tutoriaali - kakun päällystäminen marsipaanilla

Lisää
01.09.2009 14:21 - 01.09.2009 14:21 #19288 : Tanja
Tässä ohjeet kuinka päällystää kakku marsipaanilla. Marsipaanilevyä varten olen sekoittanut vaaleaa ja tummansinistä marsipaania.

Kakku kannattaa ensin kuorruttaa kauttaaltaan jollain rasvapohjaisella kreemillä. Myös jokin sileä marmeladi käy tarkoitukseen hätätapauksessa, vaikkakaan ei toimi yhtä hyvin kuin kreemi. Kreemi toimii sekä tarttumapintana marsipaanille että eristää kakun kosteuden allensa jottei marsipaani kostu. Itse tykkään käyttää voipohjaisia kreemejä. Kakun kun laittaa jääkaappiin kreemillä kuorruttamisen jälkeen noin puoleksi tunniksi, ehtii kreemi jähmettyä ja marsipaanilla kuorruttaminen helpottuu.
Marsipaanilla päällystetty kakku säilytetään jääkaapissa ilman kupua (muuten kosteus alkaa tiivistyä ikäviksi pisaroiksi kakun pintaan ja näin kostuttaa marsipaania).

Kakun pinta siloitetaan mahdollisimman tasaiseksi kreemin avulla.

Liitetiedostoa kuva11.JPG ei löydy



Marsipaani kannattaa kaulia reilusti kakkua isommaksi. Hyvä marsipaanin paksuus on n. 2,5-3,5mm, kakun koosta riippuen.

Liitetiedostoa kuva10.JPG ei löydy



Nosta marsipaanilevy kakun päälle niin että kakku on mahdollisimman keskellä marsipaania. Jos kuorrutettava kakku on pieni, voi marsipaanin nostaa ihan käsineen. Jos taas kyseessä on isompi kakku (esim. 6 munan tai siitä isompi) kannattaa marsipaani kierittää kaulimen tai pulikan ympärille ja nostaa sen avulla.

Liitetiedostoa kuva9.JPG ei löydy



Painele marsipaania hellin käsin edeten ylhäältä alaspäin, kuitenkin niin ettet vedä marsipaania alaspäin, muuten marsipaani saattaa revetä kakun yläreunasta. Eli siis vain painellaan marsipaania kiinni kakkuun.

Liitetiedostoa kuva8.JPG ei löydy



Painele marsipaania niin pitkälle kakun reunaa alas kuin saat ilman ryppyjä.

Liitetiedostoa kuva7.JPG ei löydy



Sitten siloita loput rypyt, tässä yksi iso sellainen.

Liitetiedostoa kuva6.JPG ei löydy



Ota rypyn alareunasta kiinni ja vedä varovasti alas- ja ulospäin kunnes marsipaani suorenee. Varo kuitenkin vetämästä marsipaania liikaa, ettei se repeä.

Liitetiedostoa kuva5.JPG ei löydy



Painele sitten suoristettu ryppykohta varovasti kakkuun kiinni.

Liitetiedostoa kuva4.jpg ei löydy



Siloita vielä hellästi koko kämmenellä kakun pintaa kauttaaltaan.

Liitetiedostoa kuva3.JPG ei löydy



Nyt on kaikki rypyt läpikäyty ja marsipaani saatu tasaisesti kakun pinnalle.

Liitetiedostoa kuva2.JPG ei löydy



Leikkaa ylimääräiset marsipaanit pois kakun ympäriltä esimerkiksi pienellä marsipaanityökalulla.

Liitetiedostoa kuva1.JPG ei löydy



Marsipaanilla kuorrutettu kakku ilman koristeluja.

Liitetiedostoa isotvuoat_FI.jpg ei löydy



Reunat kannattaa leikata mahdollisimman tasaisesti niin ne eivät välttämättä edes tarvitse mitään koristusta.

Liitetiedostoa pienetvuoat_FI.jpg ei löydy



Kakkuun tein pelkistetyksi koristeeksi suklaaspritsausta.

Liitetiedostoa kuva14.JPG ei löydy



Katso myös muut tutoriaalit foorumilla
Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.10.2009 17:32 - 09.10.2009 17:32 #1672 : Anonymous
Miten se Tanjuska ( ) oikein kerkeää tehdä näitä tutoriaaleja kuvien kanssa? Kun itse alkaisin tuollaisia rustaamaan, menisi monta kuukautta että saisin edes tyydyttävän..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.10.2009 21:48 - 09.10.2009 21:48 #1676 : Tanja

Miten se Tanjuska (

) oikein kerkeää tehdä näitä tutoriaaleja kuvien kanssa? Kun itse alkaisin tuollaisia rustaamaan, menisi monta kuukautta että saisin edes tyydyttävän..

Leivon usein "kameran kanssa", ja tarpeeksi kun ottaa kuvia niin yleensä niistä ainakin joku onnistuu. Se on jo hyvin jos paristakymmenestä kuvasta muutama on julkaisukelpoisia. (En ole mikään pro-kuvaaja ja ehkä vähän hätäinenkin...)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.11.2009 17:08 - 02.11.2009 17:08 #2045 : Mariza
Mikä kreemi on paras marsipaanikakkuihin? Voikreemi? Onko esimerkiksi voikreemiä valmiina vai joutuuko sen valmistamaan itse?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.11.2009 11:47 - 03.11.2009 11:47 #2051 : Tanja

Mikä kreemi on paras marsipaanikakkuihin? Voikreemi? Onko esimerkiksi voikreemiä valmiina vai joutuuko sen valmistamaan itse?

Kannattaa käyttää rasvapohjaisia kreemejä. Myös valmiita kreemejä on saatavilla, mutta niitä myyvät vain tukut isoissa pöniköissä. Kreemin valmistus on yksinkertaista kun seuraa ohjeita.
Kurkkaa foorumilta esimerkiksi tutoriaali marenkivoikreemeistä , blogistani löytyy myös ohje perusvoikreemille .

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.11.2009 16:04 - 07.11.2009 16:04 #2130 : Anonymous
Tänään tein sokerimassalla tälläisen kuorrutuksen ja voi, että mikä noviisi olen. Sain kaulia koko homman useemman kerran kun aina sain kuorrutteen repeämään jossain kohtaa. Marsipaani ilmeisesti kestää tässä hommassa paremmin kasassa? Vielä kun joku tekis hyvänmakuista marsipaania niin voisin minäkin sitä käyttää...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.11.2009 16:40 - 07.11.2009 16:40 #2133 : Tanja
Liza, voi kurjuus. Marsipaani on kyllä ainakin miun mielestä parempaa kaulausominaisuuksiltaan kuin sokerimassa. Ehkäpä kaulit sokerimassan liian ohueksi?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.11.2009 18:10 - 07.11.2009 18:10 #2135 : Paula
Hieno tutoriaali, kiitos Tanja. Jossain vaiheessa ehkä nähdään mitä itse saan väkerrettyä. ;D

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.11.2009 19:19 - 08.11.2009 19:19 #2147 : Anonymous

Tänään tein sokerimassalla tälläisen kuorrutuksen ja voi, että mikä noviisi olen. Sain kaulia koko homman useemman kerran kun aina sain kuorrutteen repeämään jossain kohtaa. Marsipaani ilmeisesti kestää tässä hommassa paremmin kasassa? Vielä kun joku tekis hyvänmakuista marsipaania niin voisin minäkin sitä käyttää...


Ehkä se mun eka kuorrutus tosiaan oli sitten liian ohut kun tänään tein vastaavan isänpäiväkakkuun ja se taas ei hajonnut ollenkaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.11.2009 20:52 - 08.11.2009 20:52 #2151 : Tanja

Ehkä se mun eka kuorrutus tosiaan oli sitten liian ohut kun tänään tein vastaavan isänpäiväkakkuun ja se taas ei hajonnut ollenkaan.

Noniin, kuulostaa lupaavalta!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.11.2009 06:35 - 09.11.2009 06:35 #2157 : Mariza
Ei tullut ehkä ihan sellainen kuin piti

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.11.2009 08:55 - 09.11.2009 08:55 #2158 : Anonymous
Komeahan tuo on.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.11.2009 13:04 - 09.11.2009 13:04 #2162 : Anonymous
Täytyy vielä todeta, että onneks se hikinen työ ja kirosanat ei näy kauheesti lopputuloksessa.
Punanen on se epäonnen kuorrutus joka liimaantui kaulittaessa kahdesti pöytään ja repes nostovaiheessa jonkun 3 kertaa. Sininen taas meni ekalla kohilleen.

Ja kyllä voi siepata kovasti toi yks vesipisara, joka tipahti sinisen kakun lehdelle ja teki tummanvihreen täplän tonne. Mitäs hutiloin ja roiskuttelin vettä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.11.2009 13:40 - 09.11.2009 13:40 #2163 : Tanja
Mariza ja Liza, nättejä kakkuja! Kaulittavalla massalla kuorruttaminen on aina kova haaste ekoja kertoja tehdessä. Mutta siitä saa aika pian näppituntuman ja siitä se sitten lähtee etenemään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.12.2009 08:52 - 05.12.2009 08:52 #2543 : Anonymous
Heipsan! Kiva, että tällaisia tutoriaalejakin on! Eräs tuttavani kertoi sekoittavansa marsipaaniin tomusokeria ja voita ennen kuorruttamista. Minkäköhänlaista jälkeä siitä syntyy? Näin kuulemma marsipaani on siedettävämmän makuista (lainaus tuttavani suusta). En vain oikein ymmärrä, kaipa se mantelin maku sitten hälvenee??

Mitäs mieltä te olette? Itse odottelen kommentteja viikonlopun juhlien jälkeen, kuinka kakku oli onnistunut..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.12.2009 17:43 - 07.12.2009 17:43 #2575 : Tanja

Heipsan! Kiva, että tällaisia tutoriaalejakin on! Eräs tuttavani kertoi sekoittavansa marsipaaniin tomusokeria ja voita ennen kuorruttamista. Minkäköhänlaista jälkeä siitä syntyy? Näin kuulemma marsipaani on siedettävämmän makuista (lainaus tuttavani suusta). En vain oikein ymmärrä, kaipa se mantelin maku sitten hälvenee??

Mitäs mieltä te olette? Itse odottelen kommentteja viikonlopun juhlien jälkeen, kuinka kakku oli onnistunut..


Hmm, kuulostaa erikoiselta. Minkähänlaisia määriä tuota tomusokeria ja voita on sekoitettu marsipaaniin? Vaikkakin kyllähän se mantelin maku hieman hälvenee jos hurjasti sekoittaa muita aineita marsipaaniin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.12.2009 18:24 - 07.12.2009 18:24 #2577 : aleksi
kulostaa tuo marssipaani sekoitus aika karsealta

vähänhän noissa muutenkaan on mantelia ja jos osta halvinta niin lähinnä persikkaa, sokeria ja lisäaineita..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.12.2009 22:31 - 10.12.2009 22:31 #2626 : tuh

kulostaa tuo marssipaani sekoitus aika karsealta



vähänhän noissa muutenkaan on mantelia ja jos osta halvinta niin lähinnä persikkaa, sokeria ja lisäaineita..


Eiks se ookkaan aprikoosinkiveä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.12.2009 00:22 - 11.12.2009 00:22 #2630 : aleksi
joo taitaa olla

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.02.2010 06:51 - 26.02.2010 06:51 #4093 : Anonymous
Jos päällystää neliskulmaisen kakun marsipaanilla/sokerimassalla, niin miten saisi reunat siisteiksi? olen tähän mennessä tehnyt vain levyn kakun päälle ja pursottanut reunat, mutta nyt haluaisin päällystää kakun kokonaan sokerimassalla. En vaan keksi miten saan kulmat asettumaan siistiksi, kun siihen tulisi massaa niin paljon vai pitäisikö sitä leikata pois (ja jos, niin miten leikkaussauman saa asettumaan siististi?)? Olen yrittänyt katsella ohjeita blogeista, mutta en ole löytänyt (olen tosi huono googlettamaan).

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.02.2010 19:52 - 26.02.2010 19:52 #4098 : Tanja

Jos päällystää neliskulmaisen kakun marsipaanilla/sokerimassalla, niin miten saisi reunat siisteiksi?

Ihan samalla systeemillä kuin pyöreäkin kakku. Marsipaani kannattaa jättää ehkä aavistuksen paksummaksi kuin pyöreää kakkua päällystäessä, jotta sitä voi venytellä ja virutella vähän enemmän pelkäämättä repeämistä.
On se kyllä haastavampaa kuin pyöreän kakun päällystäminen. Jos ekaa kertaa neliskulmiota olet päällystämässä, kannattaa hommaa ehkä harjoitella etukäteen.

Ota vaikka muovinen neliskulmainen pakasterasia ja tumppaa se marsipaanilla reunoistaan kiinni pöytään. Sitten siihen päälle vain kaulitsemaan marsipaania ja eikun harjoittelemaan! Rasian päältä voi marsipaanin ottaa jälleen harjoittelun jälkeen käyttöön, eikä massaa näin mene edes hukkaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.03.2010 20:46 - 21.03.2010 20:46 #4595 : Mariza
Vastaus käyttäjältä Mariza aiheessa Re: marsipaani VS. kaulintamassa
VÄÄÄ Meikältä menee hermot marsipaanikakkujen (btw, huomatkaa noi sotkut tuolla lautasen alla, keleen marsipaani jäi kiinni..) kanssa. Se tarttuu joka paikkaan kiinni - sormiin, pöytään jne. Miten sen saisi pysymään nättinä, mutta käsiteltävänä? Jos laittaa vehnäjauhoja, koko kakku on noin puolta vaaleampi ja jauhoinen.

Lisäksi mä ihmettelen sitä että mulla jäi noin 70% sokerikreemistä käyttämättä. Kuinka paljon sitä pitäisi siihen kakkuun työntää?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.03.2010 20:51 - 21.03.2010 20:51 #4597 : TaikinaTaivas
Vastaus käyttäjältä TaikinaTaivas aiheessa Re: marsipaani VS. kaulintamassa

VÄÄÄ Meikältä menee hermot marsipaanikakkujen (btw, huomatkaa noi sotkut tuolla lautasen alla, keleen marsipaani jäi kiinni..) kanssa. Se tarttuu joka paikkaan kiinni - sormiin, pöytään jne. Miten sen saisi pysymään nättinä, mutta käsiteltävänä? Jos laittaa vehnäjauhoja, koko kakku on noin puolta vaaleampi ja jauhoinen.

Lisäksi mä ihmettelen sitä että mulla jäi noin 70% sokerikreemistä käyttämättä. Kuinka paljon sitä pitäisi siihen kakkuun työntää?


Marsipaanin kans työskennellessä kannattaa käyttää tomusokeria.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.03.2010 08:46 - 22.03.2010 08:46 #4603 : Pullahiiricom
Vastaus käyttäjältä Pullahiiricom aiheessa Re: marsipaani VS. kaulintamassa
Tosiaan käytä marsipaanin kanssa tomusokeria. Jos sitä jää pintaan kiinni, niin kostuta hieman pientä pensseliä tai vaikka pullasutia tmv. ja pyyhkäise sillä tomusokerit pois. Muista, että pensseli ei saa olla märkä vaan hieman kostea. Ei sitä kuitenkaan tarvitse paketti tolkulla käyttää vaan lisäile tarvittaessa, niin ettei marsipaani tartu kaulimeen/alustaan kiinni.
Sokericremeä kannattaa tehdä vain tarvittava määrä. Itsellänikin blogissa ohje muistaakseni 250g margariinia, joka on jo sopiva isoon kakkuun marsipaanin alle. Ei sitä sokericremeä ihan kamalasti kannata siihen marsipaanin alle laittaa, mutta kuitenkin niin paljon, että toimii tarttumapintana ja tarvittaessa silottaa hieman muotoja.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.03.2010 20:55 - 22.03.2010 20:55 #4626 : Tanja
Siirsin 3 edellistä viestiä tähän sopivamman ketjun alle.

Lisäksi mä ihmettelen sitä että mulla jäi noin 70% sokerikreemistä käyttämättä. Kuinka paljon sitä pitäisi siihen kakkuun työntää?

Millaisella reseptillä teit kreemin?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.324 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017