Suklaan spritsaamisesta
Hee, vaikka miekin jonkun verran spritsailen, en silti aina saa niin onnistuneita kuin mitä ois pitänyt. Ja varsinkin sulan suklaan kanssa on vähän hankala lähteä korjailemaan, sen takia teenkin useesti harjotusspritsauksia leivinpaperille.Haluaisn myös oppia spritsaamaan suklaalla kauniisti kirjoitusta ja koukeroita, harjoitella paljon pitäisi.
Harjottelu tekee mestarin - eikös se jotenkin niin mennyt!
Tämä ketju jaettu Kirjainmuoteista -ketjusta omaksi spritsausketjukseen.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Hee, vaikka miekin jonkun verran spritsailen, en silti aina saa niin onnistuneita kuin mitä ois pitänyt. Ja varsinkin sulan suklaan kanssa on vähän hankala lähteä korjailemaan, sen takia teenkin useesti harjotusspritsauksia leivinpaperille.Haluaisn myös oppia spritsaamaan suklaalla kauniisti kirjoitusta ja koukeroita, harjoitella paljon pitäisi.
Harjottelu tekee mestarin - eikös se jotenkin niin mennyt!
Vinkki]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img].
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Hee, vaikka miekin jonkun verran spritsailen, en silti aina saa niin onnistuneita kuin mitä ois pitänyt. Ja varsinkin sulan suklaan kanssa on vähän hankala lähteä korjailemaan, sen takia teenkin useesti harjotusspritsauksia leivinpaperille.Haluaisn myös oppia spritsaamaan suklaalla kauniisti kirjoitusta ja koukeroita, harjoitella paljon pitäisi.
Harjottelu tekee mestarin - eikös se jotenkin niin mennyt!
Vinkki]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img].
Mielenkiintoinen vinkki! Täytynee varovasti kokeilla ensi kerralla kun leikin suklaan kanssa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- TaikinaTaivas
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 368
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Niin ja mulla myös on ongelmia spritsauksen kanssa. Nyt pikkuhiljaa (iiihan pikkuhiljaa) rupeaa onnistumaan pikeerillä spritsaukset, mmut hitsiläinen ku se suklaa on niin erilainen käsiteltävä. Harjoitusta vaan kehiin...
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Miulla on myös ongelmana tuo käsien tärinä, pitänee koittaa tuota vinkkiä ensi kerralla! Hehe...
Usein ongelma on myös se, että haluaisin toisinaan saada mahdollisimman ohutta jälkeä joten teen spritsauspussiin vain iiihan pienen reiän. Ja äkkiäkös suklaa jähmettyy siihen reikään ja sitten tulee vaan spröts. Ärgh, no pussi hetkeksi mikroon ja taas mennään.
Kanssa tuo Paula3:n "antaa mennä"-vinkki on ehkä parhain, silloin kun jää miettimään niin se suklaa jämähtää sillä sekunnilla sinne pussukan päähän.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Suklaasydän
- Poissa
- Kakkumaakari
-
- Viestejä: 111
- Vastaanotettu kiitos 0
Heh, varpaiden jännitystä, mainio vinkki!
Miulla on myös ongelmana tuo käsien tärinä, pitänee koittaa tuota vinkkiä ensi kerralla! Hehe...
Usein ongelma on myös se, että haluaisin toisinaan saada mahdollisimman ohutta jälkeä joten teen spritsauspussiin vain iiihan pienen reiän. Ja äkkiäkös suklaa jähmettyy siihen reikään ja sitten tulee vaan spröts. Ärgh, no pussi hetkeksi mikroon ja taas mennään.
Kanssa tuo Paula3:n "antaa mennä"-vinkki on ehkä parhain, silloin kun jää miettimään niin se suklaa jämähtää sillä sekunnilla sinne pussukan päähän.
Sama vika täällä... alku saattaa mennä hyvin, mutta sitten iskee paniikki, kädet alkaa täristä ja lopputulos on yhtä töherrystä. Ja tuokin on monesti koettu, että suklaa jähmettyy liian pieneen reikään ja jälki on sen mukaista.
Ensi kerralla yritän jälleen toteuttaa Paula3]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Kermaruusu
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 73
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Spritsatessa minulla ei ole moista ongelmaa ollut varmaan siksi, että leipominen on itselleni vain kiva harrastus.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kun oppii rennosti kynää puristamatta piirtämään kuvioo niin sekin auttaa. Kaikista paras tuossa on vaan se pitää vaan harjoitella ja harjoitella. Joskus itse harjoitellut jopa niin et kakkuvuoka vääriinpäin päydälle ja
siiihen pohjaan harjoittelee
Pikeerilläkin voi harjoitella noita kuvioiden spritsausta kun jättää sen vähän löysemmäksi, vastaamaan sulaa suklaata Varsinkin jos hirvittää että menee hyvää suklaata harjoitellessä hukkaan. PIkeeri on halpaa tehdä ja tulee pienestäkin määrästä paljon
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Sulatan suklaan pakastepussissa vesihauteessa ja leikkaan vaan kulman pienesti auki ja sit hommiin. Onhan niitä hyviä välineitä, mutta oon niin alottelija, etten oikein tied, mitä hankkia..
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
En kyllä muista moista vinkkiä opettajalta kuulleeni vaikka taisi siinä pieni tärinä olla päällä varsinkin esiintyessä..
Pitää vissiin tuo piirtäminen ensin opetella..
Toimiiko tuo vesitippavinkki myös valkosuklaalla?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
Edukkaita tähän tarkoitukseen olevia 'ruiskuversioita' sas ainakin 2-3 eri kokoa leivontatarvikeliikkeistä.
ANNALLE hyvää nimipäivää !
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjoitustyllalla saa todella tarkkaa jälkeä ja se on totta, että käsi meinaa täristä ja aluksi etenkin tilauskakkua tehdessäni stressasin, että jos nyt menee pilalle....
Niinpä olen ottanut rennon otteen: pussista kiinni ja spritsaamaan ja jos haluttu kuvio muuttaakin muotoa tärinästä tms., niin sitten siirrytään vaihtoehto B:hen ja ideoidaan koriste toisenlaiseksi
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- herkkujenhelmia
- Poissa
- Taikinanmaistelija
-
- Viestejä: 12
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Koristeiden tekoa helpotti huomattavasti myös se, että piirsi valmiiksi kuvioita paperille jonka päälle laittoi kalvon. Kalvon päälle on helppo spritsailla kun kuvio näkyy niin hyvin läpi Netistä löytyy myös tosi paljon erilaisia koristekuvioita, joita voi tulostaa paperille ja sit vaan kalvo päälle ja koristeita tekemään
Ja tosiaan leivinpaperin läpi näkyy myös aika hyvin, jos ei ole kalvoja käytettävissä!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.