- Viestejä: 2740
- Vastaanotettu kiitos 0
punssimakeiset
28.10.2010 12:19 - 28.10.2010 12:19 #19678
: Anonymous
punssimakeiset kirjoittanut Anonymous
Jouluun on vielä vähän aikaa, mutta..
Onko kellään hyvää ohjetta punssimakeisiin? Jouluna antaisin lahjaksi.
Saisi olla tahmeita, vähän taikinamaisia, ei mitään kuivia kakkupohjapaloja tms.
Toinen hyvä vaihtoehto olisi resepti samantapaisiin suklaapalloihin, joita oli myynnissä joskus 20vuotta sitten. Noi oli leivoksia, ei karkkeja. Tahmeita, taikinamaisia, paperivuoissa myytäviä, suklaalla päällystettyjä palloja.
Myös joku muu helppo, suht halpa ja herkullinen makeis/leivosohje ois kiva saada ja valmiita tuotteita antaa lahjaksi.
Jos joku antaa ohjeita, niin ois hyvä mainita säilyvyysaika, mikäli siitä tietoa on. Usein varmaan tulee kyllä syötyä eikä pilaantumisesta pelkoa.
Onko kellään hyvää ohjetta punssimakeisiin? Jouluna antaisin lahjaksi.
Saisi olla tahmeita, vähän taikinamaisia, ei mitään kuivia kakkupohjapaloja tms.
Toinen hyvä vaihtoehto olisi resepti samantapaisiin suklaapalloihin, joita oli myynnissä joskus 20vuotta sitten. Noi oli leivoksia, ei karkkeja. Tahmeita, taikinamaisia, paperivuoissa myytäviä, suklaalla päällystettyjä palloja.
Myös joku muu helppo, suht halpa ja herkullinen makeis/leivosohje ois kiva saada ja valmiita tuotteita antaa lahjaksi.
Jos joku antaa ohjeita, niin ois hyvä mainita säilyvyysaika, mikäli siitä tietoa on. Usein varmaan tulee kyllä syötyä eikä pilaantumisesta pelkoa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
28.10.2010 20:22 - 28.10.2010 20:22 #7725
: Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: punssimakeiset
Moikka peppiliina ja tervetuloa foorumille!
Tuo sana "punssimakeinen" ei sano itselle yhtään mitään. (olenkohan tynnyrissä kasvanut? ) Eikös punssi ole jonkun sortin viina? Vai likööri?
Mutta mites olisi vanha kunnon perunaleivos? Nehän voisi tehdä mielensä mukaan. Esim. suklaista kakkupohjaa, sekaan vähän voikreemiä ja loraus jotain hyvää likööriä mauksi -> kaikki sekasin -> massa kylmään -> muotoillaan palluroiksi -> pakkaseen -> kastetaan sulassa suklaassa.
(Ai mutta nyt oli kyse makeisista... ehdotin nyt leivoksia, tuli vain mieleen.)
Tuo sana "punssimakeinen" ei sano itselle yhtään mitään. (olenkohan tynnyrissä kasvanut? ) Eikös punssi ole jonkun sortin viina? Vai likööri?
Mutta mites olisi vanha kunnon perunaleivos? Nehän voisi tehdä mielensä mukaan. Esim. suklaista kakkupohjaa, sekaan vähän voikreemiä ja loraus jotain hyvää likööriä mauksi -> kaikki sekasin -> massa kylmään -> muotoillaan palluroiksi -> pakkaseen -> kastetaan sulassa suklaassa.
(Ai mutta nyt oli kyse makeisista... ehdotin nyt leivoksia, tuli vain mieleen.)
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
29.10.2010 12:14 - 29.10.2010 12:14 #7731
: Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: punssimakeiset
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
02.11.2010 18:51 - 02.11.2010 18:51 #7785
: aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: punssimakeiset
toi selvitys kuulostaa hyvin paljon tosiaan pikkuselta perunalaivokselta suklaalla, ne on mahtavia.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
15.11.2010 13:04 - 15.11.2010 13:04 #7945
: Tarzzani
Vastaus käyttäjältä Tarzzani aiheessa Re: punssimakeiset
Oliskohan punssikarkeille jossain reptin tynkää....? tai esim noille suklaapalloille? KIITOS =)
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
15.11.2010 17:25 - 15.11.2010 17:25 #7947
: Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: punssimakeiset
^Tämmöisen ohjeen löysin yhdestä kirjasta alkoholilla maustetuille suklaatryffeleille, en ole kuitenkaan testannut ohjetta, joten en osaa sanoa sen toimivuudesta. Ainesuhteet nyt kuitenkin vaikuttaisi sille, että pitäisi tulla ihan sopivan jämäkkä tahna tryffeleitä ajatellen
Tämän tyylisiä tehtiin joskus koulussa kahvin kanssa tarjottavaksi ja hyviä olivat.
2 dl kermaa
30 g voita
500 g tummaa suklaata
2 rkl konjakkia, rommia tai likööriä (sitä punssia tässä tapauksessa)
pinnalle kaakaojauhetta tai suklaata
Kuumenna kerma ja voi paksupohjaisessa kattilassa kuplivaksi. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita seos sileäksi. Lisää likööri.
Tapa 1: Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja levitä tasaiseksi. Anna tiivistyä viileässä 24 tuntia. Ota tiivistyneestä seoksesta nokareita ja pyörittele palloiksi. Päällystä kaakaojauheella tai sulalla suklaalla. Sulalla suklaalla tehdyt versiot voi koristella jonkinsortin murusilla (nonparellit, mantelirouhe, kaikenlaiset crushit...)
Tapa 2: Älä laita seosta tiivistymään vuokaan, vaan pursota seos tähtityllalla foliovuokiin, joiden sisäpuoli on sivelty sulalla suklaalla (ilmeisesti suklaan pitää olla jähmettynyt vuoan reunaan ennen pursottamista?). Anna jähmettyä ja kuori vuoat pois.
Mietin vaan, että pitäisiköhän tuo foliovuokiin siveltävä suklaa olla temperoitua, ettei se sitten sulaisi sormiin syödessä. Tai sitten sen foliovuoan voi jättää paikalleen ja syöjä saa itse kuoria sen.
2 dl kermaa
30 g voita
500 g tummaa suklaata
2 rkl konjakkia, rommia tai likööriä (sitä punssia tässä tapauksessa)
pinnalle kaakaojauhetta tai suklaata
Kuumenna kerma ja voi paksupohjaisessa kattilassa kuplivaksi. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita seos sileäksi. Lisää likööri.
Tapa 1: Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja levitä tasaiseksi. Anna tiivistyä viileässä 24 tuntia. Ota tiivistyneestä seoksesta nokareita ja pyörittele palloiksi. Päällystä kaakaojauheella tai sulalla suklaalla. Sulalla suklaalla tehdyt versiot voi koristella jonkinsortin murusilla (nonparellit, mantelirouhe, kaikenlaiset crushit...)
Tapa 2: Älä laita seosta tiivistymään vuokaan, vaan pursota seos tähtityllalla foliovuokiin, joiden sisäpuoli on sivelty sulalla suklaalla (ilmeisesti suklaan pitää olla jähmettynyt vuoan reunaan ennen pursottamista?). Anna jähmettyä ja kuori vuoat pois.
Mietin vaan, että pitäisiköhän tuo foliovuokiin siveltävä suklaa olla temperoitua, ettei se sitten sulaisi sormiin syödessä. Tai sitten sen foliovuoan voi jättää paikalleen ja syöjä saa itse kuoria sen.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
15.11.2010 18:14 - 15.11.2010 18:14 #7948
: Tarzzani
Vastaus käyttäjältä Tarzzani aiheessa Re: punssimakeiset
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
16.11.2010 14:02 - 16.11.2010 14:02 #7955
: namia
Vastaus käyttäjältä namia aiheessa Re: punssimakeiset
Löysin vuoden 1998 Kultainen Joulu -lehdestä punssipallojen ohjeen ja muistin että täällä oli niitä kyselty. Laitan ohjeen tähän, vaikka en ole sitä itse kokeillutkaan.
Punssipallot
300g taloussuklaata
1dl kuohukermaa
50g voita
1rkl punssia
kaakaojauhetta
1. Kiehauta voi ja kerma. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
2. Anna suklaaseoksen jäähtyä ja melkein kokonaan kovettua ennen kuin maustat seoksen punssilla.
3. Vatkaa massa nyt kuohkeaksi ja lusikoi voipaperille nokareiksi. Anna jähmettyä kylmässä.
4. Tomuta päälle kaakaota ja kierittele tasaisiksi palloiksi.
Punssipallot
300g taloussuklaata
1dl kuohukermaa
50g voita
1rkl punssia
kaakaojauhetta
1. Kiehauta voi ja kerma. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
2. Anna suklaaseoksen jäähtyä ja melkein kokonaan kovettua ennen kuin maustat seoksen punssilla.
3. Vatkaa massa nyt kuohkeaksi ja lusikoi voipaperille nokareiksi. Anna jähmettyä kylmässä.
4. Tomuta päälle kaakaota ja kierittele tasaisiksi palloiksi.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
16.11.2010 14:57 - 16.11.2010 14:57 #7959
: Tarzzani
Vastaus käyttäjältä Tarzzani aiheessa Re: punssimakeiset
Ajatuksena sen tyyliset mitä kaupoissa on ne puolipallot, missä valkoisia nonparelleja päällä... Mutta voihan sitä molempia kokeilla pienen satsin....
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Sivu luotiin ajassa: 0.161 sekuntia