- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Tutoriaalit
- Makea leivonta
- tutoriaali - kermareunaisen kakun teko (paljon kuvia)
tutoriaali - kermareunaisen kakun teko (paljon kuvia)
Kakun teossa apuna pyörivä "kakkuhyrrä", suora paletti, pitkä kakkuveitsi, leipurin raappa ja kertakäyttöinen pursotinpussi jossa 9mm tähtitylla. Kakku on koottu kakkupahvin päälle.
Kakun pohjana kuuden munan kokoinen vaalea sokerikakkupohja, kostutus vähälaktoosisella maidolla, pursotukset Hyla vispikermaa jossa mukana loraus Flora vispiä. Täytteenä vadelmahilloa ja maitosuklaahiutalemoussea.
(Kirjoitan kuvaselityksissä kakkuhyrrän pyörittämisestä vastapäivään - käytännössä on ihan sama kumpaan suuntaan pyörität, kunhan olet sinut pyörityssuunnan kanssa ) .
Pyöritän kakkua vastapäivään kakkuhyrrän avulla toisella kädellä ja sahaan veitsellä kunnes veitsi on kakun keskellä.
Kun kakkua on pyörittänyt koko ajan ympäri, on kakkupohja halkaistu kerran kun veitsi on kakun keskellä.
Tee sama vielä toistamiseen, jotta saat kakun halkaistua kolmeen osaan.
Ja jälleen kun kakkua pyörittelee veitsellä sahatessa, on kakku halkaistu kun veitsi on kakun keskellä.
Ennen kostutusta nostan alimmaisen pohjalevyn kakkupahvin päälle ja jälleen kakkuhyrrän päälle. Alimmainen pohja kostutetaan, erityisesti reunat jotka ovat kuivimmat.
Kostutuksen jälkeen levitetään täytteet. Jos käytät kahta täytettä päällekäin, perussääntönä voidaan pitää että jämäkämpi täyte aina löysemmän alle. Tässä levitellään suklaahiutalemoussea.
Suklaamoussen päälle ohut kerros vadelmahilloa. Nosta keskimmäinen pohjalevy kakun päälle, kostuta se ja levitä täytteet samoin. Nosta viimeiseksi kakulle hattu ja kostuta se.
Täytetty kakku, täytekakku. Ilman koristeluja.
Tässä vaiheessa kannattaa pyyhkiä muruset pois kakun viereltä.
Kakun reunoihin tehdään ns. murureuna kermavaahdosta, eli levitetään paletilla kermavaahtoa vähäsen kauttaaltaan kakun reunoille.
Valmis murureuna. Tämä ohut kermavaahtokerros estää kakun murusia lähtemästä kävelemään esim. pursotettaessa reunoille lisää kermaa.
Seuraavaksi levitä kakun päälle reilu kerros kermavaahtoa.
Vaahto saa tulla yli reunojen.
Sitten levitetään kermaa kakun reunoille ja nostetaan samalla vaahtoa hieman kakun päälle asti.
Kerman pitää nousta reunojen yli kakun päälle.
Kakun reunat tasoitetaan joko raapalla tai paletilla, tässä käytössä raappa.
Pidä raappaa suunnilleen tällaisessa kulmassa kakkuun nähden ja pyöritä kakkuhyrrää vastapäivään.
Kun kakun reunat on siloitettu, on päällisen vuoro. Vedä paletilla ulkoreunoista kakun keskiosaa kohden kakun päällinen sileäksi.
Tässä siloitettu kakku. Huomioithan että olen tarkoituksella jättänyt kakun päälle vain vähän kermaa, koska kakkua tulee koristamaan marsipaanille maalattu kuva.
Marsipaanilaatta kakun päällä. Tämä laatta oli kuivunut lähes viikon, joten sen voi huoletta laittaa suoraan kerman päälle. Jos laatta on kovin kostea, kannattaa sen alle laittaa jotain voikreemiä kosteussuluksi.
Valmis koristeltu kakku.
Kakun reunat jätin siloisiksi.
Katso myös muut tutoriaalit foorumilla
Yksityiskohtaisempia kuvia kakun koristeista löytyy Ahonlaita -blogistani.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
stokan myyjä ei edes tiennyt mikä on palettiveitsi..
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
aika psykedeelinen poni muuten
Sirkku muokkas linkin toimivaks [/i][/size]
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Laadusta kannattaa kyllä vähän maksaakin. Ja tosiaan, kerran kun ostaa kunnollisen niin sillä pärjää kyllä monen monta vuotta jos ei piloille väännä.
Höh, mitenniin.aika psykedeelinen poni muuten
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Päälystin viikonloppuna kakun kermalla ohjeen mukaan, pienellä palettiveitsellä kylläkin ja eka kertaa tuli ihan siedettävä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
20 e näyttäis tuolla olevan victorinoxin paletti ettei kovin kallista ole.. mutta toi on tukku liike ettei sieltä varmaan saa. Ja onhan se sitte sellanen ikuisuus työkalu kun kerran hyvän saa.
Hitsi kun sais jostain selville, että koska noi veitsi- ja vaatemyyjät on ammattikouluilla, minun ensimmäinen veitsisetti oli nimittäin juurikin Hahdolta ostettu. Tältä syksyltä taitaa olla myöhäistä mutta ehkä ensi vuonna saan aikaiseksi kysäistä vanhoilta maikoilta.. Ja toivoa että vanhat kengät selviää sinne asti eikä tule aivan ylimalkaista paletin tarvetta
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mun pitäis varmaan kokeilla joskus tollasta sileäreunaista kaakkua, ei ole koskaan tullu kokeiltua

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mun pitäis varmaan kokeilla joskus tollasta sileäreunaista kaakkua, ei ole koskaan tullu kokeiltua ]
Miulla meni monta vuotta kun tein kakkuja pelkästään pursottaen reunat. Nyt itseäni on jostain syystä alkanut ällöttämään "runsaat kermareunat" joten teen usein kakkuihin tasaiset reunat. Tasainen reunus on myös jollain tavalla seesteisemmän näköinen. Tietysti jos toiveena on "reilusti kermavaahtoa" tai muuta niin sitten mennään pursotellen.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Yksi raappa on peräisin Robertsilta ja pari olen ostanut Art Astiasta (Lappeenrantalainen putiikki). Oletko suomalaisista nettikaupoista katsellut?Mistä olet ostanut sun raapan? Monella eri paikkakunnalla olen käynyt - kukaan ei myy eikä edes tiedä mikä on leivontaraappa?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Hmm, tarkoittanet nyt tätä tutoriaalin kuvissa esiintyvää kakkua? Se on muistaakseni kuuden munan pohja ja tehty ihan tavalliseen 24cm vuokaan. Korkeutta vuoalla on 7cm ja pohjasta tuli jotakuinkin vuoan korkuinen. Ei tuo ole mielestäni mitenkään tavattoman korkea. Ja 3 x 2,5cm = 7,5cm. Että oma kakkusi oli ainakin yhtä korkea.Asiaan mitenkään liittymättä, millä kakkuvuoalla ja ohjeella teet noin korkean kakun? Jos itse teen 24 cm vuokaan kakun, sen saa juuri ja juuri 2,5 cm paksuisiksi paloiksi (jaoin siis kolmeen osaan).
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- purppurahelmi
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 54
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- TaikaKokki
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 50
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Tutoriaalit
- Makea leivonta
- tutoriaali - kermareunaisen kakun teko (paljon kuvia)