Itsetehtyjen konvehtien säilyvyys ja säilytys

Lisää
03.12.2011 22:58 - 03.12.2011 22:58 #19872 : anna
Moni varmaan tekee konvehteja joululahjaksi. Jos nyt ei säilyvyydessä oteta huomioon sitä suurinta ongelmaa eli ahneus, miten pitkään konvehdit säilyy? Ts. miten aikaisin niitä voi ja kannattaa tehdä, jos esim. joululahjaksi ajattelee?

Mihin pakkaatte lahjakonvehdit? Kaunis rasia tai purkki tietysti kuuluu osaksi lahjaan. Johonkinhan ne täytyy laittaa, jos meinaa valita lahjapakkauksen vasta joskus myöhemmin. Mitä säilytysastian valinnassa pitää ottaa huomioon, vai pitääkö mitään?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.12.2011 17:17 - 04.12.2011 17:17 #11634 : nami-hiiri
En ole ammattilainen muuta, kuin suklaan syömisessä
Mutta jotain luettua ja saatua tietoa ensiapuun:

- Tehtaiden käsintehdyt konvehdit säilyvät vain viikkoja, joissain tryffeleissä myyntiaika on vain 3 vrk - ne kertovat sen, että kotona tehdyt on herkkää tavaraa säilymään. Normaalisti suklaalevy ja tapulikonvehdit säilyvät 6kk-12 kk.

- Erilaisilla suklaamuoteilla (yleensä silikonia ) tehtyihin käytän itse vain keittosuklaata, ilman täytteitä varmuudeksi, enkä koristele edes kaikkia.

- Kauniista kartongista voi tehdä helposti itsekin rasioita. Ne on vain vuorattava pergamiinilla suklaata tai pipareita varten. Linkki omalle sivulleni, jotta näet toimivan mutta yksinkertaisen idean.
http://nami-hiiri.com/blog/2485094/arkistomapin-kaunis-kartonki/

- Kaupasta ostettaessa rasioita on ennen muuta huomioitava mahdollinen 'tuoksu'. Esim. kauniit lakatut rasiat eivät kelpaa, koska tuoksu tarttuu ja muuttaa suklaan ja ylipäätään elintarvikkeen makua jo päivässä.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.12.2011 19:20 - 04.12.2011 19:20 #11640 : Lotta
Jostain olen lukenut että kotitekoiset konvehdit säilyy hyvin pari viikkoa. Olisko ollut kermaruusun blogi? Meillä ainakin syödään se pari viikkoa vanhoja konvehteja. Ymmärtääkseni jos täytteen kerman kiehaittaa niin se lisäisi käyttöaikaa. Varmaan riippuu mitä kaikkea sinne sisään laittaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.12.2011 19:33 - 04.12.2011 19:33 #11642 : Tekila
Itse kanssa vähän selasin säilyvyysaikoja, ja sain noin 1vk-3vk ajoiksi, riippuen vähän mitä teki. Säilyvyyshän olisi optimi jossain 17 asteessa, eli ei jääkaappiin. Harvemmissa asunnoissa saa tollaista lämpötilaa, joten veikkaisin etät jos pitää pitää konvehdit ihan huoneenlämmössä +22-> niin, säilyy noin viikon. Jos saa optimimman lämmön, säilyy enemmän.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.12.2011 20:23 - 04.12.2011 20:23 #11643 : anna
Eli tässä olis pari viikkoa tehokasta harjoitteluaikaa. Harjoittelukappaleet tietysti täytyy itse syödä, kun ei säily

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.02.2012 17:57 - 01.02.2012 17:57 #12318 : Anonymous
mutta miten paljon toi ulkonäkö sitten kärsii säilytettäessä esim huoneenlämmössä? tai siis auttaako siihen edes temperoiminen? ja onko ne hyvä säilyttää tiiviisti pakattuina?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.02.2012 10:22 - 03.02.2012 10:22 #12380 : Tanja

mutta miten paljon toi ulkonäkö sitten kärsii säilytettäessä esim huoneenlämmössä? tai siis auttaako siihen edes temperoiminen? ja onko ne hyvä säilyttää tiiviisti pakattuina?

Nimenomaan temperoidusta suklaasta valmistetut säilyvät kauniina, temperoimattomaan saattaa helposti tulla laikkuja, harmaantumia jne. Ihan vaikka pahvirasiassa voipi säilyttää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.158 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017