Tutoriaali - ongelmia kakkupohjassa

Lisää
04.05.2010 10:37 - 10.01.2016 19:35 #19561 : Tanja
Kakkupohjan teossa saattaa kohdata odottamattomia ongelmia. Tässä muutama ongelma ja niiden mahdollisia aiheuttajia.

Paiston aikana kakku ensin nousee mutta sitten romahtaa]
  • massaa vatkattu liian vähän
  • liikaa sokeria
  • liian vähän jauhoja
  • jauhot sekoitettu epätasaisesti
  • liikaa nostatusaineita, jolloin muodostunut liikaa kaasuja
  • nostatusaine sekoitettu epätasaisesti jauhoihin
  • paistolämpö liian alhainen jolloin kakun sisus ei ole ehtinyt kypsyä
  • vuokia siirrelty uunissa ennen kuin kakun rakenne kiinteytynyt

Kakku kutistuu paiston jälkeen]
  • liikaa sokeria tai rasvaa
  • liian vähän kananmunia ja jauhoa
  • riittämätön paisto
  • liian korkea paistolämpötila, jolloin kakku otettu uunista pois liian aikaisin
  • liian alhainen paistolämpötila kuivattanut tuotteen

Kakku on revennyt tai sen rakenne on karkea]
  • liikaa nostatusaineita, jolloin kaasun muodostuminen liian voimakasta
  • liian alhainen tai liian korkea paistolämpötila
  • liian pitkä paistoaika kuivattanut tuotteen
  • jos käytetty nostatusainetta, kakkumassa seisonut liian kauan, jolloin nostatusaine on alkanut vaikuttaa

Kakun tilavuus on pieni]
  • kananmunat vanhoja
  • kananmunat liian kylmiä tai lämmitetty liikaa, jolloin osa juoksettunut
  • vatkattu liian vähän
  • vatkauskulhossa ollut epäpuhtautena esimerkiksi rasvaa
  • muut valmistusaineet sekoitettu kananmunasokerivaahtoon liian voimakkaasti, jolloin vaahto laskeutunut
  • vuoat voideltu huonosti, jolloin massa tarttunut vuoan seinämään
  • massa seisonut liian pitkään jolloin ilmakuplia rikkoutunut
  • liian korkeassa paistolämpötilassa muodostunut kuori joka estänyt kohoamisen
  • kakut jäähdytetty liian nopeasti
Viimeksi muokattu: 10.01.2016 19:35 Tanja.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.117 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017