tutoriaali - muotokakku "pääsiäismuna"

Lisää
21.08.2010 18:46 - 21.08.2010 18:46 #19626 : Tanja
Tässä hieman vaihekuvia pääsiäisaiheisen kakun teosta.Kakku on tehty ns. vetopohjista eli kotoisammin kääretorttupohjista. Reseptinä voi hyvin käyttää vaikkapa peruskakkupohjan reseptiä .


Tätä kakkua varten leikkasin leivinpaperia apuna käyttäen 4 munan muotoista pohjaa.


Ensin kostutin ja sitten levitin pohjien päälle tuorejuustotäytettä ja aprikoosihilloa. Tuorejuustotäytteen levitin heti ensimmäisestä kerroksesta alkaen niin että täytettä on keskellä enemmän kuin kakun reunoilla, jotta kakun lopullinen muoto olisi mahdollisimman lähellä puolikasta pääsiäismunaa.


Ja ohut kerros aprikoosihilloa tuorejuustotäytteen päälle.

Täytteet kannattaa aina levittää kakulle niinpäin että tanakampi täyte ensin ja sen päälle löysempi täyte. Näin täytteet eivät sekoitu keskenään ja leviävät siististi.


Muotoilin kakkua joka kerroksen kostutuksen jälkeen pyöreämmäksi.


Kolmannen kerroksen päälle kokosin jämäpaloista yhden kerroksen keskelle kakkua jotta saisin siihen vielä lisää pyöreyttä.


Lisäsin vielä neljännen pohjan jämäpalojen päälle ja painelin kakun lopulliseen muotoonsa.


Kerrokset näyttävät vielä vähän hassulta mutta kakkuhan kuorrutetaan marsipaanilla joten tässä vaiheessa se ei haittaa.


Levitin kakun päälle kauttaaltaan sveitsiläis marenkivoikreemiä . Kreemillä voi vielä tässä vaiheessa korjata kakun pinnan mahdolliset epätasaisuudet ja kuopat.

Lopuksi kaulitsin marsipaanin n. 2-3mm paksuksi levyksi ja peitin kakun marsipaanilla ( tutoriaali kakun päällystämisestä marsipaanilla ).
Katso myös muut tutoriaalit foorumilla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.136 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017