Tärkkelyssiirappi ja viinikivi

Lisää
13.12.2009 12:17 - 13.12.2009 12:17 #2653 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: tärkkelyssiirappi

niitä ei voi suoraan vaihtaa, corn syryp on osittain kai glucoosisiirappia ja osin normi sokeri.. mutta taitaa saada melkeen helpommin sitä kyllä kaupoista.
mutta jos light corn syrup sisältää glukoosisiirappia vaikka 25 prossaa niin siitä vaan laskee paljonko sitä koko tavaraa tarvii.

Löysinkin jo helpon ratkaisun]If light corn syrup is not available, you can substitute a sugar syrup made with 1-1/4 cups sugar and 1/3 cup water, boiled together until syrupy.

Oo, tämä saattaa olla hyödyllinen tieto myös muille, kiitos kun laitoit löytämäsi ratkaisun myös tänne esille. [/quote]

Mun pitää nihkeilijänä sanoa, että vaikka keittämällä saa samanlaisen rakenteen, se tuskin on kemiallisesti samaa tavaraa. Kun tavissokerihan on sakkaroosia (glukoosi+fruktoosi), niin keittämällä sitä veden kanssa paksuksi saa vain ylikylläisen (vai mikä se kemiallinen termi on) sokeriliuoksen, kun taas glukoosisiirappi sisältää on lähes pelkkää glukoosia. Aina saa tietty kokeilla, en usko että rakettitiedetasolla noi ois kuitenkaan korvattavissa toisillaan (kotikeittiöt siis eri asia).

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.12.2009 12:40 - 13.12.2009 12:40 #2654 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: tärkkelyssiirappi

Mun pitää nihkeilijänä sanoa, että vaikka keittämällä saa samanlaisen rakenteen, se tuskin on kemiallisesti samaa tavaraa. Kun tavissokerihan on sakkaroosia (glukoosi+fruktoosi), niin keittämällä sitä veden kanssa paksuksi saa vain ylikylläisen (vai mikä se kemiallinen termi on) sokeriliuoksen, kun taas glukoosisiirappi sisältää on lähes pelkkää glukoosia. Aina saa tietty kokeilla, en usko että rakettitiedetasolla noi ois kuitenkaan korvattavissa toisillaan (kotikeittiöt siis eri asia).

Ajattelinkin, ettei sokerikeitos ole ekvivalentti ratkaisu. Mulla on kyllä kaapissa glukoosisiirappia (oli aiemmin tarkoitus sitä käyttää yhteen projektiin, mikä ei sitten koskaan tapahtunut), mutta en tiedä tuosta "light corn syrup" (vaalea maissisiirappi?) kuinka paljon se glukoosisiirappia sisältää yms.

Turvallisinta on varmaan kokeilla tuolla korvikkeella, kuin lähteä leikkimään pikku kemistiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.12.2009 12:43 - 13.12.2009 12:43 #2655 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: tärkkelyssiirappi
Voisin kuvitella että light corn syrup on lähellä glukoosisiirappia, koska jälkimmäinen on siis yleensä sama asia kuin maissista tehty tärkkelyssiirappi. Menee taas termit sekaisin mutta mä veikkaan että light corn syrup ja glukoosi ois aika sama asia. Tiiä sitten mitä se "light" tarkoittaa...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.12.2009 17:12 - 13.12.2009 17:12 #2656 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: tärkkelyssiirappi
toi keitetyllä sokerisiirapilla(simple syrup) korvaus varmaan on ajateltu kun tota maissisirappia käytetään paljon amerikan etelävaltioissa ihan makeutukseen, pekaanipähkinäpiirakka taitaa olla sellasia mutta jos sitä käytetään karkeihin ja vastaaviin sillon ei voi kyllä korvata noin.

toi siirapi on muuten lähempänä kastiketta kun varsinaista siirappia, siinä on vaniljaa ja suolaakin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.12.2009 08:16 - 15.12.2009 08:16 #2677 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: tärkkelyssiirappi

toi keitetyllä sokerisiirapilla(simple syrup) korvaus varmaan on ajateltu kun tota maissisirappia käytetään paljon amerikan etelävaltioissa ihan makeutukseen, pekaanipähkinäpiirakka taitaa olla sellasia mutta jos sitä käytetään karkeihin ja vastaaviin sillon ei voi kyllä korvata noin.

Oikeassahan sinä olet. Tulin jo samaan tulokseen samalla hetkellä, kun luin postauksesi. Olin kokeillut korvikkeella makeisten tekoa.

Sain juuri vastauksen eräästä Helsingin keskustan liikkeestä, että sinne on saapumassa tällä viikolla lasti vaalea maissisiirappia. Taidan tehdä samoja namuja vielä oikein ja kerron sitten vertailevia tuloksia kuvien kera, jos kiinnostaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.12.2009 22:53 - 15.12.2009 22:53 #2688 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: tärkkelyssiirappi
taitaa helsingin keskustan isoissa kaupoissa olla sitä muutenkin kokoajan.. stokkalla ja kampin kookaupassa ainakin ja behforsilla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.05.2010 16:01 - 26.05.2010 16:01 #5625 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: tärkkelyssiirappi

If light corn syrup is not available, you can substitute a sugar syrup made with 1-1/4 cups sugar and 1/3 cup water, boiled together until syrupy.


Tuo taitaa kulkea nimellä inverttisokeri, joka on todella imelää. Keittyy joku kymmenisen minuuttia. Tärkkelyssiirappi on kosteaa, mutta ei kovin makeaa. Se mitä tarvitset riippuu siitä millä suhteella haluat nestettä ja makeutta massaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.05.2010 17:59 - 26.05.2010 17:59 #5627 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: tärkkelyssiirappi

If light corn syrup is not available, you can substitute a sugar syrup made with 1-1/4 cups sugar and 1/3 cup water, boiled together until syrupy.


Tuo taitaa kulkea nimellä inverttisokeri, joka on todella imelää. Keittyy joku kymmenisen minuuttia. Tärkkelyssiirappi on kosteaa, mutta ei kovin makeaa. Se mitä tarvitset riippuu siitä millä suhteella haluat nestettä ja makeutta massaan.

Joo, tämä tulikin jo selväksi. maissisiirappia ei oikein voi kai korvata millään sinänsä. Ainakaan kun tekee makeisia.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.11.2010 17:12 - 11.11.2010 17:12 #7910 : Piparminttu
Vastaus käyttäjältä Piparminttu aiheessa Re: tärkkelyssiirappi
Heitänpä tähän ketjuun, että tietääkö joku mistä nettikaupasta voisi maissisiirappia tilata?? Kun en täältä Keski-Suomesta (Jyväskylästä) ole sitä mistään löytänyt.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.11.2010 10:26 - 12.11.2010 10:26 #7915 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: tärkkelyssiirappi

Heitänpä tähän ketjuun, että tietääkö joku mistä nettikaupasta voisi maissisiirappia tilata?? Kun en täältä Keski-Suomesta (Jyväskylästä) ole sitä mistään löytänyt.

Tästä on höpisty muutaamaan otteeseen jo, mutta tässä vielä kerran.

Behnford'silta saa Karon maissisiirappeja: tummaa ja vaaleaa voi kysellä sähköpostilla. Noita siirappeja tulee liikkeeseen vaihtelevasti.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.11.2010 14:19 - 12.11.2010 14:19 #7917 : Piparminttu
Vastaus käyttäjältä Piparminttu aiheessa Re: tärkkelyssiirappi

Heitänpä tähän ketjuun, että tietääkö joku mistä nettikaupasta voisi maissisiirappia tilata?? Kun en täältä Keski-Suomesta (Jyväskylästä) ole sitä mistään löytänyt.

Tästä on höpisty muutaamaan otteeseen jo, mutta tässä vielä kerran.

Behnford'silta saa Karon maissisiirappeja: tummaa ja vaaleaa voi kysellä sähköpostilla. Noita siirappeja tulee liikkeeseen vaihtelevasti.


Kiitos! Yritin etsiä tuota tietoa mutta en onnistunut löytämään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.11.2010 19:11 - 23.11.2010 19:11 #8014 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: tärkkelyssiirappi
Meidän kaupungista ei tuota maissisiirappia löydy, joten olen turvautunut Ebayhin ja sitä kautta saanut sitä käsiini. Pullolle on tullut hintaa n.9e ja paketit ovat aina tulleet perille nopeasti ja ehjänä. Ei mitään huippuedullista tavaraa mutta harrastukset maksaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.11.2010 09:35 - 24.11.2010 09:35 #8022 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: tärkkelyssiirappi

Meidän kaupungista ei tuota maissisiirappia löydy, joten olen turvautunut Ebayhin ja sitä kautta saanut sitä käsiini. Pullolle on tullut hintaa n.9e ja paketit ovat aina tulleet perille nopeasti ja ehjänä. Ei mitään huippuedullista tavaraa mutta harrastukset maksaa

Juu ei o halpaa! Maksaa tosin n. 7 € Behnfordsilta noudettunakin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.11.2010 06:39 - 25.11.2010 06:39 #8041 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: tärkkelyssiirappi
Ruotsin puolella törmäsin muuten tälläiseen kirkkaaseen Dan succerin siirappiin http://www.dansukker.dk/Default.aspx?ID ... &GroupID=7 Onko kenelläkään tietoa voisiko sillä korvata tuon maissisiirapin? Näyttää samanlaiselta, mutta kuinka on kemioiden laita? Harmittaa kun en kokeeksi ostanut, ei maksanut kumminkaan kuin alle 2e ja kyllä sen johonkin olisi saanut käytettyä. Ärsyttää kun DS:n Ruotsin valikoimat ovat paljon kattavammat...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.11.2010 09:26 - 25.11.2010 09:26 #8050 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: tärkkelyssiirappi

Ruotsin puolella törmäsin muuten tälläiseen kirkkaaseen Dab succerin siirappiin http://www.dansukker.dk/Default.aspx?ID ... &GroupID=7 Onko kenelläkään tietoa voisiko sillä korvata tuon maissisiirapin? Näyttää samanlaiselta, mutta kuinka on kemioiden laita? Harmittaa kun en kokeeksi ostanut, ei maksanut kumminkaan kuin alle 2e ja kyllä sen johonkin olisi saanut käytettyä. Ärsyttää kun DS]
Oho, möö, ihan tyhmää ettei valikoimat ole Suomessa samat!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.11.2010 16:23 - 25.11.2010 16:23 #8054 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: tärkkelyssiirappi

Ruotsin puolella törmäsin muuten tälläiseen kirkkaaseen Dan succerin siirappiin http://www.dansukker.dk/Default.aspx?ID ... &GroupID=7 Onko kenelläkään tietoa voisiko sillä korvata tuon maissisiirapin? Näyttää samanlaiselta, mutta kuinka on kemioiden laita? Harmittaa kun en kokeeksi ostanut, ei maksanut kumminkaan kuin alle 2e ja kyllä sen johonkin olisi saanut käytettyä. Ärsyttää kun DS]

White Syrup is great to use when you bake bread and buns. Wheat bread and buns remain soft and fresh longer and will also be a little better. White Syrup is also excellent to use in sweets, ice cream and other desserts, cooking and pizza to get a soft and airy ground. White syrup is the lightest syrup and have a good sweet taste.

Syrup helps bread to rise, gives a nice baking / crust on the bread. It makes the bread richer, juicier and keeps it fresh longer.

Tätä voisi ihan mielenkiinnosta testata. Ilmeisesti tässä siirapissa on ainakin vähiten sokeria, mikä on lupaavaa. En sitten tiedä estääkö se sokerin kristalloitumista, mutta väittää ainakin vaikuttavan tekstuuriin samoin kuin maissisiirappi. Voisithan varmaan kysäistä asiaa Dansukkerilta? Kyllä siellä joku maissisiirapin varmasti tuntee. Tai ainakin heiltä voisi saada tarkemmat tuotetiedot vertailtavaksi. Tätä siirappia ei olekaan kuulemma tulossa Suomeen, ainakaan lähiaikoina.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.11.2010 20:21 - 25.11.2010 20:21 #8055 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: tärkkelyssiirappi
kaikki siirapit taitaa vähän toimia niiku tärkkelyssiirappi koska pysyyhänne itsekin nesteenä mutta kannattaa muistaa että väärin käytettynä tai liikaa kuumennettuna ei paljoa mitkään siirapit auta..
itte olen fondanttia/pomadaa yrittänyt keitellä ja se aina kiteytyy vaikka kuinka olisi tärkkelyssiirappeja.

ei siis kannata kikkailla vaan käyttää vaikka hunajaa jos ei muuta ole.


..nuo lopun leivän leivonta jutut on aikankin hömppää

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.01.2011 17:39 - 07.01.2011 17:39 #8292 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: tärkkelyssiirappi
Lähetin Dan Sukkerille kyselyä tuosta kirkkaasta siirapista jota myydään Haaparannan puolella ja toissapäivänä tuli vastaus 5 sähköpostin ja reippaan kuukauden odottelun jälkeen ja se kuului näin:

Hei!

Kiitokset yhteydenotostanne. Dansukker Kirkas Siirappi ei ainakaan
toistaiseksi kuulu valikoimiimme Suomessa.

Lisätietoja tuotteesta ja reseptejä löytyy Ruotsin kotisivuilta
www.dansukker.se . Tuote on erittäin hyvä pulla- ja vähnätaikinoihin.
Voidaan myös käyttää makeisten, jäätelön ja jälkiruokien tekoon.

Mitään kantaa ei otettu sen vertaavuudesta maissisiirappiin, mutta taidanpa silti napata pullollisen kokeeksi mukaan seuraavalla Hapiksen reissulla. Hintaahan sillä ei olut muistaakseni kuin 1,5e paikkeilla joten suurta tappiota ei tule jos jää käyttämäti.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.01.2011 17:42 - 07.01.2011 17:42 #8293 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: tärkkelyssiirappi

Lähetin Dan Sukkerille kyselyä tuosta kirkkaasta siirapista jota myydään Haaparannan puolella ja toissapäivänä tuli vastaus 5 sähköpostin ja reippaan kuukauden odottelun jälkeen ja se kuului näin]http://www.dansukker.se[/url]. Tuote on erittäin hyvä pulla- ja vähnätaikinoihin.
Voidaan myös käyttää makeisten, jäätelön ja jälkiruokien tekoon.

Mitään kantaa ei otettu sen vertaavuudesta maissisiirappiin, mutta taidanpa silti napata pullollisen kokeeksi mukaan seuraavalla Hapiksen reissulla. Hintaahan sillä ei olut muistaakseni kuin 1,5e paikkeilla joten suurta tappiota ei tule jos jää käyttämäti.

Voisit ainakin aluksi verrata sokerimääriä maissisiirapin ja kirkkaan siirapin välillä. Kerro, jos kokeilet miten toimi!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.01.2011 15:19 - 21.01.2011 15:19 #8472 : NaMiNaMi
Vastaus käyttäjältä NaMiNaMi aiheessa Re: tärkkelyssiirappi
Glukoosi=maissisiirappi. Katsokaapa mitä lukee glukoosipurkin kyljessä kohdassa ainesosat

Niin ja olikohan se Pullahiiren sivuilla, mistä luin vinkin että näihin juttuihin mitkä vaatii maissisiirappia, käy glukoosi, TAI panimosokeri (?) mitä saa kaupoista sieltä osastolta mistä saa viini- ja oluttarvikkeita.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.01.2011 18:44 - 21.01.2011 18:44 #8473 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: tärkkelyssiirappi
ei se noin mene.. glukoosi ja glukoosisiirappi on eri asiaa.. se on tossa on jo tuhat kertaa

glykoosi=sen sijaan on maissisiirappi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.01.2011 20:57 - 21.01.2011 20:57 #8476 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: tärkkelyssiirappi

ei se noin mene.. glukoosi ja glukoosisiirappi on eri asiaa.. se on tossa on jo tuhat kertaa



glykoosi=sen sijaan on maissisiirappi

Samaa mieltä, vaikka amatööri vielä olenkin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.01.2011 20:28 - 26.01.2011 20:28 #8514 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: tärkkelyssiirappi
Ja jos jossain reseptissä sanotaan jotta laita glukoosia, tarkoittaa se yleensä glukoosisiirappia jolloin apteekista ostettava glukoosijauhe ei toimi niin kuin siirapin olisi tarkoitus.

Näähän vois lisätä tonne leivontasanastoon, hmm.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.08.2011 14:10 - 21.08.2011 14:10 #10684 : Emmi
Vastaus käyttäjältä Emmi aiheessa Glyseroli/glyseriini ja glukoosi-siirappi
Tietääkö joku, että mitä noista voi tehdä, ainakin netistä löysin sokerimassan ohjeen, mutta onko teillä mitään muita ohjeita kyseisille aineille?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.08.2011 06:21 - 22.08.2011 06:21 #10691 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Glyseroli/glyseriini ja glukoosi-siirappi
Glukoosia voit käyttää myös suklaamassan tekoon tai kondiittorin sokerista valmistettaviin koristeisiin:)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.274 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017