Toukokuun 2015 arvioinnit

Lisää
12.06.2015 18:27 - 12.06.2015 18:27 #19257 : Tanja
Kertauksen vuoksi; pisteytys tapahtui siis seuraavasti:
Tuomareiden pisteisiin lisättiin modejen yhteispisteiden keskiarvo, joista kaikista laskettiin keskiarvo ja ynnättiin jokaisen osa-alueen pisteet yhteen. Tästä syystä lopullinen pistemäärä sisältää myös desimaaleja.
Maksimipisteet olivat seuraavat:
  • resepti ja maku 15p
  • ulkonäkö 10p
  • kokonaisuus/toteutus 5p
eli yhteensä 30p.

Tuomarit pisteyttivät kakut ja vapaaehtoisena arviointimuotona heiltä toivottiin sanallista palautetta. Sanallisia palautteita tuli kiitettävä määrä, mahtavaa!
Lopputulos näyttää siis tältä:

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/11401224_10153342799807427_8556217820558589462_n.jpg?oh=ce89d3a1d43b2af223d28754fdf41faf&oe=55FC6009

Kotileipurit -sarjassa on 4 palkintoa, ammattilais -sarjassa 1.
Haaste oli tiukka! Kakkumonsteri kiri ykkössijalle 25,86 pisteellä! Palkintosijoille ylsivät myös]nami-hiiri, NeitiLeipuri ja MrsBaker.[/b]
Ammattilaissarja oli myös tiukka, Eben kakku sai eniten pisteitä niukalla piste-erolla Tekilan kakkuun. Ebelle lähtee palkinto ykkössijasta.
Paljon onnea eniten pisteitä keränneille ja suuret kiitokset kaikille osallistujille! Kommentoikaa ihmeessä kakkuja vapaasti vaikka tämän viestin perään tai edelleen toukokuun höpinöihin. Kommentit ilahduttavat aina leipojia!

Tässä kaikkien pisteet "kriteereittäin" sanallisten palautteiden kera, osallistumisjärjestyksessä.

Sarjan a) kotileipurit osallistujat: viewtopic.php?f=53&t=1390


1. nami-hiiri]
Resepti ja maku: 10+13+12+14+ 13,5 = 12,5
Ulkonäkö: 10+10+9+8+ 8,5 = 9,1
Kokonaisuus / toteutus: 2+5+4+4+ 4 = 3,8

Sanallinen palaute]
  • Heini Tapanainen]
  • Pia Kuivalainen]
  • Sirkku Aaltonen]
  • Leipuri-kondiittori -opiskelijat]
  • Tekila]
  • Tanja]
  • Paula]


2. Vispilä]
Resepti ja maku: 8+12+11+13+ 12 = 11,2
Ulkonäkö: 5+5+8+7+ 7 = 6,4
Kokonaisuus / toteutus: 2+3+3+4+ 3,3 = 3,06

Sanallinen palaute]
  • Pia Kuivalainen]
  • Sirkku Aaltonen]
  • Leipuri-kondiittori -opiskelijat]
  • Nami-hiiri]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_thumbup.gif[/img] !
  • Tekila]
  • Tanja]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img] Suklaareunus on hieno! Ainoastaan päällisen suklaatuorejuustomoussen esteettisyyttä mietin, kuinka sitä voisi parantaa. Nyt hieman höpsön näköinen, mutta varmasti maistuva!
    Paula]


3. Henna73]
Resepti ja maku: 10+13+11+13+ 13,3 = 12,06
Ulkonäkö: 2+5+7+8+ 8 = 6
Kokonaisuus / toteutus: 3+4+3+4+ 4 = 3,6

Sanallinen palaute]
  • Heini Tapanainen]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]
  • Pia Kuivalainen]
  • Sirkku Aaltonen]
  • Leipuri-kondiittori -opiskelijat]
  • Nami-hiiri]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_thumbup.gif[/img] !
  • Tekila]
  • Tanja]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img] Valkosuklaa olisi saattanut olla esteettisempi päällä lastuina, ja mansikat leikkauspinta näkyvillä. Makuasioita nämä tosin. Siistit reunapursotukset!
  • Paula]


4. amanda]
Resepti ja maku: 8+13+12+14+ 12,6 = 11,92
Ulkonäkö: 2+5+9+9+ 7 = 6,4
Kokonaisuus / toteutus: 3+4+4+4+ 4 = 3,8

Sanallinen palaute]
  • Heini Tapanainen]
  • Pia Kuivalainen]
  • Sirkku Aaltonen]
  • Leipuri-kondiittori -opiskelijat]
  • Nami-hiiri]
  • Tekila]
  • Tanja]


5. NeitiLeipuri]
Resepti ja maku: 8+14+13+14+ 12,3 = 12,26
Ulkonäkö: 8+7+8+9+ 7,67 = 7,93
Kokonaisuus / toteutus: 3+5+4+4+ 4 = 4

Sanallinen palaute]
  • Heini Tapanainen]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img] Sopisi hyvin myös lasten juhliin. Pohjassa oli melko paljon erilaisia aineksia, ovatkohan kaikki tarpeellisia?
  • Pia Kuivalainen]
  • Sirkku Aaltonen]
  • Leipuri-kondiittori -opiskelijat]
  • Nami-hiiri]
  • Tekila]
  • Tanja]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_biggrin.gif[/img] Pyörivää kakkuhyrrää kannattaa kokeilla, se auttaa koristeraapan käsittelyssä. Kiinnostaa kovasti, miltä kakku maistuu kaikkine karkkeineen.
  • Paula]


6. MrsBaker]
Resepti ja maku: 10+10+8+14+ 13,67 = 11,13
Ulkonäkö: 8+4+8+9+ 8,67 = 7,53
Kokonaisuus / toteutus:3+4+3+4+ 4,33 = 3,67

Sanallinen palaute]
  • Heini Tapanainen]
  • Pia Kuivalainen]
  • Sirkku Aaltonen]
  • Leipuri-kondiittori -opiskelijat]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img] Erottuu hyvin joukosta! Erittäin herkullisen näköinen, onnistunut kakku! kotikeittiössä hiukan hankala toteuttaa raaka-aineiden suhteen.
  • Nami-hiiri]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_thumbup.gif[/img] !
  • Tekila]
  • Tanja]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]
  • Paula]


7. Kakkumonsteri]
Resepti ja maku: 15+12+13+12+ 10,67 = 12,53
Ulkonäkö: 10+10+9+9+ 8 = 9,2
Kokonaisuus / toteutus: 4+5+4+4+ 3,67 = 4,13

Sanallinen palaute:
  • Heini Tapanainen]
  • Pia Kuivalainen]
  • Sirkku Aaltonen]
  • Leipuri-kondiittori -opiskelijat]
  • Nami-hiiri]
  • Tekila]
  • Tanja]


Sarjan b) ammattilaiset osallistujat:
viewtopic.php?f=53&t=1391

1. Sokerivaltakunta]
Resepti ja maku: 10+10+13+13+ 13 = 11,8
Ulkonäkö: 5+4+7+8+ 8 = 6,4
Kokonaisuus / toteutus: 3+3+2+4+ 3,67 = 3,13

Sanallinen palaute]
  • Heini Tapanainen]
  • Pia Kuivalainen]
  • Sirkku Aaltonen]
  • Leipuri-kondiittori -opiskelijat]
  • Nami-hiiri]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_wink_5683e144d0652.gif[/img] Ihanan paksu täytekerros! Kolme pyydettyä kuvaa !
  • Tekila]
  • Tanja]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img] Päällispursotukset ovat melko reilut, olisin harkinnut hillitympää pursotustyyliä, jolloin koristeet pääsisivät enemmin oikeuksiinsa. Esim. reunoille vain raappareunus ja tasainen päällinen johon reunapursotukset. Täytettä on ihanan paljon, siinä ei pidäkään säästellä! Kakku todellakin on sininen.
  • Paula]


2. Tekila]
Resepti ja maku: 12+15+14+14+ 14 = 13,8
Ulkonäkö: 10+10+9+9+ 9 = 9,4
Kokonaisuus / toteutus: 4+5+4+4+ 4,5 = 4,3

Sanallinen palaute]
  • Heini Tapanainen]
  • Pia Kuivalainen]
  • Sirkku Aaltonen]
  • Leipuri-kondiittori -opiskelijat]
  • Nami-hiiri]
  • Tanja]
  • Paula]


3. Ebe]
Resepti ja maku: 13+15+14+14+ 14,67 = 14,13
Ulkonäkö: 10+10+9+10+ 10 = 9,8
Kokonaisuus / toteutus: 4+5+4+5+ 4,67 = 4,53

Sanallinen palaute]
  • Kati Laszka]
  • Heini Tapanainen]
  • Pia Kuivalainen]
  • Sirkku Aaltonen]
  • Leipuri-kondiittori -opiskelijat]
  • Nami-hiiri]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_thumbup.gif[/img] - Jos olisi ihan pakko etsiä jotain muutosta upeaakin upeampaan kakkuun, niin olisin ehkä asteen vaalentanut 'pintarisuja' .
    ( P.S. Älkäämme kuitenkaan maistako alkoholia, jonka lämpötila on pakkasen puolella, sisuskalut paleltuu pahasti! )
  • Tekila]
  • Tanja]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_biggrin.gif[/img] Mutta se ei ole kuin makukysymys, ruusukkeiksi itse olisin pursottanut. Ihanan paljon täytettä, onkin vähän kuin "valetäyskäri", nam. Suklaaoksien valmistusidea täysin uusi minulle!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.06.2015 19:10 - 12.06.2015 19:10 #6337 : Kakkumonsteri
Vastaus käyttäjältä Kakkumonsteri aiheessa Re: Toukokuun 2015 arvioinnit
Oi, ihanaa kiitos! =D
Ja olipas mahtavia kommentteja raadilta. Näistä opitaan paljon. =) Kiitos niistä ja ihanaa kesää kaikille!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.06.2015 19:38 - 12.06.2015 19:38 #6338 : MrsBaker
Vastaus käyttäjältä MrsBaker aiheessa Re: Toukokuun 2015 arvioinnit
Onnittelut Kakkumonsterille, Ebelle ja muille! Kommentteja kakuista oli mukavaa lueskella. Ja ihana yllätys että ylsin itsekin sijoille, tosin vain hiuksenhienosti Amandan herkulliseen ja kauniiseen kakkuun verrattuna! Haluan lahjoittaa palkintoni siis Amandalle, key lime -piirakka ja kinuski kun ovat minunkin heikkouteni

En ymmärrä miten muka unohdin laittaa paistolämpötilat ja -ajat kakkuuni... 175 astetta ja n. 25 minuuttia, riippuen vuoan koosta. Ja isompaan vuokaan leipoessa, halkaistaan vain kahteen osaan.

Aurinkoista kesää kaikille foorumilaisille!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.06.2015 20:58 - 12.06.2015 20:58 #3991 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Toukokuun 2015 arvioinnit
.
Lämpimät ja nöyrät kiitokseni varsinaiselle arvosteluraadille, joka teki mahtavan työn ja saimme kaikki runsasta ja opastavaa palautetta. Niistä saa uutta positiivista virtaa leivontaan. Hiirenkolon asukki ottaa opiksi, korjaa virheitään, parantelee…

Suuret kiitokset kaikkille mustikkaisen kakkuni äänestäjille !

Parhaimmat onnitteluni kaikille haasteeseen osallistuneille !

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.06.2015 10:06 - 13.06.2015 10:06 #2038 : amanda
Vastaus käyttäjältä amanda aiheessa Re: Toukokuun 2015 arvioinnit
MrsBaker mitä!! Oletko tosissasi?!?! Mitä nöyrimmät ja yllättyneimmät kiitokset! Olet kultainen! Ah tässä on kyllä tosi paljon luettavaa, pitääpä lueskella näitä kommentteja oikein hartaudella! Todella jännittävää oli osallistua tähän haasteeseen, vaikka aluksi olinkin aivan varma etteivät taitoni mitenkään voisi riittää saatika että oikeat ammattilaiset arvostelisivat sitten tämän minun "tuotokseni"! Innoissani ja hermostuksissani näitä kommentteja odottelin, mutta oli helpottavaa huomata että minun kakkuni sai jopa vähän kehuja, Huh kun poskia kuumottaa! Tämä oli todella hauska ja ihana haaste, kiitos tästä kokemuksesta paljon! Ehkä tästä saankin vähän rohkeutta tuleviinkin puuhiini! Kiitos siis ja paljon paljon onnea kaikille voittaneille ja osallistuneille, täytyy kyllä sanoa että aivan superherkullisia kakkuja...... Varsinkin näin suklaanystävän makuhermoja hiveleviä... Slurps!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.06.2015 17:12 - 13.06.2015 17:12 #18862 : Vispilä
Vastaus käyttäjältä Vispilä aiheessa Re: Toukokuun 2015 arvioinnit
Onnittelut kaikille. Hienoja kakkuja! Kiitos kaikista kommenteista. Parantamisen varaa jäi itsellä kyllä runsaasti. Itse olin tosi tyytyväinen kakun makuun ja teen sitä varmasti joskus uudestaan. Kakkua arveltiin liian makeaksi, mutta yllätys yllätys- kakku ei maistu liian makealta. Pursotukset olivat tosiaan hieman ihmeelliset. Olin jo pakannut keittiörempan tieltä kaikki koristeluvälineet ja minulla oli vain pakastepusseja Mutta suklaareunus oli uusi kokeilu minulle ja oli kiva kun se onnistui. Nämä haasteet ovat jännittäviä ja tosi mukavia. Kiitos vielä kerran kaikille arvostelijoille. Leipomisiin!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.06.2015 07:08 - 14.06.2015 07:08 #18863 : Sokerivaltakunta
Vastaus käyttäjältä Sokerivaltakunta aiheessa Re: Toukokuun 2015 arvioinnit
Kiitos taas kerran tästä ihanasta toukokuun haasteesta. On tosi ihana saada ainakin kerran vuodessa asialliset palautet mistä oppii paljon.
Oli todella jännä lähteä osallistumaan ammattilaisena
En ole vielä tänäänkään saanut papereita koulutusta (viimeinen näyttö suoritin 18.5.), mutta totta on, että minulla on leipuri-kondiittori koulutus.
Minä vaan tarvitsen vielä paljon harjoitellua, että pääsen rinnalle tämän ryhmän amatöörien kanssa
Onnea kaikille!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.07.2015 08:36 - 20.07.2015 08:36 #18877 : Ebe
Vastaus käyttäjältä Ebe aiheessa Re: Toukokuun 2015 arvioinnit
Kiitoksia arvioinneista ja pisteistä Tämä oli hauska haaste ja aina löytyy jotain parannettavaa. Juuri se oppiminen ja kehittymien on tämän leivonnan sokeri ja suola

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.161 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017