- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Tutoriaalit
- Makea leivonta
- tutoriaali - kerroskakun kokoaminen
tutoriaali - kerroskakun kokoaminen
10.01.2011 17:57 - 10.01.2011 17:57 #19708
: Tanja
tutoriaali - kerroskakun kokoaminen kirjoittanut Tanja
Seuraava aineisto on lainattu luvan kanssa
Rouva V]. Kiitokset siis sinne!
Kaulittavalla massalla päällystetyn kerroskakun kokoaminen
Kerroskakkujen välissä käytän täl hetkel näit Ikean pöytätabletteja. Siittä leikkaan ain sopivan kokosia ympyröitä kakkujen alle tueks. Nää siis jätetään sinne kakkujen alle ja väliin!
Kaikki kakut päällystetään marsipaanilla, (marsipaanin alla tietty rasvapohjanen kreemi) ja kakun alla kakun kokoiseksi leikattu palanen Ikean tabletista.
Kakun päälle asennettavan seuraavan kakun vuoka tai rinkula (tai ihan mikä vaan saman kokonen juttu) laitetaan alemman kakun päälle ja "piirretään" terävällä veittellä sinne ura...
... noi'ikkään ja sitte toi keskiympyrä otetaan pois ja kun se kreemi oli taas ennen marsipaanin asennusta riitävän jäähdytetty, ni sen pitäis irrota ihan kauniisti, rikkomatta kreemipintaa laisinkaan
(Tää kohta ei ol ihan välttämätön, jos oot ihan pomminvarma, ettei kakkua ol kostutettu liikaa, tai jos kakku syödään kohtuu nopeasti kokoomisen jälkeen... toisinsanoen, jos päälle asennettava kakku alkaa jostain syystä falskaamaan, ni se valuma tulee sit suoraan tän kakun reunoille ja se ei ol hyvä se.)
Grillitikut on tukikeppeinä ihan loistava ja taloudellinen ratkaisu... Valmiita tähän tarkotukseen valmistettuja tikkuja/keppejä/putkiakin on olemassa... mut mä käytän näitä, kun ne jäävät piiloon!
Tikut leikataan sopivan mittasiks. Kannattaa merkata vaikkapa tussilla ensteks merkki, poistaa tikku kakusta ja leikata vasta sitte, muuten on puusälää koko kakku täynnä. Ja toi pituus kannattaa jättää muutamaa milliä kakkua korkeemmaks, sillon tikut on helpompi poistaa kakun syönnin yhteydessä.
Etukäteen kantsii suunnitella, mitkä kohdat viimeistelystä tekee kokoomisvaiheessa ja mitkä sit vast lopussa... maltti on valttii ja helpottaa kummasti, kunnei tartte räpeltää sit kiukuspäissä, ku kaik kakut on päällekkäin.
Eli esim. tällaset pystyviivat kannattaa laittaa täs kohtaa, ni saa reunat siististi ja varmasti piiloon.
Sit nakataan kakkoskerros aluslevyineen päälle. Jos se on kunnolla kylmä ja järkevän kokonen, ni sen voi nostaa ihan tosta vaan käsines mut joku lasta (palettiveitti tai paistinlasta esim) on hyvä olla ainaki henkisenä tukena.
Kakkoskerroksen pinnalle tehdään taas sama setti, ku tohon alimpaanki... eli ympyrä pois päältä ja grillitikut paikalleen ja sit ei muuta ku ylimmän kimppuun!
Taiteellinen vapaus irti ja räpeltämään lopullista pintaa...
Pruuttauksia voi tehdä pikeerillä tai kreemillä.
Ja tämän tuhoominen tapahtuu käänteisessä järjestyksessä, eli ylhäältä alaspäin!
Aiheeseen liittyvä tutoriaali foorumilla: Kakun päällystäminen marsipaanilla
Muut tutoriaalit foorumilla.

Kaulittavalla massalla päällystetyn kerroskakun kokoaminen
Kerroskakkujen välissä käytän täl hetkel näit Ikean pöytätabletteja. Siittä leikkaan ain sopivan kokosia ympyröitä kakkujen alle tueks. Nää siis jätetään sinne kakkujen alle ja väliin!
Kaikki kakut päällystetään marsipaanilla, (marsipaanin alla tietty rasvapohjanen kreemi) ja kakun alla kakun kokoiseksi leikattu palanen Ikean tabletista.
Kakun päälle asennettavan seuraavan kakun vuoka tai rinkula (tai ihan mikä vaan saman kokonen juttu) laitetaan alemman kakun päälle ja "piirretään" terävällä veittellä sinne ura...
... noi'ikkään ja sitte toi keskiympyrä otetaan pois ja kun se kreemi oli taas ennen marsipaanin asennusta riitävän jäähdytetty, ni sen pitäis irrota ihan kauniisti, rikkomatta kreemipintaa laisinkaan
(Tää kohta ei ol ihan välttämätön, jos oot ihan pomminvarma, ettei kakkua ol kostutettu liikaa, tai jos kakku syödään kohtuu nopeasti kokoomisen jälkeen... toisinsanoen, jos päälle asennettava kakku alkaa jostain syystä falskaamaan, ni se valuma tulee sit suoraan tän kakun reunoille ja se ei ol hyvä se.)
Grillitikut on tukikeppeinä ihan loistava ja taloudellinen ratkaisu... Valmiita tähän tarkotukseen valmistettuja tikkuja/keppejä/putkiakin on olemassa... mut mä käytän näitä, kun ne jäävät piiloon!
Tikut leikataan sopivan mittasiks. Kannattaa merkata vaikkapa tussilla ensteks merkki, poistaa tikku kakusta ja leikata vasta sitte, muuten on puusälää koko kakku täynnä. Ja toi pituus kannattaa jättää muutamaa milliä kakkua korkeemmaks, sillon tikut on helpompi poistaa kakun syönnin yhteydessä.
Etukäteen kantsii suunnitella, mitkä kohdat viimeistelystä tekee kokoomisvaiheessa ja mitkä sit vast lopussa... maltti on valttii ja helpottaa kummasti, kunnei tartte räpeltää sit kiukuspäissä, ku kaik kakut on päällekkäin.
Eli esim. tällaset pystyviivat kannattaa laittaa täs kohtaa, ni saa reunat siististi ja varmasti piiloon.
Sit nakataan kakkoskerros aluslevyineen päälle. Jos se on kunnolla kylmä ja järkevän kokonen, ni sen voi nostaa ihan tosta vaan käsines mut joku lasta (palettiveitti tai paistinlasta esim) on hyvä olla ainaki henkisenä tukena.
Kakkoskerroksen pinnalle tehdään taas sama setti, ku tohon alimpaanki... eli ympyrä pois päältä ja grillitikut paikalleen ja sit ei muuta ku ylimmän kimppuun!
Taiteellinen vapaus irti ja räpeltämään lopullista pintaa...
Pruuttauksia voi tehdä pikeerillä tai kreemillä.
Ja tämän tuhoominen tapahtuu käänteisessä järjestyksessä, eli ylhäältä alaspäin!
Aiheeseen liittyvä tutoriaali foorumilla: Kakun päällystäminen marsipaanilla
Muut tutoriaalit foorumilla.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
10.03.2011 20:37 - 10.03.2011 20:37 #8980
: Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: tutoriaali - kerroskakun kokoaminen
Hyvä jotta tämä on nyt lisätty tännekin mutta minua vaivaa kovasti kermakkujen ystävänä että mitä tehdään eri tavalla virallisen kokoomisohjeen mukaisesti jos esim.vaikka tuo 3 kerroksinen kakku olisikin kermapäälysteinen?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
10.03.2011 21:38 - 10.03.2011 21:38 #8981
: Tanja
Auttoikohan yhtään?
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: tutoriaali - kerroskakun kokoaminen
Nyt täytyy kyllä myöntää että en tiedä mikä on virallinen kokoamisohje mutta itse tekisin niin että päällystäisin kaikki kakut pursotuksia vaille valmiiksi (tietysti kakkujen väliin jääviin osuuksiin ei kermaa kuin sipaus) ja kokoaminen samalla lailla kuin ylläolevassa ohjeessa ja lopuksi kun kaikki kakut on kasattu, pursotukset ja viimeistelyt reunoille.Hyvä jotta tämä on nyt lisätty tännekin mutta minua vaivaa kovasti kermakkujen ystävänä että mitä tehdään eri tavalla virallisen kokoomisohjeen mukaisesti jos esim.vaikka tuo 3 kerroksinen kakku olisikin kermapäälysteinen?
Auttoikohan yhtään?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
10.03.2011 21:55 - 10.03.2011 21:55 #8984
: Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: tutoriaali - kerroskakun kokoaminen
Jotain tuommoista ajattelinkin,asiaa puitiin kovasti ystävän kanssa viime viikolla:) noita mitään papereita tai pahveja ei sit varmaan kannata alle laitella jottei siellä odota ikävää yllätystä
tietysti vielä pistää miettimään että miten saada ne kerrokset nätisti päällekkäin ja reunat pysymään samaan aikaan siistinä jos noita pursotuksia ei ole vaan pelkkää sileää linjaa koko kakku
itse suunnittelin ensin jotta kokois koko kakun ensin pinoon ja alkais vasta sitten levittelemään kermoja mut mahtaako nuo saumakohdat sitten olla kovin siistejä.Oisin kovin iloinen jos joku tietää asiasta tai sais jostain selvitettyä mikä on helpoin ja parhain tapa toimia
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
10.03.2011 22:04 - 10.03.2011 22:04 #8986
: Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: tutoriaali - kerroskakun kokoaminen
Siis toki väliin kannattaa laittaa muoviset alustat kuten tuossa yllä olevassa ohjeessa. Eihän niillä tukikepeillä muuten mitään virkaa ole jos eivät saa mistään tukea.
Mutta nimenomaan muoviset, ei mitään pahveja eikä papereita jotka varmasti vettyy.
Tosin jos kyseessä on pieni kerroskakku, esim. alin pohja vaikka 6 munan ja seuraava neljän ja ylin kahden, uskallan veikata että hökötys kestää kasassa ilman tukia kunhan pohjat ovat kasteltu maltilla ja täytteet ovat jämäkkää sorttia.
Niin ja siis, jos ei tahdo pursottaa reunoja vaan tasaiset kermareunat niin tekee reunat ennen kuin kasaa kakut. Sitten "liitoskohtia" peittämään joku pieni koristepursotus. Ja kakkujen nostot onnistuu kätevästi paletilla ja kämmenellä, alla kun on tukeva pala vaikka tuota muovitablettia niin ei tee tiukkaakaan nostaa 12 munan kakkuakaan.
Tosin jos kyseessä on pieni kerroskakku, esim. alin pohja vaikka 6 munan ja seuraava neljän ja ylin kahden, uskallan veikata että hökötys kestää kasassa ilman tukia kunhan pohjat ovat kasteltu maltilla ja täytteet ovat jämäkkää sorttia.
Niin ja siis, jos ei tahdo pursottaa reunoja vaan tasaiset kermareunat niin tekee reunat ennen kuin kasaa kakut. Sitten "liitoskohtia" peittämään joku pieni koristepursotus. Ja kakkujen nostot onnistuu kätevästi paletilla ja kämmenellä, alla kun on tukeva pala vaikka tuota muovitablettia niin ei tee tiukkaakaan nostaa 12 munan kakkuakaan.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
10.03.2011 22:11 - 10.03.2011 22:11 #8987
: Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: tutoriaali - kerroskakun kokoaminen
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
12.03.2011 12:40 - 12.03.2011 12:40 #9002
: Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: tutoriaali - kerroskakun kokoaminen
Itse tein pienen (2 kerroksinen) kermakakun kanssa siten, että ensin kasasin kakun ja sitten vasta lisäsin kermat. Näin se oli mulle helpompi saada pysymään kakku siistinä. Ja saumoihin laitoin vaan pienet koristepursotukset peitoksi.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Tutoriaalit
- Makea leivonta
- tutoriaali - kerroskakun kokoaminen
Sivu luotiin ajassa: 0.159 sekuntia