tutoriaali - kakun päällystäminen marsipaanilla

Lisää
23.03.2010 07:02 - 23.03.2010 07:02 #4630 : Mariza

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.03.2010 10:23 - 23.03.2010 10:23 #4632 : Tanja

http://www.kinuskikissa.fi/?p=23

tällä ohjeella

Kuinka isoa kakkua olit kreemillä päällystämässä?
/offtopic Mikä miuta ällöttää noissa "sokerikreemeissä" on tuo tajuton sokerin määrä. Umbh.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.03.2010 18:31 - 24.03.2010 18:31 #4684 : Mariza
^ ömmmm 24

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.03.2010 09:49 - 25.03.2010 09:49 #4698 : Tanja

http://www.kinuskikissa.fi/?p=23

tällä ohjeella

Kuinka isoa kakkua olit kreemillä päällystämässä?

^ ömmmm 24

Täytyy kyllä sanoa että olen kerran hätäpäissäni tehnyt sokerikreemiä mutta en tuolla reseptillä. Jatkossa pidättäydyn marenkivoikreemissä tai voikreemissä.

Joka tapauksessa kannattaa käyttää kreemiä kakkuun sen verran kuin mikä näyttää ja tuntuu hyvältä. Ei sitä hullunlailla tarvitse laittaa ja uskon että kreemiä oli kakkusi päällä riittävästi jos sait marsipaanin tarttumaan hyvin kakkuun ja jos marsipaani ei kostunut kakun päällä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.03.2010 17:02 - 25.03.2010 17:02 #4706 : Mariza
Olen kerran aikaisemmin laittanut sokerikreemin sijasta voikreemiä ja voi että se maistui hirveältä! Sokerikreemi sentäs oli ihan siedettävän makuista.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.03.2010 21:58 - 25.03.2010 21:58 #4710 : Tanja

Olen kerran aikaisemmin laittanut sokerikreemin sijasta voikreemiä ja voi että se maistui hirveältä! Sokerikreemi sentäs oli ihan siedettävän makuista.

Uh, olikohan reseptissäsi jotain vikaa? Suolattomasta voista tehty kreemi on makeantäyteläistä tavaraa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.04.2010 10:21 - 20.04.2010 10:21 #5409 : Paula
Mä en huomannut, että missään kohtaa oltaisiin suositeltu marsipaanimäärää yhteen kakkuun. Onko tähän mitään nyrkkisääntöä? Yksi pötköhän taisi olla 250 g.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.04.2010 10:59 - 20.04.2010 10:59 #5412 : TaikinaTaivas
Marsipaania menee yhteen kakkuun yllättävän paljon, yhden pienen pienen 2 munan kakun olen kerran päällystänyt ja yksi pötkö marsipaania ei riittänyt mihinkään. Aika kallis päällinen se kyllä on kun allekin pitää vielä tehdä joku kreemi tai laittaa kermaa. Oon joskus miettinyt et varppina yhteen isoon kakkuun täytynee mennä ainakin 4-5 pötköä (ja pötkö on karvan alle 3€)????

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.04.2010 11:05 - 20.04.2010 11:05 #5413 : Paula

Oon joskus miettinyt et varppina yhteen isoon kakkuun täytynee mennä ainakin 4-5 pötköä (ja pötkö on karvan alle 3€)????

Ohos!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.04.2010 11:45 - 20.04.2010 11:45 #5414 : Anonymous
miulla on mennyt näin...
18 cm kakku = 3 pötköä, silloin marsipaanista saa mukavan paksuisen ja kokoisen eikä tartte pelätä että liian pieni marsipaaniläkkärä olisi ja ei sitten riittäisi joltakin sivulta, ei myöskään kuulla kakku läpi. Marsipaania jää kyllä huolittelun jälkeen sen verran, että pienemmän kakun halkaisija n.14cm pystyy päällystämään.

Mutta siis minä ainakin henk.koht. tykkään, että sitä on reilummin, jolloin päällystäminen on helpompaa Mutta veikkaan, että ammattilaiset saa tehtyä pienemmällä määrällä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.04.2010 18:07 - 20.04.2010 18:07 #5428 : Tanja
Tähän vois kyllä lisätä jotkut noin-määrät, ja määrä tosiaan riippuu vähän tekijästäkin.

Kaivelen muistiinpanojani kun ehdin!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.04.2010 20:58 - 20.04.2010 20:58 #5459 : hanna
Mitähän uskaltaisi sanoa... nykyisin käytän tuota Robertsin kaulintamassaa jonka ostan 2,5 kilon palana (josta laikkaan veitsellä sopivan tuntuisen köllin),mutta mielestäni kolmestakin pötköstä saa tosi hyvin n. 28 cm halkaisijaltaan olevan kakun päällystettyä reilustikkin. En sitten tiedä kaaviloinko liian ohueksi muttei mulla kuitenkaan ole koskaan revennyt..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.04.2010 11:12 - 21.04.2010 11:12 #5469 : TaikinaTaivas

Mitähän uskaltaisi sanoa... nykyisin käytän tuota Robertsin kaulintamassaa jonka ostan 2,5 kilon palana (josta laikkaan veitsellä sopivan tuntuisen köllin),mutta mielestäni kolmestakin pötköstä saa tosi hyvin n. 28 cm halkaisijaltaan olevan kakun päällystettyä reilustikkin. En sitten tiedä kaaviloinko liian ohueksi muttei mulla kuitenkaan ole koskaan revennyt..


Myös kakun korkeus vaikuttaa tähän, mulla kakut meinaa olla aika korkeita ja siksi noin isoon kakkuun ei mulla koskaan riittäis 3 pötköä kun 15 cm kakkuunkin meni ainakin 1½ pötköä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.04.2010 12:12 - 23.04.2010 12:12 #5510 : hanna
No mää kaulin sitten varmaan liian ohueksi... mullakin kun nuo kakut on melko korkeita kun yleensä mousseilla täytän. Käytän sellaista vuokaa jonka korkeus on 8-9 senttiä, kun sen (valmiin kakkupohjan) moussella täyttää niin ylimmäinen kakkuosa jää vuuan päälle ja sen joutuu sitten kelmulla "tukea" että pysyy paikallaan. Hieman sekavasti nyt selitetty.. mutta mulla tosiaan riittää 3 pötkyä reilustikkin.
Varasin silloin niihin mustiin hääkakkuihin tuon 2,5 kg mustaa marsipaania, tein neljä kahdeksan munan kakkua plus hääparin kakku (moussetäytteillä) -> marsipaania jäi n. 1/3. Tosin en ihan alas asti sitä laittanut vaan noin pari senttiä reunasta jätin kermalle tarttumapintaa. Voi olla myös makuasia, itse en hirveän paljon pidä marsipaanin mausta joten yritän aina kaaviloida ohueksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.04.2010 12:44 - 23.04.2010 12:44 #5514 : Anonymous
Mulla 500 g marsipaania riittää 20cm halkaisijaltaan (muhkeilla täytteillä) olevaan kakkuun. Ja marsipaania jää lopulta reilusti yli. Tässä kuvaa http://kasillatehtya.vuodatus.net/blog/2180068

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.05.2011 08:53 - 19.05.2011 08:53 #9572 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Voi- vai sokerikreemi?
Eli oon heinäkuuksi tekemässä hääkakkuja marsipaanikuorrutteella... Kumpi olisi parempi vaihtoehto marsipaanin alle? Ja onko jotain muita vaihtoehtoja (pää lyö tyhjää näiden kanssa ) joita voisi laittaa?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.05.2011 16:05 - 19.05.2011 16:05 #9576 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Voi- vai sokerikreemi?

Eli oon heinäkuuksi tekemässä hääkakkuja marsipaanikuorrutteella... Kumpi olisi parempi vaihtoehto marsipaanin alle? Ja onko jotain muita vaihtoehtoja (pää lyö tyhjää näiden kanssa

) joita voisi laittaa?

Mie suosittelen jälleen marenkivoikreemiä .

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.05.2011 19:28 - 19.05.2011 19:28 #9580 : Anonymous
Vois kyllä olla ihan kokeilemisen arvonen en vaan halua välttämättä siitä kauheen makeeta, et tuleeko tosta kui makee?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.05.2011 11:39 - 20.05.2011 11:39 #9582 : Tanja
Onhan se suht makea mutta esim. sokerikreemi on paljon makeampaa. Voihan tuota marenkivoikreemiä maustaa vaikka sitruunan- tai muun makuiseksi jolloin se taittaisi makeutta hieman. Kreemiä tulee tosin todella ohut kerros marsipaanin alle joten ei se makeus yleensä haittaa. Onhan itse marsipaani paljon makeampaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.05.2011 07:18 - 23.05.2011 07:18 #9609 : Anonymous
niin totta noh ehkä mä onnistun on vaan toi kunnon tuntuma jääny ku oon ollu 2kk siaraslomalla opiskeluista raskauden takia niin pitää varmaan harjotuskaakkua vääntää

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.10.2012 17:31 - 08.10.2012 17:31 #14907 : Tanja
Jahas, on näköjään kuvat hävinny sen siliän tien! Luulin linkittäneeni kuvat blogistani mutta eipäs miulla olekaan siellä tätä ohjetta, täytyy kaivella vanhan koneen syövereistä kuvat ja liittää tähän uudestaan. Ja samalla niitä noin-määriä paljonko massaa menee mihinkin kakkuun... Jahka joudan!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.11.2012 20:06 - 11.11.2012 20:06 #15246 : Anonymous
Niin, että saiskos niitä kuvia ? Helpottais ymmärtämistä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.11.2012 21:35 - 11.11.2012 21:35 #15254 : Tanja

Niin, että saiskos niitä kuvia ?

Helpottais ymmärtämistä.

Eh. Lupaan nyt alkavan viikon aikana yrittää etsiä näitä puuttuvia kuvia, löytäisinkös niitä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.11.2012 13:08 - 12.11.2012 13:08 #15279 : Tanja

Niin, että saiskos niitä kuvia ?

Helpottais ymmärtämistä.

Eh. Lupaan nyt alkavan viikon aikana yrittää etsiä näitä puuttuvia kuvia, löytäisinkös niitä.

Noniin kuvat on paikallaan, liitetiedostojen vierityspalkeista pyydän anteeksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.12.2012 17:39 - 11.12.2012 17:39 #15534 : jensku
Mä jossakin toisessa viestiketjussa (oliskohan ollu pikakysymykset) luin, että marsipaania vois värjätä kaakaojauheella. Asiasta ei kuitenkaan siinä sen enempää kerrott, esim. että miten, joten ymmärsinkö jotakin väärin, kn mun mielestä toi kuulostaa aika erikoiselta, että kaakaojauheella värjäis marsipaanin, eli miten se siis tehdään? Olis ihan kätevä tietää niin ei ainakaan tätä tarkoitusta varten tarvitsisi ruskeaa elintarvikeväriä lähteä ostamaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.287 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017