- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Tutoriaalit
- Makeiset ja suklaat
- tutoriaali - muotoiltava suklaamassa
tutoriaali - muotoiltava suklaamassa
Suklaamassaa varten tarvitset:
- 400g tummaa suklaata
- 150g vaaleaa siirappia
- 30g vettä
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jos käytät vesihaudetta, varo ettet roiskuta yhtään vettä suklaan joukkoon.
Lämmitä siirappi kädenlämpöiseksi ja sekoita suklaaseen.
Sekoita massaa kunnolla. Tässä massa alkaa jo vähän "muuttaa muotoaan".
Kun siirappi on kunnolla sekoitettu, näyttää massa hieman "rakeiselta". Sitä ei kannata säikähtää vaan se kuuluu asiaan.
Lisää kädenlämpöinen vesi ja jatka sekoittamista.
Sekoita kunnes massa on kiiltävää ja irtoaa helposti kulhon reunoista.
Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön seuraavaan päivään.
Seuraavana päivänä laita massa kaakaojauhotetulle pöydälle ja ala työstää massaa kuin riivaisit pullataikinaa.
Kun massa on sopivasti pehmennyt, on se valmista vaikka kakun päälle kaulaamiseen. Massasta voi myös askarrella kaikkea mitä marsipaanistakin, esim. ruusuja ja vaikka suklaarasian.
Jos suklaamassaa pyörittelee liian kauan käsissään, pehmenee massa liikaa. Massan voi laittaa tarvittaessa jääkaappiin jähmettymään, jos on intoutunut liikaa sitä pehmittämään. Massa kyllä jähmettyy huoneenlämmössäkin jos on aikaa odotella.
Jos massalla päällystää kakun, ei alle välttämättä tarvitse laittaa rasvapohjaista kreemiä, esim. pelkkä marmeladikerros riittää. Suklaamassassa itsessäänhän on rasvaa melkolailla, joten samanlaista kakun kosteuden "tihkumista" massan läpi ei ole odotettavissa, kuten esim. marsipaanin kanssa olisi.
Kuitenkin jotain on hyvä kakun päälle levittää tarttumapinnaksi ennen suklaamassalla päällystämistä.
Suklaamassalla päällystetyn kakun leikkaamiseen kannattaa varata terävä veitsi. Massa kovettuu jääkaapissa ja voisi jopa kuvitella lämmittävänsä veistä niin leikkaaminen helpottuu.
Massa säilytetään huoneenlämmössä muovipussiin tai kelmuun käärittynä. Massa säilynee muutaman viikon.
Alkuperäinen suklaamassaresepti jota lainasin tämän reseptin kehittelyssä on Pionin blogissa .
Katso myös muut tutoriaalit foorumilla.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mitenkäs tuo riittävyys? Voiko grammamäärää suurinpirtein verrata sokerimassan tai marsipaanin määrään?
Edit: Lisään vielä samaan kysymyksen, että toimiikos tämä kaikilla suklailla samalla periaatteella? Tai lähinnä valkosuklaa nyt erityisesti kiinnostaa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
No siis tärkkelyssiirappiahan tuo glukoosi on, apteekin glukoosijauhe ei aja samaa asiaa (kuten virheellisesti joissain blogeissa olen nähnyt). Mutta tähän massaan tuo normisiirappi toimii tosiaan mainiosti eikä tarvitse glukoosisiirappeja lähteä mistään metsästämään.Itsellä on pitkään ollut mielessä kokeilla suklaamassaa, mutta se on aina kaatunut glukoosiin, jota en ole muistanut apteekista hommata. Mutta hienoa huomata ettöä onnistuu siirapillakin.
Juu on verrattavissa. Huomenissa olis tarkoitus päällystää 26-senttinen kakku edellä kirjoitetulla reseptillä, katsotaan riittääkö!Mitenkäs tuo riittävyys? Voiko grammamäärää suurinpirtein verrata sokerimassan tai marsipaanin määrään?
Toiminee. Valkosuklaasta en ole vielä kokeillut, mutta maitosuklaa reagoi hassusti, ilmeisesti maito tai kaakaovoi lähti erottumaan valkosuklaamassasta kun se oli yön yli kulhossa]http://j.imagehost.org/0158/msuklmas1.jpg[/img]toimiikos tämä kaikilla suklailla samalla periaatteella? Tai lähinnä valkosuklaa nyt erityisesti kiinnostaa.
Mutta ei tuo käyttöä haitannut, eikä makuakaan, jätin moiset vaaleat rasvamössöt kulhoon ja otin käyttöön suklaisen osan.
Jos valkosuklaasta aikoo massaa tehdä, vähentäisin ehkä hieman siirapin ja veden määrää. Ehkä neljänneksen? Voisi kuvitella että valkosuklaa käyttäytyy kuten maitosuklaa eli jokin osa suklaasta lähtee erottumaan... mene ja tiedä.
Pitäisi ihan kokeilla.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ainekset:
400g suklaata
1dl vaaleaa siirappia (jos teet massan tummasta suklaasta, laita reilu desi)
30ml vettä
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ai saa? Ooo, mie olen täältäpäin löytänyt vain jauhemaista.Juu, siis tuota nestemäistä glukoosia olenkin apteekista haeskellut, enkä jauhemaista. Nestemäistä saa kuulema tilattua paikanpäälle ja siihen se onkin laiskuuttani jäänyt kun ei ole suoraan hyllystä löytynyt
Tiituska, hyvä tietää että onnistuu myös valkosuklaasta!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Juu kovettuu, kuten suklaa jääkaapissa tekee.Kovettuiko Tanja sinulla massa kakun päällä? Kun itse päälystin tällä kääretortun, sitä oli tosi vaikea leikata kun suklaa oli niin kovaa ja murentui leikatessa.
En sitten tiedä kuinka paljon massaan uskaltaisi lisätä siirappia tai vettä, ilman että se pehmenee liikaa (eli käsiteltävyys huononee)? Tuolla reseptillä massa on hetken vaivaamisen jälkeen kuin marsipaania.
Toinen kokeilemisen arvoinen asia voisi olla sokerimassan teko vaikkapa kaakaojuomajauheesta (johon sekoittaisi osan tummaa kaakaota). Se ei ainakaan kovetu jääkaapissa, ja maistuisi suklaiselle.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- taikataikinat
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 213
- Vastaanotettu kiitos 1
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- taikataikinat
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 213
- Vastaanotettu kiitos 1
Tein ihan tuolla suhteella (400g suklaata, 150 g siirappia, 30 ml vettä), tosi pehmeetä siitä tuli eikä kyllä onnistunut kaulia levyä minkä olisi nostanut kakun päälle.. No, päällystin mä kakun sillä kuitenkin -kaulin pieniä kaitaleita ja asettelin ne kakun päälle, ei siitä kovin hieno tullut mutta olipahan nyt.. Ja tosi hyvän makuista se oli!
En tiedä vaikuttiko kun laitoin jo eilen illalla tilkan pastaväriä sekaan, vai oliko tää helle (+hohkaava uuni keittiössä yms)..
Mutta pitää vielä kehitellä, ja testata myöhemmin tuota tummalla suklaalla!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Selaan kännykällä ni en kehtaa selata taaksepäin kun hidas yhteys, mutta joku kokeili tätä aiemmin muistaakseni desillä siirappia. Oisko ollu Tekila tai Tiituska?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- taikataikinat
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 213
- Vastaanotettu kiitos 1
Mä kun ajattelin kun tuolla aiemmin oli et voi laittaa jopa 200 g, että on sit ainakin pehmeetä eikä halkeile No oli kyllä pehmeetä
Ekalla kerralla ei oikein osaa tuntumasta sano mitään kun ei tiiä millaista sen kuuluu olla.. Mutta vahingosta viisastuu, eiköhän se joskus onnistu kunnolla
Ihanan makuista tuo kyllä oli, vähän liiankin...
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Tutoriaalit
- Makeiset ja suklaat
- tutoriaali - muotoiltava suklaamassa