- Viestejä: 77
- Vastaanotettu kiitos 0
- Keskustelu
- Keskustelua leivonnasta
- Makeiset ja suklaat
- Itsetehtyjen konvehtien säilyvyys ja säilytys
Itsetehtyjen konvehtien säilyvyys ja säilytys
03.12.2011 22:58 - 03.12.2011 22:58 #19872
: anna
Itsetehtyjen konvehtien säilyvyys ja säilytys kirjoittanut anna
Moni varmaan tekee konvehteja joululahjaksi. Jos nyt ei säilyvyydessä oteta huomioon sitä suurinta ongelmaa eli ahneus, miten pitkään konvehdit säilyy? Ts. miten aikaisin niitä voi ja kannattaa tehdä, jos esim. joululahjaksi ajattelee?
Mihin pakkaatte lahjakonvehdit? Kaunis rasia tai purkki tietysti kuuluu osaksi lahjaan. Johonkinhan ne täytyy laittaa, jos meinaa valita lahjapakkauksen vasta joskus myöhemmin. Mitä säilytysastian valinnassa pitää ottaa huomioon, vai pitääkö mitään?
Mihin pakkaatte lahjakonvehdit? Kaunis rasia tai purkki tietysti kuuluu osaksi lahjaan. Johonkinhan ne täytyy laittaa, jos meinaa valita lahjapakkauksen vasta joskus myöhemmin. Mitä säilytysastian valinnassa pitää ottaa huomioon, vai pitääkö mitään?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
04.12.2011 17:17 - 04.12.2011 17:17 #11634
: nami-hiiri
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Itsetehtyjen konvehtien säilyvyys ja säilytys
En ole ammattilainen muuta, kuin suklaan syömisessä
Mutta jotain luettua ja saatua tietoa ensiapuun:
- Tehtaiden käsintehdyt konvehdit säilyvät vain viikkoja, joissain tryffeleissä myyntiaika on vain 3 vrk - ne kertovat sen, että kotona tehdyt on herkkää tavaraa säilymään. Normaalisti suklaalevy ja tapulikonvehdit säilyvät 6kk-12 kk.
- Erilaisilla suklaamuoteilla (yleensä silikonia ) tehtyihin käytän itse vain keittosuklaata, ilman täytteitä varmuudeksi, enkä koristele edes kaikkia.
- Kauniista kartongista voi tehdä helposti itsekin rasioita. Ne on vain vuorattava pergamiinilla suklaata tai pipareita varten. Linkki omalle sivulleni, jotta näet toimivan mutta yksinkertaisen idean.
http://nami-hiiri.com/blog/2485094/arkistomapin-kaunis-kartonki/
- Kaupasta ostettaessa rasioita on ennen muuta huomioitava mahdollinen 'tuoksu'. Esim. kauniit lakatut rasiat eivät kelpaa, koska tuoksu tarttuu ja muuttaa suklaan ja ylipäätään elintarvikkeen makua jo päivässä.
Mutta jotain luettua ja saatua tietoa ensiapuun:
- Tehtaiden käsintehdyt konvehdit säilyvät vain viikkoja, joissain tryffeleissä myyntiaika on vain 3 vrk - ne kertovat sen, että kotona tehdyt on herkkää tavaraa säilymään. Normaalisti suklaalevy ja tapulikonvehdit säilyvät 6kk-12 kk.
- Erilaisilla suklaamuoteilla (yleensä silikonia ) tehtyihin käytän itse vain keittosuklaata, ilman täytteitä varmuudeksi, enkä koristele edes kaikkia.
- Kauniista kartongista voi tehdä helposti itsekin rasioita. Ne on vain vuorattava pergamiinilla suklaata tai pipareita varten. Linkki omalle sivulleni, jotta näet toimivan mutta yksinkertaisen idean.
http://nami-hiiri.com/blog/2485094/arkistomapin-kaunis-kartonki/
- Kaupasta ostettaessa rasioita on ennen muuta huomioitava mahdollinen 'tuoksu'. Esim. kauniit lakatut rasiat eivät kelpaa, koska tuoksu tarttuu ja muuttaa suklaan ja ylipäätään elintarvikkeen makua jo päivässä.
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
04.12.2011 19:20 - 04.12.2011 19:20 #11640
: Lotta
Vastaus käyttäjältä Lotta aiheessa Re: Itsetehtyjen konvehtien säilyvyys ja säilytys
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
04.12.2011 19:33 - 04.12.2011 19:33 #11642
: Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Itsetehtyjen konvehtien säilyvyys ja säilytys
Itse kanssa vähän selasin säilyvyysaikoja, ja sain noin 1vk-3vk ajoiksi, riippuen vähän mitä teki. Säilyvyyshän olisi optimi jossain 17 asteessa, eli ei jääkaappiin. Harvemmissa asunnoissa saa tollaista lämpötilaa, joten veikkaisin etät jos pitää pitää konvehdit ihan huoneenlämmössä +22-> niin, säilyy noin viikon. Jos saa optimimman lämmön, säilyy enemmän.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
04.12.2011 20:23 - 04.12.2011 20:23 #11643
: anna
Vastaus käyttäjältä anna aiheessa Re: Itsetehtyjen konvehtien säilyvyys ja säilytys
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
01.02.2012 17:57 - 01.02.2012 17:57 #12318
: Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Itsetehtyjen konvehtien säilyvyys ja säilytys
mutta miten paljon toi ulkonäkö sitten kärsii säilytettäessä esim huoneenlämmössä? tai siis auttaako siihen edes temperoiminen? ja onko ne hyvä säilyttää tiiviisti pakattuina?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
03.02.2012 10:22 - 03.02.2012 10:22 #12380
: Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Itsetehtyjen konvehtien säilyvyys ja säilytys
Nimenomaan temperoidusta suklaasta valmistetut säilyvät kauniina, temperoimattomaan saattaa helposti tulla laikkuja, harmaantumia jne. Ihan vaikka pahvirasiassa voipi säilyttää.mutta miten paljon toi ulkonäkö sitten kärsii säilytettäessä esim huoneenlämmössä? tai siis auttaako siihen edes temperoiminen? ja onko ne hyvä säilyttää tiiviisti pakattuina?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Keskustelu
- Keskustelua leivonnasta
- Makeiset ja suklaat
- Itsetehtyjen konvehtien säilyvyys ja säilytys
Sivu luotiin ajassa: 0.158 sekuntia