Leivontaan-lehden reseptiongelmia
Onpas tylsää että taas jälleen on lehden reseptit omituisia?! En osta kyseistä lehteä mutta olisiko joku muu kokeillut näitä karkkeja tai osaisi arvuutella mitä tapahtuu?Sivulla 34 on Minttusuukot. Joka kerta, kun laitan piparminttuaromin tomusokeri-vesi-etikka sotkun joukkoon menee koko tahna KIVIKOVAKSI ja MURENEVAKSI möykyksi! Olen nyt kolme satsia tehnyt eikä mitään toivoa saada laitettua pellille "2 euron kokoisia kekoja"
MIKSI TÄMÄ TAPAHTUU! Ärsyttää NIIN paljon!
Ongelmia myös Anopin aattonameissa. Koko soseesta tulee samanlainen tahna, kun Suklaakolasta. MIKSI ei todellakaan saa leikattua kuvan näköisiä kuutioita kyseisestä tahnasta! Mitä ihmettä teen väärin??
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- unelmaaleipomass
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 29
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Sokerivaltakunta
-
- Poissa
- Kakkumaakari
-
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Sokerivaltakunta
-
- Poissa
- Kakkumaakari
-
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
Ehkä niitä katselee suurennuslasilla oman kielensä ( tässä hiiri tarkoitti kyllä suomen kieltä ) vuoksi ja samalla kirjoittaa itse (= hiiri) vieheellistä suomea.
Tänään osui arvostetun englantilaisen julkaisun saksalainen versio käteeni. Se oli täynnä 'maanantai' mittoja:
sivu 29 - ja hupsista heijaa jugurtti kuppikakkuihin resepti kertoi, että 12 munaa* -> pitäisi olla oikeasti vain 2.
sivu 37 - Kookoskreemi-Cupcakes: voita laitetaan reippaastit 1100g Butter -> oikea määrä n. 175g voita
sivu 38 - Taateli-konjakki-kuppikakut: 1110g taateleita -> oikeasti 110g
sivu 43 - Toffee-taateli-kuppikakku: 1170g taateleita -> oikeasti 170g
ja vielä kaksi:
sivu 88 - pipari-kuppikakku: 555g Butter -> tietenkin 55g
sivu 89 - Monsteri-kuppikakku (Buttercreme): 1150g voita -> vain 150g
Lehden toimituksesta kerrottiin, että tekstit oikolukee kolme eri henkilöä ennen painoon menoa !?
Tässä räikeimmät mittavirheet, jotka vähänkin leipova hoksaa heti painovirheiksi. Mutta pelkkää huolimattomuutta ja tarkan oikoluvun puutetta on siis muuallakin kuin moititun Leivotaan julkaisun 'maanantai' käännöksissä ruotsista-suomeksi. Englanti on väännettävä rautalangasta, sillä saksan kieli sinällään on lajissaan paljon pulmallisempi kääntää selkokielelle, mutta grammat on kyllä grammoja !!!!
Joskus on hauska suomentaa muurahaisen tavoin ulkomaisia reseptejä, joissa pyydetään: hakkaa (=vatkaa) kermaa tai iske (=alusta) taikina !
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Sokerivaltakunta
-
- Poissa
- Kakkumaakari
-
Maku ja Leivotaan -lehdet ovat ulkosuomalaisen suosikkeja, virheistään huolimati.
Ehkä niitä katselee suurennuslasilla oman kielensä vuoksi ja samalla kirjoittaa itse vieheellistä suomea.
Anteeksi jos olet loukantunut, en tarkoitanut mitään henkilokohtaista. Oma äidinkielini on Bosnia -> siksi kirjoitan "vieheellistä suomea"
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
On oikein kiva kun innostuit haasteestamme ja tulit Lf foorumille, on hauska saada tietoa myös Bosnian omista leipomuksista! Kiinnostavat.
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Sokerivaltakunta
-
- Poissa
- Kakkumaakari
-
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Sokerivaltakunta
-
- Poissa
- Kakkumaakari
-
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.