Tutoriaali - Macarons

Lisää
03.06.2011 18:10 - 03.06.2011 18:10 #9826 : Bodil
Vastaus käyttäjältä Bodil aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons
Mulla on se kirja "Pariisilainen macaron-leivos" ja sen perusohjen kanssa tulee hienot macaronit. Sieltä kokeiltu ohje missä on vadelma-sitruuna voikreemitäyte on IHANA! Toinen hyvä ohje on suklaa-macarons missä suklaa-hasselpähkinä ganache. Todella herkku suklaa ysväville

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.06.2011 16:41 - 04.06.2011 16:41 #9839 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Tutoriaali - Macarons
Bodil, minkälainen on tuo suklaa-hasselpähkinäkuorrute? Nam..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.06.2011 16:25 - 05.06.2011 16:25 #9847 : Bodil
Vastaus käyttäjältä Bodil aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons
100 g Hasselpähkinäjauhe
1 dl Kuohukerma
1 rkl Voita
100 g Tumma suklaata

Kiehauta kerma kattilassa ja lisää voita ja suklaata. Lisää pähkinäjauhe ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja täytä macaronkuoret!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.06.2011 16:39 - 05.06.2011 16:39 #9848 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons
..paahda vielä se pähkinäjauhe niin tulee paljon parempaa ja lisää voi vasta kun suklaa on sulanyt ja vähän jäähtynyt niin tulee kiiltävämpi massa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.06.2011 13:33 - 06.06.2011 13:33 #9852 : Bodil
Vastaus käyttäjältä Bodil aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons
Kiitos vinkistä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.07.2011 09:24 - 11.07.2011 09:24 #10118 : Emmi
Vastaus käyttäjältä Emmi aiheessa Macaroneista
Mahtava tutoriaali!

...

Eli kuinka monta päivää ennen juhlia ne kuoret voi tehdä, jos ei täytä vielä ja säilytetäänkö valmiita jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Olen vain ihmetellyt, että eikö ne ime sitten jääkaapista kosteutta ja rapeus häviä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.07.2011 11:57 - 15.07.2011 11:57 #10293 : cherry
Vastaus käyttäjältä cherry aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons

Niin osaisiko joku vastata millaisia nuo macaronsit ovat pakastuksen jälkeen ja miten ne säilyy parhaiten kun en tykännyt että olisivat enää niin ihania jääkaapissa olon jälkeen?


Eivät ole todellakaan jääkaappikamaa, eivät myöskään pikkuleipiä tai leivoksia, kuten 'arkikielessä' niitä nimitellään . Niitä on ostettava tai leivottava pienet, kertakäyttöiset erät.

Pakasteesta otettaessa ne on paras syödä heti, niin rapsakkuuutta on havaittavissa. Itse syön niitä kahvin kanssa miltei suoraa pakkasesta ja maistuvat. Eivät ole umpijäässä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.07.2011 06:01 - 27.07.2011 06:01 #10435 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons
Minun kokemukseni mukaan macaron-kuoret eivät mene pakastaessa miksikään Otin viimeksi satsin sulamaan edellisenä päivänä ja seuraavan päivänä täytettäessä olivat yhtä rapsakoita kuin vastapaistettuna! Sen sijaan täytettynä jääkaapissa rapeus kärsii muutamissa tunneissa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.07.2011 21:19 - 28.07.2011 21:19 #10465 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons
ne itse asiassa kuuluisi pitää jääkaapissa täytön jälkeen se yksi yö että maut leviää.. rapeitahan niiden ei edes kuulu olla vaan pehmeitä ja vähän sitkeitä..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.08.2011 08:11 - 06.08.2011 08:11 #10581 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons
Juu, ja täydellisen hyviä kyllä olivat seuraavanakin päivänä täytöstä. Minusta olivat parempia, varmaan juuri tuon Aleksin mainitseman maustumisen ansiosta

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.10.2011 18:27 - 03.10.2011 18:27 #11000 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons
Hieno tutoriaali!
Sellaisen lisäisin, että peltejä kannattaa "kopistella" (levittämättä kuitenkaan pursotuksia!), niin niitä saa tasaisemmiksi. Ja macaronsithan ei suutu jos uunia aukoo ja minä ainakin kokeilen terävällä veitsellä tuota paistoaikaa eli kun irtoaa (aavistuksen tahmeasti) leivinpaperilta ja nostaessa kuitenkin pysyy mudossaan ovat valmiita otettavaksi pois.
Mutta kylläpä arvostaa näitä pikku herkkuja paljon enemmän kuin ennen itse tekemistään. Juu on niissä hommaa!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.10.2011 19:11 - 03.10.2011 19:11 #11002 : safkaseireeni
Vastaus käyttäjältä safkaseireeni aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons

Hieno tutoriaali!
Sellaisen lisäisin, että peltejä kannattaa "kopistella" (levittämättä kuitenkaan pursotuksia!), niin niitä saa tasaisemmiksi. Ja macaronsithan ei suutu jos uunia aukoo ja minä ainakin kokeilen terävällä veitsellä tuota paistoaikaa eli kun irtoaa (aavistuksen tahmeasti) leivinpaperilta ja nostaessa kuitenkin pysyy mudossaan ovat valmiita otettavaksi pois.
Mutta kylläpä arvostaa näitä pikku herkkuja paljon enemmän kuin ennen itse tekemistään. Juu on niissä hommaa!


Varovaisuutta tuossa nostelussa: ainakin kuumamarenkiohjeella tehdyt kuoret oikeastaan kuivuvat irtoaviksi vasta jäähtyessään; jos niitä lähtee liian nopeasti nostelemaan niin hajoavat.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.02.2012 19:32 - 01.02.2012 19:32 #12321 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons
täytyi meikäläisenkin tulla tänne kiittelemään ohjeista ja auttavista kokemustarinoista, oon pitkään lykänny macaronsien kokeilua vaikka palavasti haluan ne vielä oppia. Nyt täytyy kyllä tulevana vkl ryhtyä toimeen Macaronseja olen vain ranskassa entisellä työpaikalla syönyt ja niiden täydellisyyksien jälkeen odotukset korkealla, toivottavasti en ahdistu kun ei heti onnistu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.02.2012 20:39 - 01.02.2012 20:39 #12325 : Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons
Muista tulla sitten kertomaan kokemukset! ja jos tulee jotain ongelmia ohjeen kanssa, tai parannusehdotuksia niin jaa ne toki meille!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.02.2012 07:18 - 11.02.2012 07:18 #12520 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons
Tällä onnistuin ekkan kerran, monen epäonnistumisen jälkeen. Kuvat ohjeet on tosi selkeet, kiitos niistä!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.04.2012 14:45 - 30.04.2012 14:45 #13442 : Pippurinen
Päätin sitten taas kokeilla macaronien tekoa pitkästä aikaa (aiempi testi oli ihan täys susi) ja pieleenhän se vieläkin meni. Tietääkö kukaan miksi ne alkaa leviään sivusta? Eli "hattu" pysyy kauniisti kasassa mutta sisusta pursuaa liikaa ja siksi ei kohoa tarpeeksi. Lisäksi paistetut macaronit on ihan onttoja sisältä ja viiletessään muuttuvat korpuiksi. (laitan kohta omaan blogiini kuvat onnettomista tekeleistä).
Tein tämän ohjeen mukaan http://safkaseireeni.blogspot.com/2010/ ... ronit.html
Taikinaa tehdessä kun lisäsin loput tomusokerit niin ajattelin että siinä taisi mennä pieleen, en tainut tarpeeksi vähitellen lisätä niitä koska koko valkuaisvaahto muuttui litkuksi. Eli koko massa oli semmoista kiiltävää ja juoksevaa jo ennen kun aloin lisäämään mantelijauhoa. Oliskohan tässä ollut vika?
Ensimmäinen pelti ehti asettua ennen paistoa 15 minuuttia, seuraava lähemmäs puolituntia ja kolmas n.40min. Kaikki käyttäytyi minun mielestä samalla tavalla tuon leviämisen suhteen.

Osaisko kukaan kommentoida mikä voisi olla syy pieleen menoon? Aion huomenna kokeilla tätä reseptiä http://www.ebetys.com/blog/3209417/macaron-ohje/ eli valkuaiset pöydälle yöksi. Kävin kiireessä ostamassa lisää mantelijauhoja ja munia huomiselle että saan tehdä useamman satsin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.04.2012 15:37 - 30.04.2012 15:37 #13443 : Sandrina
Macaron-ammattilainen en ole, mutta näin mututuntumalta veikkaisin että kyse on siitä että massa oli liian litkua (= sekoitettu liikaa ?). Vartin kuivumisaika ennen paistoa kuulostaa myös melko vähäiseltä, suurimmassa osassa ohjeita taitaa olla suosituksena 40 minuutista tuntiin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.05.2012 13:06 - 01.05.2012 13:06 #13451 : Pippurinen
Tänään kokeilin uudelleen. Illalla pisti 3 satsia valkuaisia kulhoihin odottamaan kuten eben ohjeessa neuvottiin ja annoin tunnin asettua pellillä ennen uuniin menoa ja tulos oli paljon parempi. Melkeenpä semmoinen ku pitääkin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.05.2012 14:53 - 16.05.2012 14:53 #13663 : Kati
Vastaus käyttäjältä Kati aiheessa Macaronien kuoret repeilee, miksi?
Eli siinäpä se kysymys onkin, että miksi ne kuoret repeilee?
Ovat kuin ruisleipiä, ei kohonneet niin kuin pitäisi ja repeävät. En kyllä keksi mitään ihme syytä. Valkuaiset tosin on ollut pari päivää jääkaapissa, otin ne monta tuntia ennen taikinan tekoa huoneenlämpöön. Samalla ohjeella tehnyt kuin aikaisemminkin. Suututtaa sikana, kun hyvät aineet menee hukkaan ja se kamala työ siinä mantelijauhon sihtaamisessa...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.05.2012 19:18 - 16.05.2012 19:18 #13665 : Redrose82
Vastaus käyttäjältä Redrose82 aiheessa Re: Macaronien kuoret repeilee, miksi?
Eix ne valkuiset pitänyt olla huoneenlämmössä noin vuorokauden?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.05.2012 07:58 - 17.05.2012 07:58 #13666 : Kati
Vastaus käyttäjältä Kati aiheessa Re: Macaronien kuoret repeilee, miksi?
Kirjassa "Pariisilainen macaron-leivos" sanotaan, että valkuaiset voi ottaa pari päivää aikaisemminkin jo jääkaappiin, huoneenlämpöön on otettava sitten niin että ehtiivät lämmetä.

No, mie tein toisenkin satsin eilen, valkuaiset otettu samaan aikaan kaikki niinkuin ennenkin. Mie kuivatin toista satsia ainakin 1,5 tuntia, eilen oli kostea sää. Eka satsi kuivui vajaan tunnin. Ja tää toinen satsi onnistui ihan hyvin. Joten mie päättelin, että kosteella kelillä on kuivateltava kuoria pitempään ennen uuniin laittoa...

Paistatteko te macaronit muuten keskitasolla vai alhaalla?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.07.2012 13:05 - 20.07.2012 13:05 #14322 : RuusuMatami
Vastaus käyttäjältä RuusuMatami aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons
Jos itte olen kaiken lukemani oikein ymmärtänyt niin tuo kuorien repeily voi johtua just siitä, ettei ne ole saaneet kuivahtaa tarpeeksi kauan ennen uuniin laittoa. Mutta syitä saattaa olla monia muitakin.

Olen kans lukenut, että tuon valkuaisten vanhentamisen voi skipata laittamalla ne mikroon keskiteholle 10 sekunniksi. Siinä vanhentamisessa on ideana vaan se, että kosteus haihtuisi niistä.

Mää olen paistellut nuo ihan keskitasolla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.08.2012 09:41 - 12.08.2012 09:41 #14486 : mopomutsi
Vastaus käyttäjältä mopomutsi aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons
Tein eilen macaronit niin, että tein kuumamarengiksi sveitsiläisen marengin ja muuten ihan samoin kuin ekan sivun macaronohjeessa. Syy tähän on, että se onnistuu mulla aina ja toi italialainen vaan satunnaisesti.
Macaroneista tuli tälläkin tavalla oikein onnistuneet
Pitää vielä toistaa tämä, ettei kyse ole vain sattumasta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.08.2013 20:20 - 03.08.2013 20:20 #16889 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons
Piti ihan rekisteröityä tänne, jotta voin kiittää tästä mahtavasta vinkkikokoelmasta. Tein pari päivää sitten ekan kerran italialaiseen tapaan -ja onnistuin heti laakista! Teidän, Mia Öhrnin ja ja Marie jonkun ansiosta. En vanhentanut valkuaisia, mutta kopauttelin huolella ja annoin kuivahtaa tunnin. Ja tänään uudestaan. Voittajafiilis!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.08.2013 16:38 - 18.08.2013 16:38 #16917 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Tutoriaali - Macarons

Piti ihan rekisteröityä tänne, jotta voin kiittää tästä mahtavasta vinkkikokoelmasta. Tein pari päivää sitten ekan kerran italialaiseen tapaan -ja onnistuin heti laakista!

Teidän, Mia Öhrnin ja ja Marie jonkun ansiosta. En vanhentanut valkuaisia, mutta kopauttelin huolella ja annoin kuivahtaa tunnin. Ja tänään uudestaan. Voittajafiilis!

Hei ja tervetuloa foorumille!

Mainiota että näistä on apua - se on tämän koko foorumin tarkoituskin! Saadaan yhdessä ratkoa ongelmia ja pähkiä niitä aina kun sellaisia ilmaantuu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.301 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017