- Viestejä: 36
- Vastaanotettu kiitos 0
Tutoriaali - Macarons
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
1 dl Kuohukerma
1 rkl Voita
100 g Tumma suklaata
Kiehauta kerma kattilassa ja lisää voita ja suklaata. Lisää pähkinäjauhe ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja täytä macaronkuoret!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
...
Eli kuinka monta päivää ennen juhlia ne kuoret voi tehdä, jos ei täytä vielä ja säilytetäänkö valmiita jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Olen vain ihmetellyt, että eikö ne ime sitten jääkaapista kosteutta ja rapeus häviä?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Niin osaisiko joku vastata millaisia nuo macaronsit ovat pakastuksen jälkeen ja miten ne säilyy parhaiten kun en tykännyt että olisivat enää niin ihania jääkaapissa olon jälkeen?
Eivät ole todellakaan jääkaappikamaa, eivät myöskään pikkuleipiä tai leivoksia, kuten 'arkikielessä' niitä nimitellään . Niitä on ostettava tai leivottava pienet, kertakäyttöiset erät.
Pakasteesta otettaessa ne on paras syödä heti, niin rapsakkuuutta on havaittavissa. Itse syön niitä kahvin kanssa miltei suoraa pakkasesta ja maistuvat. Eivät ole umpijäässä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Sellaisen lisäisin, että peltejä kannattaa "kopistella" (levittämättä kuitenkaan pursotuksia!), niin niitä saa tasaisemmiksi. Ja macaronsithan ei suutu jos uunia aukoo ja minä ainakin kokeilen terävällä veitsellä tuota paistoaikaa eli kun irtoaa (aavistuksen tahmeasti) leivinpaperilta ja nostaessa kuitenkin pysyy mudossaan ovat valmiita otettavaksi pois.
Mutta kylläpä arvostaa näitä pikku herkkuja paljon enemmän kuin ennen itse tekemistään. Juu on niissä hommaa!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- safkaseireeni
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 90
- Vastaanotettu kiitos 0
Hieno tutoriaali!
Sellaisen lisäisin, että peltejä kannattaa "kopistella" (levittämättä kuitenkaan pursotuksia!), niin niitä saa tasaisemmiksi. Ja macaronsithan ei suutu jos uunia aukoo ja minä ainakin kokeilen terävällä veitsellä tuota paistoaikaa eli kun irtoaa (aavistuksen tahmeasti) leivinpaperilta ja nostaessa kuitenkin pysyy mudossaan ovat valmiita otettavaksi pois.
Mutta kylläpä arvostaa näitä pikku herkkuja paljon enemmän kuin ennen itse tekemistään. Juu on niissä hommaa!
Varovaisuutta tuossa nostelussa: ainakin kuumamarenkiohjeella tehdyt kuoret oikeastaan kuivuvat irtoaviksi vasta jäähtyessään; jos niitä lähtee liian nopeasti nostelemaan niin hajoavat.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Pippurinen
- Poissa
- Kakkumaakari
-
- Viestejä: 122
- Vastaanotettu kiitos 0
Tein tämän ohjeen mukaan http://safkaseireeni.blogspot.com/2010/ ... ronit.html
Taikinaa tehdessä kun lisäsin loput tomusokerit niin ajattelin että siinä taisi mennä pieleen, en tainut tarpeeksi vähitellen lisätä niitä koska koko valkuaisvaahto muuttui litkuksi. Eli koko massa oli semmoista kiiltävää ja juoksevaa jo ennen kun aloin lisäämään mantelijauhoa. Oliskohan tässä ollut vika?
Ensimmäinen pelti ehti asettua ennen paistoa 15 minuuttia, seuraava lähemmäs puolituntia ja kolmas n.40min. Kaikki käyttäytyi minun mielestä samalla tavalla tuon leviämisen suhteen.
Osaisko kukaan kommentoida mikä voisi olla syy pieleen menoon? Aion huomenna kokeilla tätä reseptiä http://www.ebetys.com/blog/3209417/macaron-ohje/ eli valkuaiset pöydälle yöksi. Kävin kiireessä ostamassa lisää mantelijauhoja ja munia huomiselle että saan tehdä useamman satsin
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Pippurinen
- Poissa
- Kakkumaakari
-
- Viestejä: 122
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ovat kuin ruisleipiä, ei kohonneet niin kuin pitäisi ja repeävät. En kyllä keksi mitään ihme syytä. Valkuaiset tosin on ollut pari päivää jääkaapissa, otin ne monta tuntia ennen taikinan tekoa huoneenlämpöön. Samalla ohjeella tehnyt kuin aikaisemminkin. Suututtaa sikana, kun hyvät aineet menee hukkaan ja se kamala työ siinä mantelijauhon sihtaamisessa...
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
No, mie tein toisenkin satsin eilen, valkuaiset otettu samaan aikaan kaikki niinkuin ennenkin. Mie kuivatin toista satsia ainakin 1,5 tuntia, eilen oli kostea sää. Eka satsi kuivui vajaan tunnin. Ja tää toinen satsi onnistui ihan hyvin. Joten mie päättelin, että kosteella kelillä on kuivateltava kuoria pitempään ennen uuniin laittoa...
Paistatteko te macaronit muuten keskitasolla vai alhaalla?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- RuusuMatami
- Poissa
- Taikinanmaistelija
-
- Viestejä: 19
- Vastaanotettu kiitos 0
Olen kans lukenut, että tuon valkuaisten vanhentamisen voi skipata laittamalla ne mikroon keskiteholle 10 sekunniksi. Siinä vanhentamisessa on ideana vaan se, että kosteus haihtuisi niistä.
Mää olen paistellut nuo ihan keskitasolla.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Macaroneista tuli tälläkin tavalla oikein onnistuneet
Pitää vielä toistaa tämä, ettei kyse ole vain sattumasta.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Hei ja tervetuloa foorumille!Piti ihan rekisteröityä tänne, jotta voin kiittää tästä mahtavasta vinkkikokoelmasta. Tein pari päivää sitten ekan kerran italialaiseen tapaan -ja onnistuin heti laakista!
Teidän, Mia Öhrnin ja ja Marie jonkun ansiosta. En vanhentanut valkuaisia, mutta kopauttelin huolella ja annoin kuivahtaa tunnin. Ja tänään uudestaan. Voittajafiilis!
Mainiota että näistä on apua - se on tämän koko foorumin tarkoituskin! Saadaan yhdessä ratkoa ongelmia ja pähkiä niitä aina kun sellaisia ilmaantuu.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.