Konvehti- ja makeisohjeita?

Lisää
06.09.2009 14:07 - 06.09.2009 14:07 #19295 : Anonymous
Hei, olen uusi täällä. Kinuskikissan sivuja kuitenkin olen jo useamman tovin seurannut.
Olisi tarkoituksena tehdä kaikenlaisia makeisia ja suklaita, yksinkertaisesti muodossa karamelli.
Jos joku tietää miten esimerkiksi suklaata, lakritsia tai toffeeta tehdään, otan ohjeen ilomielin vastaan! Confetista löytää ainakin muotit ym..

Edit: Mitäs mieltä olette näistä?


Tanja muokkasi otsikon aihetta kuvaavammaksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.09.2009 17:13 - 07.09.2009 17:13 #1244 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Ohjeita?
eka asia minkä tahansa karkkien teossa on hommata lämpömittari, kaikki liittyy lämpötiloihin niissä.
Suklaan tekemisellä meinaat varmaan jotain konvehteja tai vastaavaa? varsinaista suklaata ei ihan noin vaan voi alkaakaan kotona tekemään, onkohan suomessa edes yhtään firmaa mikä tekisi alusta lähtien suklaata?

tollasilla pulloilla ei kyllä varmaan tee mitään karkkien ja kohvehtien teossa..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.09.2009 15:10 - 08.09.2009 15:10 #1253 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Ohjeita?
Juu, ihan pieniä suklaalevyjä sulattamalla olisi tarkoitus suklaa tehdä. Mitenkäs muuten tuollaisia tehdään? Ellei teoriani ole väärin, osaisin tehdä tuollaisia. Kun vain olisi muotti. Ja kaikki muukin tarvittava. Eli: ensin muotin pohjalle laitetaan "ruusuun" tuota punaista suklaata(?) ja sen jälkeen päälle sulatettua suklaata?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.09.2009 19:11 - 08.09.2009 19:11 #1255 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Ohjeita?
niin tollaset tehdään.. mutta suklaat pitää tempperoida eka, se on se konvehdin hankalia puolia.
äläkä osta silikoni muotteja.. niillä ei tee mitään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.09.2009 09:49 - 11.09.2009 09:49 #1270 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: Ohjeita?
Jos kiinnostaa konvehtien ja karkkien teko oikein kunnolla ja osaa englantia, suosittelisin tätä kirjaa. Kerrotaan niin teoriat kuin reseptejäkin.

Ja komppaan aleksia myös lämpömittarin hankkimisessa sekä temperoinnissa. Googlaa "untempered chocolate" ja katso kuvahaun tulokset, siellä näkyy paljon harmaata laikkuista suklaata ja sellainen on tulos jos suklaan vain sulattaa ja valaa muotteihin, valitettavasti.

Mutta suklaan ja karkkien maailma on kyllä ihmeellinen, eli kannattaa ihmeessä kokeilla, se on kyllä vaivan arvoista .

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.09.2009 10:43 - 11.09.2009 10:43 #1277 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Ohjeita?
Näin on, mukavahan sitä on kokeilla. Ja varmaan saisi myytyäkin, vaikka olisi itse vain sulattanut pari suklaalevyä ja laittanut suklaan muotteihin.

Testaaminen on mukavaa.. itse aion tänään hakea muutaman sienen, anataa itiöiden tippua viikonlopun ajan ja sitten yrittää kasvattaa itiöistä sieniä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.12.2009 17:50 - 07.12.2009 17:50 #2576 : serenah
Vastaus käyttäjältä serenah aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?
Tähän alotukseen tää varmaan kuuluu

Eli joulumakeisia tahon tehdä aineksista suklaa, suolapähkinät, kinuskikastike (itsetehty tai kaupan) ja keksimurut.
Ja kysymys kuuluu et mitä lisään jotta makeiset ei sula heti huoneenlämmössä ja muutenkin tarviiko jotain lisätä vai vetää vaan sekasin ja annostella vuokiin?

En siis ajatellut temperoida suklaata..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.12.2009 18:28 - 07.12.2009 18:28 #2578 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?
suklaa sulaa aina huoneen lämmössä jos ei sitä tempperoida.. ajatelitko vaan siis sekoittaa noi aineet yhteen?
kai niistä joku tryffeli tulisi jos kuumentaa kinuskin ja sekoittaa pilkotun suklaan sinne, suolapähkinät varmaan laittasin muruna noiden päälle.. varsikin jos tekis palloja.

jos kaikki noi aineet vaan vedät sekasin lopputulos on varmaan lähempänä puuroa kun karkkia.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.12.2009 20:55 - 07.12.2009 20:55 #2582 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?
Mä joskus ennen kouluaikoja (pienenä ja ymmärtämättömänä) yritin sekoittaa valkosuklaata ja valmiskinuskikastiketta. Ei toiminut. Kinuskikastike jotenkin kovetti suklaan tosi kovaksi ja rakeiseksi tahnaksi .

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.12.2009 21:06 - 07.12.2009 21:06 #2584 : serenah
Vastaus käyttäjältä serenah aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?
Aleksi: siis joo meinasin jotenki sekottaa vaan yhteen.. tai sit latoo päällekkäin tai jotain.. sama se miltä se näyttää jos se on hyvää olkoot sit vaik puuroo

Ehkä hain jotain sen tyyppistä mitä vois lusikoida karamellivuokiin..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.12.2009 08:35 - 08.12.2009 08:35 #2587 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?
puurolla lähinnä meinasin että keksin murut luultavammin vettyy ja menee puuromaiseksi ne ei pysy kiltisti muruina niiku kaupan suklaassa.. tulee vähän sama kun sekottaa vettä ja kaurahiutaleita

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.12.2009 12:43 - 08.12.2009 12:43 #2592 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?

Aleksi]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img] olkoot sit vaik puuroo



Ehkä hain jotain sen tyyppistä mitä vois lusikoida karamellivuokiin..


Pitäiskö siinä olla kookosrasvaa...jos tekisit samoin kuin riisisuklaata tehdään? (minen tiiä suklaan teosta muuten mitään, riisisuklaata ois tarkoitus kokeilla...)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.12.2009 08:26 - 09.12.2009 08:26 #2606 : serenah
Vastaus käyttäjältä serenah aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?
mut jos ne keksinmurut lisää vast niinko ihan lopus..sit ko se massa on jo melki jähmettyny? ehkä tarvii vaan kokeilla ja kai sitä suklaan temperointiakin vois kokeilla uudestaa..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.10.2010 18:46 - 06.10.2010 18:46 #7505 : Sirkku
Vastaus käyttäjältä Sirkku aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?
Mie tahtoisin tehdä juhlan kunniaks suklaakonvehteja, joissa on mansikkatäyte. Mansikka saisi maistua siis vahvasti. Voiko mansikkapyrettä käyttää ihan sellaisenaan vai kannattaisiko mieluummin tehdä jonkinlainen seos, jolla sitten täyttää konvehdit? Jos joku osaa suositella hyviä muotteja (miel. ei kalliita, koska tästä todennäköisesti ei tuu jokapäiväistä puuhaa vaan erikoistemppu, enkä oo myöskään ennen tehny) niin vinkkejä otetaan vastaan. Silikoniset ei vissiin oo hyviä?
Miulla on lisäks vähän kiire: tekisin konvehteja lauantaina. Kiitos jos joku ehtii vastata

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.10.2010 06:07 - 07.10.2010 06:07 #7510 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?
muotit on aika kalliita jos ne ei ole silikonia tai jotain muita hömppiä. varmaan kannattaa tehdä jotain tryffeleitä mansikka pyreestä ja valkosuklaasta ja kastaa ne suklaaseen tai pyöritellä jossain punaisessa. varsinaisten konvehtien teko on aika hankalaa ja jos teet enemmän niin siihen tarvisi paljon muotteja. yksi pienehkö muotti maksaa kolmisenkymmnetä euroa.

varmaan mansikka ganache/tryffeli menis jotenkin näin:
100 g valkosuklaata
50 g pyrettä
10 g voita
(5 g tärkkelyssiirappia)

kuumenna pyre ja siirappi kattilassa. ota kattila pois liedeltä ja sekoita mukaan pilkottu suklaa, sekoita perään voi.

ja tällä massallahan saa vaikka äitelän kakun täytettyä myös

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.10.2010 06:59 - 07.10.2010 06:59 #7511 : Sirkku
Vastaus käyttäjältä Sirkku aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?
Kiitos, kuulostaa hyvältä ohjeelta. Ehkä tryffelintyyppiset on tällä aikataululla realistisempi vaihtoehto. Tärkkelyssiirappia miulla ei oo mut ei kai se haittaa. Näitä mie teen

Suunnitelmat muuttu, kun aluperin ajattelin tarjota mansikoita suklaaseen kastettuna, mut juhlat siirty eikä nyt enää saa kotimaisia mansikoita. Pakastimessa meillä niitä on, joten aattelin yhdistää mansikat ja suklaan sitten toisella tavalla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.10.2010 09:01 - 07.10.2010 09:01 #7515 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?
Nam.

Noita ois kiva varmaan napostella.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.10.2010 18:39 - 26.10.2010 18:39 #7694 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?
Olen päättänyt tehdä konvehteja jouluksi läheisille . Tästäpä löytyi oiva täytevaihtoehto. Pitääpi testata

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.03.2011 13:00 - 28.03.2011 13:00 #9183 : safkaseireeni
Vastaus käyttäjältä safkaseireeni aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?

Hei, olen uusi täällä. Kinuskikissan sivuja kuitenkin olen jo useamman tovin seurannut.


Olisi tarkoituksena tehdä kaikenlaisia makeisia ja suklaita, yksinkertaisesti muodossa karamelli.
Jos joku tietää miten esimerkiksi suklaata, lakritsia tai toffeeta tehdään, otan ohjeen ilomielin vastaan! Confetista löytää ainakin muotit ym..
Edit: Mitäs mieltä olette näistä?
Tanja muokkasi otsikon aihetta kuvaavammaksi.


Muotteja ei välttämättä tarvita, moni ohje perustuu hyydyttämiseen astiassa ja sitten hyytyneenä leikkaamiseen terävällä veitsellä sopiviksi. Tässä muutama itse testaamani ja hyväksi havaitsemani makeisohje]http://safkaseireeni.blogspot.com/2011/ ... felit.html[/url]
- Italialainen joulunougat eli torrone]http://safkaseireeni.blogspot.com/2010/ ... rrone.html[/url]
- Giandujatryffelit]http://safkaseireeni.blogspot.com/2010/ ... felit.html[/url]
- Lime-valkosuklaafudge (oma muunnelmani Kinuskikissan ohjeesta, näihin jää pahasti koukkuun!)]http://safkaseireeni.blogspot.com/2010/ ... fudge.html[/url]
- Suklaakuorrutteinen hunajanougat]http://safkaseireeni.blogspot.com/2010/ ... ougat.html[/url]

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.04.2011 19:30 - 03.04.2011 19:30 #9310 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Konvehtien valmistus
Pidättekö konvehtien valmistamisesta ja mitkä ovat teidän suosikkejanne tehdä?
Itse teen silloin tällöin konvehteja, ja pidän nougat- ja pähkinätäytteisistä. Kokeilin myös fudgetäytteisiä perjantaina.

Konvehtien valmistus on mielestäni työlästä, jos ottaa huomioon kaikki temperoinnit ja muottien puhdistukset, konvehtien kovettumiset etc, mutta useasti se on vaivan arvoista. En silti yhtään ihmettele miksi kaupoissa käsintehdyt konvehdit ovat niin kalliita! :--)

Blogissani on muutamia kuvia tekeleistäni. Kaikki eivät vielä ole sinne tosin ehtineet!

Kertokaa pois omia kokemuksia ja mielelläni kerron myös omista konvehtikokemuksistani lisää jos joku haluaa tietää, olenhan niitä usein väkerrellyt =)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.11.2011 08:59 - 11.11.2011 08:59 #11389 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?
Täähän oli mielenkiintoinen ketju!
Taidan perehtyä tuohon suklaan temperointiin ja yrittää opetella sitä!
suklaasta kun ois kiva kaikenlaista näpertää

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.11.2011 17:30 - 21.11.2011 17:30 #11496 : Lotta
Vastaus käyttäjältä Lotta aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?

varmaan mansikka ganache/tryffeli menis jotenkin näin]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]


Onko joku koittaunt tällaista mansikkatryffeliä? Minä joskus kermaruusun ohjeella koitin mutta se ei ollut kauheen hyvää... Meidän pakastemansikat oli sokeroitu valmiiks (ei hyvä) enkä sitäpaitsi saanu pyreeks millään. (Meillä ei ole mitään sauvasekoitinta) sitten ajattelii että pistää mansikat siivilän läpi niin jää siemenet pois ja saa pyreen. Ei onnaa ku läpi tuli vaan mansikkamehuu . Sitten vielä käytin surkeeta valkosuklaata (pandaa >_>). Nojaa.

Pitäisi tätä koittaa uudestaan, vaikka kaupan mansikkapyreellä ja kunnon valkosuklaalla...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.06.2012 19:50 - 29.06.2012 19:50 #14123 : Nizureth
Vastaus käyttäjältä Nizureth aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?
http://noyhtis.blogspot.fi/2012/05/sweet-candy.html
Mä tein tommosia viimeksi kun tein makeisia. Nuo oli aika vaivattomia näpertää, vaahtokarkkeja dippasi vaan ensin sulatettuun suklaaseen ja sen jälkeen murskattuihin dominokeksin muruihin. Jäljelle jääneet suklaan ja muruset sekoitin vielä keskenään ja iskin vuokiin, ja oikeestaan paremmin meni kaupaksi nämä. Pelkän suklaan kanssa kun sekottaa niin keksin murut ei vety tms.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.07.2012 10:32 - 14.07.2012 10:32 #14275 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?
Tein viime viikonloppuna niiiiin hyviä makeisia! Sain kaverilta vinkin, että "brigadeiro"-nimisia brasilialaisia makeisia on tosi helppo tehdä, ja oli kyllä pakko kokeilla. Niistähän tuli niin herkullisia että meinasin syödä sitä massaa lusikalla suoraan kattilasta

Resepti löytyy mun blogista (englanniksi): http://biochemistscookbook.blogspot.fi/2012/07/brigadeiro.html
ja suomeksi esim. tästä]http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/371832/Brigadeiros/[/url]

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.07.2012 13:48 - 15.07.2012 13:48 #14288 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Konvehti- ja makeisohjeita?
Hih, olipas kiva löytää nimi noille Gingersnapin mainitsemille brigadeiro- makeisille:) Meillä näitä on myös pariin otteeseen tehty, kun erään perheen brasilialainen au pair näihin kerran tutustutti. Makeisten nimi jäi silloin kokonaan kysymättä, mutta onneksi se pääasia, eli valmistaminen tuli selväksi. Meillä lapset tykkää ihan hulluna:P

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.249 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017