täytekakun pakastusta?

Lisää
17.09.2009 08:45 - 17.09.2009 08:45 #19316 : Anonymous
Onko jollain kokemusta täytekakun pakastamisesta? Jos täytän tänään (torstaina) täytekakun ja pistän sen pakkaseen, ja nostan esim. lauantaina sulamaan ja sunnuntaiaamuna kuorrutan sen, niin tuleeko siitä vielä juhlakakku? Siis kestääkö tuollainen liivatteella jämäköitetty täyte pakastusta? Muuttuuko täytteen (tai koko kakun?) rakenne jotenkin pakastettaessa?

Vai tarviiko täytekakkua ollenkaan pakastaa, jos sen täyttää tänään ja se syödään sunnuntaina? Viitsiikö sitä ilman pakastusta tarjota vieraille enää sunnuntaina? Tilanne nimittäin on se, että mökkioloissa en voi tehdä kakkua (ei sähköä, ei vettä), joten se olisi pakko täyttää tänä iltana tai viimeistään huomenna aamulla...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.09.2009 10:35 - 17.09.2009 10:35 #1354 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
Tekisin kyllä tänään ja pakastaisin. Pohja ei kärsi pakastamisesta, eikä täytekään, vaikka olisi liivatteella hyydytetty (oman kokemukseni mukaan ainakaan rakenne ei muutu).

Mielestäni kakku tiivistyy hieman pakastuksen johdosta, mutta se ei mielestäni ole ongelma.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.09.2009 11:40 - 17.09.2009 11:40 #1356 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
mä oon noita harjoituskakkuja pakastanu monasti ja hyvin toimii! jopa valmiiksi koristeltukaan ei pakksesta kärsi. mun kokemuksen mukaan kuitenkin rahka vetää rakeiseksi, joten sitä ei kannata ainakaan paljoa kermavaahtoon lisätä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.09.2009 14:34 - 17.09.2009 14:34 #1357 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
Kun olin töissä vuosi sitten niin melkein poikkeuksetta kaikki tuotteet meni pakkasen kautta. Laatu ei siitä kärsi, liivatteella hyydytetyt moussekakut tehtiin aina pakkasen kautta, koska näin niistä saadaan tuhat kertaa siistimpiä kuin jääkaapissa hyydyttämällä. Kermakakutkin voi hyvin pohjata pakkaseen muutama päivä etukäteen, silleen että laittaa vielä murukerroksen kermaa sivuihin ja ohuen hillokerroksen päälle. Marjat ja reunapursotukset kannattaa laittaa vasta juhlapäivänä. Ja kannattaa laittaa ehkä vielä kelmua ympärille pakkaseen laittaessa, että ei pääse kuivumaan.

(Mä en tiedä oonko ainoa, mutta tuntuu että aika monet ei kotioloissa "uskalla" pakastaa juttuja, vaikka todellisuudessa konditorioiden elämään kuuluu se, että tuote voi olla eri valmistusvaiheissa eri muodossa pakkasessa ja se on ihan luonnollista ja osa arkea. Ei kannata pelätä siis, linnanjuhlien mousseleivoksetkin on todennäköisesti hyydytetty pakastimessa ja silti ne on laatutavaraa ja tuoretta )[/size]

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.09.2009 19:08 - 17.09.2009 19:08 #1359 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
Kiitos! Pakkaseen meni Ja sunnuntaina juhlitaan sitten!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.09.2009 19:10 - 17.09.2009 19:10 #1360 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
Semmonen juttu tuli vielä mieleeni, tosin en jaksanut sitä täältä tulla kyselemään kesken "operaatioiden" Mutta pitääkö pakastaminen ottaa jotenkin huomioon kostutuksessa? Haihduttaako se kenties nestettä, vai pitäisikö laittaa tavallista enemmän? Ja siis ihan oikeestiko moussejututkin voi ihan hyvällä omallatunnolla pakastaa, eikä niiden rakenne tai maku muutu?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.09.2009 19:46 - 17.09.2009 19:46 #1361 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: täytekakun pakastusta?

Ja siis ihan oikeestiko moussejututkin voi ihan hyvällä omallatunnolla pakastaa, eikä niiden rakenne tai maku muutu?


Mä en ainakaan ikinä, koskaan, hyydytä liivatekakkuja jääkaapissa. Never. Teen ne sellaisiin kakkurinkuloihin, joissa ei ole pohjaa, ja laitan reunamuovia sisään, sitten kokoan kakun tasaiselle alustalle (parhaassa tapauksessa ylösalaisin) ja laitan pakkaseen. Umpijäässä kakkurengas ja reunamuovi lähtevät tosi nätisti irti ja reunoista tulee tasaiset. Myös kiilteet on helpointa laittaa jäiseen kakkuun (tosin silloin pitää olla tietynlainen resepti, ei paksuja koostumuksia). Jäinen kakku on sen lisäksi helppo siirtää jäisenä suoraan tarjoiluastiaan tai kakkupahville, jolloin alusta pysyy siistinä.

Ja voin sanoa ihan varmasti, että konditoriat pakastaa moussekakkunsa. Ainakin ne laadukkaimmat paikat. Aina. Vaikka kakku menisi myyntiin ja asiakkaalle samana päivänä, niin se menee silti pakkasen kautta. MM-kisoissakin meillä kaikilla kävi kakut pakkasen kautta. Ja Coupe du Monde de la Patisseriessa, jossa on oikeesti ne vanhat patut tekemässä ja kilpailemassa ja aikaa tehdä ja tarjoilla hieno kakku on kolme tuntia, kakut jäädytetään (tosin nestetypen avulla, että ne saisi vielä sulatettuakin siihen kolmeen tuntiin). Yhteenvetona siis, rakenteelle tai maulle tai säilyvyydelle ei käy yhtään mitään huonompaan suuntaan, kakku vaan pysyy siistimpänä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.09.2009 09:25 - 18.09.2009 09:25 #1366 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
Tarkentaisin vielä pakastuksesta: siis tehdäänkö kakku vuokaan ja heitetään samantien pakkaseen? Entä, kun halutaan laittaa se tarjolle, missä se sulatetaan, jääkaapissako?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.09.2009 18:21 - 18.09.2009 18:21 #1374 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
Moussekakut teen sellaisiin pohjattomiin rinkuloihin ja niiden kanssa heitän pakkaseen. Kermakakut kokoan ihan normaalisti, joskus laitan suikaleen leivinpaperia ympärille että reunat on tasaiset sitten sulatuksen jälkeen. Eli semmoisiin umpivuokiin en kyllä yleensä pakasta mitään, koska sellaisia en käytä muuhun kuin kakkupohjan paistamiseen .

Ja sulatus on paras hoitaa jääkaapissa, jos on kiire niin silloin voi sulattaa ensin vaikka puolesta tunnista tuntiin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa loppuun. Herkkiä tuotteita kun ovat, niin ei ole hyvä sulattaa kokonaan huoneenlämmössä. Aikaa kannattaa siis varata ihan reippaasti, jäisiä juttuja ei ole kiva tarjota.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.10.2009 09:22 - 25.10.2009 09:22 #1931 : TaikinaTaivas
Vastaus käyttäjältä TaikinaTaivas aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
Me asuttiin yli 8 vuotta sellaisessa asunnossa, jossa oli pikku pikkuriikkinen jääkaappi, jouduin aina pakastamaan juhliin täytekakut. Täytin kakun ja eikun pakkaseen ja sit juhlapäivänä sulamaan ja pursottelin + koristelin. Minusta täytekakku vain paranee pakkasessa käytyään, se on tois mehevä ja ihanan kylmä (lue: ei jäässä ). Olen myöskin hyydykekakun pakastanut ihan samaisesta syystä ja oli ihan hyvää. Pakastan täytekakut Tupperwaren muovisessa kakkukuvussa.

Olen pakon sanaleman joutunut pakastamaan myös tätekakkuja, joissa kermapursotukset ja se ei ole aina ihan toimiva juttu ... kerma halkeilee sulatessaan ... maku ei kärsi, mutta se ulkomuoto.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.01.2010 19:42 - 13.01.2010 19:42 #3053 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
Help me! Uskallanko pakastaa sellaisenkin täytekakun ilman kuorrutuksia siis, johon tulee täytteeseen väliin rahkaa? (Rahkan lisäksi täytteessä on mm.valkosuklaata, kermaa, liivatetta yms...)
Olen pakastanut paljon hyydytettyjä kakkuja, mutta harvoin käytän rahkaa niihin, joten tulipa mieleeni kysäistä, kun joku tuossa aiemmin mainitsin rahkan rakenteen muuttuvan, tosin tarkoitti ilmeisesti rahkaa pursotuskerman joukossa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.01.2010 20:45 - 13.01.2010 20:45 #3057 : TaikinaTaivas
Vastaus käyttäjältä TaikinaTaivas aiheessa Re: täytekakun pakastusta?

Help me! Uskallanko pakastaa sellaisenkin täytekakun ilman kuorrutuksia siis, johon tulee täytteeseen väliin rahkaa? (Rahkan lisäksi täytteessä on mm.valkosuklaata, kermaa, liivatetta yms...)
Olen pakastanut paljon hyydytettyjä kakkuja, mutta harvoin käytän rahkaa niihin, joten tulipa mieleeni kysäistä, kun joku tuossa aiemmin mainitsin rahkan rakenteen muuttuvan, tosin tarkoitti ilmeisesti rahkaa pursotuskerman joukossa.



Uskallat pakastaa, ei mee miksikkään .

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.01.2010 09:07 - 14.01.2010 09:07 #3062 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
Minulla meni kerran paljon rahkaa sisältävä kakku pakastimessa rakeiseksi! Mutta jos on rahkan seassa muutakin niin kyllä sitten kestää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.01.2010 11:12 - 14.01.2010 11:12 #3063 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
Kiitos vastauksista!
Tuli tässä mieleen, että teen todella usein kääretorttuja joihin tykkään tehdä erinmakuisia täytteitä ja paljon käytän täytteissä rahkaa. Aina lykkään valmiin kääretortun suoraan pakkaseen ja joskus olen pitänyt jopa kuukauden ennenkuin on syöty, eikähän täyte ole mennyt miksikään vaikka siellä rahkaa onkin ollut. Eli sama hommeli täytekakun kanssa. *Miten tää ei tätä älynnyt!*

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.09.2010 06:35 - 06.09.2010 06:35 #7147 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Hyydykekakun pakastaminen?
Mieltäni on askarruttanut tälläinen asia että voiko hyydykekakun tehdä valmiiksi pakastimeen (säilyykö siis hyvänä) ja miten sellaisen sulattaminen käytännössä tapahtuu?

Tätä asiaa jäin miettimään sillä kuukauden päästä on tyttären ristiäiset ja väkimäärä hieman levisi käsiin (yli 40 henkeä ), suurimman osan tarjottavista voin tehdä valmiiksi jo pakastimeen mutta mites nuo hyydykekakut? Onko pakastaminen siis mahdollista?

Tälläisen reseptin siis löysin ja sitä haluaisin kokeilla http://ewelynin.vuodatus.net/blog/21008 ... suklaalla/


Siirsin tämän ja kolme seuraavaa viestiä tähän vanhan, täytekakun pakastusta käsittelevän, ketjun jatkoksi. t. Tanja

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.09.2010 10:29 - 06.09.2010 10:29 #7154 : Kermaruusu
Vastaus käyttäjältä Kermaruusu aiheessa Re: Hyydykekakun pakastaminen?
Voit hyvin tehdä kakut pakastimeen, mutta ilman kiillettä! Kiille ei tykkää pakastuksesta. Voit siis hyydyttää moussen ja laittaa sen päälle mustikat ja sitten pakastimeen. Otat kakun vaikka edellisiltana jääkaappiin ja laitat sitten kiilteen mustikoiden päälle. Älä anna mustikoiden sulaa ennen kakun pakastusta, koska muuten alkavat valuttamaan nestettä. Itse pakastan lähes kaikki moussekakkuni, eikä maku muutu siellä miksikään jos vaan suojaa kakun ettei muista pakasteista tartu makua.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.09.2010 13:07 - 06.09.2010 13:07 #7156 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Hyydykekakun pakastaminen?

Voit hyvin tehdä kakut pakastimeen, mutta ilman kiillettä! Kiille ei tykkää pakastuksesta. Voit siis hyydyttää moussen ja laittaa sen päälle mustikat ja sitten pakastimeen. Otat kakun vaikka edellisiltana jääkaappiin ja laitat sitten kiilteen mustikoiden päälle. Älä anna mustikoiden sulaa ennen kakun pakastusta, koska muuten alkavat valuttamaan nestettä. Itse pakastan lähes kaikki moussekakkuni, eikä maku muutu siellä miksikään jos vaan suojaa kakun ettei muista pakasteista tartu makua.

Kiitos paljon vinkistä! Tämä helpotti jo elämää kummasti!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.09.2010 14:38 - 06.09.2010 14:38 #7158 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Hyydykekakun pakastaminen?

Voit hyvin tehdä kakut pakastimeen, mutta ilman kiillettä! Kiille ei tykkää pakastuksesta. Voit siis hyydyttää moussen ja laittaa sen päälle mustikat ja sitten pakastimeen. Otat kakun vaikka edellisiltana jääkaappiin ja laitat sitten kiilteen mustikoiden päälle. Älä anna mustikoiden sulaa ennen kakun pakastusta, koska muuten alkavat valuttamaan nestettä. Itse pakastan lähes kaikki moussekakkuni, eikä maku muutu siellä miksikään jos vaan suojaa kakun ettei muista pakasteista tartu makua.

Tuli mieleeni, että kiilteen laiton kanssa kannattaa varmaan myös olla ripeä, kun kakun ottaa sulamaan. Ei sitten sulatusvaiheessakaan ala marjat valuttaa nestettä, kuten Kermaruusu mainitsi pakkaseen laiton osalta.

Itsellenikin oli uuttaa, että hyydykekakkuja voi pakastaa - en ole koskaan tullut ajatelleeksi. Mietin, että kakuthan voi pakastaa pelkkien pohjan ja moussen osalta, ja koristella vasta sulatuksen jälkeen. Voisi sitten sulatustarpeen tullen miettiä, mihin tarkoitukseen kakut ovat tulossa ja valita koristeet sen mukaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.03.2011 07:29 - 21.03.2011 07:29 #9094 : PilviPulla
Vastaus käyttäjältä PilviPulla aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
Kysymykseni liittyy lähinnä liivatteen käyttäytymiseen pakastuksessa:

Muistelin jostain lukeneeni vinkkejä, joiden mukaan liivate kannattaa ensin hyydyttää muutaman tunnin jääkaapissa (oli sitten kyseessä juustokakku tai täytekakku, jossa täytteessä liivatetta) ja sitten vasta lykätä pakkaseen.
Perusteluna oli, että liivate ei suoraan pakkaseen laitettaessa ehdi "toimia" jäätyessää ja kun kakkua sulatetaan, voikin vastassa jääkaapissa olla levinnyt tuotos.

Eli onkos urbaania legendaa liivatetäytteiden alkuhyydytys jääkaapissa vai miten käytännössä paras toimia?
Kiitän neuvosta!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.03.2011 20:14 - 26.03.2011 20:14 #9163 : NaMiNaMi
Vastaus käyttäjältä NaMiNaMi aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
Mä tänään juuri tein liivatteella juustokakun ja lykkäsin suoraan pakastimeen hyytyyn eikä levinny kun tarjoilupöytään laitoin. Eli se hyytyminen tapahtuu siellä samoin kuin jääkaapissakin mutta nopeampaa. Oli tunnissa valmis.

Muoks. Tuli muuten tarpeeseen tää ketju kun just ongelmoin miten teen kolme kakkua ens lauantaiksi! Teen pohjat ja täytän alkuviikosta ja lykkään pakastimeen. Perjantaina koristelut.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.03.2011 22:04 - 26.03.2011 22:04 #9167 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
Juu pakkasen kautta vaan, antaa mennä!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.05.2011 17:48 - 15.05.2011 17:48 #9550 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
Jos tekee kakun kuorrutusta vaille valmiiksi pakkaseen, niin pitääkö kakun antaa sulaa, ennen kuin sen kuorruttaa, vai voiko kermapursotukset tehdä jäisen kakun päälle? Onko vaarana, että pursotukset lähtee valumaan kakun sulaessa, jos kakku ei ole ensin sulanut? Entä mitenkä on, jos kuorruttaa marsipaanilla/ sokerimassalla...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.05.2011 12:22 - 21.05.2011 12:22 #9594 : serenah
Vastaus käyttäjältä serenah aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
samaa mietin kuin edellä eli pitääkö kakun olla sulanu täysin ennen kermoja? ja kauan noi kakut sit sulaa? et otetaanko se jo edellisenä iltana jääkaappiin vai miten?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.05.2011 12:43 - 21.05.2011 12:43 #9595 : NaMiNaMi
Vastaus käyttäjältä NaMiNaMi aiheessa Re: täytekakun pakastusta?

samaa mietin kuin edellä eli pitääkö kakun olla sulanu täysin ennen kermoja? ja kauan noi kakut sit sulaa? et otetaanko se jo edellisenä iltana jääkaappiin vai miten?



No jos kakun voi pakastaa myös pursotuksineen niin ei sillä luulis olevan merkitystä pursottaako sulaneen vai jäisen kakun päälle. Yhtälaillahan ne sillon valuis pursotuksineen pakastetun kakun päältäkin. Edellisiltana minä ottaisin sulaan koska kylmässähän se sulatuskin tarvii tehdä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.05.2011 11:20 - 24.05.2011 11:20 #9631 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: täytekakun pakastusta?
Tää pakastus oli mulle ihan uus juttu!
Mites sitten, voiko sokerikreemin levittää kakun päälle jo ennen pakastusta? ja sitten vain pois nostettaessa ja sulaneena levittää marsipaani/sokerikuorrute päälle? vai kannattaako kreemi levittää juuri ennen kuorrutteen laittamista?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.261 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017