tutoriaali - candy corn
Maku ja koostumus on hyvin lähellä Omar-makeista!
Näissä namuissa joka toisen makeisen ohut pää on valkoinen ja joka toisen keltainen.
Työvälineet][*]Kattila (∅ n. 16 cm)[/*]
[*]Puukauha[/*]
[*]Sokerilämpömittari[/*]
[*]1 isohko kippo taikinapallojen pyöritykselle[/*]
[*]Leivinpaperia 1 - 2 arkkia[/*]
[*]Jauhosihti[/*]
[*]Puhtaat kädet[/*][/list]
n. 250g makeisia
Ainesosat][*]vettä[/*]
[*]0,6 dl sokeria[/*]
[*]2 rkl vaaleaa maissisiirappia[/*]
[*]1 rkl hunajaa[/*]
[*]1 rkl voita[/*]
[*]0,25 tl vanilja-aromia[/*]
[*]1,5 dl tomusokeria[/*]
[*]0,3 ml suolaa[/*]
[*]1 rkl maitojauhetta[/*]
[*]elintarvikevärejä][/list]
Valmistus:
Laita kattilaan sen verran vettä, että pohja peittyy. Ylimääräinen vesi haihtuu keitettäessä pois, joten määrä ei ole niin tarkka. Lisää sokeri (ei tomusokeri), siirappi, hunaja ja voi kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä. Sekoittele kiehuvaa seosta, kunnes ainekset ovat liuenneet. Sokerin kristalloitumista ei tarvitse pelätä.
Aseta sokerilämpömittari paikoilleen. Keittele seosta, kunnes se on 121° (kova kuula-aste) ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon vanilja-aromi ja sekoita. Varo keittämästä seosta liian kuumaksi, tai voi olla, että karkeista tulee liian kovia. Parin asteen heitto ylöspäin ei haittaa, mutta kymmenen astetta on jo selvästi liikaa (pehmeä murtoaste).
Sihtaa kuumaan sokeriseokseen muutamassa erässä tomusokeri-maitojauhe-suolaseos. Sekoita puukauhalla, kunnes seos on tasainen.
Kaavi massa kattilasta tomusokerilla vuorattuun kulhoon. Peitä massa ohuesti tomusokerilla. Jaa taikina kolmeen osaan. Pistä kahteen taikinapalloon kolo ja lisää toiseen keltaista ja toiseen oranssia elintarvikeväriä. Vaivaa ja muovaa taikinoita, kunnes ne ovat tasaisen värisiä. Lisää tarvittaessa väriä.
Muotoile palloista leivinpaperin päällä puristelemalla ja painelemalla ohuita raitoja ja yhdistä ne yhdeksi pötköksi. Voit käyttää apuna myös silikonikaulinta, mutta älä kaulitse raitoja liian littaniksi. Leikkaa terävällä veitsellä pötköstä kolmioita kuvan osoittamalla tavalla. (Jos haluat autenttisia, valkopäisiä karkkeja, tee ensin pieni kaksiulotteinen valkoinen pallo, sen ympärille oranssi raita ja viimeiseksi keltainen raita. Leikkaa kuin pizzaa.)
Taikinasta voi tehdä kaikenlaista, mitä mieleen tulee. Tässä namupizza.
Nelikerroksinen pötkö.
Levitä karkit kuivumaan ja kovettumaan ainakin muutamaksi tunniksi. Kuten kuvasta näkyy, käytin kolmea eri väriä]http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/8/81507/1268924721_img-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpg[/img]
Lähikuvaa.
Karkkiveneet.
Tutoriaali lainattu Paula3]Kokeile tätä kotona[/url] -blogista.
Katso myös muut tutoriaalit foorumilla.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Sillä on väliä. Tässä ohjeessa käytetään maissisiirappia hyvän tekstuurin aikaansaamiseksi ja sokerin kristalloitumisen estämiseksi (ja maun, koska KARO:n siirapissa on mm. vaniljaa). Agavesiirappi on paljon makeampaa ja sen käyttötarkoitus lienee makeuttaminen?Uu, näyttääpä herkulliselta! Täytynee hommata lämpömittari vihdoinkin niin pääsee näitäkin vaikka joulupaketteihin leipomaan
Kysymys vielä: mahtaakohan siirapin laadulla olla väliä? Kaapissa on bio-Agave-siirappia maissin sijaan...
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ja onko kukaan kokeillut vaahterasiirapilla? Kun ajattelin, että se voisi toimia melko samankaltaisesti maissisiirapin kanssa -vai oonkohan ihan väärässä?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ainakaan maidolla tuota jauhetta ei voi korvata. Jos haluaa vegaanin version, voisi kokeilla soijamaitojauhetta. Olisko tässä yksinkertaisesti kyse siitä, että maitojauhe lisätään vasta keittelyn jälkeen, jolloin sokeriliemi menee pieleen, jos sinne lisätään vielä nestettä (maito). Jos maidon lisäisi heti alussa, en tiedä miten siinä sitten käy. Reagoiko mölö jotenkin ikävästi keittelyyn?Pari tyhmää kysymystä, mutta millähän tuon maitojauheen voisi korvata? Onko kukaan kokeillut ilman sitä?
Ja onko kukaan kokeillut vaahterasiirapilla? Kun ajattelin, että se voisi toimia melko samankaltaisesti maissisiirapin kanssa -vai oonkohan ihan väärässä?
Mä en suosittelisi mitään muuta siirappia, mutta tule kertomaan jos kokeilit ja onnistuit jollain muulla. Maissisiirappi estää sokerin kristalloitumista. Mä en lähtisi välttämättä testaamaan vaahterasiirapilla, joka varmaankin kokkaroituu helpommin. Vaahterasiirappi on myös ohuempaa. Tää on aika mutua.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
sokerisiirapissa pitää käyttäää vaan puhtaita sokereita
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.