Eri karamellien ym. sulattaminen

Lisää
03.11.2009 15:18 - 03.11.2009 15:18 #19376 : Anonymous
Voiko muita karkkityyppejä kuin lakritsia "temperoida"? Otamme puheeksi etenkin Candy Kingin valikoiman . Aloitetaanpa:

Voikohan vaniljafudgea sulattaa ja käyttää?


Tanja muutti otsikkoa pikkuisen kuvaavammaksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.11.2009 15:37 - 03.11.2009 15:37 #2054 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Eri karamellien ym. temperoiminen
Siis meinaatko "temperoimisella" pelkästään sulattamista?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.11.2009 16:03 - 03.11.2009 16:03 #2055 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Eri karamellien ym. temperoiminen

Siis meinaatko "temperoimisella" pelkästään sulattamista?


Niin kai.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.11.2009 16:11 - 03.11.2009 16:11 #2056 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Eri karamellien ym. temperoiminen
sen voi vaan testata mikä sulaa ja mikä ei.. muistan ihan pikkusena kun sulateltiin joulukonvehdit mikrossa.. osa suli ja osa sytty lähes palamaan.

tempperointihan tarkoittaa sinänsä asioiden oikeaan lämpötilaan tuontia.. esim. jos lämmittää kananmunat ja ja sokerin kakkupohjaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.11.2009 16:15 - 03.11.2009 16:15 #2058 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Eri karamellien ym. sulattaminen
Muutin vähäsen otsikkoa, suklaan temperointi on tosiaan vähän eri kuin jos sulattaa jotain makeisia. Kuten aleksi mainitsikin.

Mutta siis eikun kokeilemaan mikä sulaa ja mikä ei! Yleisesti ottaen kaikkihan sulaa jos vaan kuumentaa tarpeeksi, se, missä menee raja, mitä makeisia kannattaa uudelleen lähteä kuumentamaan, onkin sitten eri asia.

Ainakin fudge-tyyppisiä makeisia voi sulatella, ja tietysti kaikkia suklaita.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.11.2009 08:51 - 19.11.2009 08:51 #2356 : Insanity
Vastaus käyttäjältä Insanity aiheessa Re: Eri karamellien ym. sulattaminen
Joistakin vaahtokarkeista pystyy varmasti ainakin tekemään vaahtokarkkitaikinaa sulattamalla, ja ehkä tuosta toffeefudgesta saisi tehtyä jotain mömmöä. Miekin muistan aleksin tavoin, kun pentuna sulateltiin täytettyjä konvehteja mikrossa. Täyte tietysti tursusi lautaselle, ja kun juokseva täyte sekoittui suklaaseen= suklaa juoksettui. Rakeista mössöä, njam..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.03.2010 17:25 - 24.03.2010 17:25 #4683 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Eri karamellien ym. sulattaminen
Fudgeja nyt varmaan aina voi sulattaa. Ja jos lisää tipan kermaa tms sekaan nii kyllä pitäis mun mielestä onnistua Ainakin omarit oon ite sulattanu joskus sillä tavalla!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.09.2011 15:32 - 12.09.2011 15:32 #10857 : maya
Vastaus käyttäjältä maya aiheessa Re: Eri karamellien ym. sulattaminen
olen jossain törmännyt fudgesta valmistettuun kaulittavaan kakunkuorrutteeseen, joten sen sulattaminen ainakin jossain määrin onnistuu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.09.2011 08:00 - 19.09.2011 08:00 #10912 : SuklaaSammakko
Vastaus käyttäjältä SuklaaSammakko aiheessa Re: Eri karamellien ym. sulattaminen
Fudget sulavat hyvin, kermatilkka sekaan vain. Omareita voi myös sulattaa. Vaahtokarkit nyt luonnollisestikin sulavat. Muita en ole tainnut kokeillakaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.156 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017