tutoriaali - italialainen marenki
01.10.2009 21:03 - 01.10.2009 21:03 #19341
: Tanja
tutoriaali - italialainen marenki kirjoittanut Tanja
Marenkeja on monenlaisia ja niistä on moneksi. Ne käyvät kermavaahdon korvikkeena koristeluun, niistä voi tehdä kakkuja ja leivoksia tai sitten pelkästään pursottaa kauniita ruusukkeita ja kuivattaa uunissa suussasulaviksi herkuiksi sellaisenaan tai sekoittaa niihin vaikka ja mitä.
Lisäksi tarvitset kattilan ja sähkökäyttöisen vispausvehkeen.
Tässä ohje italialaiseen marenkiin.
Laita valkuaiset kulhoon jossa aiot ne vatkata.
Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kun siirappi kiehuu, väännä lämpöä vähän pienemmälle jottei siirappi ruskistu. Keitä kunnes siirappi on 120 asteista. Aikaa tähän menee noin 7 minuuttia, laita viidennen minuutin kohdalla valkuaiset vatkautumaan.
Vatkaa valkuaisia yleis-/monitoimikoneen täydellä teholla noin 2 minuuttia (vatkauskoneen tehosta riippuen).
Jos vatkaat valkuaisia käsikäyttöisellä sähkövatkaimella, aloita vatkaaminen jo samaan aikaan kun laitoit sokerit ja vedet kiehumaan.
Vatkaa kunnes vaahto on "kovaa".
Lisää kuuma siirappi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan hiljalleen vatkaten.
Kun kaikki siirappi on lisätty, vaihda koneeseesi lapavatkain. Vatkaa vaahtoa niin kauan kunnes se on huoneenlämpöistä. Voit nopeuttaa vaahdon viilenemistä laittamalla kulhon alle esim. kylmäkalleja tai mitä keksitkään.
Valmis marenki on tasaista ja kiiltävää.
Katso myös muut tutoriaalit foorumilla.
Lisäksi tarvitset kattilan ja sähkökäyttöisen vispausvehkeen.
Tässä ohje italialaiseen marenkiin.
- 60ml vettä
- 265ml sokeria
- 120ml valkuaisia
Laita valkuaiset kulhoon jossa aiot ne vatkata.
Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kun siirappi kiehuu, väännä lämpöä vähän pienemmälle jottei siirappi ruskistu. Keitä kunnes siirappi on 120 asteista. Aikaa tähän menee noin 7 minuuttia, laita viidennen minuutin kohdalla valkuaiset vatkautumaan.
Vatkaa valkuaisia yleis-/monitoimikoneen täydellä teholla noin 2 minuuttia (vatkauskoneen tehosta riippuen).
Jos vatkaat valkuaisia käsikäyttöisellä sähkövatkaimella, aloita vatkaaminen jo samaan aikaan kun laitoit sokerit ja vedet kiehumaan.
Vatkaa kunnes vaahto on "kovaa".
Lisää kuuma siirappi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan hiljalleen vatkaten.
Kun kaikki siirappi on lisätty, vaihda koneeseesi lapavatkain. Vatkaa vaahtoa niin kauan kunnes se on huoneenlämpöistä. Voit nopeuttaa vaahdon viilenemistä laittamalla kulhon alle esim. kylmäkalleja tai mitä keksitkään.
Valmis marenki on tasaista ja kiiltävää.
Katso myös muut tutoriaalit foorumilla.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
22.09.2011 17:29 - 22.09.2011 17:29 #10945
: Emmi
Vastaus käyttäjältä Emmi aiheessa Re: tutoriaali - italialainen marenki
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
23.09.2011 09:42 - 23.09.2011 09:42 #10946
: Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa tutoriaali - italialainen marenki
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Suklaasydän
- Poissa
- Kakkumaakari
-
Vähemmän
Lisää
- Viestejä: 111
- Vastaanotettu kiitos 0
24.11.2011 16:18 - 24.11.2011 16:18 #11546
: Suklaasydän
Vastaus käyttäjältä Suklaasydän aiheessa Re: tutoriaali - italialainen marenki
Onko kuumamarenki sama kuin tämä italialainen marenki? Ebe ainakin oli tehnyt täällä
http://ebetys.com/blog/2745355/piparimarengit/
kuumamarenkia lähes samalla ohjeella kuin yllä oleva. Myös Tove on tehnyt samantyylistä täällä
http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2008/10/citron-yoghurtcupcakes-med-fluffy-white.html
Toinen kysymykseni on, että jos koristelen muffinssit perjantaina tällä marengilla ja ne tarjoillaan vasta lauantaina, niin miten marenki käyttäytyy? Eben ohjeen mukaan marenki kovettuu päivässä jo niin, että vain sisus on pehmeää. Tämä ei kuulosta kovin hyvältä, koska kovettunut muffinssin kuorrute tuskin on kovin kivaa syötävää. Vaikuttaako säilytyslämpötila jotenkin kovettumiseen tai pehmeänä pysymiseen?
Toinen kysymykseni on, että jos koristelen muffinssit perjantaina tällä marengilla ja ne tarjoillaan vasta lauantaina, niin miten marenki käyttäytyy? Eben ohjeen mukaan marenki kovettuu päivässä jo niin, että vain sisus on pehmeää. Tämä ei kuulosta kovin hyvältä, koska kovettunut muffinssin kuorrute tuskin on kovin kivaa syötävää. Vaikuttaako säilytyslämpötila jotenkin kovettumiseen tai pehmeänä pysymiseen?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Sivu luotiin ajassa: 0.172 sekuntia