- Viestejä: 2740
- Vastaanotettu kiitos 0
Konvehti- ja makeisohjeita?
Olisi tarkoituksena tehdä kaikenlaisia makeisia ja suklaita, yksinkertaisesti muodossa karamelli.
Jos joku tietää miten esimerkiksi suklaata, lakritsia tai toffeeta tehdään, otan ohjeen ilomielin vastaan! Confetista löytää ainakin muotit ym..
Edit: Mitäs mieltä olette näistä?
Tanja muokkasi otsikon aihetta kuvaavammaksi.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Suklaan tekemisellä meinaat varmaan jotain konvehteja tai vastaavaa? varsinaista suklaata ei ihan noin vaan voi alkaakaan kotona tekemään, onkohan suomessa edes yhtään firmaa mikä tekisi alusta lähtien suklaata?
tollasilla pulloilla ei kyllä varmaan tee mitään karkkien ja kohvehtien teossa..
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
äläkä osta silikoni muotteja.. niillä ei tee mitään.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ja komppaan aleksia myös lämpömittarin hankkimisessa sekä temperoinnissa. Googlaa "untempered chocolate" ja katso kuvahaun tulokset, siellä näkyy paljon harmaata laikkuista suklaata ja sellainen on tulos jos suklaan vain sulattaa ja valaa muotteihin, valitettavasti.
Mutta suklaan ja karkkien maailma on kyllä ihmeellinen, eli kannattaa ihmeessä kokeilla, se on kyllä vaivan arvoista .
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Eli joulumakeisia tahon tehdä aineksista suklaa, suolapähkinät, kinuskikastike (itsetehty tai kaupan) ja keksimurut.
Ja kysymys kuuluu et mitä lisään jotta makeiset ei sula heti huoneenlämmössä ja muutenkin tarviiko jotain lisätä vai vetää vaan sekasin ja annostella vuokiin?
En siis ajatellut temperoida suklaata..
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
kai niistä joku tryffeli tulisi jos kuumentaa kinuskin ja sekoittaa pilkotun suklaan sinne, suolapähkinät varmaan laittasin muruna noiden päälle.. varsikin jos tekis palloja.
jos kaikki noi aineet vaan vedät sekasin lopputulos on varmaan lähempänä puuroa kun karkkia.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Aleksi]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img] olkoot sit vaik puuroo
Ehkä hain jotain sen tyyppistä mitä vois lusikoida karamellivuokiin..
Pitäiskö siinä olla kookosrasvaa...jos tekisit samoin kuin riisisuklaata tehdään? (minen tiiä suklaan teosta muuten mitään, riisisuklaata ois tarkoitus kokeilla...)
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Miulla on lisäks vähän kiire: tekisin konvehteja lauantaina. Kiitos jos joku ehtii vastata
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
varmaan mansikka ganache/tryffeli menis jotenkin näin:
100 g valkosuklaata
50 g pyrettä
10 g voita
(5 g tärkkelyssiirappia)
kuumenna pyre ja siirappi kattilassa. ota kattila pois liedeltä ja sekoita mukaan pilkottu suklaa, sekoita perään voi.
ja tällä massallahan saa vaikka äitelän kakun täytettyä myös
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Suunnitelmat muuttu, kun aluperin ajattelin tarjota mansikoita suklaaseen kastettuna, mut juhlat siirty eikä nyt enää saa kotimaisia mansikoita. Pakastimessa meillä niitä on, joten aattelin yhdistää mansikat ja suklaan sitten toisella tavalla.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- safkaseireeni
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 90
- Vastaanotettu kiitos 0
Hei, olen uusi täällä. Kinuskikissan sivuja kuitenkin olen jo useamman tovin seurannut.
Olisi tarkoituksena tehdä kaikenlaisia makeisia ja suklaita, yksinkertaisesti muodossa karamelli.
Jos joku tietää miten esimerkiksi suklaata, lakritsia tai toffeeta tehdään, otan ohjeen ilomielin vastaan! Confetista löytää ainakin muotit ym..
Edit: Mitäs mieltä olette näistä?
Tanja muokkasi otsikon aihetta kuvaavammaksi.
Muotteja ei välttämättä tarvita, moni ohje perustuu hyydyttämiseen astiassa ja sitten hyytyneenä leikkaamiseen terävällä veitsellä sopiviksi. Tässä muutama itse testaamani ja hyväksi havaitsemani makeisohje]http://safkaseireeni.blogspot.com/2011/ ... felit.html[/url]
- Italialainen joulunougat eli torrone]http://safkaseireeni.blogspot.com/2010/ ... rrone.html[/url]
- Giandujatryffelit]http://safkaseireeni.blogspot.com/2010/ ... felit.html[/url]
- Lime-valkosuklaafudge (oma muunnelmani Kinuskikissan ohjeesta, näihin jää pahasti koukkuun!)]http://safkaseireeni.blogspot.com/2010/ ... fudge.html[/url]
- Suklaakuorrutteinen hunajanougat]http://safkaseireeni.blogspot.com/2010/ ... ougat.html[/url]
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Itse teen silloin tällöin konvehteja, ja pidän nougat- ja pähkinätäytteisistä. Kokeilin myös fudgetäytteisiä perjantaina.
Konvehtien valmistus on mielestäni työlästä, jos ottaa huomioon kaikki temperoinnit ja muottien puhdistukset, konvehtien kovettumiset etc, mutta useasti se on vaivan arvoista. En silti yhtään ihmettele miksi kaupoissa käsintehdyt konvehdit ovat niin kalliita! :--)
Blogissani on muutamia kuvia tekeleistäni. Kaikki eivät vielä ole sinne tosin ehtineet!
Kertokaa pois omia kokemuksia ja mielelläni kerron myös omista konvehtikokemuksistani lisää jos joku haluaa tietää, olenhan niitä usein väkerrellyt =)
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
varmaan mansikka ganache/tryffeli menis jotenkin näin]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]
Onko joku koittaunt tällaista mansikkatryffeliä? Minä joskus kermaruusun ohjeella koitin mutta se ei ollut kauheen hyvää... Meidän pakastemansikat oli sokeroitu valmiiks (ei hyvä) enkä sitäpaitsi saanu pyreeks millään. (Meillä ei ole mitään sauvasekoitinta) sitten ajattelii että pistää mansikat siivilän läpi niin jää siemenet pois ja saa pyreen. Ei onnaa ku läpi tuli vaan mansikkamehuu . Sitten vielä käytin surkeeta valkosuklaata (pandaa >_>). Nojaa.
Pitäisi tätä koittaa uudestaan, vaikka kaupan mansikkapyreellä ja kunnon valkosuklaalla...
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mä tein tommosia viimeksi kun tein makeisia. Nuo oli aika vaivattomia näpertää, vaahtokarkkeja dippasi vaan ensin sulatettuun suklaaseen ja sen jälkeen murskattuihin dominokeksin muruihin. Jäljelle jääneet suklaan ja muruset sekoitin vielä keskenään ja iskin vuokiin, ja oikeestaan paremmin meni kaupaksi nämä. Pelkän suklaan kanssa kun sekottaa niin keksin murut ei vety tms.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Resepti löytyy mun blogista (englanniksi): http://biochemistscookbook.blogspot.fi/2012/07/brigadeiro.html
ja suomeksi esim. tästä]http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/371832/Brigadeiros/[/url]
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.