-
Keskustelu
-
Keskustelua leivonnasta
-
Makeiset ja suklaat
-
Täytettävät suklaamunat
Täytettävät suklaamunat
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 141
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
28.03.2011 17:25 - 28.03.2011 17:25 #19759
: MaxinMami
Ensimmäinen yritys ei tuottanut tulosta -vika voi toki olla siinä, että en temperoinut suklaata (kun oli vain harjoituskappale) tai sitten jokin muu mätti...
Eli tarkoitus olisi tehdä ontto suklaamuna pääsiäiseksi ja laittaa sisälle yllätys. Muotti on sellainen, josta tulee melko iso muna, joten ajattelin sen soveltuvan tähän ( ei kai kukaan tee mignonia isompaa ei-onttoa suklaamunaa?)..
Sulatin ja sivelin kahdessa erässä suklaan, mutta se valui aina alas.. Eli en saanut sitä pysymään reunoilla.. Ja kun irrotin sen niin se hapertui :/
Onko kukaan tehnyt itse onttoja pääsiäismunia hyvällä menestyksellä? Ja voisi vinkata täysin vihreää suklaa-kokeilija...
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 478
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
28.03.2011 18:19 - 28.03.2011 18:19 #9190
: aleksi
ensinnäkään ei kannata kahdessa erässä sitä suklaata sinne muottiin laittaa.. se toka suklaa luultavammin sulattaa ekaa ja pilaa homman. varsinkin kun temperoi tollaset on tosi tärkeitä. muutenkin suklaa kannattaa vaan kaataa muottiin ja kaataa muotista pois, pensselillä tulee niin ohutta.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 258
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
28.03.2011 18:46 - 28.03.2011 18:46 #9191
: Nanun
ensinnäkään ei kannata kahdessa erässä sitä suklaata sinne muottiin laittaa.. se toka suklaa luultavammin sulattaa ekaa ja pilaa homman. varsinkin kun temperoi tollaset on tosi tärkeitä. muutenkin suklaa kannattaa vaan kaataa muottiin ja kaataa muotista pois, pensselillä tulee niin ohutta.
Jossain suklaan teko ohjeessa oli että kaataa suklaan piripintaan muottiin, eli muotin täyteen ja antaa seistä minuutin ja sitten kaataa pois.? Meinasikko tätä tällä kaatamisella vai vaatiiko se tällasta odottelua? Kun eikö se tartte sitten uudelleen temperoida jos sen tahtoo käyttää seuraaviin muotteihin jne jne..?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 141
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
29.03.2011 10:16 - 29.03.2011 10:16 #9204
: MaxinMami
Kiitos vinkeistä -en kyllä tullut ajatelleeksi että kun laittaa kaksi kerrosta niin tottahan se eka kärsii ja haperoituu... (nolotus). No nyt siis yritän tuota kaatamishomma -haastava, kun muotissa on 6kpl puolikkaita.. Ja vaikka tekis kaksi kerrallaan niin katsoo miten saan kipattua osan pois.. Kai sen osan voisi lusikoidakin pois?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
30.03.2011 21:37 - 30.03.2011 21:37 #9235
: Tanja
Suosittelen temperoimista kuten aleksikin sanoi ja tosiaan kaada vaan reilusti suklaat muottiin, jähmetä tovi ja kaada loput sulat suklaat pois. Ja kuvia kehiin valmiista munista!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
31.03.2011 17:09 - 31.03.2011 17:09 #9256
: Anonymous
Yksi tärkeä asia jatkossa on muuten se, ettei muotteja pese SAIPPUALLA käytön jälkeen! Saippua pilaa muottien pinnoitteen ja sen jälkeen voi olla ongelmia saada tuotteita irti kun seuraavalla kerralla kokeilee!
Tämä nyt ei varsinaisesti liittynyt tähän kysymykseen mutta ihan vinkkinä vaan !
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 478
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
31.03.2011 17:35 - 31.03.2011 17:35 #9259
: aleksi
kaadat siis suklaata joka reikään, annat olla vähän aikaa, niiku minuutin jos sitäkään, kaadat suklaan pois ja ja raapalla siistit muotin ja ylimäärä suklaan siitä.. sitte vaan odotat
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 141
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
01.04.2011 16:38 - 01.04.2011 16:38 #9280
: MaxinMami
Yritys nro 2 -iso sotku (joskin herkullinen) - lopputulos on rakeinen. Eli temperointi ei vissiin osunut nappiin. Tai sitten jostain on pisara vettä mennyt joukkoon? Tai sitten tää mun käyttämä suklaa ei ole optimaalinen (Lindt 70%).. mutta suklaa pitää olla maidoton ja soijaton, joten vaihtoehtoja on vain muutama..
Yritys nro 3 seuraa vkonloppuna... Hyvä homma näissä on se, että vaikka menis mönkään, niin sen voi syödä kahvin kanssa...
Jotenkin ajattelin, että ei se ylitsepääsemättömän vaikeaa voi olla yksi ontto suklaamuna saada kasaan (tai itseasiassa niitä tarvii 2kpl) mutta kun suklaan kanssa ei ole pelannut, niin harjoitusta vaatii..
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 478
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
01.04.2011 16:55 - 01.04.2011 16:55 #9283
: aleksi
rakeisuus on joo varmastakin temperoinin vikaan menon syytä, sitä pitää vaan harjotella. ja muista että vaikka menis metsään ne voi aina sulattaa ja temperoida uudestaan ja uudestaan.. paitsi joka paikassa olevat roiskeet
lindtin suklaa varmaan sopii siinä missä mikä muukin suklaa ja voi olla helpompaa temperoida kun moni "parempi" jossa on enemmän kaakaovoita. se muuten sisältää soijaa, 99% ei kai sisältänyt mutta sitä ei tämmösiin voi käyttää.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 141
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
07.04.2011 20:20 - 07.04.2011 20:20 #9353
: MaxinMami
Viimein onnistuin saamaan temperoinnin kohdalleen pari kertaa ja tarvittava määrä valmistettu
Kiitokset vinkeistä. Se oli yllättävän vaikeaa saada se muna ontoksi.. Kävin hakeen pienemmän muotin niin tulos oli parempi -isommassa reunat murtui helpommin
http://rajoitetutherkut.vuodatus.net/
Tuolla on kuva -tosin reunat on edelleen rosoiset, mutta ajaa asiansa! On parantamisen varaa ensi pääsiäiseen, josko siihen mennessä tuo temperointiosuus menis jo helpommin, niin voisi keskittyä sitten viimeistelypuoleen.
(Tuo Lindt 70% ei sisällä soijaa - siinä on kyllä maininta että saattaa sisältää soijalesitiinin jäämiä mutta ei itsessään sisällä sitä
Se helpottaa huomattavasti, kun Lindtiä saa useammasta kaupasta.)
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 478
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
08.04.2011 13:56 - 08.04.2011 13:56 #9356
: aleksi
tosta lindtin suklaasta.. etin sillon mitä se sisältää kun musta se oli täysin selvää että siinä on se (soija)lesetiini niin lindtin sivu sanoi että kaikissa muissa on paitsi 82% ja 99 % versiossa on sitä.. voihan se olla vanhaa tietoa.
hyvä kun temperointi onnistuu.. mulla ei ole onnistunut enään aikaan vaikka olen olevinaan tehnyt sitä paljonkin
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 213
-
Vastaanotettu kiitos 1
-
-
04.10.2011 18:50 - 04.10.2011 18:50 #11018
: taikataikinat
Hyviä vinkkejä täällä, itsekin pääsiäisenä yritin itse tehdä suklaamunia ja eihän se ihan ekalla kerralla nappiin mennyt -mutta tosiaan, onneksi ne epäonnistuneetkin maistuu hyvällä vaikkeivät näytäkään!
Itse silikonisudilla (joka tuli munamuottipakkauksessa) yritin suklaat sutia muottiin ja kyllähän ne sinne meni ja jäi, sisäpuolen pinta oli vaan tosi ruma..
Mutta ensi pääsiäisenä sitten kokeillaan muotin täyttämistä ja kaatamista!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 38
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
21.11.2011 17:47 - 21.11.2011 17:47 #11498
: Lotta
En ole koittanutkaan tällaisia onttoja munia mutta muistan vielä kirkkaasti kun olin jotain 8 vuotta ja päätin itse tehdä mignon suklaamunia
. Sulatin suklaan (koulun jälkeen yksin) mikrossa täysillä, palo mutta mitä mää siitä tiesin
Täytin tyhjentämäni kananmunankuoret (en tiiä olinko ees pessyt niitä) sillä mömmöllä ja annoin iloisena vanhemmille koulun kun he tulivat kotiin. Nää jäi syömättä, mutta ajatus on tärkein , right?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
-
Keskustelu
-
Keskustelua leivonnasta
-
Makeiset ja suklaat
-
Täytettävät suklaamunat
Sivu luotiin ajassa: 0.190 sekuntia