Huhtikuun leivontahaaste - vappuherkut! 3.-30.4.2016

Lisää
03.04.2016 18:09 - 04.04.2016 08:35 #20327 : Tanja
Huhtikuun leivontahaasteen aiheena ovat vappuherkut eli:
  • rosetit
  • munkit
  • tippaleivät
Modernisti toteutettuna!

Ohjeet leipomiseen:
  • leivo ja postaa osallistumisesi 3.4.-30.4.2016 klo 24:00 mennessä
  • aktiivijäsenet (väh. 20 viestiä palstalla) voivat osallistua haasteeseen, osallistutaan omalla nimimerkillä
  • resepti ja 1-3 kuvaa postaukseen
  • leivonnaisen modernisoinnista huolimatta ollaanhan kuitenkin uskollisia alkuperäiselle reseptille niin, että leivonnainen on kuitenkin tunnistettavissa

Huhtikuun haastesponsorit ovat:


http://www.valio.fi


http://www.dansukker.fi/

SEKÄ Lf tiimin hankkima palkinto.

Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin:
  • Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Voit myös testata koodien toimivuutta ja kuvien lisäämistä Testipalstalla . Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia.
  • Päivänvalo on kuvien paras kaveri!
  • Voit keskustella haasteeta höpinäketjussa .

Osallistumisajan päätyttyä jäsenet äänestävät parhaat leipomukset. Pisteytys ja äänestysaika ilmoitetaan myöhemmin.

Yleistä asiaa sponsoripalkinnoista:
  • Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf -sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin.
  • Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
  • Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on täysin oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!
Viimeksi muokattu: 04.04.2016 08:35 nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.04.2016 14:13 - 07.05.2016 22:57 #20351 : Henna73
Sitruuna-lakritsirosettileivos



Annoksesta tulee 12-15 rosettileivosta

Taikina:
2 munaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 ½ dl maitoa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl raastettua sitruunan kuorta

Paistamiseen:
n. ½ l rypsiöljyä

Täyte:
2 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
3 rkl sitruunan mehua
2 rkl raastettua sitruunan kuorta
1 tl raakalakritsijauhetta

Pinnalle:
valkosuklaata
tomusokeria



Riko munat pieneen kulhoon ja vatkaa haarukalla munien rakenne rikki. Lisää sokeri, suola, maito, raastettu sitruunankuori ja lopuksi jauhot erissä siivilän läpi ja sekoittaen. Kaada öljyä pieneen kattilaan. Kuumenna öljy 170-180-asteiseksi. Laita rosettirauta hetkeksi öljyyn kuumenemaan. Nosta ylös ja valuta ylimääräiset öljyt kattilaan. Kasta rauta taikinaan. Taikina tarttuu kiinni kuumaan rautaan. Älä upota rautaa kokonaan taikinaan. Nosta rauta sitten öljyyn paistumaan ja paista rosetti kellanruskeaksi. Nosta rauta öljystä ja irrota rosetti raudasta tarvittaessa veitsenkärjen avulla. Käännä rosetti toisinpäin ja anna ylimääräisen öljyn valua talouspaperille. Anna rosettien jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto, sokeri, lakritsijauhe, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Anna täytteen seistä jääkaapissa muutama tunti ja pursota sitä sitten rosettien uriin. Aseta kaksi täytettyä rosettia vastakkain ja koristele sulatetulla valkosuklaalla ja tomusokerilla.


5+5+3+ =13+ / 3. palkintosija /HENNA

1. Sitruuna-lakritsirosettileivos, Henna73, 5 pistettä
- Hyvin ajateltu ja toteutettu moderni versio roseteista. Nätit ja houkuttelevat. Raakalakritsijauhe kiinnostaa eniten ja kutsuu maistamaan. Maut sopivat yhteen. Eipä ole koskaan tullut syötyä tai tehtyä rosetteja, vaikka monesti on ollut mielessä.
1. Sitruuna-lakritsirosettileivos, Henna73 5 pistettä; Täyte kuulostaa aivan ihanalta, etenkin tuo lakritsi "lisämausteena" tuo veden kielelle.
1. Sitruuna-lakritsirosettileivos, Henna73 3p
1. Sitruuna-lakritsirosettileivos, Henna73: Pidän lakritsasta, mutta vierastan sitä vielä leivonnaisissa.
1. Sitruuna-lakritsirosettileivos, Henna73 Tätä haluaisin maista.

Henna73/ruokaunelmia
Viimeksi muokattu: 07.05.2016 22:57 nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.04.2016 14:52 - 07.05.2016 23:05 #20352 : nami-hiiri
.
PIENI TOSCAMUNKKI


PIENET HILLOMUNKIT TOSCAKUORRUTTEELLA popcake -tikkujen nenässä. Haaste oli kiinnostava, munkkien ohje Maku lehdestä löydetty, mutta toscakuorrutteen lisäys on oma päähänpisto ja tikuille oli keksittävä kivaa käyttöä.....

MUNKKITAIKINA, n. 25 kpl
        2,5 dl kevytmaitoa
        25 g hiivaa
        2 tl sitruunan kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
        1 dl kidesokeria
        1/2 tl suolaa
        1 rkl vaniljasokeria tai ’caramel’ -vaniljaseosta
        1/2 rkl kuorituista siemenistä morttelilla jauhettua kardemummaa
        7 dl vehnäjauhoja
        0,5 dl voisulaa
UPPOPAISTAMISEEN
         rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua) 
HiILLOTÄYTE tms:     
         paseerattua vadelmahilloa tai maun mukaan lemon curd, maitolevite….
KORISTEEKSI:
        Itsekeitetty toscakuorrute pintaan, hienoa sokeria 
        popcake -tikkuja tarvittava kpl määrä

TEE NÄIN:
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja siirrä se kulhoon. Liuota maitoon murennettu hiiva. Lisää sitruunankuori, sokeri,  suola, vaniljasokeri ja kardemumma.
Sekoita taikinaan ensin osa jauhoista. Lisää sitten loput jauhoista ja voisula. Alusta taikina kimmoisaksi. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Kohota taikinaa peitettynä n. 30 minuuttia. 
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina paloiksi ja pyörittele ne pieniksi munkkipalloiksi. Kohota peitettynä 30 minuuttia.

Munkeiksi paistaminen:
Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa ( määrä 5-6 cm tai niin, että muutama pikkumunkki kerralla peittyy öljyyn vapaasti.) 170–180 -asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun vaalea leipäpala muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa. Laske varovasti reikäkauhalla kuumaan öljyyn muutama munkkipallo kerrallaan ja paista ne kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle lautaselle. - Laita uuni kuumenemaan, ota uunipelti esiin ja paperoi leivinpaperilla.
Anna munkkien jäähtyä vain pieni hetki ja pursota valitsemasi hillo/täyte munkin sisään melko ohuella ja sileäkärkisellä (ei koristeluterä) tyllalla, niin täyte pysyy hyvin munkin sisällä. Hillon tulee olla mahdollisimman sileää, jotta tylla ei tukkeudu. Ennakoi tämä ja tarvittaessa soseuta hilloa sauvasekoittimella tasaisemmaksi.


Toscakuorrute:
        50 g voita
        0,5 dl sokeria
        1 rkl mantelijauhoja
        1 rkl kermaa
        50 g mantelilastuja hieman pienittynä

Sekoita kattilassa kuorrutteen ainekset, kuumenna, anna hetken hiljalleen kuplia koko ajan sekoitellen ja laita munkit valmiiksi leivinpapern päälle, laita pienellä lusikalla nokare kuorrutetta munkkien päälle. Nosta pelti 200 asteiseen kuumaan uuniin. Paista munkkeja vain niin että toscakuorrute saa kauniin värin palamatta, noin 8-10 minuuttia.
 
°  Tarjoa munkit mahdollisimman tuoreina.
°  Työnnä munkkeihin modernisti värikkäät popcake -tikut.
        
Vinkitystä:
° Hillon leipominen sisään kovin pieneen munkkiin ei kannata, sillä jos hilloa pääsee kuumaan rasvaan, se aiheuttaa vaarallista räiskymistä.
        
° Perinteinen sokerointi: Pyörittele lämpimät munkit sokerissa tai kanelisokerissa, mikäli et laita toscakuorrutetta. 
1+1+ =2+
2. Pieni toscamunkki, nami-hiiri, 1 piste
- Olen aina rakastanut toscakuorrutusta, joten varmasti rakastaisin näitä toscamunkkejakin! Suloisia pieniä suupaloja ja kun ovat vielä pillin päässä, ovat herttainen näky. Samalla säästää sormet sokeritahmalta, kun voi syödä siististi tikkarin tapaan 
2. Pieni toscamunkki, nami-hiiri 1 p. Tosca kuorrute on niin ihanaa ja voin todella uskoa,että näitä uppoaisi suuhun useampi
2. Pieni toscamunkki, nami-hiiri
Tosi ihanat ja hauskat. Rakastan toscaa ja se varmasti maistuu hyvältä näinkin.
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 07.05.2016 23:05 nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.04.2016 14:46 - 07.05.2016 23:04 #20355 : Redrose82
Uunissa paistetut munkit, 3 eri kuorrutteella

Ohjeen pongasin Wiivuskalta jota hieman muuntelin vaniljan suhteen ja kokeilin eri kuorrutteita





Sain ohjeella 12kpl

3dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1,5tl leivinjauhetta
1 vaniljatangon siemenet
ripaus suolaa
1,25dl maitoa
1 kananmuna
2rkl sulatettua voit (+donitsipellin voiteluun)

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata voita ja voitele donitsipellin reiäit.
Sekoita kuivat aineet keskenään (vehnäjauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe). Sekoita maito, muna, vaniljatangon siemenet ja voi sula keskenään. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi (älä liikaa). Laita taikina pursutuspussiin ja leikkaa sopiva aukko. Pursuta Donitsipellin koloihin puoleen väliin. Paista vajaa 10min. Anna jäähtyä ennen irrotusta. Voit halutessasi voidella vaaleaan pintaan sulaa voita.

Valmista kuorrutteet.

Kinuskikuorrute:
1dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria

Keitä kattilassa n.10-15min välillä sekoitelleen kunnes sopivan paksua jotta kuorrute pysyy donitsin päällä valumatta pois. (Riittää 4:lle). Kuorruta donitsit ja koristele nompparelleilla.

Suklaa
80g Maitosuklaata
30g Valkosuklaata

Sulata suklaat erikseen omissa minigrip pusseissaan mikrossa varovasti. Leikkaa pussin kulma auki ja pursutua maitosuklaa donitsin päälle. Koristele valkosuklaa raidoin. Ripottele nompparelleja päälle.





"Kaneli-sokeri" eli oikeasti salmiakki-/lakritsijauhe

Pieni purkki lakritsijauhetta (sokeroitua)

"Dippaa" donitsi kulhoon jossa jauhetta.

Lakritsijauhe tuli ideaksi kun teki mieli salmiakkia ja huomasin että minulta löytyi lakritsijauhetta ja tuli väristä mieleen kaneli-sokeri joten ajattelin kokeilla ja hämätä :cheer: Ja voi että kun toimi tuossa hyvin ja maistuu niin hyvälle kuten muutkin donitsit :P
Hauskaa Vappua!!
5+1+ = 6+
3. Uunissa paistetut munkit 3 eri kuorrutteella, Redrose82
- Herkullisen näköisiä! Lakritsijauheessa kastaminen oli hyvä idea. Toisissakin munkeissa olisi voinut vaikka miettiä jotain kivaa jujua kuorrutteeseen. Näinkin kyllä todellakin kelpaisivat!
3. Uunissa paistetut munkit 3 eri kuorrutteella, Redrose82 - 5 pistettä. Varsinkin kinuskikuorrutteiset näyttävät niiiiiiin hyviltä, että kuola alkaa valua. Näistä tulee ihan vappufiilis!
3. Uunissa paistetut munkit 3 eri kuorrutteella, Redrose82: Uunimunkit vaivattomasti hyvää, kiva kun eri täytteillä.
3. Uunissa paistetut munkit 3 eri kuorrutteella, Redrose82
Aivan Ihastuttavat. 1 p
.
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 07.05.2016 23:04 nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.04.2016 16:11 - 07.05.2016 23:09 #20356 : Milla
Vanilja-vadelmadonitsit

Tarkoituksenani oli tehdä jotain asteen terveellisempää kuin rasvassa paistetut munkit, mutta kävikin niin että näissä herkkudonitseissa on luultavasti enemmän kaloreita kuin munkeissa. Mutta ei se haittaa, ovat niin pieniä että voi syödä monta ja monta ja vielä pari...


Ohjeesta tuli 32 pientä munkkia sekä 10 isoa.
Taikina:
2dl sokeria
0,5-1 vaniljatanko
6dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
0,25tl soodaa
0,5tl suolaa
1dl maitoa
0,5prk kermaviiliä
2 munaa
0,5dl öljyä
0,5dl sulatettua voita

Punainen vadelma-kuorrute:
5dl tomusokeria
(1rkl maitoa)
2rkl vadelmasosetta
(punaista väriä)

Valkoinen vadelma-kuorrute:
5dl vadelmanmakuista tomusokeria (esim. Confetista)
1rkl maitoa

Päälle:
Nonparelleja
Fazerin turkinpippuri-rouhetta

Mittaa sokeri isoon astiaan. Leikkaa vaniljatanko kahtia ja kaavi sen sisältä siemenet sokerin joukkoon. Sekoita esim. sormin saadaksesi siemenet leviämään tasaisesti. Mittaa astiaan loput kuivat aineet.
Sekoita toisessa kulhossa maito, kermaviili ja munat tasaiseksi seokseksi. Lisää sulatettu voi ja ruokaöljy. Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon. Taikinan tulisi muistuttaa nyt kuivakakku-taikinaa koostumukseltaan. Tarvittaessa lisää hieman maitoa tai vehnäjauhoja.
Kaada taikina pakastepussiin ja leikkaa siitä kulma auki. Pursota taikinaa (voideltuun, irtosivat kyllä hyvin ilman voiteluakin) donitsipellille+. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes reunat ovat hieman rusehtavat. Kaada jäähtymään keittiöpyyhkeen päälle. Täytä vuoka uudelleen niin monta kertaa kuin taikinaa riittää.

Donitsien jäähdyttyä tee kuorrute. Muussa (sulatetut) vadelmat lusikalla. Jos et halua kuorrutteeseen sattumia, valuta siivilän tai harson läpi. Sekoita vadelmasose tomusokeriin. Jos kuorrute on liian jähmeää, lisää maitoa vähän kerrallaan. Halutessasi räväkämmän värin, sekoita väriaine joukkoon. Valkoisesta kuorrutetta varten sekoita tomusokeri ja maito. Lisää maitoa tai tomusokeria tarvittaessa pieniä määriä. Dippaa jäähtyneet donitsit kuorrutteeseen ja koristele halutessasi.
Fazerin turkinpippuri-rouhe sopii erinomaisesti tasoittamaan makeaa kuorrutetta. Tosin se sulaa hieman märässä kuorrutuksessa, joten lopputulos ei ollut kaikkein kuvauksellisin. Kuvien ruskeissa donitseissa on käytetty kuorrutteena sulatettua suklaata.


3+5+5+5 =18+/ 1. Palkintosija / MILLA

4. Vanilja-vadelmadonitsit, Milla
- Ihanan värikkäitä! Kiva kun kuorrutteeseen on käytetty vadelmasosetta.
4. Vanilja-vadelmadonitsit, Milla 3 p. En ole niinkään donitsin ystävä, mutta nämä houkuttaa haukkaamaan 
4. Vanilja-vadelmadonitsit, Milla
Oikein hienot ja näyttävät. Erikokoista plussa sekä ulkonäöstä, että tarjoilun puolelta. Minun valinta on aina kaikesta suurin, mutta monet syövät vain puolet, joten kaikille nyt löytyy iki oma kokonainen munkki. Nostan vitosen arvoiseksi, 5p
4. Vanilja-vadelmadonitsit, Milla Maistuvat varmasti muulloinkin, kuin vappuna, huolellista leivontaa, selkeät kuvat. 5 pistettä
4. Vanilja-vadelmadonitsit, Milla 5p Herkullisen kuuloiset kuorrutteet 
.
Viimeksi muokattu: 07.05.2016 23:09 nami-hiiri. Syy: pisteet & kommentit

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.04.2016 19:07 - 07.05.2016 23:12 #20359 : Leivontanurkka
Korvapuustimunkit

Pienet munkkipallerot, jotka maistuvat samalla korvapuustille kuin suolaisen ja makean liitolle. Ei voi vastustaa! Ja kun tekee pieniä, voi hyvälä omalla tunnolla napata ...hmm.. useamman :woohoo:
(Ohjeen nappasin Maku -lehdestä )

n. 25 kpl

2½ dl maitoa

25 g hiivaa

1 dl sokeria

1 rkl bourbon vaniljasokeria/ vaniljasokeria

½ rkl jauhettua kardemummaa

½ tl suolaa

7 dl vehnäjauhoja

50 g pehmeää voita

Paistamiseen

1 l rypsiöljyä

Täyte

50 g voita

1 dl fariinisokeria

1½ dl mantelirouhetta

Päälle

hienoa sokeria ja kanelia

- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokerit, kardmumma ja suola

- Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan, voimakkaasti vaivaten. Itse vaiaan aina käsin. Lisää loppuvaiheessaa pehmyt voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi

- Anna taikinan kohota n. 30 min. Valmista sillä välin täyte

-Sekoita pehmeä voi, fariinisokeri ja mantelirouhe sekaisin. Siirrä hetkeki jääkaappiin

- Leikkaa taikinasta pieniä paloja ja pyörittele palloiksi. Kohota vielä liinan alla n. 30 min.

- Paina palloihin keskelle aukko ja täytä 1 tl täytettä jokaiseen koloon. Nipistä tiiviisti kiinni

- Kuumenna öljy kattilassa 170-180 asteiseksi tai testaa pienellä palalla taikinaa. Jo taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, on öljy sopiaa

- Laske munkkipalleroita reikäkauhalla kuumaan öljyyn, paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi

- Nosta valumaantalouspaperilla vuoratulle lautasella

- Kierittele lämpöiset munkit sokeri-kaneli seoksessa

Kaveriksi sopii esim. lime-rosmariini sima ;)
Maukasta Vappua kaikille!
3+5+3+ = 11+
5. Korvapuustimunkit, Leivontanurkka, 3 pistettä
- Näinkin ohjeen Maku-lehdessä ja ajattelin, että näiden täytyy olla superhyviä! Söpöt pikkumunkit ovat mukava suupala ja kun vielä sisältä paljastuu hillon sijaan tuo unelmainen täyte! Nami!
5. Korvapuustimunkit, Leivontanurkka: Hyvin onnistuneita, reseptiä aion kokeilla. 5 pist.
5. Korvapuustimunkit, Leivontanurkka Kiva idea yhdistä suomalaisten suosikki leivonnainen ja suosikki juhla (ainakin yksi niistä)
5. Korvapuustimunkit, Leivontanurkka 3p Täyte jo itsessään kuvana tuo veden kielelle
.

Heidi / Leivontanurkka
Viimeksi muokattu: 07.05.2016 23:12 nami-hiiri. Syy: pisteet & kommentit

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.04.2016 08:36 - 07.05.2016 23:50 #20361 : tonttoli
Munkki Cakepopsina


Näitä munkkeja oli mahtavaa ideoida ja tehdä! Munkki hyppäsi tikun päähän, sai kuorrutteeksi suklaata ja täytteeksi trendikkäästi nutellaa :)





Munkkitaikinan ainesten määrät ovat Kinuskikissan ohjeesta.

Taikina:
100 g voita
2 ½ dl kevytmaitoa
½ pkt (à 50 g) hiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
7 ½ dl vehnäjauhoja

Paistaminen:
1 l rypsiöljyä

Pinnalle:
valkosuklaata + candy melts 100g + 100g
koristehelmiä

Lisäksi:
kakkutikkaritikkuja
Nutellaa

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maidon sekaan. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita jauhoja joukkoon noin desilitra kerrallaan aluksi vatkaten ja lopussa vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula ja tämän jälkeen loput jauhot.

Kohota taikinaa 45 minuuttia tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Vinkki! Lämmitä mikrossa vettä kuumaksi juomalasissa, jätä vesilasi mikroon ja nosta taikinakulho sinne lasin viereen ja sulje ovi. Taikina kohoaa paremmin lämpimässä.

Leivo taikinasta pitkä tanko ja jaa se noin 30-35 osaan.

Pyöritä taikinasta käsiesi välissä pieniä pyöreitä pullia.

Anna munkkien kohota sillä aikaa, kun lämmität paistorasvan teräskattilassa 180 asteeseen. Tarkista lämpötila paistolämpömittarilla.

Nosta munkki öljyyn varovasti. Paista muutama munkkia kerrallaan ja anna ruskistua kummaltakin puolelta jonka jälkeen nosta munkit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyisi paperiin.

Anna munkkien jäähtyä.



Koristelu ja täyttäminen:

Laita nutella pursotuspussiin, jossa on metallipäinen tylla. Työnnä tyllan kärki munkin sisään ja pursota munkkiin Nutellaa.

Työnnä tikkaritikku munkkiin.

Sulata suklaa esim lasissa. (Laitoin sekä Wonder melts nappeja, että valkosuklaata, jotta koostumus ja maku olisi juuri kohdallaan. Melts-napit kovettavat valkosuklaan nopeammin, mutta eivät ole niin maukkaita.)

Kasta tikun päässä olevat munkit suklaassa ja nosta kovettumaan sokerilla täytettyyn lasiin.

Koristele halutessasi ripottelemalla sokerihelmiä päälle.


3+1+3+1+ = 8+

6. Munkki cakepopsina, tonttoli
- Näissä sama juttu kuin toscamunkeissa, että näppärää kun voi syödä puhtain sormin tikkarin tapaan  Herkullisen ja kivan näköisiä pikkumunkkeja. Yksi kuva liikaa, mutta en anna sen enempää häiritä 
6. Munkki cakepopsina, tonttoli 3 pistettä; suloisia pieniä suupaloja. Luulen että lapseni ihastuisi näihin!
6. Munkki cakepopsina, tonttoli - 1 piste. Nutella antaa munkeille mukavan säväyksen. Näitä voisi kuvitella syövänsä ihan huomaamattaan vaikka kuinka monta.
6. Munkki cakepopsina, tonttoli Soveltuu kesään, pieni on kaunista 3p.
6. Munkki cakepopsina, tonttoli 1p
6. Munkki cakepopsina, tonttoli Hauskaa näköisiä. Sopii hyvin värikkääsiin vappu juhliin tai vaikka lasten juhliin.
.
Viimeksi muokattu: 07.05.2016 23:50 nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.04.2016 21:35 - 07.05.2016 23:25 #20362 : Sokerivaltakunta
SITRUUNA MUNKIT



Nämä munkit ovat perinteisiä bosnialaisia munkeja, mutta Suomalaisille ne voisivat toimia uutena twistina. Kulttuuriero näkee hyvin myös ruoassa ja avautuin asiasta blogissani. Aihe ei kuitenkaan sovii, eikä mahtuu foorumin kuukauden haasteeseen, mutta jos kävit lukemässä, sieltä myös näkee kuvia aidoista bosnialaisista munkeista :)
Tässä nyt vain munkien ohje ja minun omien munkkien kuvat.

2 kananmunaa
3 dl maitoa
100 g voita
1 pussi hiivaa
3 rkl sokeria
1 tl suolaa
yhden sitruunan raastettu kuori
650-700 g vehnäjauhoja

1 l öljyä (rypsi-, rapsi-, auringonkukka-, maissiöljy…)

tomusokeria

täytteeksi:
sitruunahilloa(tahna), Nutellaa…


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita puolet vehnäjauhoista, hiiva, suola, sokeri ja sitruunan kuori. Lisää maito, sulatettu voi ja kananmunat ja sekoita taikinaksi. Lisää vehnäjauhoja tarpeen mukaan. Taikina saa olla hieman kovempaa, sellaisena imee vähemmän öljyä (niin kuin sanoin jo tyttärelle). Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Sekoita varovasti lusikalla vain sen verran, että taikina laske alas ja anna kohota vielä kerran.
Laita taikina jauhotulle työtasolle, vaivaa ilmakuplat pois ja anna levätä noin 15 minuuttia.
Kauli taikina 1 cm paksuksi levyksi ja leikkaa muotin tai lasin avulla 7-8 cm ympyröitä. Anna niiden kohota 10 minuuttia, käännä ne nurinpäin ja anna kohota lisää 10 minuuttia.
Kuumenna öljy syvässä kattilassa (noin 180 astetta) ja laita munkit yksi kerrallaan kattilaan. Se puoli mikä oli päällimmäinen paistetaan ensin. Paista 4 minuuttia ja käännä toiselle puolelle ja paista vielä 4 minuuttia.

Jos öljy on liian kuuma, munkit tummuvat liian nopeasti ja jäävät raa'aksi sisältä (eikä sisälläe muodostu ”täytetaskua”).
Jos öljy on liian kylmää, munkit imevät rasvaa.
SUUNTAA ANTAVA VINKKI!
Minulla on liesi asteikolla 1-9. Paistan munkkit 6:lla 2 minuuttia ja 5:lla 2 minuuttia.


1+

7. Sitruunamunkit, Sokerivaltakunta
- On aina mielenkiintoista, kun tuttuihin taikinaohjeisiin tulee uusia vivahteita toisista kulttuureista! Sitruuna sopii varmasti tosi hyvin näihin! Tekotavassakin mielenkiintoisia jujuja. Täytteet ovat runsaita ja maistuvaisia. En löytänyt ohjeesta, laitetaanko täyte jo ennen öljyssä paistamista vai paiston jälkeen.
Sitruunamunkit, Sokerivaltakunta 1p.
7. Sitruunamunkit, Sokerivaltakunta: Raikkaan sitruunan voi hyvin mieltää munkkiin, menee kokeiluun. Oletan, että munkit varmaankin täytetään vasta paiston jälkeen !
Viimeksi muokattu: 07.05.2016 23:25 nami-hiiri. Syy: pisteet & kommentit

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.04.2016 19:06 - 08.05.2016 06:15 #20364 : MiaMarika
Minimunkkimuffinit



ovat ihanan makeita, pieniä herkullisia, suupaloja vappuun. Näitä voi hyvällä omallatunnolla napostella useammankin ;)

Minä, joka rakastan muffinien leivontaa niin halusin ehdottomasti taivuttaa munkit muffini muotoon, ihan vain rakkaudesta muffineihin ja siksi että lapsetkin voisivat osallistua munkkien tekoon. Munkit pitäisi toki oikeaoppisesti paistaa tirisevässä öljyssä, jolloin munkkien maku on aidoimmillaan, mutta silloin lapsien osallistuminen olisi ollut melkeinpä mahdotonta joten päädyttiin leipomaan koko perheen vappumunkit minimuffinimuotoon. Helppoa ja niin nopeaa!

Tuoreena minimunkkien maku on yksinkertaisesti vastustamaton ja siksi kannattaakin varautua siihen että munkit saattavat kadota yllättävänkin tehokkaasti tarjottimelta :) ja voin kertoa että nämä pienet minimunkit laittavat hyvin vastinetta niille aidoille ja oikeille munkeille.

Minimuffinit voit paistaa minimuffinipellillä taikka kakkutikkarivuoassa.

Minimunkkimuffinit
(n. 24 kpl)

1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa
1/4 dl öljyä
1 kananmuna

päälle
erikoishienoa sokeria

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita maito, öljy ja kananmuna keskenään.
Lisää ne kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Aseta minimuffinipellille n. 24 paperivuokaa ja lusikoi taikina paperivuokiin.

Paista uunissa 175 asteessa, noin 10 minuuttia.

Anna munkkien jäähtyä hetki.
Laita kulhoon erikoishienoa sokeria ja pyörittele munkit sokerissa,
tai ripottele sokeria lusikalla munkkien päälle.


5+3+3+5+1+ =17+ / 2. palkintosija/ MiaMarika

8. Minimunkkimuffinit, MiaMarika
- Kauniita! Kivoja pieniä suupaloja ja ihana ajatus tehdä lempileivonnaisesta munkkiversio! 5 p.
8. Minimunkkimuffinit, MiaMarika - 3 pistettä. Ihanan erilaiset, poikkeavat kaikista muista ohjeista omanlaisuudellaan. Ja näyttävät syötävän hyviltä.
8. Minimunkkimuffinit, MiaMarika: Tämä ajatus miellytti kovasti, tosi kauniit ja herkutteluun houkuttavat kuvat. 3 pist.
8. Minimunkkimuffinit, MiaMarika: Tahtoisin maistaa. 5 p.
8. Minimunkkimuffinit, MiaMarika Hauskaa idea ja tosi hyvää luomus.
8. Minimunkkimuffinit, MiaMarika 1p Suloisia ihania
.
Viimeksi muokattu: 08.05.2016 06:15 nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.04.2016 20:48 - 07.05.2016 23:40 #20365 : Onneli78
Mustikkaiset hiirimunkit



Mitäs muutakaan sydämenmallisesta muotista voi tehdä kuin hiirimunkkeja! Näissä yhdistyvät mustikan ja valkosuklaan makuystävyys. Maku muistuttaa vähän Arnoldsin donitsia. Hiiret eivät hypänneet öljyyn, vaan ne paistattelivat uunissa ja ottivat voisulavoitelun lämpimiä ollessaan saadakseen munkkien tyypillistä makua. Tekijänsä halusi kokeilla uusia juttuja munkkienteossa.

Meinasi tulla ihan kiirekin. Eilen illalla torkahtelin näitä tehdessäni ja päätin, että ei vain onnistu enkä jaksa, että tyydyn ihailemaan muiden leipomuksia. Tänään kuitenkin löysin lopulta kuorrutteellekin toimivan ratkaisun (valkosuklaaganachen vaahdottaminen) ja sain kuin sainkin munkit valmiiksi. Hauska yllätys oli, että kun leikkasin munkin kahtia, sai niistä muodostettua kaksi hiirtä! Blogissa on kuva siitä toisenlaisesta hiirestä.

(noin 20 kpl)

Mustikkahillo
450 g mustikoita (pakaste)
1 1/2 dl intiaanisokeria
1 1/2 rkl ohratärkkelystä
1 1/2 rkl vettä

Taikina
4 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
2 dl intiaanisokeria
1 rkl kardemummaa
1/2 tl vaniljajauhetta
1 tl ruususuolaa
1 1/2 rkl mustikkajauhetta
noin 10 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysajyvä)
75 g voita sulatettuna

Paiston jälkeen
50 g voita

Täyte
mustikkahilloa

Kuorrute
200 g valkosuklaata
1 1/2 dl kuohukermaa

Koristelu
30 g tummaa suklaata
vaaleanpunaisia sokerihelmiä

Tee ensin mustikkahillo. Sen voi tehdä vaikka jo edellisenä päivänä. Sulata mustikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Kaada sose kattilaan. Lisää joukkoon intiaanisokeri. Kuumenna seos keskilämmöllä kiehuvaksi. Sekoita ohratärkkelys vesitilkkaan ja kaada kattilaan. Keitä hilloa noin 3 minuutin ajan samalla sekoitellen. Kaada hillo purkkiin/rasiaan ja laita kansi päälle. Anna jäähtyä haaleaksi ja laita hillo sitten jääkaappiin ja säilytä siellä.

Tee munkkitaikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota huoneenlämpöinen hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon intiaanisokeri, kardemumma, vaniljajauhe, suola ja mustikkajauhe. Kaada puolet jauhoista joukkoon ja sekoita vatkaimella voimakkaasti parin minuutin ajan. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen taikinaan käsin vaivaten, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa ja irtoaa reunoista. Laita kulhon päälle tiivis kansi tai liina ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Siihen menee enintään tunti.

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinaa jotta siitä lähtee ilmat pois ja siihen syntyy sitkoa. Kauli taikina noin 1 1/2 cm paksuiseksi levyksi. Paina sydämenmuotoisella muotilla taikinasta paloja. Siirrä taikinapalat leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä palojen väleihin vähän kohoamisvaraa. Anna kohota kaksinkertaiseksi liinan alla. Paista munkit 225-asteisessa uunissa keskitasolla 7-8 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

Sulata voi ja sivele sitä pullasudilla kauttaaltaan (myös pohjat) lämpimien munkkien pintaan. Jos haluat, voit voidella ne kahteenkin kertaan. Anna munkkien jäähtyä. Voisulan siveleminen tuo munkkien tyypillistä makua esiin.

Täytä munkit. Lusikoi mustikkahilloa pursotinpussiin, jossa on täytetylla. Pursota hilloa munkkien sisään "hiiren korvien välistä" noin 2 tl verran.

Tee valkosuklaaganache. Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi. Kaada kerma kerroskattilaan tai paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna se kiehumispisteeseen. Nosta kattila pois liedeltä. Kaada puolet suklaapaloista kerman sekaan ja anna olla 30 sekunnin ajan. Sekoita sitten seosta kunnes valkosuklaapalat sulavat. Kaada loput suklaapalat pienissä erissä kattilaan. Sekoittele kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin jäähtymään kylmäksi (voi tehdä jo edellisenä päivänä). Vatkaa kylmä ganache sähkövatkaimella vaahdoksi. Varo vatkaamasta liikaa.

Kuorruta munkit. Lusikoi ganachevaahto tukevaan, pienehköön pussiin (minä käytin 1/2 l Minigrip-pussia). Leikkaa pussin kärjestä pieni pala pois. Pursota ganachea ensin munkin päälireunoihin korostaen sydämen muodon. Pursota ganachea sitten sydämen keskelle ja levitä se lusikalla tasaiseksi.

Tee koristeet. Sulata tumma suklaa ja kaada pieneen pussiin (käytin minikokoista Minigrip-pussia). Leikkaa kulmasta pieni pala pois. Pursota suklaasta leivinpaperin päälle pienehköjä täpliä silmiksi ja suippoja täpliä korvien keskustoiksi. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Asettele hiirten suippojen kuonojen kärkiin kolme vaaleanpunaista sokerihelmeä neniksi. Asettele suklaasilmät -ja korvat paikoilleen. Asettelussa voi käyttää apuna pinsettejä.




1+5+1+3+ 1+ = 11+

9. Mustikkaiset hiirimunkit, Onneli78 1 piste; Yksinkertaisesti sanottuna, suloisia!
9. Mustikkaiset hiirimunkit, Onneli78 5p
9. Mustikkaiset hiirimunkit, Onneli78 Hauskaa hyvää, resepti menee kokeiluun. 1piste.
9. Mustikkaiset hiirimunkit, Onneli78: Hauska ja makea, erilainen ja kuitenkin munkki. 1piste
9. Mustikkaiset hiirimunkit, Onneli78 Ihastuttavat munkit, mutta tumma sisältö toi minulle pettymystä. Silti 3 pistettä ulkonäöstä ja siististä käden jäljestä.
.
Viimeksi muokattu: 07.05.2016 23:40 nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.05.2016 22:28 - 03.05.2016 06:48 #20369 : nami-hiiri
Tiistai 3. toukokuuta -16

Tässä kaikki ohjeistuksen mukaan osallistuneet leipomukset:

1. Sitruuna-lakritsirosettileivos, Henna73
2. Pieni toscamunkki, nami-hiiri
3. Uunissa paistetut munkit 3 eri kuorrutteella, Redrose82
4. Vanilja-vadelmadonitsit, Milla
5. Korvapuustimunkit, Leivontanurkka
6. Munkki cakepopsina, tonttoli
7. Sitruunamunkit, Sokerivaltakunta
8. Minimunkkimuffinit, MiaMarika
9. Mustikkaiset hiirimunkit, Onneli78

ANNETAAN PISTEET YKSINKERTAISESTI 5-3-1 eli parhaimmalle 5 pistettä, seuraavalle 3 pistettä ja kolmannelle mieleiselle 1 piste.
Kaikille mieleistä on aina saada sanallista palautetta, mikäli aikanne sallii. Ne lisätään tuttuun tapaan haastepostauksiin pisteiden kanssa.
Pisteet ja arvostelu YV / nami-hiiri (Tanja saa lopputuloksien kopiot tarkistettavaksi.)
Pisteytykseen annetaan aikaa 3. - 7. toukokuuta välinen aika!

Lf tiimin puolesta n-h :vilkuti:
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 03.05.2016 06:48 nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.05.2016 23:44 #20375 : nami-hiiri
Yleistä kommentointia:
° Oli kyllä niin tasokas kisa että on vaikeuksia päättää parhaat…
° Maukkaita oivalluksia, itse perinteistä leipomusta unohtamatta!
° Tosi vaikea päättää parhaimmuudesta, siispä ylimääräinen plussa
kaikille!
° Ihania (vappu) herkkuja koko kesän erilaisiin juhliin ja tapahtumiin!
° Kiitos tästä haasteesta!

Suurkiitokset kaikille haasteeseen osallistuneille, sekä kommentteja ja pisteitä jakaneille!

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.339 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017