Haastehöpinät toukokuu 2014
Henna73/ruokaunelmia
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
Millä tavalla tuo "foorumilaisten suosikki" -äänestys tapahtuu?
26.5.-31.5.-14
foorumilaiset äänestävät "yleisön suosikin" ihan sillai vanhanaikaisesti rasti ruutuun eli nimetään 1 suosikki kommentilla tai ilman ja YV Tanjalle!
Edit.
Hiiri pyytää anteeksi ....puutteellista neuvoaan !
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Äänestys tapahtuu tuolla: viewtopic.php?f=53&t=1313
Ei siis yv]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_redface.gif[/img]
Haluatteko muuten äänestää ammattilaissarjan suosikin? Ajattelin että hassua pykätä äänestystä vain kahden kakun kesken.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Muistakaahan äänestellä suosikkikakkuanne!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
Hyvää kesäistä aamua kaikille hiiren aurinkoisesta aamusta! ( 08:30 )
Tanja vielä odottelee muutamaa arvostelua, jotta voidaan ynnäillä lopulliset pisteet toukokuun hasten täytekakuille ja sen myötä voittajat.
MUTTA nami-hiiri aloittaa jo saapuneiden sanallisten kommenttien kopioinnin haastepostauksiin tänään pätkätyönä ulkoilun lomassa - jatkaa huomenissa ja lisää ne jotka ovat vielä saapumatta.
Mahdollisesti toukokuu on putkessaan ti/ke.
p.s.
Kesäkuun toivottu 'tuunaa eines' odottaa osallistujiaan !
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Henna73/ruokaunelmia
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
.......vielä on jatkunut kommenttien kirjoittelu juuri äsken ja vielä ainakin yhtä odotellaan!
ONNELILLE laitoin YV, mutta vielä täältäkin:
Kissa pelästyi hiirtä ! Eli koko kakun 1. kuva herjaa kokoaan (?) ja siksi en pääse lisäämään Onnelille uusia kommentteja, eivät tallennu ennenkuin kuva on mitoitettu uudestaan/ tallennettu uudestaan tai jotain.
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ihan huikeaa oli lukea palautteita omasta kakusta. Monissa oli kommentoitu koristelua, joten tässä vaiheessa voin tunnustaa että aiotut spiraalikuviot menivät ihan pieleen, jolloin sekoitin loput massat yhteen ja nakkasin kaapissa lojuneet sydämet päälle. Päätin kuitenkin olla iloinen ja ylpeä kakustani ja olla murehtimatta "hellalle kiehunutta maitoa".
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Sokerivaltakunta
-
- Poissa
- Kakkumaakari
-
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Palautteen, varsinkin rakentavan sellaisen, antaminen on aina haastavaa. Varsinkaan kun ei haluaisi ainuttakaan kakkua "lytätä" ja ainahan nämä on lopulta kuitenkin mielipideasioita. Itse koitin miettiä palautteet siten kuinka oma silmä näki asiat ja makustella koitin mielessäni myös. Jokaisesta kakusta koitin miettiä niin rakentavan kuin positiivisenkin palautteen.
Tämä oli nyt toinen kerta kun järjestetään varsinainen "ammattilaisraatihaaste", voisitte myös antaa tähän ketjuun palautetta haluatteko jatkossa tätä perinnettä toistettavan?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
KIITOS iso KIITOS kaikista kommenteista. Näki, että monet olivat nähneet vaivaa ja kahlanneet läpi kaikki kakut ja reseptit. Oli kiva saada positiivista palautetta ja myös rakentavaa palautetta. Osa tietysti vähän kirpaisee, mutta sehän kuuluu asiaan ja siitä sitten vaan korjauksia tekemään. Seuraavalla kerralla astetta täydellisempi kakku. Oli myös mielenkiintoista kuulla, miten ammattilaiset heti katsovat reseptejä ja niiden luettavuutta ihan eri kantilta. Myös miten he kiinnittävät eri asioihin huomiota. Superkiva haaste! Haluaisin lähettää kesähalaukset kaikille kommentoijille - tuli hyvä mieli ja innostusta jatkaa kakkujen parissa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Suklaapossu
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 25
- Vastaanotettu kiitos 0
Omasta kakusta ajatukset menivät melko hyvin yksi yhteen tuomareiden kanssa, vaikka yllätyksiäkin löytyi. Ensi kerralla sitten paremmin
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Täältä myös syvät niiaukset ammattilaisraadille! Olivat todella paneutuneet tehtäväänsä ja ruotineet ihan kunnolla kaikki osa-alueet! Upeeta! Noista kaikista arvioista tuli esiin monta uutta niksiä ja keinoa leivontaan. Huomaa, miten he ammattilaisen silmin kiinnittävät huomiota sellaisiin asioihin, mihin ei itse välttämättä kiinnittäisi. Oli ihan tosi jännittävää lukea heidän arviointejaan, kun jokaisella voi kuitenkin olla erilaiset mieltymykset. Nyt onkin tosi jännää nähdä pisteytykset
Tuon oman reseptini tomusokerimäärä tuntuu tosiaan huikealta (tuntui oudolta kirjoittaakin niin iso määrä) Tein kreemiä kaksinkertaisen määrän, jotta se riitti. Suhteessa muihin aineksiin sitä oli kuitenkin sopivasti. Piparminttu teki siitä raikkaan Ja se on totta, minkä moni oli ottanut esille. Että tuo on työläs kakku valmistaa sen turkin takia. En siihen hommaan itsekään ihan heti uudestaan ryhtyisi! Sen takia halusinkin "varoittaa" alussa, että siihen tarvitaan hermoja ja tunteja Että tietää varautua. Ja tuohon turkkiinhan on ihan varmasti paljon helpompiakin konsteja, kuten vaikka ruohotylla (jonka olemassaolon kaapissani muistin vasta jälkeenpäin). No, nytpä oli jokainen karva omaan suuntaan ojennuksessa
Ja minuakin hirvitti se, että tekeekö sankarin pahaa haukata rakasta Essiänsä Tarkistin sen etukäteen ja tyttö olikin vaan innoissaan ja varasi häntäpalan. Eli tuollaiset asiat tosiaan kannattaa tarkastaa etukäteen. Olisihan se kurjaa, jos sankarille tulisi itku, kun kissalta leikataan jalka tai vartalo
Hurjan hienoja kakkuja oli haasteessa! Paljon uusia, mielenkiintoisia kakkupohjareseptejä kokeiltavaksi ja myös täytteitä! Tuota passionia pitäisi ehdottomasti kokeilla!!
Tuli sellainen etuoikeutettu olo, kun noin taitavat ammattilaiset, vaikka varmasti kiireisiä ovatkin, halusivat istua alas ja tutustua näihin upeisiin kakkuihin! KIITOS heille kaikille!! Ja hauskaa, että Raisio ja Valiokin halusivat antaa oman arvionsa!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
Onnea voittajille
Kaikille haasteeseen osallistuneille uutta intoa kakkuiluun
...muutama sponsoripalkinto on vielä merkkaamatta [/b] eilisen ukkosen aiheuttamista katkoksista johtuen.
Haaste oli erittäin kiinnostava, myös ulkosuomalaisen vinkkelistä. Kotimaan ammattilaisista koottu eri leivonta-alueiden osaajien raati antoi uusia tuoreita ideoita myös ajatuksiin.
Ihana kommentti hiiren pienelle kakulle mm. Valiolta! .... Hiiri leipoo kakut tietenkin 'kakkujauhoista'.....se oli ikivanha Anni Helenan mainoskikka myydä jauhoja, joka tuli joku kuukausi sitten eteeni reseptejä selatessa !
Arvelen, että Tanjaa innostaisi myös enemmän tällainen ison leivontahaasteen järjestäminen vuosittain, jos saataisiin näyttöä innostuksesta - viime kuukausien haasteet ovat pyörineet minimissään!
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
-Tanja: olet ihan oikeassa noissa valkoisissa pursotuksissa! Tarkoitus oli tehdä isolla tyllalla yhdet suuret simpukkapursotukset, mutta huomasin ettei se peittänytkään yläreunaa ihan kokonaan. Olisi pitänyt tehdä vielä yhdet siniset aaltoreunat, mutta sininen kuorrute oli loppumassa, samoin kuin valkoinen. Enkä enää siinä vaiheessa viitsinyt alkaa keittelemään lisää marenkia... Siksi tuollainen sekavampi pursottelu.
Monesta kakusta tuli miinusta siitä, että resepti on pitkä ja monimutkainen. Ja kuitenkin toiset kommentoijat saattoivat sanoa, että olisi ollut hienoa jos jokin osa (hillo tmv) olisi ollut itsetehty... Todellakin, reseptihän pitenee jos tekee itse kaikki omin käsin, mutta ainahan on vaihtoehtona ostaa valmistuotteita kaupasta jos ei itse ehdi/viitsi ryhtyä keittelemään hilloja tai paistamaan keksejä esimerkikisi tuohon minun kakkuun. Digestivemuru näyttää ihan samalta. Samoin marenkikuorrutukseni voi vaihtaa helposti kermaan, jos haluaa helpommalla päästä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kylläpä olikin hiuksenhieno piste-ero Sokeriperhon kanssa! Kakkusi olikin tosi upea ja tuo keksitäyte vaikutti sellaiselta, jota haluan kokeilla!!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Sokeriperho
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 44
- Vastaanotettu kiitos 0
Kesäterveisin
Sokeriperho /rita
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kiitos siis raadille, Tanjalle sekä kanssakilpailijoille, erityisesti Onnelille ja Sokeriperholle, kakkunne olivat mielettömän hienot!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Huomasin, että kannustuspalkintoja oli myös jaettu. Kylläpä tuli hyvä mieli Ja kannustaa myös jatkamaan leipomista. Vielä kerran haluan kiittää myös tuomaristoa palautteesta - niin kuin joku sanoi, tuntee itsensä etuoikeutetuksi.
Tänään osallstuin myös tuunauskilpailuun. Tulkaahan kaikki mukaan!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- tahmatassu
- Poissa
- Kakkumaakari
-
- Viestejä: 137
- Vastaanotettu kiitos 0
Mukava oli huomata että omalle kohdalle sattui kannustuspalkinto. Se saapui eilen postissa, eli Dansukkerin lähettämänä Baking instinct -kirja. Selaillessa kirjaa tuli kyllä sellasia "tota on pakko koittaa" ajatuksia, joten eiköhän tässä tule harjoiteltua leivontaa taas aikalailla Kiitos palkinnosta!!
Huh, kirjasta vihdoinkin maininta blogissakin .
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Sokeriperho
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 44
- Vastaanotettu kiitos 0
Paketissa oli]
Kiitos ja kumarrus
Leivontafoorumille ja Dan Sukkerille mukavasta paketista ![/size]
terv. Sokeriperho /Rita
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.