-
Keskustelu
-
Keskustelua leivonnasta
-
Makeiset ja suklaat
-
Tärkkelyssiirappi ja viinikivi
Tärkkelyssiirappi ja viinikivi
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 478
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
07.08.2009 17:46 - 09.01.2016 17:26 #19000
: aleksi
nii tärkkelyssiirappi.. saako sitä ihan joka apteekista jos kysyy apteekin sedältä sitä? paljonko maksaa suurinpiirtein ja miten isoissa kulhoissa se tulee? kun mitää kahen kilon sammiota en kuitenkaan tarvis.
Viimeksi muokattu: 09.01.2016 17:26
Tanja. Syy: otsikko
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 265
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
07.08.2009 20:44 - 07.08.2009 20:44 #797
: tuh
Yritin espoolaisista apteekeista ettiä kesällä, mutta eipä tuota ollut. Ainoa mitä sain oli raketti-glukoosi jauheena. Käytin sitä johonkin, ja kai se jotenkuten toimi mutta se oli niin outoa että en kyllä enää uudestaan ees kokeile. En oikeen usko että se jauhe on korvattavissa samalla tavalla.
Kandee vaan kerätä kymmenen hengen porukka ja ettiä joku joka saa tilattua tukusta sen 10 kilon ämpärin
Tietty noista suomen nettikaupoista saattaa saada, mutta veikkaan että hinta on aika iso.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 388
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
10.08.2009 09:50 - 10.08.2009 09:50 #807
: Pricilla
Mä en nyt alkuperäiseen kysymykseen osaa mitään sanoa, mut pakko vaan tuhille kommentoida, et meiltä päin ei saa enää edes tuota raketti-glukoosia apteekkeista
Mä kun oisin nimenomaan sitä jauhetta tarvinut, mut sanoivat vaan apteekissa, et sitä ei kuulema enää myydä! Suosittelivat sitten ihan kaupasta ostamaan jotain vastaavaa, mut se oli nestemäistä, enkä usko, että se olisi ko. reseptissä toiminut..
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 478
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
10.08.2009 15:03 - 10.08.2009 15:03 #812
: aleksi
mitä tämä ihan vastaava nestemäinen on? jos vaikka olis lähikaupassa..
mun käsittääkseni se jauhe kama on glukoosia ja se on vähän eriasia kun glukoosisiirappi/tärkkelyssiirappi.. veteen liotettua glukoosiakin on apteekissa mutta sekin on kai eri homma.
ehkä laitan vaan jonkun kondiittori oppilaan varastamaan koulusta
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 265
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 388
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
11.08.2009 10:34 - 11.08.2009 10:34 #827
: Pricilla
Mä en nyt kyllä yhtään tiedä, et mitä se nestemäinen ois ollut
, mutta kuulema ruokakaupoistakin pitäs löytyä!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
18.08.2009 11:00 - 18.08.2009 11:00 #889
: Tanja
Miekin oon koittanu moista siirappia etsiskellä ja ainoat mitä olen löydäny on ollu just noita nettikauppojen himokalliita siirappeja. Taidanpa siis mennä kilttinä tyttönä kysymään entiseltä opettajalta amiksesta jotta saisinko sieltä ostaa muutaman sata grammaa sitä mömmöä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 109
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
16.11.2009 09:02 - 16.11.2009 09:02 #2274
: serenah
Mä olin näkevinäni eilen mein lähi k-kaupassa tärkkelyssiirappia.. Oisko ollu reilun kaupan tuote..
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
16.11.2009 10:52 - 16.11.2009 10:52 #2276
: Tanja
Mä olin näkevinäni eilen mein lähi k-kaupassa tärkkelyssiirappia.. Oisko ollu reilun kaupan tuote..
Oikeesti?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 109
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
16.11.2009 11:17 - 16.11.2009 11:17 #2280
: serenah
mun mielestä joo.. ko etin viel glugoosisiirappia ja sit vasta tulin tänne lukemaan että tärkkelyssiirappi on just sitä ja kirosin ko sitä vielä siel ihmettelin et mitähän tämäkin mahtaa olla
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 109
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
16.11.2009 11:22 - 16.11.2009 11:22 #2281
: serenah
mun on pakko käydä tarkistaa ennenko mut kivitetään väärästä tiedosta
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
17.11.2009 10:38 - 17.11.2009 10:38 #2295
: Tanja
mun mielestä joo.. ko etin viel glugoosisiirappia ja sit vasta tulin tänne lukemaan että tärkkelyssiirappi on just sitä ja kirosin ko sitä vielä siel ihmettelin et mitähän tämäkin mahtaa olla
mun on pakko käydä tarkistaa ennenko mut kivitetään väärästä tiedosta
Joo, käypä tarkistaa ja tuu huutelee suureen ääneen jos jostain tavan ruokakaupasta oikeasti saa tärkkelyssiirappia.
(Siis "tavallinen" vaalea siirappihan on mömmöä jossa on tärkkelys- ja sokerisiirappia, mut kuinkahan paljon siinä on niitä, tai kuinka iso osa siirapista on tärkkelyssiirappia ja kuinka iso osa sitä sokerisiirappia...)
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 109
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
17.11.2009 20:39 - 17.11.2009 20:39 #2320
: serenah
nolo
ei siellä ollutkaan
se olikin sitä ruokosiirappia.. mä olin ihan varma et sitä oli mut ei se sit ollukka
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
17.11.2009 22:24 - 17.11.2009 22:24 #2325
: Tanja
]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_redface.gif[/img] ei siellä ollutkaan
se olikin sitä ruokosiirappia.. mä olin ihan varma et sitä oli mut ei se sit ollukka
Heh, no mutta pääasia että selvisi.
Onkohan kellään kokemusta mitä tapahtuu jos lykkää jotain muuta siirappia kuin tärkkelyssiirappia mitä reseptissä pyydetään? Riippuu varmasti todella paljon reseptistä, hmm.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 478
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
17.11.2009 22:43 - 17.11.2009 22:43 #2328
: aleksi
ei varmaan normisiirapit toimi, muutenhan niitä käytettäisiin kun ovat halvempia mutta erijutuissa tietty tärkkelyssiirappi on tärkeämpää kun toisissa.. jossain konvehtien täytteissä sen voi jättää pois ja toffeetkin onnistuu ilman pienellä mäihällä jos ei yhtään kiteitä pääse kattilanreunaan muodostumaan mutta jonkun pomadan(fondant) keittelystä ei taida mitään tulla.
normikaupoistakin taitaa jo saada maissisiirappia jota amerikkalaissa ohjeisa laitetaan tärkkelyssiirapin paikalle, se on osittain sokeri- ja osittain tärkkelyssiirappia ja pitäisi.. osittain toimia.
ruokosiirappi on mitä parasta joululimpun sivelyyn.. paljon maukkaampaa kun normisiirappi muuten.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 111
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
18.11.2009 07:08 - 18.11.2009 07:08 #2330
: rasse2000
Mä onnistuin saamaan suhteilla pienen purkin tärkkelyssiirappia. Kertokaa ammattibaakarit että mitäs siitä vois muuta tehä kun sitä sokerifondanttia, massaa..siihenki tarvis lisäx jotain glyseriiniä apteekista mitä en ole saanut hommattua vieläkään
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 265
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
18.11.2009 08:52 - 18.11.2009 08:52 #2335
: tuh
Mulla on tällainen fondantin ohje ilman glyseriiniä (kirjasta Chocolates & confections, Culinary Institute of America):
Fondant
200 g sugar
40 g glucose syrup
40 g water
(20 g valmista fondantia)
Laita ainekset kattilaan ja kuumenna. Sekoita massaa, kunnes seos kiehuu, mutta lopeta sen jälkeen sekoittaminen. Keitä 117 asteeseen. Kaada seos kivilevylle, jolle on pirskottu vähän kylmää vettä. Pirskota vähän kylmää vettä myös kuuman seoksen päälle ja anna jäähtyä 50 asteeseen. (Jos edellisestä satsista on jäänyt fondantia jäljelle, voit tässä vaiheessa laittaa sen uuden sekaan, nopeuttaa kiteytymistä ja tableeraamiseen menee n. puolet vähemmän aikaa). Aloita massan työstäminen lastan ja paletin avulla, kääntele ja siirtele sitä kunnes fondant kiteytyy hienojakoiseksi massaksi. Tämä saattaa kestää jopa 20 minuuttia, eli maltti on valttia. Säilö valmis fondant ilmatiiviisti ja käytä vasta seuraavana päivänä.
Riippuen käyttötarkoituksesta fondant keitetään 113-125 asteeseen, toi 117 taitaa olla aika yleispätevä.
Itse en oo tota ohjetta testannu, mutta on luotettava kirja. Fondantia voi sitten jatkojalostaa erilaisiin konvehtitäytteisiin, kakun kiilteisiin ja esim. fudgeihin.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 478
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
18.11.2009 16:59 - 18.11.2009 16:59 #2345
: aleksi
eikö toi nyt ole oikeestaan sama kun pomada? tollanen samanlainen ohje on Jan Hedhinkin kirjassa.. siinä sitä ei vaan tableerata vaan lastalla vaan nostellaan ja kiusataan.. jossain se tehtiin myös laittamalla koneeseen pyörimään hiljaselle
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 265
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
18.11.2009 19:17 - 18.11.2009 19:17 #2346
: tuh
eikö toi nyt ole oikeestaan sama kun pomada? tollanen samanlainen ohje on Jan Hedhinkin kirjassa.. siinä sitä ei vaan tableerata vaan lastalla vaan nostellaan ja kiusataan.. jossain se tehtiin myös laittamalla koneeseen pyörimään hiljaselle
Joo, fondant=pomada. En oo ihan varma että miten toi ois parhaiten kääntynyt kun sanakirja ei ollu lähellä, kirjan verbi oli
agitate, mutta toisaalta samaa sanaa käytetään siinä myös mm. suklaan temperoinnin yhteydessä, että eiköhän toikin oo taas omasta mieltymyksestä kiinni miten ne kiteet siihen massaan etsii
.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 865
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
11.12.2009 10:55 - 11.12.2009 10:55 #2633
: Paula
Voikohan "light corn syrup" tilalla käyttää glukoosisiirappia? Vai onko ne sama asia?
Menee siirapit sekaisin...
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
11.12.2009 11:03 - 11.12.2009 11:03 #2634
: Tanja
Voikohan "light corn syrup" tilalla käyttää glukoosisiirappia? Vai onko ne sama asia?
Menee siirapit sekaisin...
Varmaan riippuu myös paljolti siitä mitä oot tekemässä?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 865
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
11.12.2009 11:16 - 11.12.2009 11:16 #2635
: Paula
Voikohan "light corn syrup" tilalla käyttää glukoosisiirappia? Vai onko ne sama asia?
Menee siirapit sekaisin...
Varmaan riippuu myös paljolti siitä mitä oot tekemässä?
Heh..kirjoitin jo mitä aion tehdä, mutta poistin sen. Lakumaisia makeisia.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 478
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
12.12.2009 15:24 - 12.12.2009 15:24 #2648
: aleksi
niitä ei voi suoraan vaihtaa, corn syryp on osittain kai glucoosisiirappia ja osin normi sokeri.. mutta taitaa saada melkeen helpommin sitä kyllä kaupoista.
mutta jos light corn syrup sisältää glukoosisiirappia vaikka 25 prossaa niin siitä vaan laskee paljonko sitä koko tavaraa tarvii.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 865
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
12.12.2009 15:45 - 12.12.2009 15:45 #2649
: Paula
niitä ei voi suoraan vaihtaa, corn syryp on osittain kai glucoosisiirappia ja osin normi sokeri.. mutta taitaa saada melkeen helpommin sitä kyllä kaupoista.
mutta jos light corn syrup sisältää glukoosisiirappia vaikka 25 prossaa niin siitä vaan laskee paljonko sitä koko tavaraa tarvii.
Löysinkin jo helpon ratkaisun]If light corn syrup is not available, you can substitute a sugar syrup made with 1-1/4 cups sugar and 1/3 cup water, boiled together until syrupy.[/quote]
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
13.12.2009 11:59 - 13.12.2009 11:59 #2652
: Tanja
niitä ei voi suoraan vaihtaa, corn syryp on osittain kai glucoosisiirappia ja osin normi sokeri.. mutta taitaa saada melkeen helpommin sitä kyllä kaupoista.
mutta jos light corn syrup sisältää glukoosisiirappia vaikka 25 prossaa niin siitä vaan laskee paljonko sitä koko tavaraa tarvii.
Löysinkin jo helpon ratkaisun]If light corn syrup is not available, you can substitute a sugar syrup made with 1-1/4 cups sugar and 1/3 cup water, boiled together until syrupy.
[/quote]
Oo, tämä saattaa olla hyödyllinen tieto myös muille, kiitos kun laitoit löytämäsi ratkaisun myös tänne esille.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
-
Keskustelu
-
Keskustelua leivonnasta
-
Makeiset ja suklaat
-
Tärkkelyssiirappi ja viinikivi
Sivu luotiin ajassa: 0.260 sekuntia