Vuoden 2014 foorumilainen!

Lisää
16.02.2015 12:35 - 16.02.2015 12:35 #19240 : Tanja
Päätimme ottaa hieman erilaisia kriteereitä vuoden 2014 foorumilaista valitessa.

Hän on osoittanut kiitettävästi asiallista aktiivisuutta vastailemalla ahkerasti palstalla esiintyviin kysymyksiin ja ollut mukana ratkomassa pulmaa jos toista. Tuo mielellään kernaasti muiden avuksi oman ammattilaisen tietopankkinsa, vastaus tuntuu löytyvän kuin apteekin hyllyltä. Ja vaikkei eksaktia tietoa löytyisi, pohdiskelee asioita muiden kanssa.
Suhteellisen tuore aktiivi foorumilla, blogiinsa ehdinyt kirjoittaa jo pienen kirjasen verran leivontatietoutta.

Kivaa että olet löytänyt tiesi Leivontafoorumille, Puukilainen!

Laitan sinulle pienen kyselyn tulemaan ja liitän sen sitten tähän jatkoksi!

Pieni muistaminen lähtee postissa sinulle, kunhan maailmalta ehtii postipoika Suomeen asti ja kierrättämään paketin täältä sinnepäin.
terkuin, modetiimi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.02.2015 08:46 - 19.02.2015 08:46 #18640 : puukilainen
Vastaus käyttäjältä puukilainen aiheessa Re: Vuoden 2014 foorumilainen!
Kiitos todella kovasti! En osannut ollenkaan odottaa tällaista omalle kohdalleni!

Nyt voinkin kulkea hymyssä suin loppuviikon. :D

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.02.2015 20:36 - 22.02.2015 20:36 #18651 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Vuoden 2014 foorumilainen!
Puukilaiselta kyseltiin perinteiden mukaan vähän yhtä sun toista.

1. Kuka olet ja miten löysit Leivontafoorumille?
Olen Espooseen kotiutunut leipuri-kondiittori. Löysin Leivontafoorumille vähän sattuman kautta hakiessani tietoa jostain leivontaan liittyvästä. Tämä paikka vaikutti niin hauskalta ja mielenkiintoiselta, että päätin liittyä mukaan. On kivaa, että on olemassa tällainen foorumi, jossa voimme jakaa tietoa, kysellä kaikenlaista leivontaan liittyvää ja puuhata yhdessä vaikka juuri noita leivontahaasteita.

2. Kuinka sinusta tuli alan ammattilainen / millainen tarina alavalintasi takana on?
Päädyin leipuri-kondiittoriksi pitkän mutkan kautta. Lukion jälkeen lähdin ensin opiskelemaan itseäni kirjansitojaksi ja kokeilinkin sitä alaa jonkun vuoden verran ennen kuin oli pakko myöntää, ettei ala ollut minua varten. Olen ollut ihan pienestä asti innokas leipuri ja käsillätekijä, joten tuntui luonnolliselta kouluttautua tälle alalle. Nyt viittä vaille kolmikymppisenä on ihanaa se, että olen viimein löytänyt sen oman alani ja olen todella tyytyväinen valintaani. Leipuri-kondiittorin työ on toki fyysisesti rankkaa ja aamuherätykset aikaisia, mutta saan työstäni irti niin paljon hyvää fiilistä, että se korvaa sen kaiken.

3. Mistä ammennat ihanat, makuhermoja herättelevät ideasi?
Leivontaideat tulevat minulle usein niin, että selailen joko nettiä tai leivontakirjoja, näen jotain mielenkiintoista ja kokeilen sitä joko suoraan sellaisenaan tai sitten muokaten. Joskus käy niinkin, että päähän iskostuu ajatus ihan kirkkaalta taivaalta ja sitten on pakko koittaa toteuttaa tämä visio syötävään muotoon. Koitan leivonta-aiheiset ideani ja reseptipohdintani kirjoittaa ylös muistikirjaani, jota sitten selailen, kun kaipaan jotain tekemistä ja inspiraatiota.

4. Mitä puuhaat keittiössäsi mieluiten tai mitä leivot mieluiten?
Keittiöni on sangen pieni keittokomero, mutta se taipuu yllättävän hyvin leivontaankin, kun käyttää ruokapöytää työtasona. Kenwood mahtuu kuitenkin seisomaan ainoalla tasonpätkällä hyvin ja on aina valmiina toimintaan, kun leivontainspiraatio iskee. Suosikkitointa on vaikea valita. Kakkujen maalaus kiilaa aika kärkisijoille, mutta leivonta kuin leivonta kelpaa.

5. Jos jauhot eivät riitä, mitä teet?
Jauhot ovat joskus loppuneet kesken kakkupohjan teon ja siinä piti improta nopeasti. Päädyin käyttämään durumvehnää tilalla ja toimi mainiosti. Koitan pitää huolen, ettei tuollaisia tilanteita tulisi eteen, mutta jos jokin ainesosa loppuukin yllättävästi, osaan yleensä pitää pään kylmänä ja keksiä kaapista jonkin ainesosan, jolla loppuneen korvata.

6. Mikä olisi unelmiesi leipomus, jota et ole vielä tehnyt?
Minulla on itseasiassa lista kokeilua odottavista leivonnaisista. Se on hyvin tiuhaan molemmin puolin kirjoitettu A4-arkki. Ehkä eniten juuri tällä hetkellä kiehtoo croquembouchen kasaus tai koristekrokaanin valmistus sellaisista vaikeammista projekteista, mutta toisaalta tahtoisin vain päästä kokeilemaan erilaisten moussekakkumakuyhdistelmien pariin ilman huolta kulungeista tai siitä, kuka ne sitten kaikki söisi.

7. Onko keittiösi täynnä leivontatarvikkeita? Mikä on seuraava hankinta?
Keittokomerooni ei mahdottomasti mahdu ja tehtävälistallani onkin kaappien uudelleenjärjestely, että saisin muutaman lahjaksi saadun kakkuvuoan aseteltua jonnekin järkevästi. Onnekseni en ole leivonta-arsenaalia hamstraavaa tyyppiä, vaan koitan pärjätä yleistyökaluilla niin pitkälle kuin suinkin. Kuiva-aineissa leivontaan tarkoitetut vievät kyllä suurimman tilan ja kaapeissakin leivonnan perustyökalut ovat enemmän esillä, mutta ei niitä mahdottoman paljoa lukumäärällisesti ole.
Seuraava hankintani olisi hyvä olla kuuden munan kakkuvuoka, sillä en omista sellaista vielä ollenkaan. Jotenkin olen onnistunut tähän asti pärjäämään ilman.

8. Kun leivot, onko keittiön ovi lukossa? Onko muun perheen viisainta pysyä loitommalla?
Silloin kun leivon tahdon kyllä keskittyä -varsinkin jos on yhtään hankalampi projekti tekeillä. Toisaalta taas tykkään kovasti leipoa koulun aloittaneen tyttäreni kanssa yhdessä, mutta silloin resepteiksi valikoituvat helpot ja testatut luotto-ohjeet. Leivon kotona mieluiten yksin, mutta otan mielelläni siihen myös tovereita tekemään, jos vain tila antaa myöten. Yleisö tosin monesti hermostuttaa. Tulee kamalat suorituspaineet niskaan, jos joku seisoo vain vieressä katsomassa, kun teen jotain. En usko, että minusta olisi ikinä opettamaan vaikka kakkukursseille.

9. Mikä on lempileivonnaisesi jonka nautit kahvilassa?
Kahvilassa käyn sen verran harvakseltaan ja kahviloita vaihdellen, ettei minulle ole muodostunut mitään suosikkileivonnaista. Tutkailen kyllä vitriinit pitkään ja hartaasti ja valikoin senhetkisen fiiliksen mukaan, että otanko palan kakkua, piirasta vai täytetyn voileivän. Olen sellainen herkkuhiiri, että useammin napsahtaa lautaselle pala jotain makeaa kuin suolaista.

10. Mikä on mielestäsi onnistuneen leivonnaisen salaisuus?
Onnistuneen leivonnaisen salaisuus on harjoittelu, toimiva resepti sekä hyvät raaka-aineet. Harjoittelu on noista se tärkein. Olen sitä mieltä, että lähes kuka tahansa voi onnistua valmistamaan upeita tuotteita, kunhan vain harjoittelee riittävästi. Usein ammattilaisen ja kotileipurin välillä onkin erona vain se harjoittelun määrä.

Ystävällisin terveisin,
Puukilainen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.02.2015 07:30 - 23.02.2015 07:30 #18652 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Vuoden 2014 foorumilainen!
.
Paljon onnea uudesta nimityksestäsi, Vuoden 2014 foorumilainen!

Oli hauskaa lukea taidokkaiden leipomustesi syntyhistoriasta. Olen sitä mieltä, milloin harrastus kääntyy työksi, on suunta varmasti oikea. Taito-kekseliäisyys-maku ovat hyvä työtrio missä tahansa, pidä niistä kiinni!
Onnitellen
nami-hiiri

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.03.2015 21:28 - 02.03.2015 21:28 #18678 : Onneli78
Vastaus käyttäjältä Onneli78 aiheessa Re: Vuoden 2014 foorumilainen!
Mahtavaa, ONNEA Puukilainen!
Ihan varmasti meni oikeaan paikkaan tämä nimitys ja kunnianosoitus! Olen ihan tuolla haasteidenkin puolella
huomannut, kuinka ammattitaitoisesti olet arvostellut haasteleipomuksia. Hauskaa, että olet nyt löytänyt unelma-ammattisi ja voit nauttia työstäsi. Olen varma, että työsi tuloksista nauttimaan pääsevät ovat ihastuksissaan maistaessaan leipomuksiasi :) Kiva kun löysit tiesi Leivontafoorumille!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.139 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017