Suklaa jauhe ja esanssien "korvaaminen" muutoin?

Lisää
27.02.2011 08:50 - 27.02.2011 08:50 #19736 : Nanun
Eli juuri kun opin tekemään Macaronsit, niin luin jostain että Ranskassa jopa kuoret maistuu aivan täytteeltään, suklaa suklaalle ja mansikka mansikalle jne. Tämä juttu varmasti auttaa myös värin kanssa, jos lisänä on käytetty mansikkaesanssia (josta tulee varmaan punaista väriäkin) mutta olisiko kaiken maaliman esansseille luontaisia vaihtoehtoja ja onko joku kokeillut korvata reseptissä esanssin/aromin jollain esim kuivatusta mansikasta jauhetulla jauheella (ystäväni kertoi ettei uskalla esim syödä mitään punaiseksi värjättyä, koska väri tehtäisiin katkaravun kuorista? Hän on siis vakavasti äyriäisille allerginen.)?

Jostain kuulin tämän idean, mutta tietääkö joku onko tämä mahdollista? Joululahjaksi saamamme hyötykasvikuivuri on vieläkin korkkaamatta ja tyttären 2 vuotis synttärit lähestyvät, ja haluaisin nuita Macaronseja tehdä prinsessan synttäreille, mutta vähän luonnollisemmin ja silti täynnä makua, joten jos tällaista tekee, esimerkiksi nyt tuosta mansikasta, tuleeko siitä väriä, makua ja säilyykö jauhe jos sitä tekee kerralla enemmän ja kuinka kauan se säilyy?

Miten tätä voisi soveltaa suklaassa, aidossa suklaassa, ei kaakaojauheessa, eli miten saada suklaasta jauhetta (onhan Options-kaakaossakin aitoa Belgialaista suklaata, joten mahdotonta tämä ei voi olla)?

Onko muita kokemuksia? Esim sitrushedelmät kiinnostaa myös paljon, kuivataanko kuoriraaste ja jauhetaan, vai mitä häh?

Tuossa Macaronsiin laitettavista jutuista kun pisti silmään myös se että ylimääräistä nestettä ei kannattaisi lisätä, kun taikina on herkkä ottamaan nokkiinsa, niin esanssit on nestettä, mutta aitoa makua jauheesta olisi erittäin mukava muussakin leivonnassa ja nyt kun sain muokattua Macarons ohjeen niin että se toimii tilkalla pastaväriä, niin ei tahtoisi ottaa riskejä, mutta tahtoisi silti kokeilla tuota maustettua macaronsia. Olipa selkeästi sanottu taas!.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.02.2011 09:30 - 27.02.2011 09:30 #8786 : Paula

Onko muita kokemuksia? Esim sitrushedelmät kiinnostaa myös paljon, kuivataanko kuoriraaste ja jauhetaan, vai mitä häh?

Voishan sitä kuivattaa esim. limeä, sitruunaa tai appelsiinia. Itse kuivatin sitruunarenkaita uunissa joku aika sitten. Niitä voi jauhaa ja käyttää mausteena, kunhan ovat kunnolla kuivia.

Oranssiksi väriksi voisi mahdollisesti kokeilla jauhettua sahramia? Parasta se olis, jos sen vois sekoittaa tilkkaan vettä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.02.2011 10:40 - 27.02.2011 10:40 #8788 : Nanun
Olipas kivan näkösiä. Mahtaakohan nuo käpristyä kuivurissa? Sekin varmaan selviää kokeilemalla vaan. Entäs tuossa oranssissa olisiko esim persikkaa mahdollista kuivata tai jotain jossa tulisi se maku pääasiana ja väri lähinnä sivuseikkana. Ei nyt juuri tule mieleen missä olisin sahramia maistanut, mutta en myös osaa kuvitella mihin täytteeseen se sopisi. Vaikka sekään ei varmaan selviä kuin kokeilemalla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.02.2011 16:39 - 27.02.2011 16:39 #8792 : aleksi
musta makaroneissa ei kyllä ole juuri koskaan kuorissa mitään mitään makuainetta paitsi kaakaota jos sillä on värjätty.. mutta kai se noilla kuivatuilla onnistuu ihan hyvin, värjäys ei varmaan niin hyvin. tulee aika haaleita värejä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.02.2011 17:33 - 27.02.2011 17:33 #8794 : Nanun
Kiitos aleksi tiedosta. Tuonkin luin jostain että joku olisi Ranskassa syönyt juurikin tuollaisia, joiden kuoren maku sointui täytteeseen. Mutta voisi olla ihan kiva muuhunkin leivontaan kuten ihan tavallisiin marenkeihin nuo kuivatut makuaineet. Osaatko sinä muuten vastata tuohon suklaata jauheeksi kysymykseen?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.02.2011 21:59 - 27.02.2011 21:59 #8797 : NaMiNaMi
Prismassa ainaski myydään valmiiksi kuivattuja mansikoita, mustikoita, karpaloita... Ne on siellä pähkinähyllyllä, mistä löytyy rusinat sun muut. Niillä vois varmaan testata ensin, niin et turhaan korkkaa kuivuria

Niin juu. Mä en ole Macaronseja vielä tehny enkä tiedä mitä niihin tulee, mutta eiks esim. mansikkasosetta voi käyttää? Tai sulaa suklaata? Kai niihin jotain nestettä tulee kuiteski...?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.02.2011 07:17 - 28.02.2011 07:17 #8798 : Nanun
Ei tuu. Kun (tuol on aika hyvä tutoriaali siitä macaronseista, vaikka ite tein ja muokkailin toisesta ohjeesta) siihen ohjeeseen minkä tein tulee toi italialainen kuumamarenki pohjaksi ja valkuaista ja tomusokeria ja mantelijauhetta toiseksi taikinaksi ja nämä kaksi yhdistetaan ja ja.. Ei sais kuulemma tosiaan ees nestemäisiä värejä käyttää. Mut toi oli kyl hyvä idea testata ensin noilla valmiilla kun on aika ison ja pelottavan näkönen toi kuivuri ja oon käsittäny että sen saa vaikka täyteen (paljon paaaljon kerroksia) niin ei turhaan sit kokeilisi, vaan ensin testailee ja sitten lataa täyteen jos onnistuu! Saahan niitä marjoja sitten säilöttyä kuivattuna, ilman että laittaa jauheeksi mutta ei tulis silti turhaa työtä. Niin mutta mahtaneeko nuo olla "tarpeeksi" kuivia kaupassa? Kun eikös ne ole sellaisia rusinamaisia? Mahtasko kuivurilla saada ne semmoseen jauhettavaan muotoon eli ihan rutikuiviksi?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.02.2011 09:17 - 28.02.2011 09:17 #8801 : Paula
Kuivatut karpalot ja mustikat ei ole tarpeeksi kuivia, vaan lähinnä tahmeita ja rusinamaisia, niin kuin Nanun mietiskelit. Mansikat taitaa olla aika lastuja, eli varmaan käyvät.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.02.2011 09:24 - 28.02.2011 09:24 #8802 : Nanun
Kiitos Paula3, metsästän nuo mansikat ensitestiin niin selviää sitten sekin! Ja sopii hyvin synttäreille testiin kun suunnittelin jo lime curdi täytteellä ja jollain suklaa täytteellä tekeväni Macaronseja ja tuo mansikka sopisi hyvin molempiin! Tuo suklaa jauhe vielä mietityttää.. Oikea suklaa ja vadelmajogurtti täyte tai appelsiinitäyte olis vaan aika nams.. Kahta vaihtoehtoa siis meinasin ainakin tehdä syndeille ja ainakin toiseen voisi testata. Ellei jo aiemmin ehdi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.02.2011 09:32 - 28.02.2011 09:32 #8803 : NaMiNaMi
Oon nähnyt sellaisia pusseja missä lukee flakes eli hiutaleita. Ei luontaistuotekaupasta sais jotain käypää?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.02.2011 11:12 - 28.02.2011 11:12 #8805 : Tanja
Ainakin meilläpäin on marketeissa myynnissä useista eri marjoista tehtyä jauhetta. Esim. mustikka-, karpalo-, ja olikohan porkkanajauhettakin, tosin se ei kylläkään ole marja.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.02.2011 12:41 - 28.02.2011 12:41 #8806 : Nanun
Ei ole porkkana marja mutta voishan tuo olla hauska "mauste" jos väliin laittaa jotain pähkinä-tuorejuusto-härpäkettä! Vähän niinkun porkkana-kakku variaatio! Ja jos jäätelöäkin saa mustikkapiirakkana miksei macaronsia..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.02.2011 18:10 - 28.02.2011 18:10 #8809 : aleksi
mulla on yhessä kirjassa pekoni, hanhenmaksa ja lohi macaronitkin niin miksei porkkanakin

tuo macaronin yksi "keksijäkin" Herme taitaa myydä pariissa sekä tryffeli, oliiviöljy että hanhenmaksamacaroneja..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.02.2011 19:02 - 28.02.2011 19:02 #8807 : Nanun
Oukhei! Puhutaanko me edelleen makeasta pikkuleivonnaisesta? On nimittäin vaikea kuvitella jotain niin makeaa yhdistettynä pekoniin! Vaikkei voi tietääkään ennen kun kokkeilee.. Jos jaksat ja viittit niin laita aleksi joku ohje tännekin! Oli sen verran mielenkiintonen toi lohi ja pekoni et toi on pakko nähdä ellei jopa kokeilla joskus!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.03.2011 17:51 - 01.03.2011 17:51 #8828 : aleksi
samasta pekoniahan nykyään yhdistetään kaikkeen.. suklaa varsinkin on aika perusjuttu jo.

yritin ettiä siitä kirjasta pekonimacaronin ohjetta mutat olin tainnut puhua läpiä päähäni.. silti löyty se porkkana macaron, kuoriin laitettiin väriksi kurkumaa ja juustokuminaa ja täytteeseen porkkana pyrettä jossa oli "paksua kermaa", mitä lie onkaan, mausteeksi pippuria ja suolaa

ite varmaan suosikin kuitenkin mangovalkosuklaa ganachea.. sitä ei voita mikään

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.03.2011 08:04 - 02.03.2011 08:04 #8839 : Tanja
Tosiaan puolukkajauhettakin löytyy. Itse ostin mustikkajauhetta kokeeksi, saa nähdä mihin sitä keksin tunkea...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.03.2011 09:44 - 02.03.2011 09:44 #8841 : Nanun
Hillitön hinku kokkeilla ihan vaan vaikka piruuttaan tuota porkkana hässäkkää kun rakastan porkkanakakkua tosiaan Kerrohan Tanja sitten miten kävi, miten toimi ja miten maistui mustikkajauhe (onko purkin kyljessä muuten mainittu sisältääkö kaupasta ostettu jotain muutakin kun mustikkaa?).

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.03.2011 10:18 - 02.03.2011 10:18 #8842 : Ebe
Minulla on juuri meneillään macaron-kuorien paisto. Keltaiset maustoin sitruunankuoriraasteella (noin puoli tl tai ehkä hiukan yli) ja minusta maku oli ihan pelkässä kuoressa ihanan sitruunainen. Täytteeksi tulee salmiakkisuklaasta ja kermasta tehty suklaaganashe. Toinen satsi on mustikkajauheella maustettu kuori ja täyte ehkä joku mustikka-valkosuklaahässäkkä. Näistä en tiedä, laitanko blogiin, kun saattavat mennä yhteen toiseen juttuun, mutta nyt näin vinkiksi. Minulla on myös mustaherukkajauhetta ja karpaloakin on saatavissa. Mustaherukka oli pelkästään maistettuna aika kitkerää, mutta ehkä marengin kanssa maistuu. Toisaalta en ole varma, paljonko joku jauhe ehtii luovuttaa makua marenkimassaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.03.2011 13:24 - 02.03.2011 13:24 #8846 : Nanun
Oih kun kuulostaa Ebe ihanalta
Sitten kun tämä juttusi on ohi niin voisitko myöhemmin kuvitella postaavasi ne vaikka tänne näytille? Näkisi kuinka paljon väriä antaa? Ja sitruunaista kyllä kokeilen heti seuraavaksi ja jos vaikka laittaisi morttelissa tai ihan koneella jauheeksi noita turkinpippureita moussen sekaan niin sitruunasalmiakki-macaron olisi aika ihanaa. Tai samalla tyylillä kuvittelin appelsiinin makuisia suklaamoussella tai mansikkamoussella limekuoria tai tai tai... Uhhuh kun on liikaakin vaihtoehtoja!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.03.2011 17:52 - 03.03.2011 17:52 #8883 : Ebe
No nyt tuli testattua mustikkaa ja tämä ei kyllä päätynyt juttuun Loppujen lopuksi asiassa kävi ihan hyvin, mutta yleiseksi ohjeeksi siitä ei ollut. Blogista löytyy mustikkamacaronien tarina

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.03.2011 13:04 - 28.03.2011 13:04 #9184 : safkaseireeni
Kuoret lienee tosiaan yleensä lähinnä värjätty, ei maustettu. Maustaminenkin kyllä onnistuu kunhan se tehdään aineella, joka ei häiritse macaronien rakenteet syntymistä. Kannattaa kokeilla esim. kahvijauhetta, kardemummaa (olen tehnyt mm. pinkkejä, kardemummalla maustettuja mansikkahillotäytteisiä macaroneja, suosittelen!), noita muissakin viesteissä jo mainittuja marjajauheita sekä kaakaojauhetta.

Täytyypä tehdä blogin macaronosioon lisäinfoa näistä kuorien maustamismahdollisuuksista. Pilkulliset macaronkuoret ovat todella söpöjä!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.228 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017