- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Tutoriaalit
- Makea leivonta
- tutoriaali - pastillaasi (koristemassa)
tutoriaali - pastillaasi (koristemassa)
Tästä massasta voi tehdä koristeita kuten sokerimassasta, mutta tämä kuivuu paljon nopeammin joten erillistä CMC-jauheen (karboksyylimetyyliselluloosa) lisäystä ei tarvita. Massa on siis erityisen kätevää sellaisten koristeiden tekoon joiden kuivumista ei olisi aikaa odotella.
Massaa voi värjätä kuten sokerimassaa, ja on täysin syötävää. Massa säilyy jääkaapissa noin viikon(?).
Massaa varten tarvitset:
- 500g tomusokeria (1 paketillinen)
- 4 liivatelehteä
- 30g vettä
- 15g sitruunamehua
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja siivilöi reilu puolet tomusokerista isoon kulhoon.
Tee tomusokerin keskelle kuoppa.
Kiehauta vesi ja sitruunamehu kattilassa (tai varoen mikrossa).
Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet nesteeseen sekoittaen.
Kaada liivateliemi tomusokerikuoppaan.
Siivilöi lähes kaikki loput tomusokerit kulhoon liivateliemen päälle. Jätä vajaa desi tomusokeria purkkiin.
Kiinnitä kulho yleiskoneeseen ja sekoita massaa lapavatkaimella 1-2 minuuttia. Voit vaihtoehtoisesti sekoittaa massaa käsin.
Lopeta sekoittaminen kun massa on yhtenäinen möntti.
Siivilöi loput tomusokerit pöydälle ja työstä massaa hetken aikaa käsin kuten riivaisit pullataikinaa.
Valmis massa on tiivistä ja vitivalkoista tavaraa. Kääri massa välittömästi tiukasti muovipussiin tai kelmuun kuivumisen ehkäisemiseksi.
Katso myös muut tutoriaalit foorumilla.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- TaikinaTaivas
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 368
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Pastillaasi kuivuu todella nopeaan, en uskalla sanoa kakun kuorrutteeksi sopivuudesta... kokeilemalla selviää.Tämäpä onkin kätevä tehdä, pitää kyllä joskus kokeilla ... meillä kun ei marsipaanipäällyskakku menis alas, tämä vois mennä ko maistuu vaan sokerilta
.
Sitruunamehu käsittääkseni edistää massan kuivumista, ja tuo 15g nestemäärä on myös oleellinen, joten vähempää en ainakaan suosittele mitään laittamaan. Voi maustaa kyllä vaniljallakin halutessaan.Voisiko sitruunamehun korvata esim. vaniljaesanssilla, vai onko se ihan niin että se on sitruunamehu oltava?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- TaikinaTaivas
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 368
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Kermaruusu
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 73
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Tosi nopeasti kuivuu kyllä, saa tehtyä ruusuja kun tekee vain pari lehteä kerrallaan ja pitää loput massasta tiiviisti muovipussissa tai märän pyyhkeen alla. Voithan tehdä esim. vain puolet reseptistä jolloin massaa ei tule niin paljon eikä sitten hitsitä niin kovasti jos loppu kuivaakin käsiin. Mie joudun heittämään useesti loput massasta mäkeen kun en millään jaksa vääntää koko massasta kukkia tai muita koristeita.Kuinka nopeasti suunnilleen tämä kovettuu? Eli tuota työskentelyaikaa mietin, olen sen verran tumpula että jos tämä kuivuu kymmenessä minuutissa esim ruusuja vääntäessä niin ei taida sopia meikäläisen näpeille.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Voisiko käyttää sokerimassan sijaan maalauksen alustana? joka sitten menee suoraan kakun päälle? vai onko niin kovaa kamaa että ei leikkaannu lainkaan vaikka puoli vuorokautta olisi kakun päällä kosteutta imemässä?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kivaa kun olet tutustunut näihin tutoriaalehin. Ja tosiaan, CMC-jauhe on täysin turha tämän massan kanssa.No kiitosta tästäkin Tanja! Mietin jo että täytyyko se CMC sittenkin hommata, mutta täähän tulee vakio tarpeista mitä löytyy kotoa
Lehtiä tai jauhetta, kumpaakin voi käyttää.Eikä varmaan haittaa jos liivatelehtien määrän korvaa jauheella? Tosin taitaa tuolla hyllyllä lehtiäkin olla. Täytyy kyllä kokeilla heti ensimmäisenä.
Väri kannattaa sekoittaa esim. sitruunamehun ja veden joukkoon jolloin massasta tulee tasaisemman väristä helposti. Toki valmiiseenkin massaan voi vaivaamalla vaivata väriä.Mitenköhän tämän värjääminen vai maalaamallako mahtaa mennä?
Vain mielikuvitus on rajana. Massa todellakin kuivuu ihan kivikovaksi.Oletko kokeillut tehdä jotain isompaa kuin kukkia tästä esim ihan figuureita/hahmoja? On nuita ihan pikkuriikkisiä kirjainmuotteja ainakin mitkä vaatii tällaisen nopeasti kuivuvan massan eli tuli todella tarpeeseen.
Pastillagehöpinäketjussa on tuhin postaamia kuvia pastillaasitaiteesta.
...
Ja oikea pastillage-massa on sellaista Aleksin kuvailemaa, joka jähmettyy nopsaan ja sen jälkeen on niinkuin kipsiä. Maailman kilpailuissa tehdään pastillagesta hurjia taitotöitäkin, ja sen käyttö on kanssa jotain salatiedettä mistä mä en ainakaan tiedä mitään. Tässä ois googlaamalla löytyneitä pastillage-juttuja]http://www.pastrychicago.org/calendar/images/IMG_1464_000.jpg[/img]
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- kotikokeilija
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 30
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Suklaapossu
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 25
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Tutoriaalit
- Makea leivonta
- tutoriaali - pastillaasi (koristemassa)