tutoriaali - yksi- ja kaksiväriset marsipaaniruusut

Lisää
24.09.2009 09:31 - 24.09.2009 09:31 #19328 : Tanja


Marsipaaniruusujen valmistukseen on monia tapoja, tässä yksi hyväksi havaitsemani tapa. Nämä "perusruusut" ovat tehty neljällä terälehdellä.


Muovaa marsipaanista suht saman kokoisia palluroita.


Litistä pallurat toisesta reunasta mahdollisimman teräväreunaiseksi esimerkiksi nuolijaa, palettia tai leipurin raappaa apuna käyttäen.


Voit myös litistää pallurat myös pakastepussin välissä sormin painellen.


Hieman epätarkka kuva mutta tästä saa suunnilleen havaintoa minkä mallinen yhden lehden tulee olla sivustapäin katsottuna.


Jos tekemäsi lehdet ovat eri kokoisia, aloita ruusun tekeminen pienimmästä lehdestä ja jatka isommilla. Rullaa ensimmäinen lehti toisesta reunastaan itsensä ympärille ja kiepauta hieman toista reunaa ulospäin.


Paina seuraavia lehtiä kämmentä vasten jotta ne saavat kuperan muodon. Voit myös käyttää muotoilusientä apuna mutta se ei ole mitenkään välttämätön.


Suunnilleen tältä pitäisi lehden nyt näyttää.


Liitä toinen terälehti ensimmäisen päälle ja kiepauta taas terälehden reunaa ulospäin.


Liitä kolmas terälehti puoliksi toisen lehden päälle ja kiepauta taas reunaa ulospäin.


Lisää vielä neljäs lehti aiempien lehtien liitoskohdan päälle ja taita reunoja jälleen ulospäin.


Purista varovasti ruusun alapuolelta jotta ruusun voi helpommin irrottaa.


Leikkaa ruususta ylimääräinen kanta irti varovasti esim. nuolijaa tai leipurin raappaa apuna käyttäen.


Ruusu on valmis. Tässä vaiheessa ruusun terälehtiä voi halutessaan vielä varovasti muotoilla lisää.


Tässä vielä vaihekuvat vierekkäin ylhäältäpäin. Ensimmäisessä alussa on 1 terälehti, toisessa 2, kolmannessa 3 ja neljännessä on kaikki 4 terälehteä eli oikeanpuoleinen on valmis ruusu.


Tässä samat vaihekuvat sivulta. Ruususta vielä leikkaamatta ylimääräinen kanta pois.


Ruusuja voi tehdä myös kaksivärisinä]http://2.bp.blogspot.com/_9e_koo8eYH8/SgcqeNRMuuI/AAAAAAAAAnI/O56yJtL9xsY/s1600/reunaruusu5.JPG[/img]

[/url]
Siinä vaiheessa kun olet litistänyt pallurat niin painele palluralituskan toiseen päähän ohut nauha eriväristä marsipaania tai sokerimassaa (oikeanpuoleinen pallura) ja jatka litistämistä vielä sen jälkeen, jolloin erivärinen massa kiinnittyy tasaisesti terälehteen (vasen pallura on valmis terälehti).


Terälehtiin voi myös maalata vähän tummempaa (tai miksei myös vaaleampaa) sävyä, tässä maalattu vaaleanpunaiseen marsipaaniin tummanpunaisella elintarvikevärillä. Huom. terälehdet ovat valmiiksi litistettyjä, jonka jälkeen maalaus ja hetken kannattaa antaa kuivahtaa niin ettei väri tartu enää sormiin, ja sitten vain muotoillaan ruusuksi. Terälehdet voi maalata vain toiselta tai molemmilta puolilta, lopputuloksesta tulee hieman eri näköinen.


Nämä vaaleanpunaisten ruusujen terälehdet on maalattu vain toiselta puolelta, niin että värjätty pinta jää ikään kuin ruusun sisäpuolelle.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.128 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017