- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Leivontafoorumin haasteet
- Toukokuu 2015: täytekakut / a-sarja: kotileipurit
Toukokuu 2015: täytekakut / a-sarja: kotileipurit
02.05.2015 17:18 - 02.05.2015 17:18 #19249
: Tanja
Toukokuu 2015: täytekakut / a-sarja: kotileipurit kirjoittanut Tanja
Tähän ketjuun toukokuun täytekakkuhaasteen a-sarjan osallistujat eli kotileipurit.
Varsinainen haasteohje löytyy toisesta ketjusta .
Tämä ketju on vain haastepostauksia varten. Luethan ohjeet tarkasti.
Varsinainen haasteohje löytyy toisesta ketjusta .
Tämä ketju on vain haastepostauksia varten. Luethan ohjeet tarkasti.
Aihe on lukittu.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
17.05.2015 22:14 - 17.05.2015 22:14 #18813
: nami-hiiri
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Toukokuu 2015: täytekakut / a-sarja: kotileipurit
.
Mustikkaa ja valkosuklaata
A -sarjan osallistuja]http://vuodatus.net/media/cache/normal/blog_content_image/normal/5558f562b596dc130500000d/Toukokuu%201.jpg[/img]
Mustikoita sai pilkkahintaan 750 g. Hiiri pitää mustikoista. Pöydällä oli pino ulkomaisia lehtiä, pari kolme leivonta-kakkukirjaa. Siellä täällä oli eri värisiä liuskoja to-do-harjoittelua varten!
Vanhastaan hiiri tiesi, että mustikkakakusta tulee hyvää, mutta epäilyttävän näköistä tarjottavaksi….mutta jos kuitenkin yrittäisi! Kakkupohja oli uusi kokeilu, samoin täyte ja suklaakoristeet.
Kakkupohjaan tarvitaan]
3 huoneenlämpöistä onnellisen kanan munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissitärkkelystä
1/2 tl leivinjauhetta
(1 dl maitoa mahdolliseen pohjan kostuttamiseen, hiiri ei kostuttanut.)
- luottovuoka Silverwood, koko 15 cm halk. /kork. 7,5 cm, ei tarvitse erillistä voitelua, eikä jauhotusta.
- esilämmitetty uuni 175°C
Valkosuklaatäyte]
130 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
200 g mustikota
Suklaakoristeet]
100 g valkosuklaata
kiekkosuklaasta lastuja
vesi-ilmapalloja
( jauheväriä, jos haluaa sävyttää suklaata )
Pohjan valmistus]
Tarvittaessa voitele ja jauhota vuoka jota käytät!
Valitse hieman isompi astia ja vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän menee aikaa useita minuutteja.
Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos kanamunavaahtoon siivilän läpi varovasti nuolijalla käännellen.
Kaada taikina vuokaan
Paista kakkua avaamatta uunia ainakin 30 min tai kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä kakkua 5 min vuoassaan ja kumoa sitten leivinpaperin päälle ritilälle jäähtymään.
Täyteen valmistus]
Sulata suklaa varovasti vesihauteessa (tai mikrossa).
Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää suklaa joukkoon sähkövatkaimen pienimmällä nopeudella vatkaten.
Kääntele tuorejuustoseos kermavaahdon joukkon.
! Ota osa täytteestä eroon kakun pintaa varten, jos aiot tehdä koristeita !
Lisää lopuksi puhtaat, kuivat mustikat täytteen joukkoon varovasti käännellen.
Kakun kokoaminen]
Leikkaa pohja kolmeen tai neljään kiekkoon.
Hiiri käytti kokoamiseen neljä kiekkoa ja samaa irtoläpyskällä varustettua paistovuokaa (pestynä, kuivattuna).
Kakkulevyjä voi hieman kostuttaa maidolla halutessaa kokoamisen yhteydessä.
- Pohjalle irtolevyn päälle kakkukiekko, täytettä, kiekko……päälimmäiseksi kakkukiekko.
Hiiri kokosi kakkunsa kolmikerroksiseksi ja laittoi neljännen kiekon päälimmäiseksi. Levitti hieman erillisen kulhon täytettä ilman mustikoita sekä kakun pintaan, että kevyesti kakun ympärille. Ja laittoi vuoan jääkaappiin odottelemaan.
Kukkakoristeet]
Laita ensimmäisenä tyhjä voileipälautanen pakkaseen, sitä tarvitaan myöhemmin.
Sulata koristeiden suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Värjää pieni osa suklaasta tomuvärillä, jos haluat ja lisää marmorimaisesti suklaaseen.
Puhalla pieniin ilmapalloihin vain vähän ilmaa, sulje tiiviisti.
Nosta lautanen pakastimesta ja aseta sen päälle pala leivinpaperia.
Kasta ilmapallot suklaaseen kallistaen niitä vuorotellen neljään suuntaan, muttei yli pallon puolenvälin! Kukille tulee täten neljä terälehteä.
Nosta pallot kylmän lautasen leivinpaperille jähmettymään. Siirrä sitten lautanen jääkaappiin odottelemaan koristeluhetkeä.
Kakun päällä olevan valkosuklaa kukan sisään voi laittaa mustikan.
Jääkaapissa jähmettyneen täytekakun pinnan voi päällystää suklaaviuhkoilla/lastuilla ja asetella lopuksi suklaakukat niiden päälle.
VINKKAUS: Mustikkatäytekulhon rippeet voi kipata kakun pinnalle ja köykäsesti tasoittaa. Kakku on kaunis niinkin…..puolivallaton, puolipukeinen, mutta suussa sulava herkku!
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
"Mustikkaa ja valkosuklaata", pisteitä 25,4
Resepti ja maku: 10+13+12+14+ 13,5 = 12,5
Ulkonäkö: 10+10+9+8+ 8,5 = 9,1
Kokonaisuus / toteutus: 2+5+4+4+ 4 = 3,8
Sanallinen palaute]
Heini Tapanainen] Herkullisen näköinen, hienosti toteutettu kakku. Koristelu erikoinen ja hyvin toteutettu
Pia Kuivalainen] Erittäin siisti toteutus! Koristeet ovat hyvällä tavalla yksinkertaisia ja sommittelu säilyy raikkaana. Kakku on suora ja kerrokset tasassa, mikä kielii harjaantuneisuudesta. Pensasmustikkasattumat kakun välissä ovat kiva yllätys syöjälle. Kakun kyljet ovat siistit ja sileät, mutta reuna on raapattu turhankin tiukasti kakkua halaten, sillä kakkupohja sekä täytteen mustikat paistavat kyljistä läpi. Mustikka ja valkosuklaa ovat hyvä yhdistelmä. Mustikkaa olisi voinut ehkä tuoda vielä enemmän esille kakun täytteissä vaikka mustikkamarmeladin muodossa, jota olisi levittänyt kakkulevyille täytemassan alle. Resepti oli selkeä ja helposti ymmärrettävä.
Sirkku Aaltonen]Selkeät ohjeet, joilla varmasti kotileipurikin onnistuu. Kauniit kukkakoristelut, herkulliset makuyhdistelmät – yksinkertaisuus on plussaa tässä kakussa.
Leipuri-kondiittori -opiskelijat] Resepti oli selkeä. Mustikka ja valkosuklaa toimii hyvin yhdessä, pensasmustikat plussaa! vesiilmapallojen käyttö koristeissa oli kiva idea.
Tekila] Yksinkertainen kakku, toimiva täyte. Meillä päin tuorejuustoon käännellään kerma, ohjeessa toisinpäin? Mustikat täytteessä varmasti täydellistä, mutta ei niin esteettisen kaunista. Suklaakoristeluidea nerokas, toteutan itsekkin!
Tanja] Vau, pensasmustikat toimivat hyvin täytteessä, leikkautuvatkin hauskasti! Vaikuttaa todella herkulliselta. Hyvät, yksityiskohtaiset ohjeet.
Paula] Tämän kakun tuntee ja maistaa suussa, niin selkeä! (Kannatti kokeilla mustikkaa kakussa!) Tosi kaunis ja mielestäni erilainen koristelu, mihin mustikoissa totuttu.
.
Mustikkaa ja valkosuklaata
A -sarjan osallistuja]http://vuodatus.net/media/cache/normal/blog_content_image/normal/5558f562b596dc130500000d/Toukokuu%201.jpg[/img]
Mustikoita sai pilkkahintaan 750 g. Hiiri pitää mustikoista. Pöydällä oli pino ulkomaisia lehtiä, pari kolme leivonta-kakkukirjaa. Siellä täällä oli eri värisiä liuskoja to-do-harjoittelua varten!
Vanhastaan hiiri tiesi, että mustikkakakusta tulee hyvää, mutta epäilyttävän näköistä tarjottavaksi….mutta jos kuitenkin yrittäisi! Kakkupohja oli uusi kokeilu, samoin täyte ja suklaakoristeet.
Kakkupohjaan tarvitaan]
3 huoneenlämpöistä onnellisen kanan munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissitärkkelystä
1/2 tl leivinjauhetta
(1 dl maitoa mahdolliseen pohjan kostuttamiseen, hiiri ei kostuttanut.)
- luottovuoka Silverwood, koko 15 cm halk. /kork. 7,5 cm, ei tarvitse erillistä voitelua, eikä jauhotusta.
- esilämmitetty uuni 175°C
Valkosuklaatäyte]
130 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
200 g mustikota
Suklaakoristeet]
100 g valkosuklaata
kiekkosuklaasta lastuja
vesi-ilmapalloja
( jauheväriä, jos haluaa sävyttää suklaata )
Pohjan valmistus]
Tarvittaessa voitele ja jauhota vuoka jota käytät!
Valitse hieman isompi astia ja vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän menee aikaa useita minuutteja.
Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos kanamunavaahtoon siivilän läpi varovasti nuolijalla käännellen.
Kaada taikina vuokaan
Paista kakkua avaamatta uunia ainakin 30 min tai kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä kakkua 5 min vuoassaan ja kumoa sitten leivinpaperin päälle ritilälle jäähtymään.
Täyteen valmistus]
Sulata suklaa varovasti vesihauteessa (tai mikrossa).
Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää suklaa joukkoon sähkövatkaimen pienimmällä nopeudella vatkaten.
Kääntele tuorejuustoseos kermavaahdon joukkon.
! Ota osa täytteestä eroon kakun pintaa varten, jos aiot tehdä koristeita !
Lisää lopuksi puhtaat, kuivat mustikat täytteen joukkoon varovasti käännellen.
Kakun kokoaminen]
Leikkaa pohja kolmeen tai neljään kiekkoon.
Hiiri käytti kokoamiseen neljä kiekkoa ja samaa irtoläpyskällä varustettua paistovuokaa (pestynä, kuivattuna).
Kakkulevyjä voi hieman kostuttaa maidolla halutessaa kokoamisen yhteydessä.
- Pohjalle irtolevyn päälle kakkukiekko, täytettä, kiekko……päälimmäiseksi kakkukiekko.
Hiiri kokosi kakkunsa kolmikerroksiseksi ja laittoi neljännen kiekon päälimmäiseksi. Levitti hieman erillisen kulhon täytettä ilman mustikoita sekä kakun pintaan, että kevyesti kakun ympärille. Ja laittoi vuoan jääkaappiin odottelemaan.
Kukkakoristeet]
Laita ensimmäisenä tyhjä voileipälautanen pakkaseen, sitä tarvitaan myöhemmin.
Sulata koristeiden suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Värjää pieni osa suklaasta tomuvärillä, jos haluat ja lisää marmorimaisesti suklaaseen.
Puhalla pieniin ilmapalloihin vain vähän ilmaa, sulje tiiviisti.
Nosta lautanen pakastimesta ja aseta sen päälle pala leivinpaperia.
Kasta ilmapallot suklaaseen kallistaen niitä vuorotellen neljään suuntaan, muttei yli pallon puolenvälin! Kukille tulee täten neljä terälehteä.
Nosta pallot kylmän lautasen leivinpaperille jähmettymään. Siirrä sitten lautanen jääkaappiin odottelemaan koristeluhetkeä.
Kakun päällä olevan valkosuklaa kukan sisään voi laittaa mustikan.
Jääkaapissa jähmettyneen täytekakun pinnan voi päällystää suklaaviuhkoilla/lastuilla ja asetella lopuksi suklaakukat niiden päälle.
VINKKAUS: Mustikkatäytekulhon rippeet voi kipata kakun pinnalle ja köykäsesti tasoittaa. Kakku on kaunis niinkin…..puolivallaton, puolipukeinen, mutta suussa sulava herkku!
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
"Mustikkaa ja valkosuklaata", pisteitä 25,4
Resepti ja maku: 10+13+12+14+ 13,5 = 12,5
Ulkonäkö: 10+10+9+8+ 8,5 = 9,1
Kokonaisuus / toteutus: 2+5+4+4+ 4 = 3,8
Sanallinen palaute]
Heini Tapanainen] Herkullisen näköinen, hienosti toteutettu kakku. Koristelu erikoinen ja hyvin toteutettu
Pia Kuivalainen] Erittäin siisti toteutus! Koristeet ovat hyvällä tavalla yksinkertaisia ja sommittelu säilyy raikkaana. Kakku on suora ja kerrokset tasassa, mikä kielii harjaantuneisuudesta. Pensasmustikkasattumat kakun välissä ovat kiva yllätys syöjälle. Kakun kyljet ovat siistit ja sileät, mutta reuna on raapattu turhankin tiukasti kakkua halaten, sillä kakkupohja sekä täytteen mustikat paistavat kyljistä läpi. Mustikka ja valkosuklaa ovat hyvä yhdistelmä. Mustikkaa olisi voinut ehkä tuoda vielä enemmän esille kakun täytteissä vaikka mustikkamarmeladin muodossa, jota olisi levittänyt kakkulevyille täytemassan alle. Resepti oli selkeä ja helposti ymmärrettävä.
Sirkku Aaltonen]Selkeät ohjeet, joilla varmasti kotileipurikin onnistuu. Kauniit kukkakoristelut, herkulliset makuyhdistelmät – yksinkertaisuus on plussaa tässä kakussa.
Leipuri-kondiittori -opiskelijat] Resepti oli selkeä. Mustikka ja valkosuklaa toimii hyvin yhdessä, pensasmustikat plussaa! vesiilmapallojen käyttö koristeissa oli kiva idea.
Tekila] Yksinkertainen kakku, toimiva täyte. Meillä päin tuorejuustoon käännellään kerma, ohjeessa toisinpäin? Mustikat täytteessä varmasti täydellistä, mutta ei niin esteettisen kaunista. Suklaakoristeluidea nerokas, toteutan itsekkin!
Tanja] Vau, pensasmustikat toimivat hyvin täytteessä, leikkautuvatkin hauskasti! Vaikuttaa todella herkulliselta. Hyvät, yksityiskohtaiset ohjeet.
Paula] Tämän kakun tuntee ja maistaa suussa, niin selkeä! (Kannatti kokeilla mustikkaa kakussa!) Tosi kaunis ja mielestäni erilainen koristelu, mihin mustikoissa totuttu.
.
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
18.05.2015 15:30 - 18.05.2015 15:30 #2040
: Vispilä
Vastaus käyttäjältä Vispilä aiheessa Re: Toukokuu 2015: täytekakut / a-sarja: kotileipurit
SUKLAAN YSTÄVÄN KAKKU
Tähän kakkuun poimin vähän sieltä ja täältä makoisia muistoja aikaisemmista leipomisista. Suklaareunusta en ollut ennen kokeillut, mutta tähän halusin sitä kokeilla. Mmm... suklainen suussa sulava herkku kaikille suklaan ystäville.
Mansikkahilloke
500 g mansikoita
1,5 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl vaniljasokeria
Keitä mansikat, sokeri, sitruunan raastettu kuori miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Soseuta keitos sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.
Kakkupohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet munasokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikinavoideltuun pyöreään kakkuvuokaan ja paista n. 30 minuuttia 175 C uunissa.
Suklaahippukermavaahto väliin
4 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1,5 rkl sokeria
100 g tummaa suklaata
Vatkaa kerma ja lisää sokerit. Pilko suklaa pieniksi muruiksi ja lisää kermavaahdon joukkoon.
Suklaatuorejuustomousse päälle
400 g tuorejuustoa
180 g tomusokeria
180 g tummaa suklaata
Sulata suklaa varovasti välillä sekoittaen mikrossa.
Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin. Lisää sulatettu suklaa joukkoon vatkaten. Voit laittaa moussen vähäksi aikaa jääkaappiin.
Suklaareunus
200 g tummaa suklaata
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen yhtä suureen osaan. Lisää mansikkahilloketta ensimmäiseen väliin ja päälle puolet suklaahippukermavaahdosta. Tee toinen kerros samalla tavalla.
Mittaa kakun ympärys ja leikkaa sopivan mittainen kalvo. Kalvon korkeus voi olla hieman kakun reunaa korkeampi. Sulata suklaareunuksen suklaa mikrossa varovasti sekoittaen ja levitä tasainen n. 2-3 mm paksu kerros kalvon päälle. Anna jäähtyä hetken verran, ettei suklaa valu. Aseta sitten suklaakalvo kakun reunalle. Älä irrota vielä kalvoa. Laita kakku jääkaappiin ja kun suklaa on jähmettynyt, voit irrottaa kalvon varovasti.
Pursota suklaa-tuorejuustomousse kakun pinnalle runsain pursotuksin.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
"Suklaan ystävän kakku", pisteitä 20,66
Resepti ja maku]Sanallinen palaute][/color]
Pia Kuivalainen] Suklaareunus on oikein kiva idea, mutta haastavahko toteutettava. Tässä on onnistuttu mielestäni oikein hyvin ja kakku on sievä. Resepti oli helppotajuinen, mutta hieman ylimalkainen. Eri vaiheita olisi voinut kuvailla tarkemmin ja käytetyn kakkuvuoan koko pitäisi mielellään ilmoittaa. Maut pelaavat varmasti hyvin yhteen. Mansikka ja suklaa toimivat kivasti yhdessä ja on kiva, kun kakkupohja on kaakaoinen perinteisen vaalean sijaan. Reseptissä oli paljon sokeria täytteissä ja kuorrutteissa, joten kakku saattaa valmiina olla turhan makea. Tuorejuustokuorrute saattaa myös olla helposti hyvin raskas ja haudata alleen täytteiden raikkauden.Vaahtoa voisi koittaa keventää makeuttamattomalla kermavaahdolla.
Sirkku Aaltonen] Kivaa, että mansikkahilloke on itse tehty. Jos se on tarkoitus käyttää heti, riittäisikö vielä vähän vähempi sokerimäärä. Silloin mansikoiden raikkaus toisi ehkä vielä enemmän sävyä muuten täyteläiseen ja makeaan kakkuun. Suklaareunus on onnistunut hyvin. Pinnan pursotus ei ehkä pääse oikeuksiinsa kuvassa – maku varmasti on hyvä.
Leipuri-kondiittori -opiskelijat] Resepti oli selkeä. Tuhdin ja hiukan liian makean oloinen kakku. Suklaa reunus oli hyvä idea. Ulospäin näkee jo että kakku on todella tuhti
nami-hiiri]Reunakokeilu mielestäni onnistui hyvin. Itsetehdystä hillokkeesta plussaa. Kakkupohja on tavallinen. Suklaahippukermavaahdosta plussaa. Pinnan pursottelu ei tainnut onnistua tai ehkä kuvakulma ei anna sille oikeutta. Ehdottomasti haluaisin maistaa. Pyydetyt kolme kuvaa !
Tekila]Mansikahilloke kuulosti hyvältä ja toimivalta. Pohja perinteinen ja toimiva. Suklaahippukerma mukava idea, ettei suklaata tarvitse aina sulattaa kermaan. Tummasuklaan lisääminen kermaan on haasteellista, joten kerman ulkonäkö aavistuksen kärsi, mutta onneksi tämä ei makuun vaikuta. Reunuksen teko hieno idea, sääli että kalvoa ei välttämättä jokaisella kotikokilla ole saatavilla.
Tanja] Resepti vaikuttaa oikein toimivalta, tosin leivinjauheen jättäisin pois. Suklaareunus on hieno! Ainoastaan päällisen suklaatuorejuustomoussen esteettisyyttä mietin, kuinka sitä voisi parantaa. Nyt hieman höpsön näköinen, mutta varmasti maistuva!
Paula] Hieman kiiltävämmän suklaareuksen saisi temperoimalla suklaan. Toisaalta vähän "rustiikkinen" pinta sopii tähän kakkuun.
.
Tähän kakkuun poimin vähän sieltä ja täältä makoisia muistoja aikaisemmista leipomisista. Suklaareunusta en ollut ennen kokeillut, mutta tähän halusin sitä kokeilla. Mmm... suklainen suussa sulava herkku kaikille suklaan ystäville.
Mansikkahilloke
500 g mansikoita
1,5 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl vaniljasokeria
Keitä mansikat, sokeri, sitruunan raastettu kuori miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Soseuta keitos sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.
Kakkupohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet munasokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikinavoideltuun pyöreään kakkuvuokaan ja paista n. 30 minuuttia 175 C uunissa.
Suklaahippukermavaahto väliin
4 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1,5 rkl sokeria
100 g tummaa suklaata
Vatkaa kerma ja lisää sokerit. Pilko suklaa pieniksi muruiksi ja lisää kermavaahdon joukkoon.
Suklaatuorejuustomousse päälle
400 g tuorejuustoa
180 g tomusokeria
180 g tummaa suklaata
Sulata suklaa varovasti välillä sekoittaen mikrossa.
Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin. Lisää sulatettu suklaa joukkoon vatkaten. Voit laittaa moussen vähäksi aikaa jääkaappiin.
Suklaareunus
200 g tummaa suklaata
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen yhtä suureen osaan. Lisää mansikkahilloketta ensimmäiseen väliin ja päälle puolet suklaahippukermavaahdosta. Tee toinen kerros samalla tavalla.
Mittaa kakun ympärys ja leikkaa sopivan mittainen kalvo. Kalvon korkeus voi olla hieman kakun reunaa korkeampi. Sulata suklaareunuksen suklaa mikrossa varovasti sekoittaen ja levitä tasainen n. 2-3 mm paksu kerros kalvon päälle. Anna jäähtyä hetken verran, ettei suklaa valu. Aseta sitten suklaakalvo kakun reunalle. Älä irrota vielä kalvoa. Laita kakku jääkaappiin ja kun suklaa on jähmettynyt, voit irrottaa kalvon varovasti.
Pursota suklaa-tuorejuustomousse kakun pinnalle runsain pursotuksin.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
"Suklaan ystävän kakku", pisteitä 20,66
Resepti ja maku]Sanallinen palaute][/color]
Pia Kuivalainen] Suklaareunus on oikein kiva idea, mutta haastavahko toteutettava. Tässä on onnistuttu mielestäni oikein hyvin ja kakku on sievä. Resepti oli helppotajuinen, mutta hieman ylimalkainen. Eri vaiheita olisi voinut kuvailla tarkemmin ja käytetyn kakkuvuoan koko pitäisi mielellään ilmoittaa. Maut pelaavat varmasti hyvin yhteen. Mansikka ja suklaa toimivat kivasti yhdessä ja on kiva, kun kakkupohja on kaakaoinen perinteisen vaalean sijaan. Reseptissä oli paljon sokeria täytteissä ja kuorrutteissa, joten kakku saattaa valmiina olla turhan makea. Tuorejuustokuorrute saattaa myös olla helposti hyvin raskas ja haudata alleen täytteiden raikkauden.Vaahtoa voisi koittaa keventää makeuttamattomalla kermavaahdolla.
Sirkku Aaltonen] Kivaa, että mansikkahilloke on itse tehty. Jos se on tarkoitus käyttää heti, riittäisikö vielä vähän vähempi sokerimäärä. Silloin mansikoiden raikkaus toisi ehkä vielä enemmän sävyä muuten täyteläiseen ja makeaan kakkuun. Suklaareunus on onnistunut hyvin. Pinnan pursotus ei ehkä pääse oikeuksiinsa kuvassa – maku varmasti on hyvä.
Leipuri-kondiittori -opiskelijat] Resepti oli selkeä. Tuhdin ja hiukan liian makean oloinen kakku. Suklaa reunus oli hyvä idea. Ulospäin näkee jo että kakku on todella tuhti
nami-hiiri]Reunakokeilu mielestäni onnistui hyvin. Itsetehdystä hillokkeesta plussaa. Kakkupohja on tavallinen. Suklaahippukermavaahdosta plussaa. Pinnan pursottelu ei tainnut onnistua tai ehkä kuvakulma ei anna sille oikeutta. Ehdottomasti haluaisin maistaa. Pyydetyt kolme kuvaa !
Tekila]Mansikahilloke kuulosti hyvältä ja toimivalta. Pohja perinteinen ja toimiva. Suklaahippukerma mukava idea, ettei suklaata tarvitse aina sulattaa kermaan. Tummasuklaan lisääminen kermaan on haasteellista, joten kerman ulkonäkö aavistuksen kärsi, mutta onneksi tämä ei makuun vaikuta. Reunuksen teko hieno idea, sääli että kalvoa ei välttämättä jokaisella kotikokilla ole saatavilla.
Tanja] Resepti vaikuttaa oikein toimivalta, tosin leivinjauheen jättäisin pois. Suklaareunus on hieno! Ainoastaan päällisen suklaatuorejuustomoussen esteettisyyttä mietin, kuinka sitä voisi parantaa. Nyt hieman höpsön näköinen, mutta varmasti maistuva!
Paula] Hieman kiiltävämmän suklaareuksen saisi temperoimalla suklaan. Toisaalta vähän "rustiikkinen" pinta sopii tähän kakkuun.
.
Aihe on lukittu.
20.05.2015 18:56 - 20.05.2015 18:56 #18823
: Henna73
Henna73/ruokaunelmia
Vastaus käyttäjältä Henna73 aiheessa Re: Toukokuu 2015: täytekakut / a-sarja: kotileipurit
Suklainen mansikkakakku
Tuoreet mansikat tuovat minulle kesän. Ja parasta tuoreiden mansikoiden kera on mielestäni suklaa.
Pohja]https://lh5.googleusercontent.com/-LeMXmzLvFQc/VVzWJNJ38BI/AAAAAAAAAHg/_lcyVLAuUFI/w351-h600-no/DSC_8144.jpg[/img]
Maitosuklaamousse]https://lh6.googleusercontent.com/-tW9Z-Pq4yzU/VVzWI2NKNYI/AAAAAAAAAHo/l6DnwET-e1g/w596-h600-no/DSC_8152.jpg[/img]
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
"Suklainen mansikkakakku", pisteitä 21,66
Resepti ja maku]Sanallinen palaute][/color]
Heini Tapanainen] Mukavan erilainen kakkupohja ja runsaasti täytettä vain kahden pohjalevyn välissä. Itse jostain syystä vierastan yhdistelmää suklaa-mansikka, mutta pitää varmaan tänä kesänä kokeilla
Pia Kuivalainen] Kakku on täytetty hauskasti! Oikein kiva idea, että kahden ohuehkon kakkulevyn välissä on paksu kerros täytettä. Kakun kasaamisessa harmittaa vain pohjan haaskuu. Eikö massasta voisi paistaa kakkuvuoassa matalan kakun, jonka leikkaisi suoraan kahteen levyyn, niin ei menisi kakkupohjaa hunningolle? Resepti oli hyvin kirjoitettu ja työvaiheet selostettu selkeästi. Jäin pohtimaan, maistuuko kakkupohjassa ja kostutuksessa käytetty päärynä lainkaan lopputuloksessa? Suklaa on hyvin dominoiva maku ja mansikat tuovat täytteeseen kaivattua raikkautta, mutta päärynä saattaa jäädä helposti jalkoihin noin selkeiden makujen seurassa. Kakkua pitäisi ehkä päästä maistamaan, sillä kyllä se päärynä varmasti mukavaa mehevyyttä tuo ainakin. Reunan pursotukset ovat siistit ja kuorrutukseen käytetty suklaamousse näyttää ainakin kuvien perusteella onnistuneen täydellisesti, niin sileältä se näyttää. Jos kakun päälle käyttää tuoreita puolitettuja mansikoita, kannattaa asettaa ne pystympään ja leikkuupinta ylöspäin, sillä mansikoiden leikkuupinta on todella viehättävän näköinen ja nostamalla mansikat pystyyn koristeluun tulisi hieman ilmavuutta. Reunaan voisi pursottaa vaikka perinteisiä ruusukkeita tai sitten "simpukoita" näyttävämmän ja siistimmän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Valkosuklaaraaste oli myös hauska idea, suurempi raastinterä olisi tehnyt siitä vielä kivemman.
Sirkku Aaltonen] Mielenkiintoisesti erilainen pohja, mutta ei kuitenkaan ole sen monimutkaisempi tehdä kuin tavallinenkaan pohja. Hyvä, että mansikkaa on käytetty reilusti! Samoin suklaapursotusta on reilusti, ja se varmasti maistuu myös selkeästi suklaiselle.
Leipuri-kondiittori -opiskelijat] Resepti oli selkeä ja helppo toteuttaa, valkosuklaa ja mansikka toimii hyvin yhdessä. Tuoreen mansikan käyttö täytteessä oli pirteä yllätys! Ulkonäkö: enemmän luovuutta voisi käyttää. Olisiko valkosuklaa lastut toimineet paremmin raasteen sijaan?
nami-hiiri] Varma ja makoisa makuyhdistelmä. Pohja piristää erilaisuudellaan. Täytteen isot mansikapalat plussaa. Suklaapursotus saa veden kielelle, se on runsas, mutta antaa silti tilaa pinnan mansikoille. Kookoksen olisin itse jättänyt pois tai ripotellut vain pintaa kiertävän pursotuksen päälle! Kokonaisuus herkullinen ja sen eteen nähty vaivaa. Kolme pyydettyä kuvaa !
Tekila] Makuyhdistelmä on erittäin hyvä. Pohja oli hauskan erilainen, varmasti maukas. Täytteeseen ehkäpä liivatetta vähän liikaa? Ohjeessa neuvotaan laittamaan liivatteet eka likoamaan, liivatteille tulee aika pitkä liotus aika jos sen jälkeen tehdään kaikki muut. Pursotettava maitosuklaamousse oli mukavan uusi idea.
Tanja] Mansikan ja suklaan yhdistelmä on aina herkullinen! Kiva idea täyttää kakku näin. Valkosuklaa olisi saattanut olla esteettisempi päällä lastuina, ja mansikat leikkauspinta näkyvillä. Makuasioita nämä tosin. Siistit reunapursotukset!
Paula] Erilaisen tästä kakusta tekee paksu täyte sisällä. Kakkua leikatessa odottaa ehkä useampaa kakkukerrosta. Hauska idea.
.
Tuoreet mansikat tuovat minulle kesän. Ja parasta tuoreiden mansikoiden kera on mielestäni suklaa.
Pohja]https://lh5.googleusercontent.com/-LeMXmzLvFQc/VVzWJNJ38BI/AAAAAAAAAHg/_lcyVLAuUFI/w351-h600-no/DSC_8144.jpg[/img]
Maitosuklaamousse]https://lh6.googleusercontent.com/-tW9Z-Pq4yzU/VVzWI2NKNYI/AAAAAAAAAHo/l6DnwET-e1g/w596-h600-no/DSC_8152.jpg[/img]
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
"Suklainen mansikkakakku", pisteitä 21,66
Resepti ja maku]Sanallinen palaute][/color]
Heini Tapanainen] Mukavan erilainen kakkupohja ja runsaasti täytettä vain kahden pohjalevyn välissä. Itse jostain syystä vierastan yhdistelmää suklaa-mansikka, mutta pitää varmaan tänä kesänä kokeilla
Pia Kuivalainen] Kakku on täytetty hauskasti! Oikein kiva idea, että kahden ohuehkon kakkulevyn välissä on paksu kerros täytettä. Kakun kasaamisessa harmittaa vain pohjan haaskuu. Eikö massasta voisi paistaa kakkuvuoassa matalan kakun, jonka leikkaisi suoraan kahteen levyyn, niin ei menisi kakkupohjaa hunningolle? Resepti oli hyvin kirjoitettu ja työvaiheet selostettu selkeästi. Jäin pohtimaan, maistuuko kakkupohjassa ja kostutuksessa käytetty päärynä lainkaan lopputuloksessa? Suklaa on hyvin dominoiva maku ja mansikat tuovat täytteeseen kaivattua raikkautta, mutta päärynä saattaa jäädä helposti jalkoihin noin selkeiden makujen seurassa. Kakkua pitäisi ehkä päästä maistamaan, sillä kyllä se päärynä varmasti mukavaa mehevyyttä tuo ainakin. Reunan pursotukset ovat siistit ja kuorrutukseen käytetty suklaamousse näyttää ainakin kuvien perusteella onnistuneen täydellisesti, niin sileältä se näyttää. Jos kakun päälle käyttää tuoreita puolitettuja mansikoita, kannattaa asettaa ne pystympään ja leikkuupinta ylöspäin, sillä mansikoiden leikkuupinta on todella viehättävän näköinen ja nostamalla mansikat pystyyn koristeluun tulisi hieman ilmavuutta. Reunaan voisi pursottaa vaikka perinteisiä ruusukkeita tai sitten "simpukoita" näyttävämmän ja siistimmän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Valkosuklaaraaste oli myös hauska idea, suurempi raastinterä olisi tehnyt siitä vielä kivemman.
Sirkku Aaltonen] Mielenkiintoisesti erilainen pohja, mutta ei kuitenkaan ole sen monimutkaisempi tehdä kuin tavallinenkaan pohja. Hyvä, että mansikkaa on käytetty reilusti! Samoin suklaapursotusta on reilusti, ja se varmasti maistuu myös selkeästi suklaiselle.
Leipuri-kondiittori -opiskelijat] Resepti oli selkeä ja helppo toteuttaa, valkosuklaa ja mansikka toimii hyvin yhdessä. Tuoreen mansikan käyttö täytteessä oli pirteä yllätys! Ulkonäkö: enemmän luovuutta voisi käyttää. Olisiko valkosuklaa lastut toimineet paremmin raasteen sijaan?
nami-hiiri] Varma ja makoisa makuyhdistelmä. Pohja piristää erilaisuudellaan. Täytteen isot mansikapalat plussaa. Suklaapursotus saa veden kielelle, se on runsas, mutta antaa silti tilaa pinnan mansikoille. Kookoksen olisin itse jättänyt pois tai ripotellut vain pintaa kiertävän pursotuksen päälle! Kokonaisuus herkullinen ja sen eteen nähty vaivaa. Kolme pyydettyä kuvaa !
Tekila] Makuyhdistelmä on erittäin hyvä. Pohja oli hauskan erilainen, varmasti maukas. Täytteeseen ehkäpä liivatetta vähän liikaa? Ohjeessa neuvotaan laittamaan liivatteet eka likoamaan, liivatteille tulee aika pitkä liotus aika jos sen jälkeen tehdään kaikki muut. Pursotettava maitosuklaamousse oli mukavan uusi idea.
Tanja] Mansikan ja suklaan yhdistelmä on aina herkullinen! Kiva idea täyttää kakku näin. Valkosuklaa olisi saattanut olla esteettisempi päällä lastuina, ja mansikat leikkauspinta näkyvillä. Makuasioita nämä tosin. Siistit reunapursotukset!
Paula] Erilaisen tästä kakusta tekee paksu täyte sisällä. Kakkua leikatessa odottaa ehkä useampaa kakkukerrosta. Hauska idea.
.
Henna73/ruokaunelmia
Aihe on lukittu.
22.05.2015 10:37 - 22.05.2015 10:37 #18828
: amanda
Vastaus käyttäjältä amanda aiheessa Re: Toukokuu 2015: täytekakut / a-sarja: kotileipurit
Olen jo pitkään unelmoinut Key Lime piiraan leipomisesta. Olen mieltänyt kinuskin ja limen oivaksi makupariksi ja päätinkin jättää piirakan leipomisen tuonnemmaksi ja leipoa samoista raaka-aineista ihastuttavan kirpeän ja makean pienen täytekakun!
Kinuskitäytteinen limekakku (n. 6 hengelle)
Kakkupohjat
3 kananmunaa
0,75 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
2 limen hienoksi raastettu kuori
tippa vihreää elintarvikeväriä
Kuorrute
3 kananmunan valkuaista
200 g voita
1 dl sokeria
Täyte
1/3 kuorrutteesta
½ dl keitettyä kondensoitua maitoa
Lime curd (munaton)
1 dl sokeria
0,5 dl kylmää vettä
3 rkl maissitärkkelystä
1 limen puristettu mehu ja hienoksi raastettu kuori
Sokeroidut limeviipaleet
1 lime + vettä
0,75 dl vettä
0,75 dl sokeria
Aloita kakun tekeminen sokeroiduista limeviipaleista. Viipaloi lime ohuiksi pyörylöiksi. Kiehauta n. 1 dl vettä pienessä kattilassa ja lisää limeviipaleet joukkoon. Anna kiehua pari minuuttia ja siivilöi sitten vesi pois. Laita samaiseen kattilaan sokeri ja sama määrä vettä ja anna seoksen kiehahtaa. Lisää sitten joukkoon kiehautetut limeviipaleet ja anna niiden kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes viipaleet ovat läpikuultavia. Siivilöi sokerivesi pois ja asettele limeviipaleet varovasti kuivumaan esimerkiksi leivinpaperin päälle. Anna viipaleiden kuivua esimerkiksi yön yli.
Lime curd kannattaa myös valmistaa edellisenä päivänä, kunhan se säilytetään jääkaapissa. Tahnaa varten raasta limen kuori ja purista mehu. Lämmitä sitten kattilassa vesi, maissitärkkelys ja sokeri. Vatkaa jatkuvasti. Lämmitä seosta kunnes se alkaa paksuuntua. Vähennä lämpöä hiukan ja jatka seoksen lämmitystä vielä hetki. Ota kattila sitten liedeltä ja lisää joukkoon kuoriraaste ja mehu. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin jähmettymään.
Myös kondensoidun maidon voi keittää jo edeltävänä päivänä, jotta se ehtii jäähtyä tarpeeksi. Laita tölkki kattilaan ja kaada päälle niin paljon vettä, että tölkki peittyy kokonaan. Kiehauta vesi ja anna tölkin olla hiljalleen poreilevassa vedessä n. 2 tunnin ajan. Lisää tarvittaessa lisää vettä. Anna tölkin jäähtyä.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kakkupohjaa varten voitele ja korppujauhota kaksi halkaisijaltaan 15 cm pyöreää vuokaa. raasta kahden pestyn limen kuori hienoksi ja jätä sivuun odottamaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään kuohkeaksi. Sekoita keskenään toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi esimerkiksi nuolijalla. Ota taikinasta (vajaa) 1/3 erilleen ja sekoita tämän pienen taikinamäärän joukkoon limeraaste ja halutessasi hiukan elintarvikeväriä. Kaada vihreä kakkumassa toiseen vuokaan ja vaalea massa toiseen. Paista kakkupohjia uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, tai kunnes kakkuun tökättyyn tikkuun ei tartu enää märkää taikinaa. Vihreä pohja kypsyy luultavasti nopeammin kuin vaalea. Anna kakkupohjien hetki levähtää vuoissaan ja kumoa ne sitten ritilälle jäähtymään.
Kakkupohjien jäähtyessä valmista marenkikreemi. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään esimerkiksi pari tuntia ennen leipomista.Valmista vesihaude. Laita valkuaiset ja sokeri kuumuuden kestävään kulhoon ja vesihauteen ylle - ei kuitenkaan niin että kiehuva vesi suoraan koskettaisi kulhoa. Vatkaa käsin valkuaisia ja sokeria ja vatkaa niin kauan kunnes sokeri on liuennut ja seos tuntuu lämpimältä. Siirrä kulho sitten vesihauteen yltä pois ja siirry vatkaamaan vatkaimella. Vatkaa seosta kunnes se on kokonaan jäähtynyt ja pohjasta koskettaessa kulho ei ole enää lämmin. Vaahdon tulee olla kiiltävää ja napakkaa. Lisää voi joukkoon koko ajan vatkaten, esimerkiksi 1 rkl kerrallaan. Vatkaa seosta kunnes se on kauttaaltaan sileää. Voit poistaa mahdollisia ilmakuplia nuolijalla sekoittaen.
Ota kuorrutteesta 1/3 täytettä varten erilleen. Sekoita täytekreemin joukkoon jäähtynyt kondensoitu maito.
Kokoa kakku laittamalla alimmaiseksi vaalea kakkupohja. Sivele sen pinnalle puolet limetahnasta ja sen päälle puolet kinuskikreemistä. Asettele kreemin päälle vihreä kakkupohja ja laita sen pinnalle loput limetahnasta ja kinuskikreemistä. Asettele päällimmäiseksi jälleen vaalea kakkupohja. Kuorruta kakku 2/3 marenkikreemillä mahdollisimman tasaiseksi. Anna kakun maustua mielellään seuraavaan päivään, jolloin voit vielä koristella sen sokeroiduilla limeviipaleilla. Kakku säilyy jääkaapissa ainakin muutaman päivän ja tarjoilua varten se kannattaa ottaa hetkeksi huoneenlämpöön, jotta kreemi ehtii vähän pehmetä.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
"Kinuskitäytteinen limekakku", pisteitä 22,12
Resepti ja maku]Sanallinen palaute:[/color]
Heini Tapanainen] Kivan kirpsakan kuuloinen kakku, koristeena olisi voinut käyttää muutakin kuin vain limeviipaleita tuomaan väriä.
Pia Kuivalainen] Ihanan moderni toteutus! Kakku vaatii vähän enemmän työtä ja ennakkosuunnittelua, mikä ei ole ollenkaan huono asia. Resepti ja sanalliset ohjeistukset ovat selkeät ja kattavat, joten kokemattomampikin varmasti osaisi eri työvaiheet. Makumaailma on rohkea ja vaikutti hyvältä yhdistelmältä. Kakun mehevyys jäi pohdituttamaan kuitenkin, kun ohjeen mukaan kakkua ei ole tarkoitus kostuttaa lainkaan. Sokerikakkupohja on lähes aina kuivahkoa ja murenevaista ja hyötyisi tilkasta kostuketta. Olisin myös kaivannut täytteeseen vähän erilaisempaa otetta kuorrutteeseen nähden. Nyt kakku saattaa helposti olla kauttaaltaan liiankin samanlainen syöjän mielenkiinnon kannalta.
Sirkku Aaltonen] Kakun ulkonäkö on yksinkertaisen kaunis. Pidin limeviipalekoristeista! Olisin jättänyt värjäämättä osaa kakkupohjasta vihreäksi, sillä mielestäni täysin vaalea sisus olisi jatkanut tyylikkäästi kakun kaunista ulkonäköä. Makuyhdistelmä on mielestäni todella houkutteleva. Munattomasta lime curdista plussaa – varmasti käyttökelpoinen ohje!
Leipuri-kondiittori -opiskelijat] resepti oli selkeä. Täytteet sopivat täydellisesti toisiinsa! Erillinen vihreä pohja oli erinomainen idea.Ulkonäkö: tuore lime olisi ehkä toiminut paremmmin. Sokeroidut limet näyttivät ehkä enemmänkin kerran syödyiltä.
nami-hiiri] Kinuskin äkkimakeus saatu limetillä raikkaammaksi. Munaton limecurd ansaitsee plussaa. Limetin viipaleet olisivat voineet olla niitä pienempiä siivuja tai isoista puolikkaita koristelussa. Kaksi ohutta vihreää raitaa olisi voinut olla piristävämpi. Plussaa, että kakun sisälle pääsi myös kurkistamaan !
Tekila] Olisikohan sokeroidun limen tekoon menneen veden voinut hyödyntä limecurdissa? Munaton curdi on hieno idea. Reseptiin voisi lisätä, että kondensoitua maitoa saa myös valmiiksi keitettynä nykyään, ettei välttämättä tarvitse keittää. värjätty kakkukerros idea mukava, ehkä olisi kaivannut toisen raidan tueksi. Marenkivoikreemi on mukavaa vaihtelua kakun ympärille, tulee key lime pien tuntua!
Tanja] Täysin uudenlainen tuttavuus täytekakkuna, hienoa! Haluaisin ehdottomasti maistaa. Seikkaperäiset ohjeet, hyvä.
-
Kinuskitäytteinen limekakku (n. 6 hengelle)
Kakkupohjat
3 kananmunaa
0,75 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
2 limen hienoksi raastettu kuori
tippa vihreää elintarvikeväriä
Kuorrute
3 kananmunan valkuaista
200 g voita
1 dl sokeria
Täyte
1/3 kuorrutteesta
½ dl keitettyä kondensoitua maitoa
Lime curd (munaton)
1 dl sokeria
0,5 dl kylmää vettä
3 rkl maissitärkkelystä
1 limen puristettu mehu ja hienoksi raastettu kuori
Sokeroidut limeviipaleet
1 lime + vettä
0,75 dl vettä
0,75 dl sokeria
Aloita kakun tekeminen sokeroiduista limeviipaleista. Viipaloi lime ohuiksi pyörylöiksi. Kiehauta n. 1 dl vettä pienessä kattilassa ja lisää limeviipaleet joukkoon. Anna kiehua pari minuuttia ja siivilöi sitten vesi pois. Laita samaiseen kattilaan sokeri ja sama määrä vettä ja anna seoksen kiehahtaa. Lisää sitten joukkoon kiehautetut limeviipaleet ja anna niiden kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes viipaleet ovat läpikuultavia. Siivilöi sokerivesi pois ja asettele limeviipaleet varovasti kuivumaan esimerkiksi leivinpaperin päälle. Anna viipaleiden kuivua esimerkiksi yön yli.
Lime curd kannattaa myös valmistaa edellisenä päivänä, kunhan se säilytetään jääkaapissa. Tahnaa varten raasta limen kuori ja purista mehu. Lämmitä sitten kattilassa vesi, maissitärkkelys ja sokeri. Vatkaa jatkuvasti. Lämmitä seosta kunnes se alkaa paksuuntua. Vähennä lämpöä hiukan ja jatka seoksen lämmitystä vielä hetki. Ota kattila sitten liedeltä ja lisää joukkoon kuoriraaste ja mehu. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin jähmettymään.
Myös kondensoidun maidon voi keittää jo edeltävänä päivänä, jotta se ehtii jäähtyä tarpeeksi. Laita tölkki kattilaan ja kaada päälle niin paljon vettä, että tölkki peittyy kokonaan. Kiehauta vesi ja anna tölkin olla hiljalleen poreilevassa vedessä n. 2 tunnin ajan. Lisää tarvittaessa lisää vettä. Anna tölkin jäähtyä.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kakkupohjaa varten voitele ja korppujauhota kaksi halkaisijaltaan 15 cm pyöreää vuokaa. raasta kahden pestyn limen kuori hienoksi ja jätä sivuun odottamaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään kuohkeaksi. Sekoita keskenään toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi esimerkiksi nuolijalla. Ota taikinasta (vajaa) 1/3 erilleen ja sekoita tämän pienen taikinamäärän joukkoon limeraaste ja halutessasi hiukan elintarvikeväriä. Kaada vihreä kakkumassa toiseen vuokaan ja vaalea massa toiseen. Paista kakkupohjia uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, tai kunnes kakkuun tökättyyn tikkuun ei tartu enää märkää taikinaa. Vihreä pohja kypsyy luultavasti nopeammin kuin vaalea. Anna kakkupohjien hetki levähtää vuoissaan ja kumoa ne sitten ritilälle jäähtymään.
Kakkupohjien jäähtyessä valmista marenkikreemi. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään esimerkiksi pari tuntia ennen leipomista.Valmista vesihaude. Laita valkuaiset ja sokeri kuumuuden kestävään kulhoon ja vesihauteen ylle - ei kuitenkaan niin että kiehuva vesi suoraan koskettaisi kulhoa. Vatkaa käsin valkuaisia ja sokeria ja vatkaa niin kauan kunnes sokeri on liuennut ja seos tuntuu lämpimältä. Siirrä kulho sitten vesihauteen yltä pois ja siirry vatkaamaan vatkaimella. Vatkaa seosta kunnes se on kokonaan jäähtynyt ja pohjasta koskettaessa kulho ei ole enää lämmin. Vaahdon tulee olla kiiltävää ja napakkaa. Lisää voi joukkoon koko ajan vatkaten, esimerkiksi 1 rkl kerrallaan. Vatkaa seosta kunnes se on kauttaaltaan sileää. Voit poistaa mahdollisia ilmakuplia nuolijalla sekoittaen.
Ota kuorrutteesta 1/3 täytettä varten erilleen. Sekoita täytekreemin joukkoon jäähtynyt kondensoitu maito.
Kokoa kakku laittamalla alimmaiseksi vaalea kakkupohja. Sivele sen pinnalle puolet limetahnasta ja sen päälle puolet kinuskikreemistä. Asettele kreemin päälle vihreä kakkupohja ja laita sen pinnalle loput limetahnasta ja kinuskikreemistä. Asettele päällimmäiseksi jälleen vaalea kakkupohja. Kuorruta kakku 2/3 marenkikreemillä mahdollisimman tasaiseksi. Anna kakun maustua mielellään seuraavaan päivään, jolloin voit vielä koristella sen sokeroiduilla limeviipaleilla. Kakku säilyy jääkaapissa ainakin muutaman päivän ja tarjoilua varten se kannattaa ottaa hetkeksi huoneenlämpöön, jotta kreemi ehtii vähän pehmetä.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
"Kinuskitäytteinen limekakku", pisteitä 22,12
Resepti ja maku]Sanallinen palaute:[/color]
Heini Tapanainen] Kivan kirpsakan kuuloinen kakku, koristeena olisi voinut käyttää muutakin kuin vain limeviipaleita tuomaan väriä.
Pia Kuivalainen] Ihanan moderni toteutus! Kakku vaatii vähän enemmän työtä ja ennakkosuunnittelua, mikä ei ole ollenkaan huono asia. Resepti ja sanalliset ohjeistukset ovat selkeät ja kattavat, joten kokemattomampikin varmasti osaisi eri työvaiheet. Makumaailma on rohkea ja vaikutti hyvältä yhdistelmältä. Kakun mehevyys jäi pohdituttamaan kuitenkin, kun ohjeen mukaan kakkua ei ole tarkoitus kostuttaa lainkaan. Sokerikakkupohja on lähes aina kuivahkoa ja murenevaista ja hyötyisi tilkasta kostuketta. Olisin myös kaivannut täytteeseen vähän erilaisempaa otetta kuorrutteeseen nähden. Nyt kakku saattaa helposti olla kauttaaltaan liiankin samanlainen syöjän mielenkiinnon kannalta.
Sirkku Aaltonen] Kakun ulkonäkö on yksinkertaisen kaunis. Pidin limeviipalekoristeista! Olisin jättänyt värjäämättä osaa kakkupohjasta vihreäksi, sillä mielestäni täysin vaalea sisus olisi jatkanut tyylikkäästi kakun kaunista ulkonäköä. Makuyhdistelmä on mielestäni todella houkutteleva. Munattomasta lime curdista plussaa – varmasti käyttökelpoinen ohje!
Leipuri-kondiittori -opiskelijat] resepti oli selkeä. Täytteet sopivat täydellisesti toisiinsa! Erillinen vihreä pohja oli erinomainen idea.Ulkonäkö: tuore lime olisi ehkä toiminut paremmmin. Sokeroidut limet näyttivät ehkä enemmänkin kerran syödyiltä.
nami-hiiri] Kinuskin äkkimakeus saatu limetillä raikkaammaksi. Munaton limecurd ansaitsee plussaa. Limetin viipaleet olisivat voineet olla niitä pienempiä siivuja tai isoista puolikkaita koristelussa. Kaksi ohutta vihreää raitaa olisi voinut olla piristävämpi. Plussaa, että kakun sisälle pääsi myös kurkistamaan !
Tekila] Olisikohan sokeroidun limen tekoon menneen veden voinut hyödyntä limecurdissa? Munaton curdi on hieno idea. Reseptiin voisi lisätä, että kondensoitua maitoa saa myös valmiiksi keitettynä nykyään, ettei välttämättä tarvitse keittää. värjätty kakkukerros idea mukava, ehkä olisi kaivannut toisen raidan tueksi. Marenkivoikreemi on mukavaa vaihtelua kakun ympärille, tulee key lime pien tuntua!
Tanja] Täysin uudenlainen tuttavuus täytekakkuna, hienoa! Haluaisin ehdottomasti maistaa. Seikkaperäiset ohjeet, hyvä.
-
Aihe on lukittu.
- NeitiLeipuri
-
- Poissa
- Keksimestari
-
22.05.2015 14:49 - 22.05.2015 14:49 #18829
: NeitiLeipuri
Stop hating and start baking
Vastaus käyttäjältä NeitiLeipuri aiheessa Re: Toukokuu 2015: täytekakut / a-sarja: kotileipurit
Kakku Espanja-teemalla
Olen nyt ysillä ja minulla on espanja valinnaisaineena. Meillä oli eilen nyyttikestit eli jokainen toi jotain herkkua. Päätin viimeisen espanjantunnin kunniaksi ja kiitoksena ihanalle opettajalle ja mukaville tuntikavereille tehdä kakun. Päädyin espanja-aiheeseen sopivaan makuun ja koristeluun. Pohja on Suklaapossun blogista alkuperäisin otettu mehevä suklaakakkupohja, täytteenä appelsiinihilloa sekä valkosuklaavaahtoa ja kuorrutteena tuorejuustolla maustettua kermavaahtoa. Kakun sisälle tein vielä pinjata-yllätyksen]gracias[/i]. Kakun ulkonäköä kehuttiin hirmuisesti ja makukin oli herkullinen. Kakusta tulee noin 18 palaa.
Pahoittelet kuvien laadusta, mutta kuvasin kakun kaikki kuvat koulussa. Viimeistelin sen vasta siellä ja koko kakku meni lopulta, joten anteeksi kuvista...
pohja]
150 g voita
60 g tummaa suklaata sulatettuna
1,2 dl rypsiöljyä
2,4 dl vettä
1,8 dl ranskankermaa
3,5 munaa
1,8 dl sokeria
1,8 dl fariinisokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1,2 dl tummaa kaakaojauhetta
1,75 tl leivinjauhetta
1,25 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
kostutus]
0,5-1 dl appelsiinimehua
täyte ja kuorrute]
2-3 dl appelsiinihilloa
5 dl flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
pinjata-yllätys]
karkkia, suklaata tai pähkinöitä
koristeluun]
punaista, keltaista ja mustaa sokerimassaa
Aloita koristeista. Kauli keltainen sokerimassa levyksi ja ota siitä suorakulmion muotoinen pala, noin 14x4 cm. Leikkaa samalla myös gracias-sanaan tuleva keltainen c-kirjain. Kauli sitten punainen sokerimassa, ja ota siitä kaksi suorakulmion muotoista palaa, kumpikin noin 14x3 cm. Yhdistä suorakulmiot lipuksi sivelemällä reunoja hieman vedellä - keltainen pala keskelle. Taivuta lippua varovasti ja laita sen alle esimerkiksi kahden puulastan varret eri kohtiin, jotta lippu menee "kiemuralle" ja saa syvyyttä.
Kauli musta sokerimassa levyksi ja leikkaa siitä loput kirjaimet ja huutomerkit. Leikkaa siitä myös härän pää sarvineen. Liimaa se lippuun kiinni veden avulla. Anna kuivua muutama tunti huoneenlämmössä.
Leivo pohja. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoita liikaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa noin 60-70 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, jos pinta meinaa palaa. Anna kakun jäähtyä viitisen minuuttia ja kumoa se sitten. Käännä kakku oikein päin ja anna jäähtyä kokonaan, mielellään yön yli jääkaapissa.
Kokoa kakku. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Ota keskimmäisestä pohjasta lasilla pois pyöreä pala. Vaahdota flora vispi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Ota vajaa puolet sivuun kuorruttamista varten, sekoita siihen sokeri. Sulata valkosuklaa ja sekoita se lopun vaahdon joukkoon. Nosta yksi pohjista tarjoilulautaselle ja kostuta sitä hieman. Levitä sille appelsiinihilloa ja puolet valkosuklaavaahdosta, mutta älä levitä täytettä kakkupohjan keskikohtaan sille alueelle, jossa keskimmäisessä pohjassa on reikä. Nosta keskimmäinen pohja päälle, kostuta ja levitä päälle hilloa ja loppu valkosuklaavaahto. Lisää tässä vaiheessa karkit keskelle muodostuneeseen koloon. Nosta viimeinen pohja päälle ja kostuta sitä kevyesti. Levitä sivuun otettu tuorejuusto-kermavaahto kakun päälle.
Koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua, jotta sokerimassakoristeet eivät sula.
Olen nyt ysillä ja minulla on espanja valinnaisaineena. Meillä oli eilen nyyttikestit eli jokainen toi jotain herkkua. Päätin viimeisen espanjantunnin kunniaksi ja kiitoksena ihanalle opettajalle ja mukaville tuntikavereille tehdä kakun. Päädyin espanja-aiheeseen sopivaan makuun ja koristeluun. Pohja on Suklaapossun blogista alkuperäisin otettu mehevä suklaakakkupohja, täytteenä appelsiinihilloa sekä valkosuklaavaahtoa ja kuorrutteena tuorejuustolla maustettua kermavaahtoa. Kakun sisälle tein vielä pinjata-yllätyksen]gracias[/i]. Kakun ulkonäköä kehuttiin hirmuisesti ja makukin oli herkullinen. Kakusta tulee noin 18 palaa.
Pahoittelet kuvien laadusta, mutta kuvasin kakun kaikki kuvat koulussa. Viimeistelin sen vasta siellä ja koko kakku meni lopulta, joten anteeksi kuvista...
pohja]
150 g voita
60 g tummaa suklaata sulatettuna
1,2 dl rypsiöljyä
2,4 dl vettä
1,8 dl ranskankermaa
3,5 munaa
1,8 dl sokeria
1,8 dl fariinisokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1,2 dl tummaa kaakaojauhetta
1,75 tl leivinjauhetta
1,25 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
kostutus]
0,5-1 dl appelsiinimehua
täyte ja kuorrute]
2-3 dl appelsiinihilloa
5 dl flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
pinjata-yllätys]
karkkia, suklaata tai pähkinöitä
koristeluun]
punaista, keltaista ja mustaa sokerimassaa
Aloita koristeista. Kauli keltainen sokerimassa levyksi ja ota siitä suorakulmion muotoinen pala, noin 14x4 cm. Leikkaa samalla myös gracias-sanaan tuleva keltainen c-kirjain. Kauli sitten punainen sokerimassa, ja ota siitä kaksi suorakulmion muotoista palaa, kumpikin noin 14x3 cm. Yhdistä suorakulmiot lipuksi sivelemällä reunoja hieman vedellä - keltainen pala keskelle. Taivuta lippua varovasti ja laita sen alle esimerkiksi kahden puulastan varret eri kohtiin, jotta lippu menee "kiemuralle" ja saa syvyyttä.
Kauli musta sokerimassa levyksi ja leikkaa siitä loput kirjaimet ja huutomerkit. Leikkaa siitä myös härän pää sarvineen. Liimaa se lippuun kiinni veden avulla. Anna kuivua muutama tunti huoneenlämmössä.
Leivo pohja. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoita liikaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa noin 60-70 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, jos pinta meinaa palaa. Anna kakun jäähtyä viitisen minuuttia ja kumoa se sitten. Käännä kakku oikein päin ja anna jäähtyä kokonaan, mielellään yön yli jääkaapissa.
Kokoa kakku. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Ota keskimmäisestä pohjasta lasilla pois pyöreä pala. Vaahdota flora vispi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Ota vajaa puolet sivuun kuorruttamista varten, sekoita siihen sokeri. Sulata valkosuklaa ja sekoita se lopun vaahdon joukkoon. Nosta yksi pohjista tarjoilulautaselle ja kostuta sitä hieman. Levitä sille appelsiinihilloa ja puolet valkosuklaavaahdosta, mutta älä levitä täytettä kakkupohjan keskikohtaan sille alueelle, jossa keskimmäisessä pohjassa on reikä. Nosta keskimmäinen pohja päälle, kostuta ja levitä päälle hilloa ja loppu valkosuklaavaahto. Lisää tässä vaiheessa karkit keskelle muodostuneeseen koloon. Nosta viimeinen pohja päälle ja kostuta sitä kevyesti. Levitä sivuun otettu tuorejuusto-kermavaahto kakun päälle.
Koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua, jotta sokerimassakoristeet eivät sula.
Stop hating and start baking
Aihe on lukittu.
22.05.2015 17:01 - 22.05.2015 17:01 #18830
: MrsBaker
Vastaus käyttäjältä MrsBaker aiheessa Re: Toukokuu 2015: täytekakut / a-sarja: kotileipurit
Vadelmainen suklaakakku
Gluteeniton, viljaton, suklainen, täyteläinen, helppo ja herkullinen kakku viikonlopun kunniaksi, ilman turhia konstailuja. Tein kakusta tällaisen erikoisversion, koska haluan leipoa perheelleni mahdollisimman puhtaista raaka-aineista. Pohjassa maistuu vienosti kahvi, ja kastikkeen erikoisuus on balsamico! Pidän kahvinmausta leivonnaisissa, kuitenkin tässä kakussa se oli sen verran mieto, että lapsillekin maistui. Kakun saa helposti maidottomaksikin, käyttämällä voin sijaan kookosöljyä ja vaihtoehtoisia vispattavia kermoja.
Pohja]http://i59.tinypic.com/6i9vso.jpg[/img]
Gluteeniton, viljaton, suklainen, täyteläinen, helppo ja herkullinen kakku viikonlopun kunniaksi, ilman turhia konstailuja. Tein kakusta tällaisen erikoisversion, koska haluan leipoa perheelleni mahdollisimman puhtaista raaka-aineista. Pohjassa maistuu vienosti kahvi, ja kastikkeen erikoisuus on balsamico! Pidän kahvinmausta leivonnaisissa, kuitenkin tässä kakussa se oli sen verran mieto, että lapsillekin maistui. Kakun saa helposti maidottomaksikin, käyttämällä voin sijaan kookosöljyä ja vaihtoehtoisia vispattavia kermoja.
Pohja]http://i59.tinypic.com/6i9vso.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
- Kakkumonsteri
-
- Poissa
- Keksimestari
-
Vähemmän
Lisää
- Viestejä: 42
- Vastaanotettu kiitos 0
24.05.2015 07:37 - 24.05.2015 07:37 #18835
: Kakkumonsteri
Vastaus käyttäjältä Kakkumonsteri aiheessa Re: Toukokuu 2015: täytekakut / a-sarja: kotileipurit
Hääkakku
Tämä kolmikerroskakku meni keväthäihin, jossa oli esillä paljon pioneja ja neilikoita.
Alin kakku on 30cm halkaisijaltaan, keskimmäinen 24cm ja ylin 18cm. Kakusta riittää 90-100 hengelle.
Kakkupohjat ovat suklaakakkupohjia. Tästä ohjeesta riittää noihin kolmeen kakkuvuokaan tarpeeksi taikinaa.
Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Tähän menee vajaa 10min. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat kuivien aineiden kanssa vuorotellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokiin (täytä 2/3 vuoasta) ja paista 175 asteessa 1-1,5h. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei jää kiinni märkää taikinaa, on kakku valmis. Anna kakkujen jäähtyä vuoissaan 10-30min ja kumoa ne sitten esim. leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
Täytteenä on vadelmahilloa ja vadelmamoussea. Tässä vadelmamoussen ohje kaikkien kakkujen sisälle.
30cm kakkuun: Vaahdota 8dl kermaa. Lisää 400g tuorejuustoa. Mikäli käytät ulkomaalaisia vadelmia, keitä ne. Murskaa n.800g vadelmia sauvasekoittimella. Lisää seokseen. Mausta sokerilla. Maistele seosta. Pehmitä 8kpl liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10min. Sulata ne sitten puoleen desilitraan kiehuvaa vettä ja lisää seokseen.
24cm kakkuun: 5dl kermaa, 200g tuorejuustoa, n.500g vadelmia, sokeria, 6kpl liivatelehtiä
18cm kakkuun: 2dl kermaa, 200g tuorejuustoa, n.200g vadelmia, sokeria, 4 liivatelehteä
Leikkaa joka kakku kolmeen osaan. Kostuta maito+vaniljasokeriliuoksella. Vuoraa vuoka kelmulla, laita ensimmäinen pohjan osa vuokaan, kostuta, levitä pohjalle hilloa ja kaada puolet täytteestä päälle. Laita seuraava pala pohjaa vuokaan, kostuta, levitä hilloa ja kaada loput täytteestä päälle. Laita viimeinen pala pohjaa vuokaan, kostuta, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 6h ajaksi.
Kun täytteet on jähmettyneet, kumoa kakut esim. leivinpaperin päälle.
Kakut on kuorrutettu marenkikreemillä ja sokerimassalla (2,5kg).
Tästä marenkikreemin ohjeesta riittää tarpeeksi kreemiä kolmen kakun kuorruttamiseen.
Laita sokeri ja vesi kattilaan. Keitä seos 121 asteiseksi. Vaahdota valkuaiset. Lisää kuuma siirappi valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vaahdota marenkia, kunnes kulho on jäähtynyt (n.10min). Lisää voi pieninä paloina ja sekoita, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa. Mausta ja värjää halutessasi.
Kuorruta kakku kreemillä. Kauli sokerimassasta tomusokeroidulla alustalla 2mm paksu levy ja nosta se kakun päälle. 30cm kakkuun menee n.1kg massaa, 24cm kakkuun 750g ja 18cm kakkuun 500g.
Laita 30cm ja 24cm kakkujen sisälle tukikepit ja nosta kakut alustojen päälle päällekäin. Kiedo reunoille vielä sokerimassasta leikatut nauhat.
Itse en häihin päässyt, joten minulla ei ollut mahdollisuutta ottaa kakkupala kuvaa. Sain kuitenkin Tanjalta luvan laittaa kuvan kakun kokoamisvaiheesta, jossa näkyy kakkupohja. =)
Kakku on koristeltu pikeerillä]
1valkuainen
n.3dl tomusokeria
pari tippaa sitruunamehua
[/list]
Vaahdota valkuainen ja 1dl tomsokeria valkoiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu. Lisää loput tomusokerista, kunnes pikeeri on pursotettavaa. Pursota pikeerillä (wilton #1 tylla) koukeroita kuorrutetun kakun pinnalle.
Kukat on muovattu kukkamassasta. Muovaus ohjeet löytyy Kakkumonsterin YouTube kanavalta, niin en tähän niitä alkanut erikseen laittamaan, kun postauksesta tulisi ihan järettömän pitkä. =D
Kiinnitä kukat pikeerillä.
Onnea ihanalle hääparille!
Tämä kolmikerroskakku meni keväthäihin, jossa oli esillä paljon pioneja ja neilikoita.
Alin kakku on 30cm halkaisijaltaan, keskimmäinen 24cm ja ylin 18cm. Kakusta riittää 90-100 hengelle.
Kakkupohjat ovat suklaakakkupohjia. Tästä ohjeesta riittää noihin kolmeen kakkuvuokaan tarpeeksi taikinaa.
-
700g voita huoneenlämpöisenä
700g sokeria
11 kananmunaa
800g vehnäjauhoja
280g kaakaojauhetta
6tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Tähän menee vajaa 10min. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat kuivien aineiden kanssa vuorotellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokiin (täytä 2/3 vuoasta) ja paista 175 asteessa 1-1,5h. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei jää kiinni märkää taikinaa, on kakku valmis. Anna kakkujen jäähtyä vuoissaan 10-30min ja kumoa ne sitten esim. leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
Täytteenä on vadelmahilloa ja vadelmamoussea. Tässä vadelmamoussen ohje kaikkien kakkujen sisälle.
-
15dl kermaa
800g maustamatonta tuorejuustoa
n.1,5kg vadelmia (kotimaisia)
3-4dl sokeria
18kpl liivatelehtiä
500g vadelmahilloa
30cm kakkuun: Vaahdota 8dl kermaa. Lisää 400g tuorejuustoa. Mikäli käytät ulkomaalaisia vadelmia, keitä ne. Murskaa n.800g vadelmia sauvasekoittimella. Lisää seokseen. Mausta sokerilla. Maistele seosta. Pehmitä 8kpl liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10min. Sulata ne sitten puoleen desilitraan kiehuvaa vettä ja lisää seokseen.
24cm kakkuun: 5dl kermaa, 200g tuorejuustoa, n.500g vadelmia, sokeria, 6kpl liivatelehtiä
18cm kakkuun: 2dl kermaa, 200g tuorejuustoa, n.200g vadelmia, sokeria, 4 liivatelehteä
Leikkaa joka kakku kolmeen osaan. Kostuta maito+vaniljasokeriliuoksella. Vuoraa vuoka kelmulla, laita ensimmäinen pohjan osa vuokaan, kostuta, levitä pohjalle hilloa ja kaada puolet täytteestä päälle. Laita seuraava pala pohjaa vuokaan, kostuta, levitä hilloa ja kaada loput täytteestä päälle. Laita viimeinen pala pohjaa vuokaan, kostuta, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 6h ajaksi.
Kun täytteet on jähmettyneet, kumoa kakut esim. leivinpaperin päälle.
Kakut on kuorrutettu marenkikreemillä ja sokerimassalla (2,5kg).
Tästä marenkikreemin ohjeesta riittää tarpeeksi kreemiä kolmen kakun kuorruttamiseen.
-
5 valkuaista
3,75dl sokeria
0,8dl vettä
450g voita huoneenlämpöisenä
vanilja- tai vadelma-aromia
(vaaleanpunaista elintarvikeväriä)
Laita sokeri ja vesi kattilaan. Keitä seos 121 asteiseksi. Vaahdota valkuaiset. Lisää kuuma siirappi valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vaahdota marenkia, kunnes kulho on jäähtynyt (n.10min). Lisää voi pieninä paloina ja sekoita, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa. Mausta ja värjää halutessasi.
Kuorruta kakku kreemillä. Kauli sokerimassasta tomusokeroidulla alustalla 2mm paksu levy ja nosta se kakun päälle. 30cm kakkuun menee n.1kg massaa, 24cm kakkuun 750g ja 18cm kakkuun 500g.
Laita 30cm ja 24cm kakkujen sisälle tukikepit ja nosta kakut alustojen päälle päällekäin. Kiedo reunoille vielä sokerimassasta leikatut nauhat.
Itse en häihin päässyt, joten minulla ei ollut mahdollisuutta ottaa kakkupala kuvaa. Sain kuitenkin Tanjalta luvan laittaa kuvan kakun kokoamisvaiheesta, jossa näkyy kakkupohja. =)
Kakku on koristeltu pikeerillä]
1valkuainen
n.3dl tomusokeria
pari tippaa sitruunamehua
[/list]
Vaahdota valkuainen ja 1dl tomsokeria valkoiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu. Lisää loput tomusokerista, kunnes pikeeri on pursotettavaa. Pursota pikeerillä (wilton #1 tylla) koukeroita kuorrutetun kakun pinnalle.
Kukat on muovattu kukkamassasta. Muovaus ohjeet löytyy Kakkumonsterin YouTube kanavalta, niin en tähän niitä alkanut erikseen laittamaan, kun postauksesta tulisi ihan järettömän pitkä. =D
Kiinnitä kukat pikeerillä.
Onnea ihanalle hääparille!
Aihe on lukittu.
- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Leivontafoorumin haasteet
- Toukokuu 2015: täytekakut / a-sarja: kotileipurit
Sivu luotiin ajassa: 0.167 sekuntia