- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Tutoriaalit
- Makeiset ja suklaat
- tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
Käytä suklaan spritsaamiseen spritsauspussia (kurkkaa tutoriaali spritsauspussista ).
Kuvassa (klikkaa isommaksi) muutama helppo malliesimerkki spritsattavista suklaakoristeista. Suklaakoristeet spritsataan leivinpaperin päälle, annetaan jähmettyä ja siirretään varovasti kakun tms. päälle.

(Huomioithan että olen piirtänyt kuvat paksulla tussilla vapaalla kädellä joten eivät ole symmetrisiä...)
Tässä esimerkki spritsattavien suklaakoristeiden käytöstä] [/url]
(klikkaa kuva isommaksi)
Katso myös muut tutoriaalit foorumilla
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- TaikaKokki
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 50
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mitä suklaata olet käyttänyt? Kyllä ainakin spritsipussilla homma onnistuu ilman kikkailuja. Joten vika saattaisi tosiaan olla käyttämässäsi tyllassa (metalliset tyllat tekee tuon helposti suklaalle -> kun kaadat lämpimän suklaan pussiin, on tylla kuitenkin viileä joten suklaa jämähtää heti sinne reiän päähän).
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Tarkoitatko ihan voipaperista käärästyä "pussia"? Saisko sellaisesta tutoriaalia? Vai onko siihen sen kummempia niksejä? Juuri tein tuikulle sopivan piparkakkutalon ja päälle pursottelin pikeerinkaltaista töhkää, mutta vaikka tuo ihan kääräisty pussukka toimi ihan hyvin, ei sitä voinut uudelleen täyttää. Ja kun tein uuden, en jotenkin saanut sitä päätä pidettyä tarpeeksi pienenä, vaan se pääsi löystymään liian isoksi se reikä ja jälki oli tietysti sen mukaista. Vinkkejä?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Käytä suklaan spritsaamiseen spritsauspussia (kurkkaa tutoriaali spritsauspussista ).
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mie käytän tavallista tummaa suklaata mitä nyt kaupasta sattuu löytymään. Jos pitää pystyyn asetettavia koristeita tehdä ni sit sellasta suklaata jossa ei oo kaakaovoita.mikä suklaa on parasta teijän mielestä spritsaukseen ? tummaa suklaata ainakin, ootteko temperoinu vai käyttäny koristesuklaata?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Näin ainakin mun mielestä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Jos tekee esim. leivoksiin sellaisia pystyssä olevia koristeita. Esim. verkkoja kermapursotuksen päälle, niin mitä suklaata kannattaa käyttää?
Olen testaillut kauppojen erilaisia suklaita, mm. Pandan tummaa ja taloussuklaata. Niistä saa kyllä koristeet onnistumaan, kun pakkasen kautta laittaa, mutta sitten ne aika pian lösähtää siihen kermakeon päälle. Ääks!
Olisiko esim. leivontasuklaa tähän juttuun parempi? Ehdottakaapa kokeneemmat jotain!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Siksi kysyinkin täältä nimenomaan vinkkejä SUKLAISTA, en temperoinnista
Eli, onko jollain tietoa, mikä suklaa nykyisin olisi sellainen varma valinta kyseiseen juttuun, jottei tarvisi temperoida?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kaikenlaiset muklaat eli vaikkapa candy meltsit on sellaisia jotka jähmettyy temperoimatta. Pitäisi löytää siis sellainen tuote joka ei sisällä laisinkaan kaakaovoita, sitten kovettuu temperoimattakin hyvin. Leivontatarvikekaupoista ja nykyään ainakin meillä Prismastakin löytyy noita meltsejä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Pitääpä käydä Prismassa kurkkaamassa leivontahyllylle. Löysin muuten lähikaupasta sellaista Extran tummaa suklaata (100g levy), jossa ei tuoteselosteessa lukenut kaakaovoita. Onko tästä kokemusta??
Tällainen tuoteseloste on:
Kaakaomassa, sokeri, emulgointiaineet, vanilja-aromi. Vähintään 50% kaakaokuiva-ainetta.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Tutoriaalit
- Makeiset ja suklaat
- tutoriaali - helppoja spritsausmalleja