-
Keskustelu
-
Keskustelua leivonnasta
-
Makeiset ja suklaat
-
Suklaan temperoinnista / lämpömittareista
Suklaan temperoinnista / lämpömittareista
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
16.09.2009 14:41 - 16.09.2009 14:41 #19313
: Tanja
Minkälaisia lämpömittareita käytätte suklaan temperointiin? Itse en omista kunnollista, ja nyt kyselenkin minkälainen kannattaisi hommata. Onko merkillä väliä, entä kuinka tarkka lämpötila-asteikon tulisi olla? Halvalla ei luultavasti saa kuin harmia, joten hyvät vinkit olisivat nyt tarpeeseen!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 478
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 265
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
16.09.2009 16:15 - 16.09.2009 16:15 #1345
: tuh
Ite tykkään sellaisesta, joka näyttää asteen kymmenesosan tarkkuudella. Omani on kai ihan Heinon tukusta, sain työssäoppimispaikasta lahjaksi kolmen viikon aherruksesta
. Se näyttää mukavasti tarpeeksi tarkasti, tosin on aika hidas, mutta kyllä sillä kisoissakin pärjää. Noissa tavismittareissa tuppaa olemaan se ongelma, että ne on sekä hitaita että epätarkkoja, mä ainakin tykkään tietää onko suklaa 31,0 vai 31,9 astetta, varsinkin kun joskus se voi ratkaista onko suklaa temperoitu vai ei.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 94
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
16.09.2009 20:32 - 16.09.2009 20:32 #1353
: Anonymous
Mulla on käytössä Tokmannilta ostettu digitaalinen paistomittari, joka näyttää asteen tarkkuudella. Hintaa oli n. 15e, mut on toiminut tosi hyvin niin sokerin, suklaan kuin paistienkin kanssa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 94
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 478
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
18.09.2009 20:57 - 18.09.2009 20:57 #1375
: aleksi
tossa kauheen tarkassa mittarissa on vaan sellanen hassu juttu kun sitte ois hyvä tietää tarkat tempperointi lämmötkin juuri sille suklaalle mitä käyttää eikä vaan niitä normi 55->28->30 tai mitkä missäkin opuksessa on.
tollasta clasun mittaria joka on pelkkä tikku ei muuten kannata ostaa.. se on hankala jos vaikka jotain kuumaa mittailee, sormet palaa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
19.09.2009 11:31 - 19.09.2009 11:31 #1379
: Tanja
tossa kauheen tarkassa mittarissa on vaan sellanen hassu juttu kun sitte ois hyvä tietää tarkat tempperointi lämmötkin juuri sille suklaalle mitä käyttää eikä vaan niitä normi 55->28->30 tai mitkä missäkin opuksessa on.
No niinno. Ei ole elämä helppoa.
tollasta clasun mittaria joka on pelkkä tikku ei muuten kannata ostaa.. se on hankala jos vaikka jotain kuumaa mittailee, sormet palaa.
Enpä tullut ajatelleeksi, kiitos vinkistä. Eli sellanen mittari jossa olis se mittatikku erikseen ja sit piuhan päässä itse mittauslaite?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 478
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 62
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
17.11.2010 19:58 - 17.11.2010 19:58 #7987
: Mariza
Mistä löytäisin digitaalisen lämpömittarin? Suklaata olis tarkoitus temperoida, mutta ei tuota mittaria ole.. Millä hakusanoilla sitä pitäisi etsiä netistä ja mistä olette omanne ostaneet (ja miel. hinta-arviota).
Siirsin tämän tänne tuolta pikakysymysten puolelta
-Tiituska-
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 47
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
13.12.2010 20:13 - 13.12.2010 20:13 #8181
: Patavahti
Hei, tässä joulufudgejen epäonnistumisbuumista kimmastuneena haluaisin vihdoin hommata itselleni lämpömittarin. Siis semmoisen jossa on digitaalinen näyttö ja "tikku" joka tökätään sitten mitattavaan massaan. Mistä olette omanne ostaneet ja missä hinnoissa ne yleensä liikkuvat? Täältä Saksasta näkyy olevan mahdoton tehtävä sellasta löytää, on koluttu kaikki kaupat läpi, pitänee katsella siis joululomalla Suomesta tai hätätilassa tilata.
Siirsin tämän tänne aikaisempaan lämpömittariaiheiseen ketjuun. t. Tanja
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 172
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
19.12.2010 19:45 - 19.12.2010 19:45 #8233
: NaMiNaMi
Hei, tässä joulufudgejen epäonnistumisbuumista kimmastuneena haluaisin vihdoin hommata itselleni lämpömittarin. Siis semmoisen jossa on digitaalinen näyttö ja "tikku" joka tökätään sitten mitattavaan massaan. Mistä olette omanne ostaneet ja missä hinnoissa ne yleensä liikkuvat? Täältä Saksasta näkyy olevan mahdoton tehtävä sellasta löytää, on koluttu kaikki kaupat läpi, pitänee katsella siis joululomalla Suomesta tai hätätilassa tilata.
Siirsin tämän tänne aikaisempaan lämpömittariaiheiseen ketjuun. t. Tanja
Ebay!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 265
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
19.12.2010 21:26 - 19.12.2010 21:26 #8235
: tuh
Tää ei välttämättä helpota, mutta mun lempparilämpömittari (mittari missä on metallitikku, näyttää 0,1 asteen tarkkuudella ja on luotettava) on Heinon tukusta, hinta vaivaiset 20 euroa. Eli jos tunnet jonkun jolla on tukkukortti niin sieltä vaan
Myös Clas Ohlsonilta on monet ostaneet omansa, varmaan samaa hintaluokkaa. Ostamisen kannalta paljon helpompi vaihtoehto, mä en oo itse kokeillut niin en voi sanoa mitään puolesta tai vastaan.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 457
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
20.12.2010 16:37 - 20.12.2010 16:37 #8236
: Sirkku
Mie ostin just itelleni mittarin Clas Ohlsonilta, ja se vaikuttaa oikein hyvältä. Hinta tais olla kympin tai ehkä vähän enemmän, en muista tarkalleen. Suklaata en oo vielä ehtiny sen kanssa temperoida.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
31.03.2011 17:58 - 31.03.2011 17:58 #9260
: Anonymous
Aiheeseen liittyen, olisiko tarkempaa ohjetta induktioliedellä suklaan sulatukseen?
Tavan levyllä on onnistunut ihan ilman vesihaudetta. Mutta lieneekö tuo poissuljettua induktiolla, siinä nimittäin kärähti, koska toimintatapa ja tehokkuus on niin paljon suurempi.
Mutta kun esim. teen sitten sellaista että kakun "ydinseos" lämmitetään ja sekoitetaan niin kuinka käy suklaan? Ja samoin kun kermaa lämmitetään ja sitten sekoitetaan suklaata, niin kuinka suklaan käy?
Tekisittekö ihan vesihauteella nuo molemmat?
Kattilan pohjakinhan siinä niin tehokkaasti kuumenee..
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 172
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
31.03.2011 19:22 - 31.03.2011 19:22 #9264
: NaMiNaMi
Vesihaude ehdottomasti. Sillä pystyy ainakin hellävaraisesti tekeen kaiken. Avainasiahan siinä on se ettei suklaa oo suoraan kosketuksissa lämmön lähteeseen. En mä muuten suklaata sulatakaan kun vesihauteessa. Joskus pieniä määriä mikrossa sekotellen ahkeraan. Suklaa ja kerma onnistuu kyllä kun muistaa ettei kerma saa olla kiehuvaa! Eli lämmität kerman, otat pois liedeltä ja sekoitat suklaan. Jos ei tasotu noin niin käytät jälkilämmöllä 'levyllä'.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2740
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
03.04.2011 15:42 - 03.04.2011 15:42 #9307
: Anonymous
Mitenkähän vielä kerta valkoisen suklaan kanssa leipominen on tarkkaa, ja suklaan kanssa vesikin tarkkaa, kun ohjeessa sekoitetaan keskenään maito, voi, sokeri ja valkoinen suklaa ja lämmitetään tasaiseksi seokseksi. Niin kuinka tuo käytännössä? Minua huolestuttaa esim. että voihan sulaa hitaammin kun suklaa. Ja entä maito, ettei se pilaisi suklaata.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 63
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
11.07.2011 08:45 - 11.07.2011 08:45 #10102
: Emmi
Minun omani maksoi Clas Ohlsonilta noin 15 e, hyvin on toiminut.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 47
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
18.09.2011 11:40 - 18.09.2011 11:40 #10863
: Patavahti
Hei, kysymys teille suklaataiteilijoille: miten ihmeessä tuo temperointi onnistuu?! Juuri oon tässä tunteroisen verran tuskaillut valkosuklaan kanssa, jota yritin saada 25-26 asteiseksi - turhaan. Massa on jo kiinteää eikä sitä voi sekoittaa, vaikka olen sitä yrittänyt koko ajan sekoitella ettei kiinteytyisi, lämpömittari näyttää sisältä edelleen 28 astetta. Missä menee vikaan? Vai eikö sen kuuluisikaan pysyä juoksevana?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 172
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
18.09.2011 13:55 - 18.09.2011 13:55 #10900
: NaMiNaMi
Hei, kysymys teille suklaataiteilijoille]
Mitä suklaata sulla on? Toivottavasti ihan kunnon valkosuklaata eikä leivontasuklaata.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 47
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
19.09.2011 08:15 - 19.09.2011 08:15 #10915
: Patavahti
Pitäis olla ihan kunnon valkosuklaata, täällä Saksassa ei taideta mitään leivontasuklaita edes tuntea.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
-
Keskustelu
-
Keskustelua leivonnasta
-
Makeiset ja suklaat
-
Suklaan temperoinnista / lämpömittareista
Sivu luotiin ajassa: 0.305 sekuntia