- Keskustelu
- Keskustelua leivonnasta
- Makeiset ja suklaat
- Mistä suklaasta teet konvehteja? + höpinää suklaalaaduista
Mistä suklaasta teet konvehteja? + höpinää suklaalaaduista
Kannattaako marketeista saatavia, perus Pandaa ja Fazerin suklaita käyttää konvehteihin vai suositteletko ehdottomasti jotain muuta suklaata?
Itse olen viimeeksi tehnyt suklaakonvehteja kouluaikana (v. 2002-2003), mutta nyt mieli halajaisi taas niitä tekemään. Suklaata olen temperoinut muutamia kertoja tehdessäni kakun päälle pystyyn asetettavia spritsattavia suklaakoristeita. Konvehdeissa temperoinnin merkitys tietysti korostuu. Itselläni ei ole marmorikiveä temperointiin, mites teillä muilla jotka peuhaatte suklaan kanssa?
Minkälaisia muotteja käytätte konvehtien teossa ja mistä olette muotit hankkineet?
muoks]
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Teen, tällä hetkellä pari kertaa viikossa.Teetkö suklaakonvehteja?
Eniten olen käyttänyt Belcoladen suklaita, sen jälkeen testailin hieman Valrhonaa (paras!) ja nyt treenaan Callebautilla.Mitä suklaata käytät konvehteihin?
Tällä hetkellä treenaan koulun suklailla, mutta sitten kun olen iso ja rikas niin todennäköisesti yritän päästä jonkun tukkukortilla metrotukkuun, joka kuulemma myy Valrhonan suklaita.Ostatko ehkä jotain erikoista suklaata jostain erikoisesta paikasta, jos niin mitä ja mistä?
No jos tekee oikeita konvehteja niin kyllä mä sillon muita suklaita käyttäsin kun noita markettijuttuja. Sori vaan Fasu ja Panda, mutta suklaanne on vähän kyseenalaista.Kannattaako marketeista saatavia, perus Pandaa ja Fazerin suklaita käyttää konvehteihin vai suositteletko ehdottomasti jotain muuta suklaata?
Mulla on oma kivi, jonka sain keväällä kivitöitä tekevältä kaverilta. Ihan must, ilman kiveä en osaa temperoida. Kivi ei ole kylläkään marmoria vaan jotain muuta kiveä, mutta pätevä se silti on.Itselläni ei ole marmorikiveä temperointiin, mites teillä muilla jotka peuhaatte suklaan kanssa?
Mä käytän yllätysyllätys taaskin koulun muotteja. Mutta synttärilahjaksi ittelleni aattelin tilata mieluisat muotit täältä . Lempparimuotteja on ihan perusmuodot, pallot ja tavissydämetkin ehkä. Kaakaopapumuotti on kaikista kivoin.Minkälaisia muotteja käytätte konvehtien teossa ja mistä olette muotit hankkineet?
Lisään listaan yhden kysymyksen lisää:
Mikä täyte on parasta konvehdeissa? (Konvehdithan siis sisältävät täytettä. Umpisuklaiset jutut on jotain muuta.)
Ja ajattelin että ehkä puran joku ilta suklaatietoni tänne jonkinnäköisen oppaan muodossa... oisko kysyntää?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
seuraava kysymys
eli onko kaupan pandoista ja fasuista mihinkään.. eipä juuri mutta voihan niillä harjotella kun ovat halpoja, lidlin suklaat on kohtuu laatua ja halpaa. Valhrona(ja varsinkin manjari!) tosiaan on erittäin hyvää, ittellä on nyt pari pikku säkkiä michel cluizelin tummaa ja valkosta jotka on myös ihan maailman superluokka kamaa, niitä saa hakanimenhallista. tietty ei varmaan kannata mennä liiotteluun ja käyttää amedein sika hinta suklaitakaan. tuo belcolade on kamalaa(mut kelpais silti sellanen pari kilon säkki)
tuolta voi tutusttua hyviin suklaisiin http://www.seventypercent.com/chocop/
paras täyte on oikein pehmeä pelkästään tummasta suklaasta tehty ganache, jouluna myydään stokkalla valrhonan rasiaa jossa on ihan paras suklaa.. voisin ostaa sen rasian melkeen vaikka sisältäisi sen yhden ainoan palan.
isona toivon että oli kellari, kivi ja erilaisia todella hyviä suklaista.. sitte vaan askartelisi siellä kellarissa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
jos joku ei ole vielä huomannut niin oikeat suklaat on mun ihastus, ei varsinaisesti tekeminen vaan testaus.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Miulta löytyy kaapista ainoastaan yksi "oikea" suklaakonvehtien tekemiseen tarkoitettu muotti: ruusumuotti.
Olen havainnut loistavaksi suklaamuotiksi ihan tavalliset jääpalamuotit.
Silikonisista temperoitu suklaa irtoaa helposti ja konvehdeista saa eri muotoisia muottien mukaan.
Esim. Ikea myy halpoja jääpalamuotteja, esimerkiksi sydämen, kolmion, ristin muodossa..
Tanja muokkasi tämän tänne jatkoksi kun on kerran samasta aiheesta kyse. [/i]
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Sitruunamarenki
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 32
- Vastaanotettu kiitos 0
Viime kuussa kävin Turun ruokamessuilla ja ostin muutaman "ihan oikean" suklaakonvehdin eräältä alan yrittäjältä, ajattelin että voin sitten nautistella ja maistella niitä ihania konvehteja illalla kotona...
Mutta pettymys oli kova; ne oli oikeesti ihan kamalia, ei todellakaan maistuneet hyviltä. Ilmeisestikään en ole tarpeeksi suklaaseen perehtynyt, mutta kyllä tuli siinä vaiheessa ikävä Fazerin sinistä, se kun minusta maistuu "kunnon" suklaalle (vaikka alan ammattilaiset ovatkin sitten eri mieltä) Mutta kai se on mihin suu tottuu tai totutetaan.
Koulusta muistan, että kyllä se Belcoladekin oli ihan hyvää, siis ainakin sellaisenaan syötynä
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Sama vika täällä. En ole ikinä maistanut hyvää tummaa suklaata (siis joo, olen ehkä maistanut vaan muutamaa, voinkin luetella ne tästä eli Fazerin tumma, Pandan tumma, taloussuklaa, ja nami-hiireltä saamani tumma sienisuklaa) ja kaikki maistuivat "kitkeriltä". Vähän sama kuin kahvin kanssa, siinä tulee se paha jälkimaku jonka takia en voi kahvia juoda, yök.^ Mulle kanssa maitosuklaat on suunmukaisimpia, olkoonkin että vain tummat suklaat on oikeesti hienoja
Tummat suklaat maistuvat jotenkin pistäviltä ja todella voimakkailta. Vai onko olemassa sellaista tummaa suklaata joka ei ole kitkerää, aleksi? Vai johtuuko se vaan makuhermoista
Tää nyt meni vähän off-topikiksi kylläkin.
Vastaan nyt vielä itse itselleni että pysytään edes vähän aiheessa, en oo tehny suklaakonvehteja koulun jälkeen ollenkaan, en omista kunnon muotteja enkä oikein hanskaa temperointia. Pitäisi varmaan ensin osaa kunnon lämpömittari ja sitten ruveta suunnuttelemaan uudestaan alusta alkaen.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
sitruunamarenki: kenen konvehteja ostit sieltä jos ne niin pahoja oli? hyvissä konvehdeissahan ei mitään kovin tummia suklaita ole, ne on vaan kaikissa kohdin tehty paremmin(tuoreista, oikeista aineista ilman lisäaineita) kun kaupankonvehtilaatikonsisältö. oliko ne jokun ihan ihme juttujen makusia? (turun messuilla oli Petri Siren ainakin myymässä konvehtejaan ja ne on parasta mitä täältä saa)
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Sitruunamarenki
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 32
- Vastaanotettu kiitos 0
Ei niissä kauheasti ollutkaan tummaa suklaata käytetty ja muistaakseni se ainut, joka oli sitä tummaa, olikin ainut josta edes vähän tykkäsin.
Mä siis tykkään kyllä noista Pandan ja Fazerin tummista suklaista ihan sellasenaa, et ei tarvii olla välttämättä maitosuklaata. Mä ostin muutaman konvehdin ja makuina oli ainaki vadelma, minttu-joku, shamppanja ja sit se tumma suklaa. Ehkä vika oli just siinä, et valitsin liian erikoisen makuisia. Ois pitäny alottaa jollain perinteisimmillä mauilla
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mä oon käyttäny omissa "konvehdeissa" Brunbergin tummaa suklaata (jota ei varmaan ees suklaaksi luokitella), koska sitä ei tartte temperoida. Kovettuu nätiksi ja kiiltäväksi ja pysyy huoneen lämmössäkin rapsahtavana. Tosin en mä noita tuotoksia lähtis kellekkään suklaanmaistajalle tarjoamaan, mutta ihan omiksi tarpeiksi kelpaa mulle.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
hyvissä maistuu usein toffee ja pähkinät tosi selvästi.. ja älytön pehmeys josta toi sininen on kaukana.
toi fasunohje oli aika hömppää, mitä järkeä maistella koko niiden linja läpi.. paljon mielen kiintosempaa on vaikka maistaa hyvin samallaisia eri firmoje suklaita tai vaikka saman maan pavuista tehtyjä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Keskustelu
- Keskustelua leivonnasta
- Makeiset ja suklaat
- Mistä suklaasta teet konvehteja? + höpinää suklaalaaduista