitä tummaa versiota niistä. Pienenä en kyllä tykännyt taloussuklaastakaaan, joten siinäpä se yhteys.
Taloussuklaata käytän kyllä jonkin verran leivonnassa, esim. suklaamousse-kakuntäytteissä ja joskus spritsauksessa. Vaikka jälkimmäisessä taitaa Pandan tumma olla parempaa. Oli miten oli, eihän nuo kaksi mitään loistosuklaita ole, mutta en kyllä ole vielä törmännyt mihinkään hyvään tummaan suklaaseen. Kitkeriä ovat vaikka miten maiskuttelisi. Pitää ehkä testata noita täällä mainittuja kalliimpia merkkejä, josko ne olisi yhtään parempaa laatua.
Ja jotta ei ihan aihetta sivuttaisi, niin konvehteja olen tehnyt pandan tummasta ja valkoisesta niitä marmoroiden sekaisin. Muottina käytin Ikeasta ostettua sydän-jääpalamuottia, mutta vaikka temperoin suklaat niin ei niihin kyllä kiiltävää pintaa tullut. Että siinä mielessä en henk.koht. voi suositella näitä Ikean muotteja konvehtien tekoon...
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ja jotta ei ihan aihetta sivuttaisi, niin konvehteja olen tehnyt pandan tummasta ja valkoisesta niitä marmoroiden sekaisin. Muottina käytin Ikeasta ostettua sydän-jääpalamuottia, mutta vaikka temperoin suklaat niin ei niihin kyllä kiiltävää pintaa tullut. Että siinä mielessä en henk.koht. voi suositella näitä Ikean muotteja konvehtien tekoon...
Silikonimuotilla ei saa koskaan yhtä kiiltävää tulosta kuin kovalla muovilla. Että temperointi on ehkä ollut oikein mutta vika on muotissa. Muovin kanssa tulee parhaimmillaan tällaista jälkeä (puolipallokonvehdit on siis muottiin tehtyjä, muut ei)]http://4.bp.blogspot.com/_wP7F58tfkEE/S1NYzkrsiaI/AAAAAAAAAKw/d1PFxwhhBcQ/s320/konvehdit.jpg[/img]
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Joskus, kun sattumalta eksyin Porvoossa olevaan Anton&Anton-liikkeeseen ostin suklaata, jonka merkkiä Aleksi oli jossain juuri lukemassani blogissa kehunut. Enää en sitä merkkiä muista, mutta pahaa se oli.
Minulla on myös kokemusta Ikean silikoni(jääpala)muoteista. Niissä ei ole aivan tasainen pinta ja niissä tehdyt konvehdit eivät ole kiiltoa nähneetkään Harmi, kun olivat suht jämäkät ja helposti kopautettavat.
Muilla omistamillani silikonimuoteilla saa kyllä hienon kiiltävän pinnan, mutta koppauttamiseen niistä ei ole.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
valrhonalla on ainakin tosi karamellinen sellanen kai uusi jonka nimi onkin joku caramel tai vastaavaa.. tosi herkullinen maitosuklaa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Esimerkiksi Vivanin suklaita, Plamilin suklaita, Bonvita suklaita, Organic Meltdown suklaita?
http://www.ekolo.fi/nettikauppa/show.php?main=herkut&sub=suklaalevyt
Vivani on huomattu kitkeräksi, mutta se sopii leivontaan juuri sen hyvin vahvan maun takia ja kun leivokseen tulee sitten aina erikseen makeus. Plamilin suklaat ovat oikein hyvänmakuisia, mutta en ole varma ovatko ne leivonnassa liian lievän makuisia.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- safkaseireeni
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 90
- Vastaanotettu kiitos 0
Ovatko täällä ammattilaiset maistaneet Ekolossa myytäviä suklaita?
Esimerkiksi Vivanin suklaita, Plamilin suklaita, Bonvita suklaita, Organic Meltdown suklaita?
http://www.ekolo.fi/nettikauppa/show.php?main=herkut&sub=suklaalevyt
Vivani on huomattu kitkeräksi, mutta se sopii leivontaan juuri sen hyvin vahvan maun takia ja kun leivokseen tulee sitten aina erikseen makeus. Plamilin suklaat ovat oikein hyvänmakuisia, mutta en ole varma ovatko ne leivonnassa liian lievän makuisia.
Luomu tai organic -termi suklaan nimessä aiheuttaa kyllä aikamoista skepsismiä ainakin meikäläisellä, yleensä ottaen luomusuklaat ovat aika kaameita. Kitkerää, huonosti jalostettua ja kehnolaatuista suklaamassaa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- safkaseireeni
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 90
- Vastaanotettu kiitos 0
Miksi Fazerin laatua haukutaan? Olen niin aloittelija näissä suklaa-asioissa, etten aineksista ja tekotavoista ymmärrä. Eli sen takia en ole ymmärtänyt minkä takia sen pitäisi olla hunompaa, kun hyvältähän se maistuu..
Joskus, kun sattumalta eksyin Porvoossa olevaan Anton&Anton-liikkeeseen ostin suklaata, jonka merkkiä Aleksi oli jossain juuri lukemassani blogissa kehunut. Enää en sitä merkkiä muista, mutta pahaa se oli.
Fazeria ei voi pitää laatusuklaana, koska:
a) Fazerin käyttämä suklaamassa on heikkolaatuista Forasteroa
b) Fazerin käyttämät makuaineet eivät ole useinkaan aitoa tavaraa (esim. oikeaa vaniljaa)
c) Fazer käyttää suklaissaan lukuisia lisäaineita, jotta ne säilyisivät ties kuinka pitkään (laadukas suklaa on tuoretavaraa, ei kaksi vuotta säilyvää muovista karkkia)
d) Suklaamassan kehnoa laatua peitetään runsaalla määrällä sokeria
e) Harhaanjohtava markkinointi (erityisesti Nordic Gourmet -sarja joka ei ole gourmeeta nähnytkään)
f) Iso osa Fazerin suklaiden rasvasta ei ole kaakaovoita, kuten kuuluisi, vaan muita kasvirasvoja. On siis kyseenalaista täyttääkö esim. Fazerin sininen edes "täyssuklaan" määritelmää monin paikoin.
g) Täytesuklaiden täytteet ovat ylisokerisia, esanssisia, keinoaromiaineita hyödyntäviä ja ne peittävät itse suklaan maun täysin.
Tiivistettynä voisi todeta, että iso osa Fazerin "suklaa"tuotteista on karkkia, ei oikeaa suklaata.
Ei kannata tuomita kaikkea laadukkampaa suklaata sillä perusteella, että on maistanut yhden firman yhtä tuotetta. Tuskinpa tykkäät kaikista Fazerinkaan suklaatuotteista? Vahlronalla on pari laatua, joita en siedä ja pari, joiden perässä laahautuisin vaikka lasimurskan yli paljain polvin.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
forestario pavutkaan ei ole tae huonosta suklaasta, roskaa saa vaikka parhaimmasta chuaosta aikaan.
..nordigit oli kyllä tosiaan säälittäviä
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- safkaseireeni
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 90
- Vastaanotettu kiitos 0
>sellaista tummaa suklaata joka ei ole kitkerää, aleksi? Vai johtuuko se vaan makuhermoista "
KYLLÄ ON, nimittäin kaikki LAADUKKAAT tummat suklaat.
Tämä on se raivostuttavin harhaluulo, joka kaikilla pelkästään Fazerin&kumppaneiden huonolaatuisia tummia suklaita natustelleilla on. Hyvä tumma suklaa ei ole kitkerää, ei maistu palaneelta, ei ole "liian voimakasta". Laadukas tumma suklaa voi jopa 80% versiona maistua ihan yhtä pehmeältä kuin esim. Fazerin sininen. Tämän voin vahvistaa ihan omasta kokemuksesta. Maistakaa niitä oikeasti parempia suklaita, ja yleistäkää sitten kaikki tumma suklaa kitkeräksi/pahaksi jne jos vielä voitte.
Tein kerran Lindtin "gourmet" tummasuklaasta kakun, meni pilalle koska maistui palaneelta. Kuten kyseinen "gourmet" tummasuklaa jo itsessäänkin maistui, eli kurmeeta oli vain käärepaperi.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- safkaseireeni
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 90
- Vastaanotettu kiitos 0
vaikka en sinhisestä pidäkään niin pitää vähän korjata.. se ei tosiaankaan sisällä lisäaineita, vääriä rasvoja tai suurempia määriä sokeria kun muissakaan 30% suklaissa.. suolaa siinä sen sijaan on joka ei kuulu suklaaseen.
forestario pavutkaan ei ole tae huonosta suklaasta, roskaa saa vaikka parhaimmasta chuaosta aikaan.
..nordigit oli kyllä tosiaan säälittäviä
Fazun sinisen tuoteloste on kolme kertaa pidempi kuin monien esim. Amedein tuotteiden. Miksi, jos se ei kerran sisällä turhia lisä/sidosteaineita jne?
30% suklaan "suklaudesta" nyt ylipäätään voi olla montaa mieltä. Karkkia, ei suklaata.
Suolan suklaaseen sopimisesta olen samaa mieltä perussuklaamassan suhteen. Täytesuklaissa sitä taas on monikin laatutalo käyttänyt hyvällä menestyksellä esim. jo klassikoksi muodostuneessa caramel& sea salt -kombinaatiossa.
Forasterosta saa kyllä tosiaan jalostamalla kohtuullista, mutta hyväkään forasterosuklaa ei asiantuntijoiden mielestä vaikuta voivan yltää laadukkaampien papujen tasolle. Chuao ei ole käsittääkseni papu; en ole ainakaan missään törmännyt muihin lajikkeisiin kuin criollo, trinitario ja forastero. Oikaise jos puhun pehmeitä
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
maito, sokeri, kaakaovoi, kaakaomassa, soijalesitiini, ruokasuola, vanilja, vanilliiniaromit
suola ja aromi on ainoat mitkä eroaa laatusuklaasta jos vaan tota tuijottaa.
voihan sitä tietty sataprossasia vaan syyä jos tahtoo lyhyen sisällysluettelon
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- TaikinaTaivas
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 368
- Vastaanotettu kiitos 0
Ja fasun sinisessä mua epäilyttää maito. Siis ei maitojauhe, vaan ihan vaan maito. Ihan fasun tehtaalla joku täti kertoi ylpeänä että fazerin sinistä varten tehtaalle kuskataan pari rekallista maitoa meijeristä - oon miettinyt että miten ne tekee maitosuklaan kun tavismaitohan sisältää aika paljon vettä, kai niiden on jotenkin pakko haihduttaa se tai sitten käyttää vaan jotain taikatemppuja...
Kyllä ne alan ammattilaiset ne taikatemput taitaa !
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
eli sama asia ihmetyttää itteäkin.. pitäisköhän laittaa Carlille mailia.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Keskustelu
- Keskustelua leivonnasta
- Makeiset ja suklaat
- Mistä suklaasta teet konvehteja? + höpinää suklaalaaduista