Mistä suklaasta teet konvehteja? + höpinää suklaalaaduista

Lisää
21.07.2009 13:49 - 21.07.2009 13:49 #19694 : Tanja
Teetkö suklaakonvehteja? Mitä suklaata käytät konvehteihin? Ostatko ehkä jotain erikoista suklaata jostain erikoisesta paikasta, jos niin mitä ja mistä?

Kannattaako marketeista saatavia, perus Pandaa ja Fazerin suklaita käyttää konvehteihin vai suositteletko ehdottomasti jotain muuta suklaata?

Itse olen viimeeksi tehnyt suklaakonvehteja kouluaikana (v. 2002-2003), mutta nyt mieli halajaisi taas niitä tekemään. Suklaata olen temperoinut muutamia kertoja tehdessäni kakun päälle pystyyn asetettavia spritsattavia suklaakoristeita. Konvehdeissa temperoinnin merkitys tietysti korostuu. Itselläni ei ole marmorikiveä temperointiin, mites teillä muilla jotka peuhaatte suklaan kanssa?

Minkälaisia muotteja käytätte konvehtien teossa ja mistä olette muotit hankkineet?


muoks]

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.07.2009 14:00 - 21.07.2009 14:00 #492 : tuh
Huhhuh. Pelkään että tästä saattaa tulla pitkä viesti...

Teetkö suklaakonvehteja?

Teen, tällä hetkellä pari kertaa viikossa.

Mitä suklaata käytät konvehteihin?

Eniten olen käyttänyt Belcoladen suklaita, sen jälkeen testailin hieman Valrhonaa (paras!) ja nyt treenaan Callebautilla.

Ostatko ehkä jotain erikoista suklaata jostain erikoisesta paikasta, jos niin mitä ja mistä?

Tällä hetkellä treenaan koulun suklailla, mutta sitten kun olen iso ja rikas niin todennäköisesti yritän päästä jonkun tukkukortilla metrotukkuun, joka kuulemma myy Valrhonan suklaita.

Kannattaako marketeista saatavia, perus Pandaa ja Fazerin suklaita käyttää konvehteihin vai suositteletko ehdottomasti jotain muuta suklaata?

No jos tekee oikeita konvehteja niin kyllä mä sillon muita suklaita käyttäsin kun noita markettijuttuja. Sori vaan Fasu ja Panda, mutta suklaanne on vähän kyseenalaista.

Itselläni ei ole marmorikiveä temperointiin, mites teillä muilla jotka peuhaatte suklaan kanssa?

Mulla on oma kivi, jonka sain keväällä kivitöitä tekevältä kaverilta. Ihan must, ilman kiveä en osaa temperoida. Kivi ei ole kylläkään marmoria vaan jotain muuta kiveä, mutta pätevä se silti on.

Minkälaisia muotteja käytätte konvehtien teossa ja mistä olette muotit hankkineet?

Mä käytän yllätysyllätys taaskin koulun muotteja. Mutta synttärilahjaksi ittelleni aattelin tilata mieluisat muotit täältä . Lempparimuotteja on ihan perusmuodot, pallot ja tavissydämetkin ehkä. Kaakaopapumuotti on kaikista kivoin.

Lisään listaan yhden kysymyksen lisää:
Mikä täyte on parasta konvehdeissa? (Konvehdithan siis sisältävät täytettä. Umpisuklaiset jutut on jotain muuta.)

Ja ajattelin että ehkä puran joku ilta suklaatietoni tänne jonkinnäköisen oppaan muodossa... oisko kysyntää?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.07.2009 15:16 - 21.07.2009 15:16 #495 : Tanja

Ja ajattelin että ehkä puran joku ilta suklaatietoni tänne jonkinnäköisen oppaan muodossa... oisko kysyntää?


Kuulostaa erihyvältä idealta! Uskon että monia kiinnostaisi!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.07.2009 17:21 - 21.07.2009 17:21 #497 : aleksi
mäkin välillä leikin jotain suklaan kanssa mutta tosiaan en omista kiveä ja sekottelemalla temperointi on tylsää ja menee helposti pilalle niin ei niin paljoa tule tehtyä kun tahtoisin.

seuraava kysymys
eli onko kaupan pandoista ja fasuista mihinkään.. eipä juuri mutta voihan niillä harjotella kun ovat halpoja, lidlin suklaat on kohtuu laatua ja halpaa. Valhrona(ja varsinkin manjari!) tosiaan on erittäin hyvää, ittellä on nyt pari pikku säkkiä michel cluizelin tummaa ja valkosta jotka on myös ihan maailman superluokka kamaa, niitä saa hakanimenhallista. tietty ei varmaan kannata mennä liiotteluun ja käyttää amedein sika hinta suklaitakaan. tuo belcolade on kamalaa(mut kelpais silti sellanen pari kilon säkki)
tuolta voi tutusttua hyviin suklaisiin http://www.seventypercent.com/chocop/

paras täyte on oikein pehmeä pelkästään tummasta suklaasta tehty ganache, jouluna myydään stokkalla valrhonan rasiaa jossa on ihan paras suklaa.. voisin ostaa sen rasian melkeen vaikka sisältäisi sen yhden ainoan palan.

isona toivon että oli kellari, kivi ja erilaisia todella hyviä suklaista.. sitte vaan askartelisi siellä kellarissa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.07.2009 17:45 - 21.07.2009 17:45 #151 : aleksi
pakko jatkaa! että olisi tosiaan kiva tukusta hommata säkki suklaata. mutta 3 kilon säkit on vähän jo kalliita niin tulisi vaikeus mitä suklaata ostaisi. Erilaiset sopii niin eri juttuihin. Tollasilla paremmilla suklailla on muutenkin huono puoli että ne menee huonoksi tosi nopeaa kun avaa levyn/pussin.. parikin viikkoa ja lopputulos on iso säkki kallista pandaa.. :/

jos joku ei ole vielä huomannut niin oikeat suklaat on mun ihastus, ei varsinaisesti tekeminen vaan testaus.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.07.2009 18:49 - 21.07.2009 18:49 #502 : tuh
aleksi, mutta Belcolade menee kyllä Callebautin edelle muutenkin kun aakkosissa . Tai ainakin se erä mitä mulla on käytössä, siinä tummassa on joku ihan hassu sivumaku :/

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.07.2009 13:45 - 24.07.2009 13:45 #613 : Insanity
Vastaus käyttäjältä Insanity aiheessa Suklaakonvehtien muotit
Minkälaisia muotteja käytätte täydellisten suklaakonvehtien tekemiseen?
Miulta löytyy kaapista ainoastaan yksi "oikea" suklaakonvehtien tekemiseen tarkoitettu muotti: ruusumuotti.
Olen havainnut loistavaksi suklaamuotiksi ihan tavalliset jääpalamuotit.
Silikonisista temperoitu suklaa irtoaa helposti ja konvehdeista saa eri muotoisia muottien mukaan.
Esim. Ikea myy halpoja jääpalamuotteja, esimerkiksi sydämen, kolmion, ristin muodossa..


Tanja muokkasi tämän tänne jatkoksi kun on kerran samasta aiheesta kyse. [/i]

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.07.2009 15:07 - 24.07.2009 15:07 #623 : tuh
Silikoniset käy varmaan kotioloissa harrastajalle hyvin. Ero silikonin ja kovamuovin välillä on kuitenkin tosi iso, silikoniin valaessa konvehteihin ei saa yhtä nättiä kiiltoa. Ammattipuolella toi kiilto on tärkeä homma, joten siksi silikonisia konvehtimuotteja ei siellä näy, mutta konvehdit maistuu kuitenkin samalta riippumatta kiillosta, niin kauan kun temperointi on vaan onnistunut.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.07.2009 17:20 - 24.07.2009 17:20 #627 : aleksi
silikonissa on sekin huono kun se on löysä.. sitä ei voi hakata pöytää että ylimäärä suklaa lähtee pois eikä siistiä raapalla.. keran olen löysällä muotilla koittanut ja se oli kamalaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.07.2009 19:19 - 26.07.2009 19:19 #651 : Anonymous
Olen kokeillu tehhä joskus, mutta ei niistä mitää hienoja tullu. Mutta ihan hyviä Talousuklaasta ja valkosesta oon tainnu tehä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.11.2009 21:32 - 03.11.2009 21:32 #2067 : Sitruunamarenki
Mä en ole koskaan tehnyt itse konvehteja, mieli kyllä tekisi, mutta nekin kallistuisivat sitten kyllä niihin "kotikonvehteihin" fazerin ja pandan suklaista tehtynä
Viime kuussa kävin Turun ruokamessuilla ja ostin muutaman "ihan oikean" suklaakonvehdin eräältä alan yrittäjältä, ajattelin että voin sitten nautistella ja maistella niitä ihania konvehteja illalla kotona...
Mutta pettymys oli kova; ne oli oikeesti ihan kamalia, ei todellakaan maistuneet hyviltä. Ilmeisestikään en ole tarpeeksi suklaaseen perehtynyt, mutta kyllä tuli siinä vaiheessa ikävä Fazerin sinistä, se kun minusta maistuu "kunnon" suklaalle (vaikka alan ammattilaiset ovatkin sitten eri mieltä) Mutta kai se on mihin suu tottuu tai totutetaan.
Koulusta muistan, että kyllä se Belcoladekin oli ihan hyvää, siis ainakin sellaisenaan syötynä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.11.2009 08:13 - 04.11.2009 08:13 #2070 : Ellen
^ Mulle kanssa maitosuklaat on suunmukaisimpia, olkoonkin että vain tummat suklaat on oikeesti hienoja

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.11.2009 11:38 - 04.11.2009 11:38 #2073 : Tanja

^ Mulle kanssa maitosuklaat on suunmukaisimpia, olkoonkin että vain tummat suklaat on oikeesti hienoja

Sama vika täällä. En ole ikinä maistanut hyvää tummaa suklaata (siis joo, olen ehkä maistanut vaan muutamaa, voinkin luetella ne tästä eli Fazerin tumma, Pandan tumma, taloussuklaa, ja nami-hiireltä saamani tumma sienisuklaa) ja kaikki maistuivat "kitkeriltä". Vähän sama kuin kahvin kanssa, siinä tulee se paha jälkimaku jonka takia en voi kahvia juoda, yök.
Tummat suklaat maistuvat jotenkin pistäviltä ja todella voimakkailta. Vai onko olemassa sellaista tummaa suklaata joka ei ole kitkerää, aleksi? Vai johtuuko se vaan makuhermoista

Tää nyt meni vähän off-topikiksi kylläkin.

Vastaan nyt vielä itse itselleni että pysytään edes vähän aiheessa, en oo tehny suklaakonvehteja koulun jälkeen ollenkaan, en omista kunnon muotteja enkä oikein hanskaa temperointia. Pitäisi varmaan ensin osaa kunnon lämpömittari ja sitten ruveta suunnuttelemaan uudestaan alusta alkaen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.11.2009 17:43 - 04.11.2009 17:43 #2076 : aleksi
voin suositella vaikka kunka montaa tummaa jotka ei ole kitkeriä mutta luulen että kun ei sellasia ole syönyt ne siltä maistuis kuitenkin. Mä taas nykyään melkeen kaipaisin sitä kitkeryytä kun on niin tottunut niihin.. mutta koittakaa muutakin, se kannattaa, suklaa voi maistua muultakin kun kaakaolta.

sitruunamarenki: kenen konvehteja ostit sieltä jos ne niin pahoja oli? hyvissä konvehdeissahan ei mitään kovin tummia suklaita ole, ne on vaan kaikissa kohdin tehty paremmin(tuoreista, oikeista aineista ilman lisäaineita) kun kaupankonvehtilaatikonsisältö. oliko ne jokun ihan ihme juttujen makusia? (turun messuilla oli Petri Siren ainakin myymässä konvehtejaan ja ne on parasta mitä täältä saa)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.11.2009 20:38 - 04.11.2009 20:38 #2080 : Sitruunamarenki
Heh... kyllähän ne oli juuri niitä Petrin suklaita... Siinä oli toinenkin suklaamyyjä vieressä, mutta ostin tältä, kun olin just viikolla lukenut heistä lehtijutun.
Ei niissä kauheasti ollutkaan tummaa suklaata käytetty ja muistaakseni se ainut, joka oli sitä tummaa, olikin ainut josta edes vähän tykkäsin.
Mä siis tykkään kyllä noista Pandan ja Fazerin tummista suklaista ihan sellasenaa, et ei tarvii olla välttämättä maitosuklaata. Mä ostin muutaman konvehdin ja makuina oli ainaki vadelma, minttu-joku, shamppanja ja sit se tumma suklaa. Ehkä vika oli just siinä, et valitsin liian erikoisen makuisia. Ois pitäny alottaa jollain perinteisimmillä mauilla

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.11.2009 12:16 - 05.11.2009 12:16 #2089 : aleksi
heh.. ollaan pari kertaa keskusteltu just tosta vadelmasta miten se on yksi ainoita suklaita missä vadelma on kaikessa kunniassaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.11.2009 18:54 - 05.11.2009 18:54 #2102 : Sanja
Makuja on monia ja maistelemalla varmastikin kehittyy huomaamaan paremmin noita vivahteita. En oo mikään suklaa-asiantuntija, mutta muutaman kerran oon saanu mieheltä tuliaisia Belgian suunnalta(konvehteja, käsintehtyjä). Silti mä vaan vankasti kannatan Fasun sinistä. Tosin tämmösena suklaaholistina, en kieltäydy kyllä mistään suklaasta.

Mä oon käyttäny omissa "konvehdeissa" Brunbergin tummaa suklaata (jota ei varmaan ees suklaaksi luokitella), koska sitä ei tartte temperoida. Kovettuu nätiksi ja kiiltäväksi ja pysyy huoneen lämmössäkin rapsahtavana. Tosin en mä noita tuotoksia lähtis kellekkään suklaanmaistajalle tarjoamaan, mutta ihan omiksi tarpeiksi kelpaa mulle.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.11.2009 19:09 - 05.11.2009 19:09 #2104 : Sanja
Niin eli toi oli just sitä Muklaata.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.11.2009 19:56 - 05.11.2009 19:56 #2105 : tuh
Olin muuten keväällä semmoisessa suklaatastingissa, missä oli neljää eri maitosuklaata sokkomaistettavana, yksi oli fasun sininen ja loput kolme eri maailmanluokan maitosuklaita, oiskohan ollu ainaki valrhonaa ja domoria. Siinä huomas heti että yksi suklaista maistui suolalta, tunkkaiselta ja jostain löytyi sivumakuna rusina ja kanelikin :/ Oiskohan jääny joulusuklaan tuotantolinjat pesemättä kunnolla?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.11.2009 13:08 - 06.11.2009 13:08 #2115 : Ellen
Koska keskustelu on jo hyvän matkaa sivupoluilla uskallan vinkata tasting-ohjeet Fazerin sivuilta http://www.fazermakeiset.fi/fi/Fazerins ... sting.aspx

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.11.2009 18:15 - 06.11.2009 18:15 #2119 : aleksi
kyllähän monissa suklaissa on rusinoiden ja kuivattujen hedelmien makuja ilman likasia linjojakin.. ei kyllä oikeen maitosuklaissa.
hyvissä maistuu usein toffee ja pähkinät tosi selvästi.. ja älytön pehmeys josta toi sininen on kaukana.

toi fasunohje oli aika hömppää, mitä järkeä maistella koko niiden linja läpi.. paljon mielen kiintosempaa on vaikka maistaa hyvin samallaisia eri firmoje suklaita tai vaikka saman maan pavuista tehtyjä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.11.2009 11:09 - 07.11.2009 11:09 #2129 : Ellen
^Onhan se ihan loogista että mainostavat vain omia tuotteitaan. Mutta ei viininmaistelussakaan maisteta pelkästään samanfirman tuotteita, tietenkään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.11.2009 10:49 - 13.11.2009 10:49 #2235 : Sanja
Tää nyt menee vähän aiheen vierestä, mutta huvitti kun tuli se Postin joululehti kotiin. Siinä oli ohje tryffeleistä. Siinä käskettiin päällystämään ne taloussuklaalla, mutta ensin käskettiin temperoimaan se taloussuklaa! Oli oikeen ohjekin, miten temperoidaan. Siinähän sitten joku mittailee taloussuklaan lämpötiloja...siis eikös just se punasessa paketissa oleva taloussuklaa oo sitä, missä on vaan jotain kasviöljyjä??

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.11.2009 19:00 - 13.11.2009 19:00 #2240 : aleksi
joo eipä sitä tosiaan tarvitse.. se on muutenkin ihan kummallista, ihan kun kovetettua jotain jakki-makupalaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.11.2009 23:42 - 14.11.2009 23:42 #2254 : Tanja

se on muutenkin ihan kummallista, ihan kun kovetettua jotain jakki-makupalaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.263 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017